• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biz anneler kendimizi kötü hissedince çocuklarımız napsın..

S_eda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2008
82
0
86
Sakarya
selam arkadaşlar, hergün çok neşeli, çok dinamik olamıyoruz bu doğru ama ne olursunuz dünyanın en tatlı şeyleri evimizde ve misafirlerimiz onlar, çünki yarın büyüyecekler ve çocuklukları akıllarının bir köşesinde anılar yumağı olarak kalacak, bizde o anılar yumağını mutlu anlarla dolurup, neşeli bebekler büyütelim ne dersiniz..

sinirlendiğimiz zaman asla çocuklarımıza bunu yansıtmayalım bunun için,

1- ses tonumuzu onların yanında kabalaştımadan ve yüklsetmeden kullanalım
2- sinirlendiğimiz kişiyle veya olayla ilgili uzun uzuzn onların yanında yorum yapmayalım..
3-sakinleşmeye çalışalım ve bunu onları severek, onların güzel hareketlerini meth ederek yapalım..
4-sakinleşme sürecinde onlarla oyun oynayalım, onları kahkahayla güldürmeye çalışalım, bizde kahkaha atmaya başlayacağız demektir
5- onları kucaklayıp, öpelim..sakinleştikten sonra gözlerinin içine bakıp, sevgi sözcükleri söyleyelim..
6-neşeli çocuk şarkıları öğrenelim ve onlara öğretmeye çalışalım.. benim kızım 6 aylık ve fış fışkayıkçıyı söylüyoruz.. çok gülüyor.. hatta elleriyle hareketlendirip klip yapıyoruz şarkıya...
7-neşeli müziklerle onların dikkatini çekelim, öfkemize odaklandırmayalım..
benim aklıma bunlar geliyor eksiklerimi sizler tamamlarsanız sevinirim, kendimizi geliştirmiş, güzel şeyleri paylaşıp, çoğaltmış oluruz.. sevgiyle kalın..kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile5kaydirigubbakcemile5

teşekkürler canım güzel bir konu açmışsın bir kere kızımın yanında ağlamıştım yavrum çok korktu sakşnleştirmek çok zamanımı almıştım şimdi daha dikkatli davrnmaya çalışıyorum bende

çok güzel bir konu. iki bebekli olduğumdan, ev işleriyle de cebelleşirken,kendimi kaybettiğim, tahammül gösteremediğim durumlar olabiliyor...bağırabiliyorum, başka türlü olanları durduramadığımda, ya da küçüğe yemek yedirirken, bir yaş büyük ablasının, küçüğü sinirlendirmeye çalışmasında....ama sonra çok üzülüyorum. hatta özür diliyorum ve açıklıyorum..keşke dünyanın en kontrollü annesi olabilsem diyorum...

bende her sabah kalktığımda, kendime şöyle diyorum; kızlarım ve oğlum bugünde yaramazlık yapabilecekler, çünki onlar çocuk ama ben anneyim, asla kızamam onlar için önemliyim.. sakin ve huzur veren bir anne olmalıyım, onları en çok kabahat işlerdikleri zaman güzel konuşarak ve sakin olarak kötülükten uzaklaştırmalıyım, kızmak çözüm değil, sorun yaratır..^'

bende her sabah kalktığımda, kendime şöyle diyorum; kızlarım ve oğlum bugünde yaramazlık yapabilecekler, çünki onlar çocuk ama ben anneyim, asla kızamam onlar için önemliyim.. sakin ve huzur veren bir anne olmalıyım, onları en çok kabahat işlerdikleri zaman güzel konuşarak ve sakin olarak kötülükten uzaklaştırmalıyım, kızmak çözüm değil, sorun yaratır..^'

çok güzel düşünüyorsun .keşke herkez böyle duyarlı olsa.

Back