Biz Nerde Hata Yapıyoruz Anlamadık Gitti.. !

ben yazin saksiya diktim ama birkactane cikinca skici uluyir.ne guzel bahceniz var coook dik bari :)
biizmde bahce var ama bakalim ugrasabilcem mi
Kaynanamla altlı ustluyuz bahçeli bı evde. Kaynanam diyor dik ne varsa ek diyor da çocuk var valla dışarıya çıkamıyorum ki ben küçükken tavuklu bahçeli bir evde büyüdüm. Apartmana çıktık sora bı yıl durdum evlendim yine bahçeli eve geldimkader iste

Her şey çok pahalı, İstanbul da yaşayanlar bilir.
Pazarda durum daha iç açıcı olabilir ama pazara da gitmem mümkün değil
Çalışıyorum. Zamanım yok.
benm görümcem ist gibi bir yerde 2 cocuk artı okuyorlar 2750 tl ile geciniyor

peki siz kıyafete ne kadar harcıyorsunuz kendinize çokca alırmsınız kıyafet ?

Maalesef bizim kıyafet harcamamız biraz fazla, özellikle çocukların kıyafetleri çok fazla yıpranıyor bu sefer sezonda birden fazla kez alışveriş yapmamız gerekebiliyor.. ama ben genellikle mağazaların indirim günlerini takip ediyorum.. çocukların ayakkabılarını her yıl almam gerekiyor mesela ama ben kendime aldığımı 3 yıl rahat giyebiliyorum.. allah yardımcımız olsun her şey çok abartılı pahalı..

valla bravo dedim gayet tutumlusunuz sadece oglana cok giyim parasi harcadiginizi dusundum
benim de 2 tane cocugum var bu kadar para harcamiyorum kiyafetlerine

şu an her ay 75 tl bireysel emeklilik olarak kesliyor onu hiç katmadım zaten gelirimize.. sizin dediğiniz gibi yaptm ama o ay elimize para kalmadı eksiye girmiştik

haklisin ..insaAllah gelfek ay biraz fazla kalir paraniz buay giyime gitmis paranjz gelcek ay da kesin pahalli olan seyler biter
tursil yag dogalgaz cok gelir bilmem ne bizde hep oyle oluyir
akisina birakin siz :/

valla bravo dedim gayet tutumlusunuz sadece oglana cok giyim parasi harcadiginizi dusundum
benim de 2 tane cocugum var bu kadar para harcamiyorum kiyafetlerine
ben oglana kıslık alısverisini toplu aldıgım için bu kadar harcadm diğer aya bu kadar harcamam tek tük alırım artık
kışlık bir kaç parça birşeyi olsa ne yazıkki yoktu.. halen eksikleri var ama onlarıda ay ay tamamlamayı düşünüyorum şimdilik bunlar işimizi görür bir süre ayrıca lcw diğer yerlere göre pahalı keşke burda başka secenek olsaydı

hiiim gecmisimiz ayniymis suan bnde altli ustli otrym bahcemiz buyuk degil topragi da iyi degil gubre istiyor

Aynı sorun bizde de var. Çalışmadığım dönemde işsizlik maaşı ile bile geçindiğimiz oldu.Şu anda benim 3000 TL gelirim var ay başında anca bir gram altın alıp kenara koyabiliyorum. Ama düşününce ekstra masraflarım olduğunu görüyorum. İnsan çalışınca biraz rahat etmek istiyor farkında olmadan gereksiz şeyler alabiliyoruz. Birikim yapmak istiyorsan benim gibi maaşını aldığın gün kuyumcuya uğrayıp gram yada çeyrek al koy kenara.

haklisin ..insaAllah gelfek ay biraz fazla kalir paraniz buay giyime gitmis paranjz gelcek ay da kesin pahalli olan seyler biter
tursil yag dogalgaz cok gelir bilmem ne bizde hep oyle oluyir
akisina birakin siz :/
aynen öyle gelecek ay kombi parası dayanır kapıya zaten ... demirbaşlar biter allahtan kurbandan etlerim kıymalarım var birde et kıyma alsak ne olacak km bilir

Ha ok, tabi düğünde gelene karşılık aynı fiyat aralığında hediye döndürmüşsünüz, öyle yakışık olur, iyi yapmışsınız.
Araba yükseltseniz, model yükselince vergi, sigorta, kasko, benzin, bakım, yedek parça vb. masraflar da yükselecek yalnız. Yiyen bir yatırım olacak, seneler içinde yükselttiğiniz kadarını götürecek zaten. Ben bu konularda biraz sağlamcıyım sanırım; direkt altın ya da konut olarak düşünüyorum yatırım dendi mi. Ancak tebrik etmek isterim, gerçekten tutumlusunuz.

Kuaför için 2 ayda bir (Saçlarım yavaş uzar) boyası ıcığı cıcığı 150-200 lira çıkar bizde, ki lüksüne kaçmadığım halde, sırtımda saçlarım, kendim boyayamıyorum maalesef. Çocuğun ihtiyaçlarına zaten gider ne varsa, bezi, pişik kremleri, vitaminleri, mamaları, ıslak mendili, giyimi, organik sebze-meyvesi (ki fiyatlar deli uçuyor organik kelimesi girince :/ ), balığı, günlük sütü, günlük köy yumurtası, yaşına göre oyuncakları (Bi de hevesleniyoruz oyuncak yığıldık iyice), yok mineralli suyu vs vs aklıma gelmeyeni de vardır bi bu kadar.... Maaşın yarısı gitti işte :)

Çocuklu olunca birikim zor; nereden ne çıkacağı da belli olmuyor ki.
Ben çalışırken ve çocuk yokken birikim yapabiliyorduk, şimdi ben çalışmıyorum, çocuk var, tam denk geliyor, sıfır birikim.
Ev kira olsaydı, kendimizden kısmaya başlardık sanırım hani kuafördü giyimdi, sizin gibi daha dikkatli davranırdık. Hayat pahalı maalesef yani, insan da çocuğu için en iyisini istiyor, mecbur harcanıyor. Kredi kartı da çat çat götürüyor, bu yüzden mümkün olduğunca nakit harcıyoruz-varsa harcıyoruz, taksitlendirmek için tek kredi kartımız var onu kullanıyoruz. Üç-beş çektikçe gidiyor. Belki en fazla diyebileceğim, 2-3 kredi kartınız varsa, teke düşürün ve onu da mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın. Arttığında da çeyreğinizi yaparsınız ama her ay her ay kasmayın, oldukça koyar, yok sayarsınız.

Ben bol da giydirmiyorum zira hoş olmuyor bana da biraz büyük al diyorlar hatta

siz fazlasıyla tutumlusunuz bence kendinizi yıpratmayın. Tek hatanız erken çocuk yapmak olmuş. Bizim elimize geçen para 6000 tl ama yinede çocuk düşünemiyoruz bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…