Sekerim genceciksin daha , neden icinde bulundugun ortama ayak uydurmaya calismiyorsun?
Ben de seninle ayni ulkede yasiyorum, buraya is icin geldim. Ilk geldigimde ben de senin gibi skype-facebook ikilisinde yasiyordum ama sonra biktim, cunku artik benim hayatim burda, ben burda yasiyorum. Burda arkadaslar edindim, burda bir hayat kurmaya calisiyorum. Diger turlu ikiye bolunuyorsun, hayatin Turkiye'deymis ve orda icinde sen olmadan akip gidiyormus gibi geliyor ama oyle degil aslinda, hayatin yasadigin yerde. Bunu ne kadar cabuk kabullenirsen hayat o kadar kolay oluyor.
Sen zaten Almanya'da yasiyormussun, tatilde tabi ki arkadas edinmen , onlari sevmen normal ama hayatinin aslinda yasadigin yerde oldugunu bence unutmamalisin. Senin yasinda bir genc kiz evde butun gun oturmak yerine, disari cikmali, gezip eglenmeli kuzum. Sevdigin arkadaslarinla internetten konusmak guzel ama hayatin bundan ibaret olmamali bence, gercek sosyallige de yer vermelisin. Orda arkadaslar edin, ne bileyim spor olabilir baska aktiviteler olabilir onlara katil. Bulundugun yerde bir Turk toplulugu eminim vardir, ille de Turk arkadas istersen onlarla arkadaslik edebilirsin. Yakinda universiteye basliyorsun, gercekten cok guzel bir ortam, etrafinda seninle yasit gencler olacak, sosyallesmek icin bu firsati kacirma derim.
Bir de soyle bir sey var, insanlar sevgilileriyle el ele gezerken sen internet basinda bir seyler yasamaya calisacaksin....zor yani bence genc birisi icin zor tatlim.
Almanya'nin egitim sistemi de is olanaklari da Turkiye'ninkinden cok cok daha iyi, yani ben acikcasi gelecegini tehlikeye atmaman gerektigi gorusundeyim. Aslinda pek cok gencin yerinde olmak istedigi bir konumdasin sekerim, sosyal devlet olma konusunda cok basarili ve refah icinde bir ulkede yasiyorsun. Calismak, okumak istersen onundeki olanaklar sinirsiz, Turkiye'de ise bir seyler yapmak cok zor, onunde engeller o kadar cok ki.....Issizlik problemi cok fazla, universite mezunu insanlar is aramaktan helak oluyor. Bunlari icini karartmak icin soylemedim sekerim, sadece hayatina ozlemden ibaret olarak bakma, elindeki firsatin farkina var ve iyi kullan diye soyledim........yani en azindan benim gorusum bu.
Benim goruslerim bu yonde, sevgilerimi iletiyorum