Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sagolasin sordugun icin :)Hayırdır ne oldu?
Oncelikle yazdiklarinin cok dogru oldugunu vbelirtmek istiyorum ve su kirmiziya cizmis oldugum cumleni gozlerine sokacaksin bazilarinin ki anlasinlar!Ya anlamıyorum.
Daha hiç bi devletten hiç bi ırktan insanları çok iyi tanımazken nasıl olurda Türkler bir numara.
Türkler on yıldız.
Türklerin yemede yanında yat mantığı nedir yani ??
Burda bile onca insana tepkimizi ortaya koyuyoruz sende insan mısın bee ! ? diyoruz..
Bu dediğimiz kişide Türk ?
Bizimde yanlışlarımız var bizde Türküz ?
Niye bundan 100 yıl önce diğer devletler
-Türkler tek kişide kalsa devlet kurabilir derken şuan elimdeki devletimize sahip çıkılmıyor ?
Niye adalet yok.
Niye hep bi anlayışsızlık var.
Yabancılardada olabilir bu durum.
Ama bizim tanıdığım çevre TÜRKLER..
Türkleri tanıyoruz bizi tanıyoruz..
Zaten genelde Türkleri kusursuz gören sadece bu ülkede yaşamış yurt dışına çıkmamış insanlar..
Çünkü at gözlüğü takıyoruz.
Türkler mükemmeldir ama o mükemmel olanların hepsi 100yıl öncesindeydi..
Şimdi kimi kessem
Kimden otlansam
Kime sırt dönsem
Kimin sırtından geçinsem,
Yumurtayı bekliyeyim kapıya gelsin
Bu mantıkla.
Benim tanıdıklarım var kravatsız dışarı çıkmaz masa başı iş arar bulamaz bulduğu normal sıradan bi işi beğenmez..
Hani biz çalışkandık ?
Niye iş beğenmiyoruz..
Bende Türküm hatta kökenimde göçmenlik var diye Türk değlsin diyenlere inat..
Türküm ben diye kavga ederim..
Türklüğü yok saymam..
TÜRKÜM ben..
Ama her insan gibi her türkte bir değil.
10 parmağın 10uda bir olmadığı gibi..
Burda yaptığımız öz eleştiri..
Kendi kendimizi eleştiriyoruz..
Bizim çalışkanlığımız onlarca yıl öncesinde kaldı..
Şimdi armut piş ağzıma düş..
Bu mantık var..
Açıkçası ben ülkenin son olaylarından sonra öldürülmeler falan yani..
Bu ülkeden korkuyorum..
Bizde genç kızız bizimde bazı olaylar başımıza gelebilir..
Yabancı ülkede bayanların ağzına düşenlerin başında bizimkiler geliyorken kendi ülkemizdeki olaylara şaşırmamak gerek ama artık korkuyoruz..
Son olayları kim kafasından silebildi ?
Dünya gündeminden haberlerin yüzde kaçı bu denli vahşet dolu ?
Hangi ülkelerde normal bi haber programı izlenirken bile neredeyse +13 ibaresi geleblicek durumda ?
Kaç kişi çocuğuna, kardeşiniz, yeğenine, kuzenine en basit bi haber programını hiç bir şekilde müdahalesiz izletebiliyor ?
Ben kaç kez küçüklerin etkileniceği haberlerde kafalarını dağıtmak, ilgilerini başka tarafa çekmek için uğraştım..
Çalışanlar daha iyi bilir..
İş hayatını ben bilmem duyumlarımla anca bildiklerim onlarla yorum yapamam..
Ama bazen boy aynasıyla kendimize bakmamız lazım..
Dört dörtlük değiliz..
Bizim içimizdende bu ülkenin sonunu getirmek isteyenler çıkabiliyor..
İyilerde var tabii ama kimse mükemmel değil..
Hayat şartları süper değil..
Oncelikle yazdiklarinin cok dogru oldugunu vbelirtmek istiyorum ve su kirmiziya cizmis oldugum cumleni gozlerine sokacaksin bazilarinin ki anlasinlar!
buyursun gelsin :) oda gelsin, oda bi ukala desin oda bir tuh sana desinçiğdem nerde yaa onunda burda olması gerekiyodu
yok canım çiğdem senin taraftan hatırlamadın mıbuyursun gelsin :) oda gelsin, oda bi ukala desin oda bir tuh sana desin
cunku baskalarinin dusuncelkerini begenmedigimizde ona saldirmak :)
Bu topikde anladigim yurt disina cikipda disaridaki yasami goren insanlarin gorusu farkli turkiyede kalipda o yasama veya oradaki insanlarin yasam sekline alisik olupda normal goren insanlarin gorusu cok farkli!
Bakin tekrar soyluyorum tabikide istisnalar var ama artik gozunuzu acinda biz boyle gorduk boyle devam edecek ve bu davranislari normalmis gibi davranmakdan vazgecin
bu topikde benim dusunceme bile ukala diyip saygisiz diyen insanlarin ne durumda oldugu goz onundedir.
herseyi duygusalliga bagliyosunuz.
hani bizim milletimiz yardimseverdi hani bizim milletimiz comertti? daha havaalanina indigimden itibaren bir Allah'in kulu ciksada Allah rizasi icin bebegim kucagimdayken cekemedigim valizi taksiye kadar gitmeme yardim etsede karsiliginda "ALLAH SENDEN RAZI OLSUN" desem birak bunlari adam oradan yavrum bizide al kucagina diye laf atan hemserim benim. velhasil taksiye binmeyi gozun kesmez toplu tasimaya binim servise binim dersin 13saat perisan sekilde yapilan ucak yolculugundan sonra cocukda agirdir otobuse oturayimda rahatlarim dersin. bir Allah'in kulu cikipda "hanimefendi buyrun buraya oturun" demedi rezillikle koridora oturan ben sonunda gidecegim yere vardim! daha bu sadece inis hikayemdi gerisini hic anlatmayim zira basiniz agrir..
Bu topikde anladigim yurt disina cikipda disaridaki yasami goren insanlarin gorusu farkli turkiyede kalipda o yasama veya oradaki insanlarin yasam sekline alisik olupda normal goren insanlarin gorusu cok farkli!
Bakin tekrar soyluyorum tabikide istisnalar var ama artik gozunuzu acinda biz boyle gorduk boyle devam edecek ve bu davranislari normalmis gibi davranmakdan vazgecin
bu topikde benim dusunceme bile ukala diyip saygisiz diyen insanlarin ne durumda oldugu goz onundedir.
herseyi duygusalliga bagliyosunuz.
hani bizim milletimiz yardimseverdi hani bizim milletimiz comertti? daha havaalanina indigimden itibaren bir Allah'in kulu ciksada Allah rizasi icin bebegim kucagimdayken cekemedigim valizi taksiye kadar gitmeme yardim etsede karsiliginda "ALLAH SENDEN RAZI OLSUN" desem birak bunlari adam oradan yavrum bizide al kucagina diye laf atan hemserim benim. velhasil taksiye binmeyi gozun kesmez toplu tasimaya binim servise binim dersin 13saat perisan sekilde yapilan ucak yolculugundan sonra cocukda agirdir otobuse oturayimda rahatlarim dersin. bir Allah'in kulu cikipda "hanimefendi buyrun buraya oturun" demedi rezillikle koridora oturan ben sonunda gidecegim yere vardim! daha bu sadece inis hikayemdi gerisini hic anlatmayim zira basiniz agrir..