• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Bitkisel yağlar saçlarımı daha çok döküyor !

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

pinksun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2009
35
7
86
Adana
Kızlar herkese selam,

Bugün yılan yağı sürdüm saçıma .Sürerken hafifçe masaj yaparak yedirdim saçıma inanılmaz döküldü.Daha sonra 1 saat beklettim ve yıkadım ama yıkama sırasında saçlarım normalin iki katı kadar yine döküldü.Bu yağlar benim saçıma iyi gelmiyor sanırım :50: Daha öncede birkaç defa hint yağı, susam yağı ve badem yağını karıştırıp sürdüm saçıma.Sonuç yine aynıydı saçlarım normalden çok daha fazla döküldü hep sonrada kullanmayı bırakmıştım.Bugün yılan yağına tekrar bir şans vereyim dedim ama yine çok fazla döküldü.Aynı şey sizde de oluyor mu yani saç bakım yağlarını sürdüğünüzde saçınızın normalden daha fazla döküldüğü oldu mu hiç ?

iki seferdir bana da olmaya başladı.hatta daha bu gün doğal zeytinyağı sürmüştüm normalin iki katı döküldü nerdeyse çektikçe dökülmeye devam ediyo napıcam bilmiyorum.daha önceden badem yağı ve zeytinyağını karıştırırdım ama bişey olmazdı.nolucak bu halimiz ya:5:

aynen ben de geçen gün yaptım inanılmaz derecede döküldü...bir daha yapmaya korkuyorum...

saçınız her yıkandığında kendi oluşturduğu koruma alanını yani kendine has nemini kaybeder.. saçlar kendini korumak için yani içerdeki ölmüş protein yani seramidlerini keratin ne varsa korumak için nem oluştururlar..ha bir de kafa tasını dış etkenlerden hava ses hatta ışıktan korumak için.. evet biz kadınlar saçlarımızla çok uğraştığımız ve en çok da kimyasal maddelerle çok karşılaşmalarını sağladığımız için doğal nemlerini kaybederler.. sonra da onlara sunni nem uygulaması için çeşitli yağlar süreriz..:)aslında saçların görevi beyni kafa tasını korumaktır kendini değil.. saçınıza sürdüğünüz her madde özellikle kafa tasında bulunan saç derisi tarafından daha hızlı emilir.. normalde aynı yağı ellerinizde ya da teninizde derinizde uyguladığınızda maddenin vucuda geçişi bu kadar kolay olmaz.. saç dökülmesinin temel nedeni saçınıza saç derinize yedirdiğiniz maddelerden çok.. saçlarınızın saç derisi tarafından gelen kan besin yada protein devrini yapamamasıdır.. bunun nedeni de kişinin kan dolaşımının yetersiz olmasıdır.. bu da b 12 vitaminini hedef gösterir çünkü b 12 kan dolaşımını hızlandıran bir besin ya da vitamindir... yine de çok yıpranmış bir saçda dolaşım yapılmasını bekliyemezsiniz.. eğer kökten kopmayacaklarsa ortadan ve uçlardan koparlar..
eğer illaki saçınıza dışardan destek ve nem vermek zorundaysanız, benim gibi, size daha hafif yağları tercih etmenizi öneririm.. ha bir de beslenmeye çok dikkat edin can boğazdan geliyor gerçekten. bol proteinli ve b12 li günler diliyorum..:=)

Kızlar herkese selam,

Bugün yılan yağı sürdüm saçıma .Sürerken hafifçe masaj yaparak yedirdim saçıma inanılmaz döküldü.Daha sonra 1 saat beklettim ve yıkadım ama yıkama sırasında saçlarım normalin iki katı kadar yine döküldü.Bu yağlar benim saçıma iyi gelmiyor sanırım :50: Daha öncede birkaç defa hint yağı, susam yağı ve badem yağını karıştırıp sürdüm saçıma.Sonuç yine aynıydı saçlarım normalden çok daha fazla döküldü hep sonrada kullanmayı bırakmıştım.Bugün yılan yağına tekrar bir şans vereyim dedim ama yine çok fazla döküldü.Aynı şey sizde de oluyor mu yani saç bakım yağlarını sürdüğünüzde saçınızın normalden daha fazla döküldüğü oldu mu hiç ?

canım ne kadar sürede kullandın bu dediklerini bunu şundan soruyorum başlarda dökülme oluyo sonra etkisini gösterebiliyo çünkü vücut alışmasıyla ilgili bi durum bence bişey kullanmaya karar verdiğinde bi kaç kişinin değil çoğunluğunun sonucuna göre al ilk başta dökülme oluyomu sor çünkü genelde bütün ürünlere başlarken öle ben mesela şuan badem yağı ve 3lü ampül kullanıyorum ilk başta dökülmem çok arttı bırakmayı bile düşündüm burdaki yorumlara baktım herkeste aynı olmuş devam ettim ama şükürler olsun dökülmem azaldı sende ice araştır öle kullan derim ben bide bişey kullanmaya başlayınca hemen etkisini görmeyi beklemeyn uzun zaman alabiliyo:40:

canım onlar zaten dökülmeye meyilli yani belli bi süre sonra zaten dökülecek kökleri zayıflamış olan saçların,sadece yağın deriyi yumuşatmasıyla daha kolay çıkıyor yerinden,ama kullandıgın yağın kökleri besleyici kuvvetlendirici özelliği varsa bidahaki sefere o saçlar daha kuvvetli çıkacaktır ama tabi kullandıgın yağ önemli..

özellikle saç tipi yağlı olanların bu tür yağları kullanmaktan sakınmaları gerekiyor
benim saç tipimde yağlı ve bu yağları bende kullandığım dönemlerde çok dökülmem oluyordu
tesadüfen bir yerde saç analizi yaptırdım ve analizi yapan bayan saçınıza kesinlikle yağ sürmeyin gözenekleriniz kapanmış saç deriniz nefes alamıyor dedi
o gün bugündür kullanmıyorum ben

canım ne kadar sürede kullandın bu dediklerini bunu şundan soruyorum başlarda dökülme oluyo sonra etkisini gösterebiliyo çünkü vücut alışmasıyla ilgili bi durum bence bişey kullanmaya karar verdiğinde bi kaç kişinin değil çoğunluğunun sonucuna göre al ilk başta dökülme oluyomu sor çünkü genelde bütün ürünlere başlarken öle ben mesela şuan badem yağı ve 3lü ampül kullanıyorum ilk başta dökülmem çok arttı bırakmayı bile düşündüm burdaki yorumlara baktım herkeste aynı olmuş devam ettim ama şükürler olsun dökülmem azaldı sende ice araştır öle kullan derim ben bide bişey kullanmaya başlayınca hemen etkisini görmeyi beklemeyn uzun zaman alabiliyo:40:

Karışık yağları 4 ay önce kullanmıştım.Haftada 1 kez olmak üzere 3 hafta devam ettim ama dökülme durmadığı için ben de bırakmıştım.Sonra belki kullandığım yağlar gerçek değildir o yüzden dökmüş olabilir dedim ve sadece saf zeytinyağı sürdüm.Zeytinyağının gerçekliğinden eminim çünkü kendi zeytinlerimizden yaptırıyoruz.Sonuç yine hüsran... saf zaytinyağı da döktü.En son yılan yağına bir şans vereyim dedim.Ender saraç ın bir videosunu izlemiştim nette iyice gaza geldim.Saç dökülmesinde 1 numara yılan yağıdır dedi adam.2 numara da hint yağı ,susam yağı ve badem yağı dedi.Bu yağların hepsinden yarımşar tatlıkaşığı olarak iyice karışıtırıp sürün dedi.İçine de E vitamini ile adını hatırlamadığım bir ampul daha demişti bunların hepsini karıştırdım ve sürdüm yine çok fazla döküldü.Ama bu karışımı 1 kere yaptım döküldüğü için devamını getirmedim.Bilmiyorum kızlar bana yaramıyor mu acaba bu yağlar :43:

Back