• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bitkisel Ürünlerle Kesin Sonuç

NUROZBK

__SANAT SANATÇISI__
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2010
37
0
86
Kütahya
merhaba arkadaşlar. aranızda hormanal ve normal tüylenmeden rahatızı olan bir çok kişi var.
ve ben denenmiş 2 tüy dökücüleri size belirtmek istiyorum..KESıN SONUÇ VERMıŞTıR...

HAMAM OTU ( en çok adana da bulunur.) NU SU ıLE KARIŞTRP KREMSı BıR KIVAMA GETıRıN. VE ıSTEMEDĞıNıZ TÜYLERıN ÜSTÜNE SÜRÜN.. 5.10 DK SONRA SıLıN .

HAYıT SUYUNUDA ıSTENMEYEN TÜYLERıNıZE SÜREBıLıRSıNıZ.

NANE YAPRAĞINUDA KAYNATP SÜREBıLıRSıNıZ YADA 2 3 TANE NANE YAPRAĞINI ÇıĞNEYıN..

umarım faydalı olur... tşkler

Son düzenleme:
hamam otu bitki değildir,"zırnık"tır,kireç gibi bir maddedir,kesinlikle kılları güçlendirir,kıl köklerini çok hızlı bir şekilde harekete geçirir onarım için.
eskiden hamamlarda kıllardan arınma için kullanıla gelen bir madde olduğundan adı hamamotu kalmıştır..

hayıt tohumu kastediliyorsa ki genellikle "prolaktin"i düşürmek için tavsiye ediliyor fakat araştırdığım bilgiler üzerine hayıt tohumunda değil hayıtın yaprağında bulunuyor antiprolaktin madde.
bunun yerine daha yüksek miktarda antiprolaktin ieçren "sinirli ot"çayı içilebilir ,yaprağında yüksek miktarda bulunur,günlük 8-10 mg alınmalıdır bu bitki..
nane yaprağındada östrojen benzeri kimyasallar vardır ,denenebilir ama daha etkili bitkiler varken şahsen ben nane yerine daha etkili olabilecek bitkiyi tüketirdim...
keten tohumu ,çörek otu gibi......

merhaba arkadaşlar. aranızda hormanal ve normal tüylenmeden rahatızı olan bir çok kişi var.
ve ben bitkisel olarak denediğim 2 tüy dökücüleri size belirtmek istiyorum..KESİN SONUÇ VERMİŞTİR...

HAMAM OTU ( en çok adana da bulunur.) NU SU İLE KARIŞTRP KREMSİ BİR KIVAMA GETİRİN. VE İSTEMEDĞİNİZ TÜYLERİN ÜSTÜNE SÜRÜN.. 5.10 DK SONRA SİLİN TÜYLERİ AZALTIYOR VE SÜREKLİ KULLANIMDA YOK EDİYOR.

HAYİT SUYUNUDA İSTENMEYEN TÜYLERİNİZE SÜREBİLİRSİNİZ.

NANE YAPRAĞINUDA KAYNATP SÜREBİLİRSİNİZ YADA 2 3 TANE NANE YAPRAĞINI ÇİĞNEYİN..

umarım faydalı olur. ben memnunum.. tşkler

Hamam otunun acısına ve kokusuna nasıl dayanıyorsun?kafamçokkarıştı Ben de aynı senin yaptığın gibi kullanmıştım ama acısından yerimde duramadım.Üstelik de jiletten hiç farkı yok.Hamam otunun tüyleri yok ettiği biliniyor ama eski kitaplara göre eşek sidiğiyle karıştırıp sürünce tüyler yok oluyormuş.:uhm:

Hayıt suyu Faydaları

Diğer isimleri:
Ayîd, Ayit, Beşparmakotu
.

Etki ve Kullanışı:
M.ö. 450'de hayıttan ilk olarak bahseden tıbbın babası kabul edilen Hipokrat'tır. Yüksek ateş, başağrısı, gazlanma ve idrar arttırma için ama en önemlisi günümüzde de devam eden şekliyle kadın hastalıkları için tavsiye etmişlerdir. Adet düzensizliklerinin giderilmesinde etkilidir. Adet gecikmesi, göğüs ağrısı, sancı, kramp ve depresyon, kalp ağrıları gibi semptomların giderilmesinde veya azaltılmasında etkilidir. Hayıt meyvesi içerisindeki eterli uçucu yağların ve diğer sinerjetik bileşiklerin hipofiz bezi üzerinde pozitif etkileri vardır. Bilindiği gibi hipofiz bezi pek çok vücut hormonunun dengesinden sorumludur. Hayıt meyvesinin adet öncesi gerginlik semptomlarına faydası en az 2 hafta içinde kendini açıkça belli eder. Fakat, en iyi sonuç için hayıt meyvesi en az 3 ay süre ile alınmalıdır. Adet öncesi sendromlarda, adet kanamalarındaki spazmlarda, menopozla ilgili bazı şikayetlerde ve süt veren kadınlarda süt eksikliğinde, adet dönemlerinde endokrin düzensizliklerinden kaynaklanan sinir ve cilt problemlerinde ve akne tedavisinde kullanılır.

Hayıt suyu Faydaları

Diğer isimleri:
Ayîd, Ayit, Beşparmakotu
.

Etki ve Kullanışı:
M.ö. 450'de hayıttan ilk olarak bahseden tıbbın babası kabul edilen Hipokrat'tır. Yüksek ateş, başağrısı, gazlanma ve idrar arttırma için ama en önemlisi günümüzde de devam eden şekliyle kadın hastalıkları için tavsiye etmişlerdir. Adet düzensizliklerinin giderilmesinde etkilidir. Adet gecikmesi, göğüs ağrısı, sancı, kramp ve depresyon, kalp ağrıları gibi semptomların giderilmesinde veya azaltılmasında etkilidir. Hayıt meyvesi içerisindeki eterli uçucu yağların ve diğer sinerjetik bileşiklerin hipofiz bezi üzerinde pozitif etkileri vardır. Bilindiği gibi hipofiz bezi pek çok vücut hormonunun dengesinden sorumludur. Hayıt meyvesinin adet öncesi gerginlik semptomlarına faydası en az 2 hafta içinde kendini açıkça belli eder. Fakat, en iyi sonuç için hayıt meyvesi en az 3 ay süre ile alınmalıdır. Adet öncesi sendromlarda, adet kanamalarındaki spazmlarda, menopozla ilgili bazı şikayetlerde ve süt veren kadınlarda süt eksikliğinde, adet dönemlerinde endokrin düzensizliklerinden kaynaklanan sinir ve cilt problemlerinde ve akne tedavisinde kullanılır.

evet hayıt meyyvesindede proklatini engelleyici "aucubin" etken maddesi bulunur ama yaprağında daha yüksek miktarda vardır,meyvesinde ise eser miktarda bulunur,lakin bu "aucubin" maddesi "sinirli ot" bitkisinde çok çok yüksek miktarlarda bulunur
hayıt bitkisinde kadın hastalıklarına etkili tek madde "aucubin" kimyasalıdır,benim elimde bilimsel veriler var,hangi bitkide ne var görebiliyorum,dileyen istediği bitkiyi sorabilir...

kadınlarda prolaktin fazlalığı adet düzensizliğine sebep olur ve en sık görülen adet düzensizliği sebeplerindendir,reglin ilk gününden başlanıp sabah-akşam 1 tatlı kaşığı çayı demlenerek 21 gün içilebilir,günlük doz 8-10 mg geçmemek kaydıyla....

evet teşkkürler :)

bir bitki vardı adını unuttum aklıma geldğinde sorabilirmiyim acaba ?

Arkadaş kendini tüysüzleştirmektense ,etrafındakileri tüylü yapmaya çalışıyor böylece çok tüylüler arasında az tüylü olarak kalacak heralde :roflol:

evet teşkkürler :)

bir bitki vardı adını unuttum aklıma geldğinde sorabilirmiyim acaba ?

evet sorabilirsin ,yarıdmcı olmaya çalışırım
fakat dün çok fazla başlık açtın,açtığın konuların hepside bu topikte yayınlandı daha önce,keşke arama yapsaydın,çok fazla konu kalabalıklığı oldu....

hayıt suyu hormonel tüylenmede kullanılır bizim gibi normal tüylerde değil yani erkeksi tüylenmede başka bir formül buldun sandımkaydirigubbakcemile3

mrb kızlar benim tüylenme nedenim tamamen hormonel onın için bu hayıt suyu baya ilgimi çekti sevgili beany ve nuro bu suyu aktarlarda bulabilirmiym vede bu su tyler kökten alıp öylemi sürülmeli yardımcı olursanz mutlu olurum...

beanycim benim bir sorum olacak bir kaç yerde yazdığını görmüştüm tüy için işe yarayacak bitkilr hakkında bilgi veriyordun acaba şöyle etkiliolacak bir kaç bitki söylesen karıştıp sürsek ohh missszemuszemus
ben aynı zamanda epilixir kullanıyorm ama her yerime uygulamıyorm onun için çare arıyrm.
yada bir fikrim var sen bir konu açsan bu konularla ilgili ben direk oraya uçsamkaydirigubbakcemile4 olurmu yardım edermisin banaaŞeniz

:)
hayatbenim,neyazıkki elimde sihirli etki yapabilecek yeni bitkisel tertiplerim yok :)
bahsettiğin tarifide çok uzun zaman önce paylaşmıştım ,ozamanlar çok bilgili değildim aslında ,hyecan yapıp paylaşmıştım ,birde hazırlaması herkese yönelik olmadığından başlığın kilitlenmesini rica etmiştim,kapandı gitti o konu....

hayıt suyunu arkadaş içerek uygulanmak üzere yayınlamıştı burda,başka biyerden alıntı bir bilgiydi ,kendiside alıntı olduğunu söylemişti,sende ne tür hormon bozukluğu var söylersen zararsız ,uygun dozlarda bitki çayı tarifi verebilirim,burda paylaşılan hayıt suyu prolaktini denegeliyici amaçla paylaşıldı muhtmelen ki zaten antiprolaktin madde içeriyor hayıt bitkisi ,bense hayıttan daha etkili olan "sinirli ot"bitkisinin çayının daha etkili olabileceğini yazmıştım,prolaktin yüksekliği olan kişiler günlük 8-10 mg 'ı geçmemek kaydıyla çayını içebilirler..

çok teşekkür ederim beanycim benimde prolaktinim yüksek ve testestoranda yüksekti tedavi görüyorum şuan.tabi altenatiflerden yararlanırsam hoş olur.
hayıt suyunu sürecz diye düşünmüştüm kaydirigubbakcemile3 ne tuhafımrezillik vallaaa:kedi:
şimdiden teşekür ederim....a.s.

yaaa ammmaaaa beany nuro ilk mesjında hayıt sıyunu istenmeyen tüylere sürebilirsiniz demişşşşkafamçokkarıştı anlamadımmm...
sen beni aydınlatırsın dimi??olumunekankayizsmile

hayatbenim bende şimdi tekrar okudum evet hayıt suyunu sürebilirsiniz demiş Nurozbik:)
istersen dene ama etkili olmayacağının garantisini verebilirim,kıl kök hücrelerinin üretimini durdurabilmek için okadar fazla aktiviteye gerek varki inanamazsın,boşuna deneyip zahmete girme derim...
sen şimdilik tedavine destek olması amacıyla ,sinirli ot çayını iç ,androjenleri baskılamak içinde ,avakado meyvesini tavsiye ederim ,testesteronu dht ye çeviren enzimi bloke eden etken maddelere sahip ,avakado olmaz dersende,çörek otu ve keten tohumunu öğüt balla karıştırıp ye..

sevgili beanycim çok teşekür ederim bu destekleyici bitkileri kullana bilirim.cevapların için sağol kaydirigubbakcemile5

Back