• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Biz de AKP'liyiz, biz de Tayyip'iz" dediler ama...

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.838
898
$-biz-de-akp-liyiz-biz-de-tayyip-iz-dediler-ama--4170348.Jpeg

"Biz de AKP'liyiz, biz de Tayyip'iz" dediler gözaltına alındılar!

"Biz de AKP'liyiz, biz de Tayyip'iz" dediler ama...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağı Aydın'ın İstasyon Meydanı'na protesto amacıyla girmek istedikleri ileri sürülen Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyesi 20 kişi gözaltına alındı. Polisle, TGB'li gençler arasında ilginç diyaloglar yaşandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ı, Aydın’daki mitinginde protesto etmek istediği belirtilen TGB üyesi yaklaşık 20 kişilik grup, mitingin yapılacağı alana girmek istedi. Ancak, polis izin vermedi. Grup ile polis arasında ilginç diyaloglar yaşandı. Kendilerini meydana almayan polislere evlerine gitmek için meydandan geçmek zorunda olduğunu belirten gençler, polisi yine ikna edemeyince bu defa, “Biz de AKP ’liyiz” diyerek, “Hepimiz Tayyip’iz” yazılı bant taktı. Ancak, yine meydana girmeyi başaramadı.

Bunun üzerine bir emniyet müdürü, gençlere, “Bugüne kadar size her konuda yardımcı oldum. Sabah neler yaptınız gördük. Bugünden sonra farklı bir Aydın polisi göreceksiniz. Hepiniz öğrencisiniz. Bugüne kadar hep alttan aldık. İşlem yapsaydık şimdi siz okuyor olmazdınız” dedi.

“Başbakan Aydınlılar’a seslenmeye geldi. Biz de Aydınlıyız, mitinge girmek istiyoruz” diyen gençlerden birinin Başbakanı kastedip, “Onu koruyorsunuz. AK Parti ’nin polisisiniz' demesi üzerine emniyet müdürü, “Onu korumuyorum. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nı koruyorum. Benim, siyasi görüşüm olmaz. Sevseniz de sevmeseniz de bu ülkenin başbakanıdır” diye yanıt verip, kendisine uzatılan, “Hepimiz Tayyip’iz” yazılı bandı da almadı. İkna çabalarının sonuçsuz kalması üzerine Çevik Kuvvet ekibi, grubun etrafını sarıp, 20 TGB’li genci, yaka paça gözaltına aldı. milliyet

arkadaşlar cahilliğimi mazur göründe, bu tgb tam olarak nedir, şimdiye kadar pek anlayamadığım bi oluşum

arkadaşlar cahilliğimi mazur göründe, bu tgb tam olarak nedir, şimdiye kadar pek anlayamadığım bi oluşum

Valla bende bilmiyorum chess ama zaten kornmakta olan bir başbakanın sadece kendinden olanları içeri alıp gerisini dışarı da bırakmasını çok gördük keşke herkesi kucaklayabilse ama neredee.

ben yine de aydın polisini kutluyorum, gayet güzelde kendilerini ifade etmeye çalışmışlar, bu grup farklı bi şehirde olsa farklı bir polisle karşı karşıya kalabilirdi
diğer şehirlere örnek teşkil etmişler

Arkadaşlar TGB'nin açılımı Türkiye Gençlik Birliği'dir.Solcu,Sosyalizmi savunan,Atatürkçü( sosyalizm ve Atatürkçülüğü bağdaştıramayabilirsiniz belki ama durum bu),devrimci gençlerden oluşan bir birliktir.Mitinglerdede hep görürüz zaten TGB bayraklarını oldukça aktifler geçmiş zamanın DEV-GENCi gibi.
Habere gelince her toplulukta olduğu gibi aralarından çürük elmalar çıkmış malesef ben de hem bu olaya hem de polisin tepkisine şaşırdım.Seviyeli bi tepki olmuş böylesi az rastlanır.

Vahsilesmeden uyarini yapip, eger gerekli duzelme gorulmezse, gozalti hakkini kullanabiliyormussun yani....
Normal isleyen bir prosedur, sakin bir dialog gorunce hayretler icerisinde kalir olduk...
Ha konuya donersem, miting ortamina girmek isteyen adamida almamak ne kadar makul bilinmez..
Farkli siyasi goruse mensup ya da degil o miting ortami herkese acik olmali bana kalirsa...
Eger bir arbede ya da istenmeyen dozda bri hareketelilik olursa o zaman yaparsin ne yapilacaksa...

evet, görevini olması gerektiği gibi yapana helal olsun diyoruz artık

Back