Bitkisel Yağ Yapımı

  • Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
Bitkisel yağları hazırlamak ve tavsiye etmek Pancha Karma adlı yenilenme terapisinde uzmanlaşmış Ayurvedik hekimlerin kutsal bir sanatıdır. Birçok ot ve ot kombinasyonu ile birlikte "yıkanmış” veya uzun bir süre boyunca bakır veya gümüş plakalar arasında ovulmuş ghee (saf yağ) kullanılır. Bu süreçle, neredeyse sihirli bir şekilde maddelerin özleri, iyileştirici ilaçlara dönüşür. Şifalı bitkisel yağlar, Sanskritçe’de Siddha Tala olarak bilinir ve öncelikle cilt, kan, kas, bağ dokularında, akciğerlerde ve kolonda her birindeki metabolik süreci geliştirerek etkili olur. Bitkisel yağlar cildi derinlemesine nemlendirir ve besler, kanı zenginleştirir, güçlü kas ve bağ doku oluşmasına yardım eder, eklemleri kayganlaştırarak esnek ve ağrısız olmalarını sağlar ve akciğerler ile kolonun enerjisini iyileştirerek cildin de taze ve parlak olmasını sağlar.
Hazır bitkisel yağlar ticari satılıyor olsa da kendi yağını kendisi yapmak isteyenler aşağıdaki yöntemlerden birini uygulayabilirler. İyileştirici etkisi için hazırlanırsa yağ olarak genellikle ghee veya susam yağı kullanılır, çünkü bunların bozulmaları uzun sürer. Hindistan cevizi ve ayçiçek yağları da daha az ısıtıcı özellikte yağlar hazırlanmak istenirse kullanılabilir.
Metotlar:
  • Bir birim otu, 4 birim yağ ve 16 birim suyla karıştırın (örneğin 1 bardak otu, 4 bardak yağ ve 16 bardak suyla karıştırın). Kaynama noktasına getirin ve tüm su buharlaşana kadar (yaklaşık 4 – 8 saat) kaynatın. Süzerek bitkisel yağı ayırın.
  • Öncelikle istenilen otlardan bir çay yapın. 1 bardak ot ve 16 bardak su ile çayı hazırlayın. Kaynayan sıvıyı süzün ve içine 4 bardak yağ ekleyin. Tüm su buharlaşana kadar kaynatın. (Bu iki yöntemde de yağın yanmasını önlemek için kaynatırken içine birkaç ince dilim taze zencefil atabilirsiniz.)
  • Taze otları ezin ve bir kavanoza koyarak üstünü yağ ile doldurun. 30 gün boyunca güçlü güneş ışığının altında bekletin. Süzün ve buzdolabında saklayın. (Aynısefa yağı, bitkinin taç yaprakları kullanılarak bu şekilde yapılır).
  • Arnavut biberi, karanfil veya hardal tozu doğrudan yağın içinde çok kısık ateşin üstünde birkaç saat boyunca kaynatılabilir.
  • Sarımsak veya zencefil gibi ısıtıcı veya karakafes, kişniş, rezene gibi soğutucu bitkilerin taze suyu eşit miktarda yağ ile karıştırılabilir. Buzdolabında durmalıdır çünkü yağ ile su ayrılıp bozulabilir. Kullanmadan önce iyice çalkalayın. Bu ürün uzun süre saklanmamalıdır.
  • Jojoba, aynısefa, badem, üzüm çekirdeği veya kanola gibi bir yağa, esansiyel yağ ekleyin. 60 mililitre yağa 20 damla esansiyel yağ ekleyin. Alerjik reaksiyonu tespit etmek için mutlaka kullanmadan önce cildin küçük bir bölgesinde deneyin. Eğer alerjik tepki görülürse ve yağı mutlaka kullanmak isterseniz, alerjik tepki göstermeyinceye kadar yoğunluğunu seyreltin.
  • Bitkisel tozları doğrudan yağa veya ghee’ye ekleyin. Bu şekilde macun kıvamında bir madde elde edilir ve vücudun gerilim noktalarına veya zarar görmüş noktalara uygulanabilir.
alternatifterapi.com
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…