Selam Arkadaşlar,
Öncelikle belirtmeliyim ki diyet başarı öyküleri benim yolumda cok büyük yardımcım oldu.Motivasyonumu kaybettiğim zamanlar bu topiğe gelir ve başarı öykülerini okur ve daha azimli devam ederdim.
Hiçbir zaman cok zayıf olmadım ama tartıda 78kg'yu gördüğümde naptım ben kendime diye sorma zorunluluğu hissettim.Kilo yüzünden toplumdan dıslanma,içime kapanma,özgüven sorunu yaşamadım.Çünkü kilom fazlayken de aynı insanım azken de aynı insanım,eğer bu insanların bana olan bakış açılarını değiştiriyorsa bu onların acizliği diye düşünüyorum.
Fakat sizin de bildiğiniz gibi sağlık sorunları mutlaka ortaya çıkar fazla kiloda.Ben midemin başını yedim mesela.Sonra beğendiğim kıyafetleri alamamak,giydiğimde güzel görünmemesi,sabah işe giderken fazlalık saklamak beni çok yordu.Neden daha iyisi olabilirken bununla yetineyim dedim ve diyet hakkında bir çok sey okudum,inceledim.
Diyetteyim ben diye düşündüğüm zaman hakkaten zorluk yaşadım.Fakat düzgün beslenmeliyim,yeme düzenimi değiştirmeliyim diye düşündüğümde her şey daha kolay oldu.
İlk 2 hafta evet mide küçülene kadar eziyet yaşadım diyebilirim ama sonrasında zaten mide küçülüyor ve ufaktan alışmaya başlıyorsunuz yeni düzene.
Ekmeği sadece kahvaltıda 1 dilim kepekli olarak yedim.Yumurtamı,peynirimi,domatesimi,zeytinimi eksik etmedim.
Öğlen genelde sebze yemeği ve yoğurt veya tavuk,balık ızgara veya salata yedim.Akşama doğru ya bir tane meyva ya da bir avuç ceviz yedim.Akşam yemeğimi mutlaka 8den önce yedim ve ne varsa aksam yemeğinde bir tabak yedim ekmeksiz.Yatmadan 2 saat önce meyva yedim eğer cok acıkmışsam.
Ama bu sürekli böyle gitmedi tabi.bir gün aburcubur veya yememem gereken bir sey yediysem ertesi gün daha dikkatli yiyip düzenimi oturttum.
Çok canım istediyse az yedim abartmadan ama yedim.
Adet dönemi öncesi hepimiz fazlaca acıkıyoruz ozamanlar makarnaya ağırlık verdim,kırmızı et yedim ki gözüm dönüp ne var ne yoksa yemeden dengeyi sağlamak için.Gerçekten işe de yaradı,tok hissettirdi ve sınırı aşmadım.
Ayrıca adet olduğum ilk gün tatlımı,çikolatamı hiç ihmal etmedim.ama normal zamanlarda fazla yaklasmamaya çalıstım.
Bu işin en kısa özeti mideniz acımadan sofradan kalkmak.Bunu becerirseniz kesinlikle kilo probleminiz olmaz.Eğer ay cok yedim,ay midem acıdı sözlerini üst üste sarfediyorsanız bilin ki fazla kilonuz tamamen sizin suçunuz.
Spor hiç yapmadım ama gezmeyi çok seviyorum o yüzden fazla evde oturan bir insan değilim.İşim akşama kadar masa başında oturmak ama iş çıkışı mutlaka gideceğim yerlere yürüyerek gidiyorum.
Ayrıca ilk bir iki haftada mucize yaşayıp aniden incecik olmayı beklemeyin.sabırlı olursanız o görüntünüze mutlaka ulaşırsınız zaten.
Bir de sen böyle cok tatlısın zayıflarsan çirkin olursun diyenlere aldanmayın,hiçbir zaman öyle olmuyor.
Bu arada boyum 175.Diyetime başlarken 78 kiloydum su an 63 kiloyum.Bir kaç kilo daha vermek istiyorum ama hala beynimi programlayamadım :)
Sizlere de bol şans arkadaşlar unutmayın kilo vermek sizin elinizde,sadece gerçekten istediğinize karar verin.