Biz şans eseri mi büyüdük?

KuzeyEge

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
4.050
269
363
46
İstanbul
hamileliğimden tutun bebeğim doğduğundan beri herşeye çok dikakt ettim ediyorum araştırıyorum yok toz yutarsa şunu yedirmiyeyim bunu yemeli yok bunu giydirmiyeyim bunu giysin daha bi sürü şey....pimpiriklenmekmi bu bilmiyorum ama bakıyorum çevremde de herkez böyle burda da hep bunları konuşmuyormuyuz bizim annelerimizin böyle yaptığını hiç sanmıyorum ne hamileliklerinde nede doğduktan sonra biz neredeyse işin kompetanı olmuş durumdayız biz şans eserimi büyüdük diyorum bazen..şimdi o kadar düşmüyorum mesela bebeğim elimi ağzına götürdüğünde çekmiyorum biraz mikropta alsın diyorum doğrumu yapıyoruma caba?
 
valla çok doğru söylüyorsun canım ben anne değilim ama arkadaşlarımdan biliyorum, çok dikkat edince gerçekten daha çok sakınan göze çöp batıyor
 
Son düzenleme:
herkez cocuguna dikkat eder canim, elbette bizim annelerimiz de bize dikkat ediyordur bence fazla kafaya takma :)
 
Valla bende sasiriyorum o kadar ozen gosterdigim halde yinede hasta oluyor. Ama elimde degil. Annelerimizde mutlaka bize ozen gostermistir ama bu zamanki yeni anneler gibi degil diye dusunuyorum. Cunku zaten onlarin zamaninda hersey kisitliymis bizimki kadar herseye rahat ulasabileceklerini sanmiyorum, hem yeni asilarda cikti simdi. Herhalde en dogrusu tedbir bizden taktir Allahtan demek ona gore hareket etmek
 
Evet haklısın..
Bazen bende farkedıyorum cok uzerılerıne dustugumuzun..
Aynı senın gıbı dıyorum bu kadar yıllar asırlar boyunca nıce cocuklar buyudu de yetıskın oldu hepsıne bu kadar mı tıtızlenıldı sankı..
Ya da anadolu da cocuklar sokaklarda toprakları yıyor hayvanlarla hasaratlarla oynuyor ne oluyor yıne buyuyorlar..
Aslında cok ta sakınmamak lazım, sakınan göze cop batıyor..
ondan bırsey olur mu sundan bırsey olur mu dıye dıye cok pımpırıklenıyor bu cagın anne babaları..
Sankı bazen bır ınsan degıl de bılımsel bır ortamda bır varlık yetıstırıyormusuz gıbı gelıyor.. :))
 
Aynı şeyi bende düşünüyorum, eskiden annelerimiz bizi sırtlarına bağlar, tarlaya çapaya giderlermiş, saatlerce güneşin altında kalırmışız.
Çocukluğumu hatırlıyorum, eskiden çamurdan tava tencere yapardık, toz toprak yutardık, Allaha şükür hasta olmazdık, ama şimdiki çocuklar o kadar narinki, mikroplara karşı bağışıklık kazanamıyorlar.
Bende 5 aylık hamileyim, şimdiden ufacık ayrıntıları bile not alıyorum ilerde başıma gelirse diye.
Eski nesil insanların şimdiki nesil anneleri gibi ayrıntılara önem verdiğini sanmıyorum.
Eskiden pudra pişik kremi nedir bilmezlermiş, çocuk pişik olunca kum sararlarmış altına.
Bebek kabız olduğunda sıvıyağ sürerlermiş düşünün artık.
 
haklısınız. ama eski nesil daha dayanıklıymış. herşey doğalmış o zamanlar. şimdi herşey hormonlu, yapay, herşey kanserojen madde içeriyor, radyasyon bilmem ne derken nesil gitgide dayanıksız hale geliyor bence.
 
Aslında doğru yapıyorsunuz. Bir köy okulunda öğretmenim ve inanın o küçücük çocuklar 3-4 yaşlarında dışarı çıplak ayak çıkıyorlar, heryerleri pis, tozlu, maşallah çokta sağlıklılar, biz arkadaşlarımızla şöyle düşünüyoruz sanırım vücutları bağışıklığı almış, ne soğuk algınlığı nede başka bişey, be o halde dışarı çıksam heralde 10 günden önce yataktan kalkamazdım... evet aileleri biraz abartmış, bu kadarda ilgisizlik olmaz ama sonuca bakacak olursanız şaşırıp kalıyorsunuz, bizde ki abla ve abileride aynı şekilde yetişmiş hastalıktan dolayı okula gelmeyeni bilmiyorum...
 

son zamanlarda birde üzüldüğüm birşey var işten eve E5 üzerinden gidiyorum havanın okadar soğuk olamsına rağmen akşamın o saatinde küçücük bebeklerini kucaklarına alıyolar ve trafiğin içinde dileniyorlar bi yandan kar .. içim öyle kötü oluyorki ..soğuk ve ilgisizlik deyince o aklıma geldi
 
kızlar bekli haklısınız sakınan göze çöp batar fazla sakınmamak lazım ama o topraklarla oynayan çocuklar büyük yani aşıları tam bağışıklık kazanmışlar bazı şeylere ama bebeklerin aşıları tamamen bitmedi bağışıklık yok 4 yaşındaki bebeğin yediğiyle 1 yaş altı bebeğin yedikleri aynı değil yani bebeğe faydasının yanında zararınında olduğu bilinciyl yediremiyoruz bu da dikkat etmemeiz gereken bişey en ufak bi mikrop bebeğin günlerce hastanede yatmasına sebep oluyo bu arada bebekleri henüz doğmamış anneler özel aşılarınızı ihmal etmeyin bize kimse demedi mesela önemli olan rota virüsü aşısını yaptıramadık zamanı geçti umarım ileriki yaşlarında sorun çıkmaz bence dikkat edin bebeklere sontra bizler çekeceğiz bırakın başkasının çocuklarının nasıl büyüdüğünü sonra vah vah dememek için..
 
güçlü olan her zaman ayakta kalır. o yüzden biraz rahat olmak lazım mikroplarla karşılaşmasına bağışıklık sisteminin gelişmesine izin vermek lazım.
bende başlarda herşeyden sakınıyordum yaz boyunca doğru dürüt bebeğimi dışarı çıkarmadım bişi olcak diye. ama sonra okuduğum kitaplarda mutlaka hergün dışarı çıkarın hava ve ısı değişimlerine bebek alışsın diyordu o ayaz günlerde beş dakikada olsa dışarı çıkardım ve kış boyunca güneşin pewşinden koştum nerdeyse. ve yazın çok güneş göstermedim diye hayıflandım.4 ve 5. aylarda saat başı biberon ve pompa steril etmekten canım çıktı.oyuncaklarını kaynatırdım.keşke o zamanlar bu kitapları okusaymışım yada buraya daha erken üye olsaymışım ama pimpiriklenmekten hiçbirşeye vakit bulamıyordum.şimdiyse oldukça rahatım. emziği yere düşünce bile yıkamıyorum. youncakları çok kirlenince siliyorum daha çok insanla karşılaşmasına izin veriyorum hergün (başını ve kulaklarını koruyup) dışarı çıkartıyorum ve faydalarını da gördüm özellikle kendi açımdan bebeğimle daha çok zaman geçiriyorum ve bebeğime mutluluğum yansıyor o da daha huzurlu.
 
bizim küçüklüğümüzde bu kadar mikrop yoktu, şimdi adını bile bilmediğimiz milyon tane mikrop var. refleks olarak koruma ihtiyacı hissediyoruz. çok üstüne düşmek iyi değil belki ama boşverin biz aşırıya kaçmadan pipirikli olmaya devam edelim. ne de olsa işin ucundaki miniklerimizin sağlığı :1hug:
 
yedikleri konunsda dikkatliyim bende
6 ay sadece anne sütü dedim inat ettim, 1 yaşına kadar şeker tuz vs yok, kesinlikle vermiyorum
sebzeyi meyveyi mevsiminde veriyorum, hazır gıda, mama pirinç unu yedirmiyorum
evet bu konularda hassasım ama bunun dışındaki konularda çok rahatım
ilk 1-2 ay dışında yeni alınanlar hariç hiç bir şeyini kaynatmdım, yere düşen oyuncağı evdeysek yıkamadım, dışarı çıkardım, kalın giydirmedim
bu konularda eskiler haklı ama yemek konusunda çok yanlışları varmış o da bir gerçek
en son k.validemden duydum, biz çocuklara öyle meyve falan vermezdik, pelteyle yemek suyuyla büyüdü bunlar diyordu
pelte dediği su şeker nişasta, yemek de bol yağlı salçalı tuzlu bir yemektir sonuçta
 
bebeklerimizi bu kadar tozdan mikroptan izole büyütemeyiz,büyütmemeliyiz
bu onlara ileriki yaşamlarında daha büyük sıkıntılar yaşatabilir
çamurda yuvarlansın demiyorum ama bırakın halının üzerinde yuvarlansın
yerdeki birşeyi ağzına götürsün
elini emsin
mantık çerçevesinde tabiki dikkat ediyorum yediğine içtiğine
ama uç noktalarda değil
çok az tuzda veriyorum-arada sırada kek-pastaların kremalarından birazcık,çay kaşığının ucuyla veriyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…