saçlarımı eskiden boyuyordum 1.5 - 2 yıldır hiç boya sürmedim en son boyamada yaktığım için. şu an öyle altlara indiki diplerim boyamaya asla kıyamıyorum ve zaten saçımın değerini de anladım korkuyorum ama uçlarda hala önceki boyalı karışık renklerde saçlarım duruyor ve ben koyu siyaha yakın saçı seviyorum şu an kahve kestane arası bir renkteyim. çeşitli araştırmalar sonucu şunları öğrendim
ada çayı ve çay kaynatılıp saça sürüldüğünde yavaş yavaş yavaş koyulaştırıyormuş
ama ben bu geçen 2 sene ardından daha da yavaş yavaş beklemeden anında sonuç verecek koyulaştıracak hızlı bir bitkisel çözüm arıyorum.. bilen duyan deneyen var mı acaba?
birde ebegümeci ve çivit otunu duydum bu bitkiler simsiyah yapıyormuş
fakat korkum şu ki sonu hint kınasından muzdarip arkadaşlarım gibi olmasın? zararı pişmanlığı varmıdır bilemedim. yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim..
Ben de koyu renk sac hastasiyim. Bayiliyorum simsiyah saca, koyu kizillara, cikolata kahvelere... Ama benim saclar acik kumral. 2 senedir siyaha boyuyordum artik biraktim boyamayi, uzun zamandir boya degmedi saclarima. Dipler baya geldi kötü görünüyor. Boyamadan diplerle uclarin rengini esitlemek istiyorum. Bir kac tarif buldum, denemek istiyorum ama cekiniyorum sonuc istedigim gibi olmaz diye.
KOYU RENK SAÇLAR
1 bardak taze yeşil cevizin etli kabuğu
10 asma yaprağı
1/2 bardak sirke
1 bardak su
ceviz kabukları, sirke, su, asma yaprakları bir kapta kısık ateşte kaynatılır. karışım iyice koyulaştıktan sonra süzülür. bu karışımla saçlar, ard arda bir kaç defa yıkanır...
ayrıca pırasanın yeşil yaprakları kaynatılıp süzülerek, saçlar bu karışımla yıkanır. saçlarını böylelikle de koyulaştırabilirsin.
SİMSİYAH SAÇLAR
1/2 bardak çivit otu
1/2 bardak lavanta çiçeği
1/2 bardak ebegömeci çiçeği
1/2 bardak su
kurutulmuş çiçekler toz haline getirilir ve üzerine kaynar su dökülür. bir saat kadar bekledikten sonra bitkiler karıştırılarak malzemenin kıvamı artırılır. bu karışım saçlara sürülerek 1 saat beklenir, daha sonra durulanır. kuvvetli bir boya olduğu için ele ve yüze bulaştığında hemen temizlenmesi gerekir.
1.Pırasanın yeşil yapraklarından 3 avuç alarak, 1 litre suya atıp kaynatın.
2.Çay ve soğan kabuğundan güçlü bir demleme yapın.
Şampuandan sonra bu iki yöntemden hangisini seçiyorsanız, saçınızı o suyla durulayın.
yeşil cevızleri cezvede kaynat 15 dk. sonra saçına hergun fısfısla sık. gözle görulur bır koyulaşma oluyor ama kızımlı kahverengimsi koyulaşıyor.
Saçlarınızın tonu, ana tondan uzak mı? Bu durumda saçlarınız sönük kalıyor ve sizi cezbetmiyor mu?
Bunun için evde hazırlanabilecek, çok kolay, kolay olduğu kadar da etkili bir yöntemimiz var: Ada Çayı Yaprağı !
Ada çayı, bir çok hastalığa iyi geldiği gibi, saçlarınızın koyulaşmasına da yardımcı olan bir bitkidir. Tarifini vereceğimiz şekilde uyguladıktan sonra, saçlarınızda gözle görülür bir oranda fark olacağına inanamayacaksınız
Formülümüz çok basit:
Yarım avuç ada çayı yaprağının 1 litre suda haşlamasını hazırlayın.
2 saat demleyin, süzün. Saça dökün ve yarım saat bekletin,
Sonra durulayıp uzaklaştırın.
Büzücü özelliklerinden dolayı ada çayı, yüz buharları ve yüz maskelerinde de kullanılır.
Saçın koyuluğunu arttırmak için, biberiye, ada çayı veya siyah çayı kaynatın.
Koyu renk saçlara boya: (ağarmaya yüz tutan saçlar için)
2 çorba kaşığı koyu çay
2 çorba kaşığı kurutulmuş adaçayı
2 fincan su
Çay ve adaçayı suda 25-30 dakika kaynatılır. Birkaç saat bekletilip süzülür ve saç diplerine sürülür. Bitkilerden yapılan boyaların saca renk vermesi için
uzun süre her gün uygulanmaları gerekir. Daha sonra haftada 1 veya 2 uygulama yeterli olabilir istenilen renk elde edildikten sonra daha da seyrek sürülebilir.
Koyu renk saçlara parlaklık vermek için
Bir miktar çay kaynatılır. Birkaç saat sonra süzülüp saca sürülür. Çayın rengi ne kadar koyuysa renk de o kadar parlak olur.
Koyu renk saça parlaklık vermek için :
Ceviz yaprağı kaynatılır. Bir süre demlendirildikten sonra süzülür ve losyon olarak saça sürülür. Saça parlaklık verir ve güçlendirir.
Hic birini denemedim, arsivimde duruyor öyle. Cay demini denemeyi düsünüyorum. Umarim senin de isine yarar bu tarifler.
Bu tarifi bugün deneyecegim, ama icine bir kac tane defne yapragi katabilirim. Aktar saci koyulastirir diye verdi. Umarim ise yarar. Sonuclari yazarim.
Koyu renk saçlara boya: (ağarmaya yüz tutan saçlar için)
2 çorba kaşığı koyu çay
2 çorba kaşığı kurutulmuş adaçayı
2 fincan su
Çay ve adaçayı suda 25-30 dakika kaynatılır. Birkaç saat bekletilip süzülür ve saç diplerine sürülür. Bitkilerden yapılan boyaların saca renk vermesi için
uzun süre her gün uygulanmaları gerekir. Daha sonra haftada 1 veya 2 uygulama yeterli olabilir istenilen renk elde edildikten sonra daha da seyrek sürülebilir.