Bittim tükendim uykusuzluktan kızlar imdat kafayı yicem!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi Zazu
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zazu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2011
138
2
118
Arkadaşlar 3 ay önce doğum yaptım ve o günden beri günde birkaç saat uykuyla ayaktayım. Artık delirmek üzereyim. Bebeğe birşey olur, boğulur korkusuyla her kıpırdanışında gözümü aça aça en sonunda uyku düzenim bozuldu. Şimdi istesem de uyuyamıyorum saat başı uyanıyorum.
Aynı endişeleri taşıyıp atlatan annelerden tavsiye istiyorum nolur bişey diyin bana. Geçecek mi bu durum yoksa uykusuzluktan hastalanacakmıyım?? Korkuyorum bebeğime bakamıycam diye :(
Melisa papatya çayı melatonin..vb herşeyi denedim.
Kusmuğuyla boğulma tehlikesi kaç aya kadar sürer oy oy ne zormuş anne olmak :((

tatlım napıyorsun sen delirdin mi :)))
yenıdogan bebekler ıcın yastıklar var sağa veya sola yatırmak ıcın. yan yatırma yastığı dıye yaaz cıkar google da
al onlardan bıtane, yan yatınca zaten boğulmaz korkma.

en ufak bı cıt sesıne uyanman normal cunku hamılelıkte hormonlarınla beraber duyularında hassaslastı.
ben normalde agır uykulu bı ınsandım dogumdan sonra nerdeyse karıncanın yurume sesıne uyancam o kadar yane:)))

Rabbim korusun inşaAllah pıtırcıklarımızı. sen kendıne de yemenede uykunada dıkkat et. sen ıyı ol ki bebegeıne ıyı bakabılesın...
uyumaya calış. rahatlat kendını

tatlım napıyorsun sen delirdin mi :)))
yenıdogan bebekler ıcın yastıklar var sağa veya sola yatırmak ıcın. yan yatırma yastığı dıye yaaz cıkar google da
al onlardan bıtane, yan yatınca zaten boğulmaz korkma.

en ufak bı cıt sesıne uyanman normal cunku hamılelıkte hormonlarınla beraber duyularında hassaslastı.
ben normalde agır uykulu bı ınsandım dogumdan sonra nerdeyse karıncanın yurume sesıne uyancam o kadar yane:)))

Rabbim korusun inşaAllah pıtırcıklarımızı. sen kendıne de yemenede uykunada dıkkat et. sen ıyı ol ki bebegeıne ıyı bakabılesın...
uyumaya calış. rahatlat kendını

Minnakcım yan yatırma yastığım var ama artık büyüdü velet ve sırt üstü dönüyor kendisi yani ne kadar yan yatırsamda boş.
Ayrıca halime acıyan eşim geceleri bakıyor çocuğa ve beni başka odaya uyumam için yolluyor ama ben uyumakta zorlanıyorum ve sık sık gidip bebeği kontrol ediyorum :(
Allahım sağlık uzun ömür versin evlatlarımıza.
Oğlum en değerli varlığım ve uykularım ona feda oldu işte ama ruh sağlığım elden gidiyor:(

aynı bende senin gibiydim... ne kimseye bırakabiliyordum ne uyuyabiliyordum... gözümü bile kırpamıyordum 2 saat ya uyuyordum ya uyumuyordum...
sen her saat başı uyansanda o uyanmadığın anda bir şey olabilir bebişine... tamamen dönemiyorsa arkasını birşeyle destekle dönemesin... ama dediğim gibi sen 24 saat kollasan bile kaderde varsa gözünü kırptığın anda bile olabilir.... Allaha emanet bebişlerimiz canım... Elinden geldiği kadar dikkat et tabii ama biraz rahat olmak gerekiyor... Dua et yatmadan ve uyumaya çalış...

aynı bende senin gibiydim... ne kimseye bırakabiliyordum ne uyuyabiliyordum... gözümü bile kırpamıyordum 2 saat ya uyuyordum ya uyumuyordum...
sen her saat başı uyansanda o uyanmadığın anda bir şey olabilir bebişine... tamamen dönemiyorsa arkasını birşeyle destekle dönemesin... ama dediğim gibi sen 24 saat kollasan bile kaderde varsa gözünü kırptığın anda bile olabilir.... Allaha emanet bebişlerimiz canım... Elinden geldiği kadar dikkat et tabii ama biraz rahat olmak gerekiyor... Dua et yatmadan ve uyumaya çalış...

Haklısın kader ne yazmışsa o lur tabi ama gelde benim kalbime anlat bunu...
Peki sen ne zaman normale döndün canım? Yada ne kadar zaman sonra uyumaya başladın?
Dua etmeyi hiç ihmal etmiyorum her gece oğluma nas- felak- ayetel kürsi okuyorum.

Aynı durumda başka anneler olduğunu bilmek moral veriyor . Sanki sadece ben böyleymişim gibi geliyordu.

Haklısın kader ne yazmışsa o lur tabi ama gelde benim kalbime anlat bunu...
Peki sen ne zaman normale döndün canım? Yada ne kadar zaman sonra uyumaya başladın?
Dua etmeyi hiç ihmal etmiyorum her gece oğluma nas- felak- ayetel kürsi okuyorum.

Aynı durumda başka anneler olduğunu bilmek moral veriyor . Sanki sadece ben böyleymişim gibi geliyordu.

4,5 aydan sonra normale döndüm galiba... ters yatmaya başlamıştı, bu sefer burnunu kapatır mı nefes alamaz mı diye uyuyamıyordum sonra kafasını çevirebildiğini idrak edince uykularım biraz normale döndü. yine kalkıp bakıyorum ara ara ama eskisi kadar sık değil. telsiz var mı? telsiz varsa sende biraz daha rahat olursun sesi gelir en azından diye düşün...
ben doğduğunda gözümü bile kırpamıyordum aynı odada sürekli kalkıp bakıyordum nefes alıyor mu diye elimi koyup duruyordum... elimi koyduğumda hissedemezsem bazen o panikle çocuğu uyandırıyordum... rahat olmak lazım aslında biraz ama işte o kadar kıymetliler ki rahat olamıyorsun...

4,5 aydan sonra normale döndüm galiba... ters yatmaya başlamıştı, bu sefer burnunu kapatır mı nefes alamaz mı diye uyuyamıyordum sonra kafasını çevirebildiğini idrak edince uykularım biraz normale döndü. yine kalkıp bakıyorum ara ara ama eskisi kadar sık değil. telsiz var mı? telsiz varsa sende biraz daha rahat olursun sesi gelir en azından diye düşün...
ben doğduğunda gözümü bile kırpamıyordum aynı odada sürekli kalkıp bakıyordum nefes alıyor mu diye elimi koyup duruyordum... elimi koyduğumda hissedemezsem bazen o panikle çocuğu uyandırıyordum... rahat olmak lazım aslında biraz ama işte o kadar kıymetliler ki rahat olamıyorsun...

Aynılarını ben de yaptım :)) Of rahatladım vallahi çok sağol arkadaşım.
Anormalmiyim diye düşünmeye başlamıştım.
Telsiz almam şart oldu , iş güç de yapamıyorum başında durcam diye.
Allah ayırmasın evladından. Sağlıkla mutlulukla yaşayın inşallah.

Son düzenleme:
Aynılarını ben de yaptım :)) Of rahatladım vallahi çok sağol arkadaşım.
Anormalmiyim diye düşünmeye başlamıştım.
Allah ayırmasın evladından. Sağlıkla mutlulukla yaşayın inşallah.

yok anormal değilsin, çoğu kişi böyle oluyor...
kimseyi Allah ayırmasın evladından... saol canım, sizde sağlıklı mutlu yaşayın, uykularında en kısa zamanda normale döner inşallah..

yok yok anormal degılsın :)
bende kalkıp nefes alıyormu dıye bakıyordum...
yan yatırma yastıgı ıse yaramıosa orta boy bı yastıkla falan destekle sırtını istersen.
ama benım kızım 1 aylıktı yatmayı sevmıyordu o yan yatırma yastıgı ıle.
yastık falan da koyuyordum lakin yıne dönüyordu Rabbime şükürler olsun bısey olmadı..
arkadasında dedıgı gibi rahat olmak lazım bıraz, sakınan göze çöp batar dıye bosuna dememısler.

ben misafirliğe gittiğmizde çocuğu anakucağında yatırıyordum ve yanımda tutuyordum korkudan... nefes alamaz birşey olur diye... Allah koruyor meleklerimizi...

İçimi rahatlattınız kızlar allah razı olsun.
Anne olmak böyle birşeymiş demkki :)

Cnm benim ya aynı benim durumum demekki bı cok annede oluyo bu elinde değil düşünmemek seni cok iyi anlıyorum bende de bu durum 5 ay falan sürdü ne bebeğimin yanında uyuyabiliyordum ne de o olmadan :)) birsey olmaz diyorlardı ama anlatamiyordum bunu kendime psikolojik bı durum iste ama 1 2 aya kadar gecer mutlaka merak etme moralini bozma ve uyumaya çalış sütun azalır Allah korusun

Aynı durumları bende yaşıyorum.Oğluşum 3. ayında. Boğulacak diye ödüm kopuyor. Yatarken en ufak bir farklı ses çıkardığında sıçrıyorum yataktan. Nefes alıyormu diye kontrol ediyorum sürekli. Yan yatırma yastığı kullanmıyorumda yastığının bir tarafının altına yüksek olsun dönemesin diye bişeyler sıkıştırdım. Gerçi şuara kaldırdım altından yavaş yavaş. Ama yinede yan yatıyorum gövdesini. Arada da kontrol ediyorum. Bende ne zaman geçecek bu tehlike diye dört gözle bekliyorum. Aklımı yitirecektim az kala bunları düşüne düşüne vallaaa. Bebişlerimiz bir an önce büyüsede biraz rahat etsek.

Cnm benim ya aynı benim durumum demekki bı cok annede oluyo bu elinde değil düşünmemek seni cok iyi anlıyorum bende de bu durum 5 ay falan sürdü ne bebeğimin yanında uyuyabiliyordum ne de o olmadan :)) birsey olmaz diyorlardı ama anlatamiyordum bunu kendime psikolojik bı durum iste ama 1 2 aya kadar gecer mutlaka merak etme moralini bozma ve uyumaya çalış sütun azalır Allah korusun

İnşalah biran evvel alışırım ben de.
Eşim de diyor merak etme birşey olmaz diye ama cidden kimsenin lafını dinlemiyor insan. Yorgunluk ve stresten sütüm azaldı bile :(

Aynı durumları bende yaşıyorum.Oğluşum 3. ayında. Boğulacak diye ödüm kopuyor. Yatarken en ufak bir farklı ses çıkardığında sıçrıyorum yataktan. Nefes alıyormu diye kontrol ediyorum sürekli. Yan yatırma yastığı kullanmıyorumda yastığının bir tarafının altına yüksek olsun dönemesin diye bişeyler sıkıştırdım. Gerçi şuara kaldırdım altından yavaş yavaş. Ama yinede yan yatıyorum gövdesini. Arada da kontrol ediyorum. Bende ne zaman geçecek bu tehlike diye dört gözle bekliyorum. Aklımı yitirecektim az kala bunları düşüne düşüne vallaaa. Bebişlerimiz bir an önce büyüsede biraz rahat etsek.

Ah canım ya, psikolojimiz bozulmuş bu endişelerden demekki. Aynı durumdasın benimle :(
Doktoruma telefon açtım dün ne zaman geçecek bu boğulma tehlikesi ben delirmek üzereyim diye. Birşey olmaz korkma kurtarır kendini ama ben ne desem sen ikna olmayacaksın istersen bir psikiyatıra git dedi.

Şunu anladımki anne olduktan sonra hiçbir zaman oh be rahatım diyemiycez tam anlamıyla...

Yan yatrma yastgi bizde cok ise yaradi. Bebegim donemedi. Donemeyince 1 kac kez kusmugunu yana akitarak kurtardi kendisini. Ama her gik demesinde bende uyaniyorum. Kac kec kusma oncesi sesine uyanip kusarken gordum. Allahim onlari bize bagislasin. Bayiliyorum ogluma

aynı durumdayım arkadaşım! uyku düzensizliğinden depresyona girdim. Ya o beni uyutmuyor ben uyumak isteyince, yada o uyuyunca ben artık uyuyamıyorum. istesemde olmuyor. Sürekli şöyle düşünüyorum nasıl olsa gözümü yumunca uyanıcak niye uyuyayım :14::14::14: valla benim durumum daha vahim. neşe dolu bi insanken doğumdan sonra asık suratlı donuk bakşlı umutsuz bi ev kadını oldum. :14::14::14::14:

Back