Arkadaslar Merhaba
Bir yakinimin cok yeni bir zamanda basina geldigi icin sizle paylasmak istedim. Internette bu websitesi hakkinda hicbir bilgi yok. Burada yazmak diger insanlar icin faydali olacaktir. Tayvan merkezli bir kripto firmasinin TR ayagi gibi gozukup aslinda hicbir baglantisi olmayan dolandirici bir websitesinden bahsediyorum.
Kendisi maalesef telegramdan bir gruba dahil olmus yatirdigi paranin 500-700 katini geri alacagi vaadiyle 1000 lira yatirmis. Olmayan coinleri yeni acilmis gibi satmislar ve kendisi kazanc elde ettigine inandirilmis. Websitesi guzel tasarlandigi icin ve en kotu 1000 lira dolandirilirim diyerek yatirimini yapmis. 600 bin tl kazandigi sanip parayi cekmek istediginde once 12500 tl aktivasyon ucreti istemisler. Bu parayo gonderdikten sonra da 39900 tl bulten odemesi (?) istemisler. Maalesef o an bosluga dusup onu da odeyince 65000 tl transfer bedelini gondermesini istemisler. Akabinde farkina vardi.
Maalesef farkina vardiginda biraz gec kalmisti.
Buradan yazmak istedim, hepimizin basina gelebilir. Beser sasar demisler.
Birbirimizi kollamaliyiz. Cunku bu hukumet bizi kollamiyor.
Websitesini nereden bulmus derseniz telegramdaki kripto gruplarindan.
Aracilik eden kisi (yani dolandirici) KUTLU ALİBEYOĞLU
Telegramda grubu var ve photoshop dekontlarla, olmayan coinlerle insanlari kandiriyor.
Ozellikle isimleri belirttim ki insanlar google dan arama yaptiklarinda karsilarina bu bilgiler cikabilsin.
Parayi bu arada TUĞBA GÜL GEREK diye bir sahis hesabina istemisler surekli. Muhtemelen ellerinde farkli sahis hesaplari var, tek hesabi surekli kullanamayacaklardir.