kuaför masrafım sadece kaş bıyık 2 ayda bir kesim oluyor canım onun harici saçımı felan kendim evde boyarım..
plazma olayını acıkamştm kuzeni düğünümde bilezik taktı bizde o değerde ihtycı olan plazmayı aldık
arabayı yükseltmek istememizin nedeni ise en azından yatırım olsun paramız biriksin diye..
Ha ok, tabi düğünde gelene karşılık aynı fiyat aralığında hediye döndürmüşsünüz, öyle yakışık olur, iyi yapmışsınız.
Araba yükseltseniz, model yükselince vergi, sigorta, kasko, benzin, bakım, yedek parça vb. masraflar da yükselecek yalnız. Yiyen bir yatırım olacak, seneler içinde yükselttiğiniz kadarını götürecek zaten. Ben bu konularda biraz sağlamcıyım sanırım; direkt altın ya da konut olarak düşünüyorum yatırım dendi mi. Ancak tebrik etmek isterim, gerçekten tutumlusunuz.
Kuaför için 2 ayda bir (Saçlarım yavaş uzar) boyası ıcığı cıcığı 150-200 lira çıkar bizde, ki lüksüne kaçmadığım halde, sırtımda saçlarım, kendim boyayamıyorum maalesef. Çocuğun ihtiyaçlarına zaten gider ne varsa, bezi, pişik kremleri, vitaminleri, mamaları, ıslak mendili, giyimi, organik sebze-meyvesi (ki fiyatlar deli uçuyor organik kelimesi girince :/ ), balığı, günlük sütü, günlük köy yumurtası, yaşına göre oyuncakları (Bi de hevesleniyoruz oyuncak yığıldık iyice), yok mineralli suyu vs vs aklıma gelmeyeni de vardır bi bu kadar.... Maaşın yarısı gitti işte :)
Çocuklu olunca birikim zor; nereden ne çıkacağı da belli olmuyor ki.
Ben çalışırken ve çocuk yokken birikim yapabiliyorduk, şimdi ben çalışmıyorum, çocuk var, tam denk geliyor, sıfır birikim.
Ev kira olsaydı, kendimizden kısmaya başlardık sanırım hani kuafördü giyimdi, sizin gibi daha dikkatli davranırdık. Hayat pahalı maalesef yani, insan da çocuğu için en iyisini istiyor, mecbur harcanıyor. Kredi kartı da çat çat götürüyor, bu yüzden mümkün olduğunca nakit harcıyoruz-varsa harcıyoruz, taksitlendirmek için tek kredi kartımız var onu kullanıyoruz. Üç-beş çektikçe gidiyor. Belki en fazla diyebileceğim, 2-3 kredi kartınız varsa, teke düşürün ve onu da mümkün olduğunca kullanmamaya çalışın. Arttığında da çeyreğinizi yaparsınız ama her ay her ay kasmayın, oldukça koyar, yok sayarsınız.