Bitmeyen ozlemim :(

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Kizlar herkese merhaba. Ben 18 yasindayim 6 senedir yurtdisinda yasiyorum cocuklugum Turkiye'de gecti. Her sene yazin gidiyoruz ve dondugumde bitik bi halde donuyorum cok uzuluyorum hic istemiyorum donmeyi :( 2 gun once donduk 2 gundur olu gibiyim cok uzgunum :( hic alisamadim buraya zaten. butun cevrem orda ordayken oyle mutluydum ki burda bilgisayarin basindan ayrilmiyorum faceden falan konusucak birilerini ariyorum surekli cunku cok yalnizim boguluyorum sanki :( sevgilim de turkiyede istedigim zaman ulasamiyorum ona her dk mesajlasamiyoruz cok sık arayamiyoruz birbirimizi :( Onca sene nasil dayandim bilmiyorum. Gecen sene geliyor aklima oyle kotu gecmisti ki hergun agliyordum bunaliyordum psikolojim alt ust olmustu. Yine oyle olmasindan korkuyorum kizlar aklimda bi fikir var ama annem hic sicak bakmiyor. Eylulde universiteye baslicam ailemden uzakta yurtta kalicam bu daha da kotu ama eger alisamazsam cok mutsuz olursam yatay gecisle Turkiye'de okumak istiyorum. Ama para konusu canimi sikiyor ailemin durumu pek ic acici degil orda masraflarimi okul parasini falan nasil karsilicam? Burda devlet yardimiyla okuyacaktim orda ne yapicam? Ya da diyorum acaba 2 sene dayansam mi. 3. sene zaten erasmusla Tr'de okuycam 4. sene de son senem cabuk gecer. Ne yapim sizce kizlar lutfen fikir verin. Tr'de okumak istememin tek sebebi psikolojimin daha cok bozulmamasi ve ailemin sorunlarindan uzaklasmak ama dogru bi secim olur mu egitim sistemine ayak uydurabilir miyim zorlanir miyim sizce?

Kizlar herkese merhaba. Ben 18 yasindayim 6 senedir yurtdisinda yasiyorum cocuklugum Turkiye'de gecti. Her sene yazin gidiyoruz ve dondugumde bitik bi halde donuyorum cok uzuluyorum hic istemiyorum donmeyi :( 2 gun once donduk 2 gundur olu gibiyim cok uzgunum :( hic alisamadim buraya zaten. butun cevrem orda ordayken oyle mutluydum ki burda bilgisayarin basindan ayrilmiyorum faceden falan konusucak birilerini ariyorum surekli cunku cok yalnizim boguluyorum sanki :( sevgilim de turkiyede istedigim zaman ulasamiyorum ona her dk mesajlasamiyoruz cok sık arayamiyoruz birbirimizi :( Onca sene nasil dayandim bilmiyorum. Gecen sene geliyor aklima oyle kotu gecmisti ki hergun agliyordum bunaliyordum psikolojim alt ust olmustu. Yine oyle olmasindan korkuyorum kizlar aklimda bi fikir var ama annem hic sicak bakmiyor. Eylulde universiteye baslicam ailemden uzakta yurtta kalicam bu daha da kotu ama eger alisamazsam cok mutsuz olursam yatay gecisle Turkiye'de okumak istiyorum. Ama para konusu canimi sikiyor ailemin durumu pek ic acici degil orda masraflarimi okul parasini falan nasil karsilicam? Burda devlet yardimiyla okuyacaktim orda ne yapicam? Ya da diyorum acaba 2 sene dayansam mi. 3. sene zaten erasmusla Tr'de okuycam 4. sene de son senem cabuk gecer. Ne yapim sizce kizlar lutfen fikir verin. Tr'de okumak istememin tek sebebi psikolojimin daha cok bozulmamasi ve ailemin sorunlarindan uzaklasmak ama dogru bi secim olur mu egitim sistemine ayak uydurabilir miyim zorlanir miyim sizce?

Eger istiyosan gel oku niye zorlanasin ki. Hepimiz zengin miyiz sanki. Bende universite okuyorum devletten aldigim bursla geciniyorum. Ama sen madem yetmez diyosun part time is bulur calisirsin. Ailenden para almadan gecinirsin.universiteler bolumler hakkinda sorun varsa ben yardimci olabilirim canim

Eger istiyosan gel oku niye zorlanasin ki. Hepimiz zengin miyiz sanki. Bende universite okuyorum devletten aldigim bursla geciniyorum. Ama sen madem yetmez diyosun part time is bulur calisirsin. Ailenden para almadan gecinirsin.universiteler bolumler hakkinda sorun varsa ben yardimci olabilirim canim

Canim kusura bakma biraz gec oldu ama yeni gordum yazdiklarini. Elbette devletten burs alirsam gecinirim yeter bana ama herkese burs veriyorlar mi? Tabiki is bulup calisabilirim de. Ben burda Uluslararasi Ticaret okuyorum 1. senemi bitirdikten sonra yatay gecisle Turkiye ye donmeyi dusunuyorum ama nasil basvuru yapicam Tr de yine ayni bolumde okumaya devam edebilir miyim bu konuda bi fikrim yok. :26:

Nerede yaşıyorsun sen? Eğitim kalitesi iyi olan bir ülke ise, böyle birşey yapma derim. Ne gerek var, zaten dersler, okul arkadaşların seni yeterince oyalamayacak mı? Olmadı 2. bir dil yap. Sonra gelir TR'de iş bakarsın.

Sevgiliydi, vatan hasretiydi falan diye, eğitim ve kariyer planlarını 2. plana atma bence. Zaman tahmininden hızlı geçecek zaten

Sekerim genceciksin daha , neden icinde bulundugun ortama ayak uydurmaya calismiyorsun?

Ben de seninle ayni ulkede yasiyorum, buraya is icin geldim. Ilk geldigimde ben de senin gibi skype-facebook ikilisinde yasiyordum ama sonra biktim, cunku artik benim hayatim burda, ben burda yasiyorum. Burda arkadaslar edindim, burda bir hayat kurmaya calisiyorum. Diger turlu ikiye bolunuyorsun, hayatin Turkiye'deymis ve orda icinde sen olmadan akip gidiyormus gibi geliyor ama oyle degil aslinda, hayatin yasadigin yerde. Bunu ne kadar cabuk kabullenirsen hayat o kadar kolay oluyor.

Sen zaten Almanya'da yasiyormussun, tatilde tabi ki arkadas edinmen , onlari sevmen normal ama hayatinin aslinda yasadigin yerde oldugunu bence unutmamalisin. Senin yasinda bir genc kiz evde butun gun oturmak yerine, disari cikmali, gezip eglenmeli kuzum. Sevdigin arkadaslarinla internetten konusmak guzel ama hayatin bundan ibaret olmamali bence, gercek sosyallige de yer vermelisin. Orda arkadaslar edin, ne bileyim spor olabilir baska aktiviteler olabilir onlara katil. Bulundugun yerde bir Turk toplulugu eminim vardir, ille de Turk arkadas istersen onlarla arkadaslik edebilirsin. Yakinda universiteye basliyorsun, gercekten cok guzel bir ortam, etrafinda seninle yasit gencler olacak, sosyallesmek icin bu firsati kacirma derim.

Bir de soyle bir sey var, insanlar sevgilileriyle el ele gezerken sen internet basinda bir seyler yasamaya calisacaksin....zor yani bence genc birisi icin zor tatlim.

Almanya'nin egitim sistemi de is olanaklari da Turkiye'ninkinden cok cok daha iyi, yani ben acikcasi gelecegini tehlikeye atmaman gerektigi gorusundeyim. Aslinda pek cok gencin yerinde olmak istedigi bir konumdasin sekerim, sosyal devlet olma konusunda cok basarili ve refah icinde bir ulkede yasiyorsun. Calismak, okumak istersen onundeki olanaklar sinirsiz, Turkiye'de ise bir seyler yapmak cok zor, onunde engeller o kadar cok ki.....Issizlik problemi cok fazla, universite mezunu insanlar is aramaktan helak oluyor. Bunlari icini karartmak icin soylemedim sekerim, sadece hayatina ozlemden ibaret olarak bakma, elindeki firsatin farkina var ve iyi kullan diye soyledim........yani en azindan benim gorusum bu.

Benim goruslerim bu yonde, sevgilerimi iletiyorum :1:

Son düzenleme:
Back
X