Maske Tarifleri Bitkisel yağlar ve faydaları

Evde Yapılabilen Doğal Cilt Bakımları Kolay yüz maskesi, Basit Kolay Cilt Maskeleri , Yüz Maskesi, sivilce maskesi, en iyi maske tarifleri, cilt lekeleri, en iyi yüz maskesi, yüz temizleme maskesi, ev yapımı doğal yüz maskeleri, cilt beyazlatma, evde yapılan yüz maskeleri, siyah nokta

DepResiFPoLyaNa

A$qıM ^ sErCan'ım ^
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2010
220
0
Rezene yağı
Her ay yaşadığımız regl ağlarından kurtulmak için bir bardak meyve suyunun içine 7-8 damla rezene yağı damlatarak içebilirsin. Rezene yağının faydaları arasında, sindirim kolaylaştırıcı, balgam kesici, balgam söktürücü ve iltihap giderici etkiye sahip olması da var. Kramp giderici özelliği vardır. Rezene yağı kronik mide bağırsak hastalıklarında kullanılır. Kalp sağlığı için kalbi takviye edici, kalp atışlarını hızlandırıcı olarak kullanılır. Özellikle çocuklarda meydana gelen karın ağrılarında, gaz çıkarmalarda, soğuk algınlığında, anne sütünü arttırmada kullanılır.

Zencefil yağı
Zencefil yağı, sindirim sorunu yaşayanlar için çözüm sağlıyor. Soğuk algınlığı için çok etkili. Zihnin canlanmasını ve hafızanın güçlenmesini de sağlıyor. Saça parlaklık veriyor. Masaj yağı olarak kullanılıyor. — Zencefil yağı ve faydaları –

Susam yağı
Susam yağı, A, B ve E vitaminleri bakımından zengindir. Demir, Magnezyum, kalsiyum, bakır, fosfor gibi mineralleri içerir. Cildi besler, toksinlerden arındırır. Cilde kolayca nüfuz eder, emilimi kolaydır. Yarık, yanık gibi cilt hastalıklarını tedavide yardımcı olan susam yağı, aynı zamanda tırnakların güçlenmesi ve saçların dolgunlaşması için de kullanılıyor.

Kekik yağı
Kekik yağının antiseptik ve kan dolaşımını hızlandırıcı etkileri vardır. Kekik yağını selülitli olan bölgeye masaj yaparak uygular ve cildin yağı emdikten sonra soğuk duş tutarsan, zamanla selülitlerinin azaldığını görebilirsin.

Selvi yağı
Ayak kokusuna karşı tek yapmanız gereken duştan sonra ayak ve parmak aralarına masaj yaparak bu yağdan sürmek. Selvi yağı, diş eti kanamasına karşı da oldukça etkili. Bu yağ ile diş etlerine masaj yapmayı sen de denemelisin!

Karanfil yağı
Karanfil yağının uyarıcı, ısıtıcı, canlandırıcı ve afrodizyak etkileri mevcuttur. Bu yağ, ağrı kesici özelliği ile biliniyor. Ağrıyan bölgeye uygulandığında ağrıları dindirir. Ayrıca iştah açıcı etkisi de vardır.

Sarımsak yağı
Kaşların ya da saçların mı döküldü? Düzenli olarak sarımsak yağı kullanırsan, kaşlarının ve saçlarının tekrar çıktığını fark edeceksin. Yapman gereken sadece dökülen bölgenin üzerine düzenli olarak masaj yaparak sarımsak yağını uygulamak!

Portakal yağı
İçerdiği C vitamini ile zihni açan ve bağırsak hareketlerini düzenleyen bu yağı, meyve suyunun içine damlatarak içebilirsin.

Elma yağı
Sivilceli ciltlerin bakımında kullanılan, kuru ve çatlak ciltlerde yağ dengesizliğini giderici özelliği ile bilinen elma yağını, saç bakımın için de kullanabilirsin.

Papatya Yağı
Ciltte yatıştırıcı ve yumuşaklık verici etkisi vardır. Cilt bakımında akne, alerji, yanık, egzama, yaralar, baş ağrısı ve stres gibi durumlarda kullanılır. Toksisitesi oldukça düşük olduğundan çocuklarda da kullanılabilir. Ateş düşürücü ve ağrı kesici etkisiyle bilenen bu yağı böcek ısırıklarına karşı da kullanabilirsin. Bir beze 3-4 damla damlat ve ağrıyan bölgenin üzerine uygula. Ya da ateşin varsa bir beze bu yağdan damlatarak eline ve ayaklarına kompres yap.

Üzüm çekirdeği yağı
Değerli bir cilt koruyucusudur. Cilt koruyucu ve yaşlanmayı geciktirici bir etkisi olan bu yağ, alerji yapmadığı için hassas ciltler için de uygun! Cilt kırışıklarını giderir, cildin sarkmasını önler. Aromaterapide de kullanılıyor ve en iyi masaj yağlarından birisidir. Eklem ağrıları için üzüm çekirdeği yağı ile masaj tavsiye edilmektedir.

Ceviz yağı
Ceviz yağı, tüm cild problemlerinin giderilmesinde kullanılabilir. Cildi nemlendirir, cildin yenilenmesini ve kırışıkların giderilmesini sağlar. Saç ve saç diplerini besleyicidir. İyi bir masaj yağıdır. Dahili kullanımda, kolesterolün düşmesinde etkilidir.

Zeytinyağı
Antiseptik özelliği ile bilinen zeytinyağı, güneşin bıraktığı zararlı etkileri ortadan kaldırır.Cilde ve saça inanılmaz güzellik katar. Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir. Zeytinyağı yorgun ayakları dinlendirir ve canlandırır. Zeytinyağının mükemmel yumuşatma ve nemlendirme kapasitesi vardır. Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir.

Çörek otu yağı
Çörek otunun bağışıklık sistemini iyileştirme özelliği var. Kan şekerini düzenler. Hazmı kolaylaştırır. Mikrop, virüs ve mantarların yok edilmesini sağlar. Yaraların çabuk iyileşmesinde ve hücre yenilenmesinde etkilidir. Vücudunda yaralar olanlar, her gün yemekten sonra 1 tatlı kaşığı bu yağdan içmeli veya yaralı olan bölgenin üzerine günde iki kez uygulamalıdırlar.

Enginar yağı
Enginar yağı şişkinliklere iyi geliyor. Elleriniz ve ayaklarınız şişiyorsa, bu bölgelerine enginar yağı ile masaj yapmayı deneyin. Enginar yağı, öksürük krizlerine de çok iyi geliyor. Özellikle kış aylarında yemeklerden sonra 1 kaşık bu yağdan içerek öksürükten kurtulabilirsiniz.

Isırgan yağı
Saç dökülmesinde de faydalı olan ısıgran yağı, hücre yenileyici özelliğe sahiptir. Kan temizlemeyici özelliği vardır. Soğuk algınlığına ve romatizma ağrılarına iyi geliyor. Ayrıca kansızlık için de faydalıdır.

Keten tohumu yağı
Unutkanlık için bitkisel çözüm arayanlar için faydalıdır keten tohumu yağı. Keten tohumu yağı, hafıza güçlendirici, sinir sistemini düzenleyici etkiye sahip. Kemik zayıflığına da iyi geliyor. Bu yağ ile düzenli olarak el ve ayaklarına masaj uygularsan, bu bölgelerdeki nasır ve sertleşme sorunlarını da ortadan kaldırabilirsin.

Nane yağı
Yatıştırıcı, canlandırıcı ve serinletici etkileri vardır. Aromaterapide; baş ağrısı, zihinsel yorgunluk ve kas ağrılarında kullanılmaktadır. Nezle ve grip tedavisinde mikrop öldürücü özelliği ile bilinen nane yağı, baş ve diş ağrılarında da faydalı. Düzenli olarak kullanıldığında da karın şişliklerini önlüyor.

Menekşe yağı
Saçlarının kuruluğundan şikayetçiysen, duş alırken saçlarına menekşe yağı ile masaj yapabilirsin. Saçlarının kuruluğundan eser kalmayacak! Ayrıca boğaz ağrısı yaşıyorsan da bir fuların üzerine 7-8 damla bu yağdan damlat ve fuları boynuna sar.

Limon yağı

Boğaz ağrılarına, aknelere, bronşite, nezleye, uçuklara karşı artık savaş zamanı! İstersen bir bezin üzerine yağı damlatıp tedavi edeceğin bölgenin üzerine uygula, istersen de hasarlı bölgenin direk üzerine damlatarak masaj yap.

Kayısı yağı

kaysı çekirdegi yagı nı uygulama masaj şeklindedir bütün ciltte uygulanır yan etkisi yok ciltteki genel problemleri çözüyor nemlendirici olarakta günlük kullanıldıgında kırışıkları da yok ettigini göreceksiniz cilt yaraları mantarlar güneş yanıkları şaç dökülmesi gibi bazı örnekler kesin netice alınanlar

Badem yağı
Badem yağı son zamanlarda oldukça kendisinden söz ettiriyor. Cilt besleyici özelliğe sahip bu yağ, özellikle kuru ve tahriş olmuş ciltler için tavsiye ediliyor. Saçların cansızlaştıysa sen de bu yağ ile saç diplerine masaj yapmayı deneyebilirsin. Makyaj temizlemek için, özellikle göz makyajını temizlemek için de badem yağı kullanabilir. Badem yağı ile el ve ayaklarına masaj yaparsan, onların yumuşacık olmasını sağlamış olursun!



Göz çevresi kırışıklıkları için bitki yağları

1 kahve fincanı soya yağı, 1 kahve fincanı bademyağı ve yarım kahve fincanı avokado yağını bir kapta karıştırın. Parmak uçlarınızı bu karışıma batırıp göz çevresine masaj yaparak sürün. Bu uygulamayı akşamları yatmadan evvel yapın. Sabahları yüzünüzü yıkayıp kurulayın

turkbayragi
 
Avokadolu Saç Maskesi
Avokado meyvesi E vitamini açısından zengindir. Hem cilt hem de saç bakımı için faydalıdır. Zeytinyağı saça parlaklık verir. Yumurta ise protein desteği sağlar. Avokadolu saç maskesi ince telli saçlarınıza hacim verip, dökülmelerini önleyecektir.
Malzemeler
1 adet avokado
1 adet yumurta sarısı
2 yemek kaşığı saf zeytinyağı

Hazırlanışı ve Uygulaması
Avokadonun içini kaşıkla oyup kâseye alın.
Üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.
Saçlarınızı hafifçe ıslatın.
Avokado maskesini saç diplerinize masaj yaparak sürün.
Saçınıza bone takıp 15 dakika bekleyin.
Ilık suyla durulayıp saç tipinize uygun şampuanla yıkayın.
Avokado maskesini haftada 1 kez uygulayabilirsiniz.

Önemli Bilgi: Saçlarınızı mutlaka ılık suyla yıkayın aksi halde yumurta pişer ve kokusunu çıkarabilmek için uğraşmak zorunda kalırsınız.

Fındık Yağı Maskesi
Saç derisinde oluşan kepekleri gidermek için fındık yağı maskesini uygulayabilirsiniz. E vitamini içeren fındık yağı saç derisinin yenilenmesine yardımcı olur.

Malzemeler
5 yemek kaşığı fındık yağı

Hazırlanışı ve Uygulaması:
Fındık yağını tavaya alın.
Çok kısık ateşte yağ ılınıncaya kadar ısıtın.
Parmak uçlarınızı yağa batırıp saç diplerinize sürün.
15 dakika bekleyip direk şampuanlayın.
Bol ve ılık suyla durulayın.
Fındık yağı maskesini haftada 1 kez uygulayabilirsiniz

Besleyici Zerderçal Mucizesi

Zerderçal cilt sağlığı ve güzelliği için Asya'da en çok kullanılan baharattır,sütün besleyici özelliği ile cildi besleyerek sağlık verir.

1 çorba kaşığı zerderçal
1 çorba kaşığı yağlı süt
1 çorba kaşığı süt tozu

Bu besleyici içerikleri karıştırın ve ince bir tabaka halinde cildinize sürün 10 dakika dinlenin ve bol su ile durulayın ve cildinize uygun Neroli(portakal çiçeği)çiçek suyu sürün.

Arındırıcı ve Nemlendirici Bal Maskesi

Balın arındırma ve besleme özelliği Limon'un antiseptik ve detox özelliği ile cildin nefes almasını sağlayacak bir maske.Normalden yağlı cilde önerilir.

2 çorba kaşığı organik bal
2 çorba kaşığı limon suyu

Bu karışım cilde sürülür ve 10-15 dk dinlenilir.Bol su ile durulanır ve lavanta çiçek suyu ile cilt tazelenir.

Gözaltı morlukları için:
Papatya çayı ya da lavanta çayını soğutun. 2 parça pamuğu çaya batırıp elinizle sıkın. Göz kapaklarınıza uygulayın.
 
*kaşlarınızın daha kalın olmasını istiyorsanız, badem yağı ve çam terebentin yağını eşit miktarda karıştırıp, her gün düzenli olarak kaşlarınıza kulak pamuğu ile sürün. Çok sık kaş aldırmayın. Kaşlarınızı tek bir kişiye aldırmanız da bu konuda size yardımcı olacaktır.
 
Melisa yağı: Sinir gerginliği ve streste yatıştırıcı, midevi, gaz söktürücü, nefes darlığı, astımda ve romatizmada antiseptik etkisi ile tedaviye yardımcı olarak kullanıldığı bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen, günde 3 bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilmesi; haricen, banyo suyuna damlatılarak kullanılması da tavsiye edilir.

Menekşe yağı: Cildi yumuşatıcı, saçları canlandırıcı ve besleyici, deri hastalıklarına karşı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kullanılışı: Haricen, cilde masaj ile saçlara friksiyon yapılarak kullanılması tavsiye edilir.

Mersin yağı: antiseptik, kan kesici ve yatıştırıcı, nefes açıcı özelliği ile bronşitte, gerginliğe uykusuzlukta sportif incelemelerde ve adale kuvvetlendirmede kullanıldığı bilinmektedir. Dâhilen yüksek miktarda alınmamalıdır.
Kullanımı: Dâhilen, günde bir bardak suya 1-2 damla damlatılarak içilmelidir. Dâhilen, cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilir.

Nane yağı: Mide bulantılarını kesici, gaz söktürücü, hazmı kolaylaştırıcı, sinirleri kuvvetlendirici, migren ve sinirsel baş ağrılarında rahatlatıcı, sinüsleri açıcı özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde 3 defa bir şeker parçasının üzerine veya bir fincan suya 4-5 damla damlatılarak içilmelidir. Haricen cilde masaj şeklinde uygulanmadı gerekir.

Okaliptüs yağı: Antiseptik ve balgam söktürücü, soğuk algınlığı ve sinüsleri açıcı, ateş düşürücü ve romatizma rahatsızlıklarına karşı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kullanılışı: Haricen cilde masaj şeklinde veya buğu yapılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

Papatya yağı: ağrı kesici cildi besleyici ve yara iyi edici, boğaz iltihaplarına ve güneş yanıklarına karşı etkisi olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: haricen cilde masaj şeklinde sürülerek; dâhilen bir fincan suya 4-5 damla damlatıp, gargara yapılarak kullanılması tesviye edilmektedir

Peleseng yağı: Romatizma ağrılarında kullanılabilir.
Kullanılışı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek uygulanması tavsiye edilmektedir.

Portakal yağı: Romatizma rahatsızlıklarında, hazımsızlık, cildi sıkılaştırıcı sivilce ve akne kurutucu kan dolaşımını düzenleyici sinirleri yatıştırıcı ve antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde 3 defa 1 fincan suya 4-5 damla damlatıp içilerek; haricen cilde masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir.

Rezene uçucu yağı: midevi, gaz söktürücü, şişkinlik ve hazımsızlık giderici, yara iyi edici ve cildi besleyici özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı:1 fincan suya 6-7 damla damlatıp içilerek, haricen yara üzerine sürülerek kullanılması tavsiye edilir.

Saf zeytinyağı: Dâhilen müshil ve safra sökücü, haricen yatıştırıcı, yumuşatıcı, saçları besleyici ve güçlendirici, cildi canlandırıcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: harice, vücuda masaj şeklinde saçlara friksiyon uygulanarak yapılarak sürülmesi; Dâhilen aç karnına 1-2 çorba kaşığı alınması tavsiye edilir.
Sarımsak yağı: Mikrop öldürücü, hazmı kolaylaştırıcı, iştah açıcı, tansiyonu düşürücü ve antiseptik olarak kullanıla bilir.
Kullanımı: dâhilen bir fincan suya 4-5 damla damlatıp içilerek haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilir.

Sarısabır yağı: haricen yara çıban sivilce yanık ve yanık ağrılarında, dâhilen kabızlıkta bağırsak etkili müshil etkili olduğu bilinmektedir.

Sedir ağacı yağı: vücuda masaj yaparak sürülür. Meme kanserine faydalı olduğu görünmüştür.
Kullanımı: dâhilen bir çay bardağı suya 5-6 damla damlatıp içilmesi tavsiye edilmektedir.

Soya yağı: kolesterolü düşürür. Omega 3 ve omega yağ asidi bakımından zengindir.
Kullanımı: dâhilen bir cay bardağı suya 5-6 damla damlatıp içilmesi tavsiye edilmektedir.

Susam yağı: dâhilen müshil haricen cildi besleyici, kirpik, kaş ve saçları besleyici etkileri olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: dâhilen aç karnına 1 çorba kaşığı içilerek; haricen masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Tarcın yağı: kabızlık giderici gaz söktürücü ve antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir. Koku verici olarak da kullanılır.
Kullanımı: dâhilen 1 fincan suya veya 1 parça şekere 4-5 damla damlatıp içilerek; haricen kaşıntı ve haşere sokmalarına karşı sürülerek; kullanılması tavsiye edilir.


Vanilya yağı: Midevi, uyarıcı, cinsel gücü arttırıcı olarak kullanılabilir. Masaj şeklinde kullanımı vücudu rahatlatıcı etki gösterebilir. Esans olarak da kullanmak mümkündür.
Kullanımı: Dâhilen günde üç defa bir fincan suya 3-4 damla damlatılıp içilerek; haricen cilde masaj yaparak kullanılması tavsiye edilir.

Zambak yağı: Vücut ağrılarını dinlendirici, romatizmada, sivilcelerde ve selülitte kullanıldığı bilinmektedir. Koku verici ( esans ) olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen vücuda masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir.
Zencefil yağı: Bahar banyosu soğuk algınlı, nezle ve halsizliklerde; romatizma eklem ve adale ağrılarında masaj yapılarak; dâhilen yatıştırıcı ve gaz söktürücü etkileri olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Bir fincan suya 3-4 damla damlatılıp içilerek; haricen cilde masaj yapılarak veya banyo suyuna katılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.

Karabiber yağı: Hazmı kolaylaştırıcı iştah açıcı, gaz söktürücü, öksürük kesici, romatizma ve kramplarda etkili olduğu ifade edilmektedir.
Kullanımı: Dâhilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılıp içilerek; haricen cilde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Kekik yağı: Üst solunum yolları rahatsızlıkları, safra arttırıcı kurt düşürücü, yara ve yanıklarda antiseptik olarak romatizma rahatsızlıklar da ağrı kesici olarak kullanıldığı bilinmektedir.
KULLANIMI: haricen, cilde masaj yapılarak; Dâhilen, bir fincan suya veya şeker üzerine 2-3 damla damlatılarak kullanılması tavsiye edilmektedir. Dâhilen kullanımda yüksek tansiyonu olanlar dikkatli kullanmalıdır.

Keten yağı: mide ağrılarını ve kabızlığı giderici, hazmı kolaylaştırıcı, kolesterol düşürücü, sindirim sistemi iltihapları ve tahrişlerinde etkili olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen, günde 3 defa bir fincan suya bir cay kaşığı karıştırılıp içilmesi; haricen, bire bir tatlı badem yağı ile karıştırılıp cilde masaj yapılması tavsiye edilmektedir.

Havuç yağı: bileşiminde A ve B kompleks vitaminleri ile %9 karoten olması nedeni ile cilt kırışıklığını önlemekte, güneş ışınlarına karşı bağışıklığı arttırmada etkisi olduğu bilinmektedir. Hücre yenileyici idrar attırıcı kanı temizleyici ve kan yapıcı özelliği ile tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir. Güneşlenmede bronzlaşmayı kolaylaştırıcı olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: dâhilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak; haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.
Gliserin: Cilti besleyici ve yumuşatıcı el ve ayaklarda ki çatlakları giderme özelliği bilinmektedir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj yapılarak kullanılması tavsiye edilir.
Greyfurt yağı: Soğuk algınlığı öksürük baş ağrısı ve halsizliklerde kullanılır. Yağlı ciltlerde cilt temizleyicisi olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: Dâhilen bir çay bardağı suya 5-6 damla damlatılıp içilmesi tavsiye edilmektedir.

Gül yağı: Cilde canlılık verici özelliği olduğu bilinmektedir. Alerjik ciltler ve açık yaralarda, doğum lekelerini gidermek de destekleyici olarak kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Hardal yağı: Romatizma ve kireçlenmede yardımcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Haşhaş yağı: Eczacılık da bazı preparatların hazırlanmasında, yağlı boya tablolarda katkı maddesi olarak kullanılabilir.

Hindistan cevizi yağı: Saç dökülmesinde eklem ve kas ağrılarında romatizmada, Hazımsızlıkta, bulantı ve kusmalarda tedaviye yardımcı olarak kullanılması tavsiye edilir. Gebelikte kullanılmamalıdır.
Kullanımı: dâhilen günde 3 defa bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak; haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilir.

Hint yağı: İnce bağırsak üzerinde etki gösteren ve tahriş yapmayan bir müshil olduğu bilinmektedir. Saç bakımı ve cildi yumuşatıcı olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: Dâhilen 30-40 gram Hint yağı meyve suyu içine karıştırılarak haricen saç diplerine veya cilde masaj şeklinde kullanılması tavsiye edilmektedir.

Isırgan tohumu yağı: Romatizmal ağrılarda saç dökülmesinde kan temizlemede ve hücre yenileyici özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde 2 defa bir fincan suya 8-10 damla damlatılarak haricen cilde masaj yapılarak kullanılması tavsiye edilmektedir.
Jojoba yağı: Yıpranmış ciltlerde sivilcelerde eğsaqma ve selülitlerde saçların güçlendirilmesinde ve kepeklenmeyi önlemekte tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj yapılarak saç tiplerine friksiyon yapılarak kullanılabilir.

Kabak çekirdeği yağı: Prostat büyümesini yavaşlattığı kolesterolü düşürdüğü bilinmektedir. İçerinde bulunan E vitamini sayesinde cildi sıkılaştırıcı ve yumuşatıcı olarak da kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması dâhilen günde 1 tatlı kaşığı içilmesi tavsiye edilmektedir.

Kakao yağı: Güneş yağlarında bronzlaşmaya yardımcı olarak kullanılabilir. Doğum öncesi ve sonrası cildi yumuşatıcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: Haricen cilde masaj şeklinde uygulanması tavsiye edilir.

Kantaron yağı: Vücudu kuvvetlendirici mide ağrılarını dindirici yara ve yanıkları iyileştirici ve antiseptik özelliği olduğu bilinmektedir.
Kullanımı: Dâhilen günde bir çorba kaşığı içilerek haricen yara ve yanık üzerine sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.

Karabaş yağı: Damar sertliğinde bağlam söktürücü yara iyi edici ağrı kesici, öksürük kesici kalbi kuvvetlendirici stres ve gerginlikte tedaviye yardımcı olarak kullanılabilir.
Kullanımı: dâhilen günde bir fincan suya iki üç damla damlatılarak haricen cilde masaj şeklinde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.
Karabiber yağı: Hazmı kolaylaştırıcı iştah açıcı, gaz söktürücü ve romatizma rahatsızlıklarda ve kramplarda etkili olduğu ifade edilmektedir.
Kullanımı: Dâhilen bir fincan suya 3-4 damla damlatılıp içilerek; haricen cilde sürülerek kullanılması tavsiye edilmektedir.


bayanssulusmile umaRım FaydaLı oLur hanımLar..
turkbayragi
 
Türk içkisi Rakıya kokusunu vermesi ile bilinen Anason, artık Alternatif tıp teknikleri uygulayan birçok insanın gözdelerinden biri olması ilede bilinecek !

Güzel anadolumuzun bütün yörelerinde yetişebilen yani türk şifalı bitkisi diyebileceğimiz Anason, alternatif tıpta kullanıldığı yerlerle gerçekten işlevli bir bitki olduğunu kanıtlıyor.

Peki anason hangi durumlarda kullanılır ? İşte yanıtı ;


İştahsızlık, hazımsızlık sorunları, idrar artırma isteği, migren-astım-nefes darlığı ve bronşit hastalarının şikayetleri ve bağırsak ve mide gazlarını söktürmede Anason kullanılır . Görünen o ki sindirim sistemi için anason 10 numara bir şifa !
 
Ardıç yağını şampuana karıştırıp kullanan var mı? ilk defa saçıma bitkisel yağ kullanıcam buyüzden nasıl kullanacağımı bilmiyorum. ardıç yağını saçlarıma nasıl uygulayabilirim?
 
X