Bitmedi dertlerim..

reedd

Guru
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
874
985
Merhabalar.. Burada hep ramazanda dert paylaşıyorum sanırım yine başlıyorum. 21 yaşındayım.
Babam 59 yaşında. Dün değil ondan önceki gün rahatsızlandı eve geldi. Bir ateş, üşüme,titreme, miden bulantısı. O gün dinlendi. Ertesi gün de öğlene kadar dinlendi sonra bugün gelemeyeceğim diye işi aradı gel dediler. Garson bu arada. Ben oturdum hüngür hüngür ağlamaya başladım. Hem bu yaşa geldi adam hala çalışıyor hem de hasta hasta işe gidiyor diye. Çok üzüldüm. Ben öğretmenlik okuyorum 3.sınıfım bitti. Babama sen bırak ramazanda ben çalışayım dedim izin vermedi. Çık işten ramazandan sonra tekrar başka yere girersin diyorum ama orada rahatım diyor. Baba dediğinin para getirmesi lazım diyor. Ama ramazanda izin bile kullandırmıcaklarmış. Olsun ben iş yapınca ayılıyorum kendime geliyorum diyor ama 2 gündür eve ruh gibi geliyor yorgunluktan, çok üzülüyorum. Anneme kalsa annem çok büyütüyorsun Allah korusun ölümcül hasta değil neler var insanlar 70 yaşında da çalışıyor diyor ama ben çok üzülüyorum bu duruma da.

Diğer derdime gelince. Ben tek çocuğum o yüzden evli ablam abim yok. Akrabalarımızda uzakta biraz. Bir de oğlunu kızını evlendiren kendi köşesine çekildi hep o yüzden ne ramazanda ne de bayramda çok gelen gidenimiz yok. Bayramda 2-3 tane yaşlı var çevremizde komşu onlara gidiyoruz sadece. Buna da üzülüyorum.

Annem asıl meselenin her şeyi çok kafama takmam olduğunu süylüyor. Yani mesela babam eve öyle bitkin hasta gelince bir de sigara da içiyor, hemen acaba kötü bir hastalığımı var, ya bugün iş yerinde bayılırsa diye düşünmeye başladım. Yani sürekli olumsuz şeylere odaklanıyorum. Hep en kötüsü başımıza gelirse ne olur diye düşünmeye başlıyorum ve olmuş gibi yaşamaya başlıyorum. Bu huylarımdan kurtulmam lazım farkındayım ama nasıl olacak bilmiyorum.

Ben de böyleyim.

Ağlayacak kadar olmasa da anne-baba deyince aşırı hassaslaşıyorum.

Abartı ne yazık ki.

Annem hep sen çok ince düşünüyorsun çok abartıyorsun diyor ben de farkındayım ama ne yapayım..

Öncelikle çok geçmiş olsun. Bence babanı bir doktora göster içinin rahat etmesi için. ikna et önemli bişey olabilir. ya da otuç tutuyorsa ondandır. endişelenme diyeceğim ama olmayacak ben de aynıyım çünkü. ben de kafamdan sürekli senaryolar üretirim annem hasta diye. hatta bazen çok ileri gidiyorum. bu biraz da kaybetme korkusuyla ilgili sanıyorum. küçüklüğünde yaşadığın birşeyden falan olabilir. iyi düşünmeye yönelt kendini ve hasta olmadığından, iyi olduğundan emin olmak için doktora gitmeye ikna edebilirsin. ben de hep kendimi güvende hissetmeye çalışırım.o zaman daha iyi hissediyorum.

ben de öyleydim...rahmetli babacığım çok çalışırdı...camlarda kapılarda beklerdim...biraz gecikse koca kız oturur ağlardım...sen ne iyi bir çocuksun....Allah babacığına şifalar versin yavrum....

Amiin.. Hepimizinkine inşallah.. Anneme de böyleyim babama da . Onlardan başka kimsem yok gibi hissediyorum sanırım.

Diyorum ama hep erteliyor. Sürekli kafamda senaryolar kurmaktan yoruldum vallahi.

Cok var mi babanin emekliligine ? Senin okulunun bitmesine az kalmis. Okul bitince , calismaya baslarsin , sen yardimci olursun babana maddi olarak..ilerde de evlenirsin kalabalik bir aile oluverirsiniz insallah ailecek mutlu, kalabalik bayramlar yasarsiniz hem de..yeter ki evlenecegin zaman hayirrli insanla olsun evliligin.. uzme kendini sukredecek cok seyin var.

Babam emekli de çok az aldığımız maaş. Asgari ücretten bağlandığı için. Benim yurdum felan yetmiyor o yüzden de çalışıyor babam. Az kaldı şükür okulun bitmesine de inşallah hemen atanırım da yardımcı olurum gerçekten. İnşallah Allah hepimizi hayırlı insanlarla karşılaştırsın.

bazi insanlar calismadan duramiyorlar. benm Babamda oyle. fıtık ameliyati oldu bi hfta sonra sıkıntıdan patladi surekli uzanarak yatmasi gerekirken kalkti ciceklerle vs. ugrasti kendne is cikardi yani. sen iyi seyler dusun surekli . kotulugu cekme ustunuze. ne dusunursen o olur unutma.

sen ne güzel kalpli ve samimisin! babani bi doktora gotur içiniz rahat etsin inşallah bir şeyi yoktur çalışmayi seven adamlar iş bırakınca çökebilir ısrar etme üretmek babana iyi geliyor belliki bir muayene olsun bakilsn

Tatlım ,sen hayırlı evl atsın bazılarının umrumda bile olmaz para gelsinde inşallah ilerde unutmazsin, sende ona destek olursun,bende rahatsızım babanın dediği gibi işe nasıl gidicem derim hareket ettikçe kendime gelirim ,için rahat etmek istiyorsa beraber dr. Git kontrol olsun ALLAH sağlık versin babana canım buğünlerin emeğini ,inşallah sevginle emeğinle ilerde nankör evlat olmadığını gösterirsin

Hepinize çok teşekkür ederim :) Annem de hep Allah senden razı olsun bütün evlatlar senin gibi olsa diyo çok şükür ama çok abartıp kendini yoruyosun da diyo :) Babam bugün iyi çok şükür baya iyi geldi ama öksürüyo sigara da içtiği için illa bi akciğer filmi felan çektirelim diyorum ama babam benim bi şeyim yok sen çok kafana taktın abartıyosun dedi annem de aynı şeyi dedi bu konuda beni dinlemek istemiyolar sanırım artk bunalttım :) Gecen sene de annem benim ısrarlarım üzerine miyom ameliyatı oldu ama rahatladı işte fena mı :)) Birde ufak bir şeyde hemen nete bakıyorum baş ağrısında bile kanser çıkıyor ondan da korkularım biraz arttı sanırım..

ahh canım bende babacığıma karşı aynı senin gibiyim..herşeyin en iyisi onların olsun hep rahat etsinler mutlu olsunlar istiyorum..babam çalışmadan duramıyor..bayramlarda evde olduğunda sıkılıyor bende ona benzemişim çalışmayı çok seviyorum...ama kıyamıyorum onlara..

Allah hepsine sağlık sihhat versin. Çok ince düşünmek mi zor tek çocuk olmak mı anlamadım gitti.

adam rahatsa çıkmaması çok normal
iş konusunda gerçekten çalışmak istiyorsanız çalışın neyi bekliyorsunuz
evde boşlukta kalmışsınız yalnızlıktan bence bu sebeple abartıyorsunuz
ben de okul bitince boşluğa düşmüştüm 8 ay falanama haftasonu olsun çalıştığım halde moralim yerlerde gezinirdim ve sürekli herşeyi dert ederdim en ufak birşeyi
bir de aileniz tabi ki de çalış diye okuyan kıza demez siz düşünüp katkı sağlamaya çalışın
inan bana daha da kötüleşme ihtimalin var bu yüzden hemen iş bul kendine
ben yazları konfeksiyonda olsa çalışırdım lise de dahil bu yüzden zorlanmazdım ama ne zaman ki boş zamanım çoğaldı yapacak iş bulamadım kurgulara başladım
kendinize hobi edinin iş deyince illa ki sigortalı iş demek değil

Diyorum ama hep erteliyor. Sürekli kafamda senaryolar kurmaktan yoruldum vallahi.
kafanda kurmamaya çalış aklına gelirse başka şeyler düşün.ben inanılmaz kuruyorum gerçekten bir yararı yok.. yapabileceğin tek şey doktora gitmeye ikna etmek, zaten o zaman sen de rahatlayacaksındır. Ben de tek çocugum gerçekten üstünde bir yük oluşturuyor bu insanın ama yapacak birşey yok :/

Babana uzulmeni anladim ben olsam bende kiyamam onlar icin bisey yapmak isterim okulunun bitmesine az kalmis sende calismaya basladiginda destek olursun ama ikinci sorununu okuyunca her konuda kendine dert ariyomuşsun gibi geldi bayramda annemler disinda hic kimsemiz yok ne bu sehirde ne baska yerde kuzen yegen teyze amca yok e simdi bunumu dert ediyim annem babam ve kendi kurdugum ailem yetiyo bana

tatlım iç huzurszlugun için namaz kılsan bir abdest alsan nefes gibi sana kendini iyi hissetiricek... babana Allah kuvvet versinn

İşte rahat ama hastayken gitmesine dayanamıyorum ben de.
Evet biraz evde kalınca oluyor. Okuduğum şehirde de kafama taktığım şeyler oluyor ama bu kadar değil.
Çalışmak tabii ki benim elimde ama o zamanda mesela ramazan şimdi annem tek kalıyor, sırf onun için yaz okuluna gitmedim. Hobi edinme konusunda çok haklısınız kendime hemen yapacak bir şeyler bulmam gerek. Şu anda kpssye çalışmaya başladım o biraz oyalıyor hem de çalışmış oluyorum.

Aynen yapacak hiçbir şey yok malesef.Bazen de diyorum ki kardeşlerim olsa bir de onların dertlerini sağlıklarını takacaktım ama olsalardı da iyi olurdu sanki. Bilemedim ki :)

Evet kişiliğim biraz o yönde. Annem eskiden böyleydi,sıkıntı yaşadığımızda ben ona kızardım her şeyi kafana takıyorsun diye onu düzelttim şimdi ben böyle oldum. Hep kalabalık sıkı bir akraba isterim , özenirim ondan sanırım böyle oluyorum ama haklısınız olmayanı da kabullenmek gerekiyor.

tatlım iç huzurszlugun için namaz kılsan bir abdest alsan nefes gibi sana kendini iyi hissetiricek... babana Allah kuvvet versinn

Amiin inşallah. Aslında kılıyordum da bu ara boşladım. Tekrar başlamalıyım gerçekten. Belki de ondan böyle oluyorum. Teşekkür ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…