• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bitki çaylarına şeker katmak??

yenGEnC

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
merhaba size basit bir soru soracaktım...
adet düzensizliği nedeniyle bitki çayları yapmaya başladım da,
otları karıştırırken malumunuz tadı pek bi iğrenç oluyo.Ben ince belli bardaktaki çayı bile 3 kaşık şekerle içen biriyim,hazırladığım çayı içmekte çok zorlanıyorum ve şeker katıyorum
ama kesin olmayan kaynaklardan öğrendiğime göre otların etkisini geçiriyomuş atılan şeker...
Siz bu konuda ne düşünüyosunuz?Dişimi sıkıp tatsız tutsuz çayları içmeli miyim yoksa içine bi iki şeker katıp keyifle mi içmeliyim???

ben siyay çayı,kahveyi ve bütün bitki çaylarını şekersiz içerim.ilk başlarda tadı kötü gelebilir ama alıştıktan sonra şekersiz hali daha lezzetli gelecektir.

merhaba size basit bir soru soracaktım...
adet düzensizliği nedeniyle bitki çayları yapmaya başladım da,
otları karıştırırken malumunuz tadı pek bi iğrenç oluyo.Ben ince belli bardaktaki çayı bile 3 kaşık şekerle içen biriyim,hazırladığım çayı içmekte çok zorlanıyorum ve şeker katıyorum
ama kesin olmayan kaynaklardan öğrendiğime göre otların etkisini geçiriyomuş atılan şeker...
Siz bu konuda ne düşünüyosunuz?Dişimi sıkıp tatsız tutsuz çayları içmeli miyim yoksa içine bi iki şeker katıp keyifle mi içmeliyim???

sanırım şekersiz içilmesi gerekiyor.
marketlerde satılan ''özel günler çayı''nı da deneyebilirsin.

kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için.Her ne kadar 'ay canım araştırdım onu ben şeker atmak otu öldürmüyomuş,şerbet gibi içebilirsin gönül rahatlığıyla' yazsanız daha mutlu olacak olsam da :)))
cevaplarınızı okuduktan sonraki bardakları hep şekersiz içtim,hala tadından iğrensem de yavaş yavaş alışmaya başladım sanki:7:
tekrar teşekkür ederim

sanırım şekersiz içilmesi gerekiyor.
marketlerde satılan ''özel günler çayı''nı da deneyebilirsin.
o dönemde pek sıkıntım yok şükür,düzensizlik için ot kullanıyodum.
Hem ben papatya-biberiye karışımıma kurban olayım,Doğadan'ın özel günler çayını almıştım,içindeki civan perçemi sağolsun koyduğum dolabı bile kokutmuştu,iki değil yedi kaşık şeker atsam da ifla olmaz o :))

şekersiz içmek daha güzel ama eğer içemiyorsanız biraz ılıdıktan sonra bal koyabilirsiniz birazcıkkk.

kızlar teşekkür ederim cevaplarınız için.Her ne kadar 'ay canım araştırdım onu ben şeker atmak otu öldürmüyomuş,şerbet gibi içebilirsin gönül rahatlığıyla' yazsanız daha mutlu olacak olsam da :)))
cevaplarınızı okuduktan sonraki bardakları hep şekersiz içtim,hala tadından iğrensem de yavaş yavaş alışmaya başladım sanki:7:
tekrar teşekkür ederim

o dönemde pek sıkıntım yok şükür,düzensizlik için ot kullanıyodum.
Hem ben papatya-biberiye karışımıma kurban olayım,Doğadan'ın özel günler çayını almıştım,içindeki civan perçemi sağolsun koyduğum dolabı bile kokutmuştu,iki değil yedi kaşık şeker atsam da ifla olmaz o :))

eğer adet gecikmesi yaşıyorsan bahsetiğim çay bana çok iyi geldi. tahmini adet gününden 3 gün önce içmeye başlamalısın.
bu arada civanperçemi kadınlar için çok faydalıymış.
daha çok faydasını görmek için soğutmadan içilmeli bitki çayları.

Son düzenleme:
eğer adet gecikmesi yaşıyorsan bahsetiğim çay bana çok iyi geldi. tahmini adet gününden 3 gün önce içmeye başlamalısın.
bu arada civanperçemi kadınlar için çok faydalıymış.
daha çok faydasını görmek için soğutmadan içilmeli bitki çayları.

tadı hoş olmayan şeyler hep faydalı olurlar zaten..Bi dahaki ay karahindiba gül zerdeçal da katarım çayımın içine,madem faydalı dedin...

şekersiz içmek daha güzel ama eğer içemiyorsanız biraz ılıdıktan sonra bal koyabilirsiniz birazcıkkk.

bal fikri benim de aklıma yattı,ananemlere söylersem bi dahaki aya kadar yollarlar umarım köyden...

--
ya bu arada bi soru daha sorayım,hazır bahar da geldi,her yer çiçek açtı.Ben papatyaları kendim toplayıp balkon güneşiyle kurutabilir miyim??
Sonuçta aldığım aktar da belki çocuk parkından topluyodur belli mi olur :))

evet kendin toplayıp kurutabilirsin. hem daha iyi. aktardakinden daha taze olur

arkadaşlar bitki çayları şekerle tatlandırılabilir. biz ilaçları da kolay içilebilsin diye mutlaka ya aromalı ya da şekerli haırlarız. şeker atıp içmen etkisini azaltmaz.(bu arada ben eczacıyım)

arkadaşlar bitki çayları şekerle tatlandırılabilir. biz ilaçları da kolay içilebilsin diye mutlaka ya aromalı ya da şekerli haırlarız. şeker atıp içmen etkisini azaltmaz.(bu arada ben eczacıyım)

yaşa sen edbe
iştee duymak istediğim cevap :64::64:

Gerçi geçen ay arkadaşları dinleyip şekersiz içmiştim,son bardaklara doğru o kadar iğrenç gelmemeye başlamıştı tadı...Ama büyük bir memnuniyetle seni dinleyeceğim bu ay :)

şeker kesinlikle önerilmiyor soğutarak içebilirsin tek seferde tadını almadan

Bende şekersiz içilmesi gerekiyor diye biliyorum. Kendim tüm çayları şekersiz içiyorum. Başlarda alışmam çok zor olsada bi noktadan sonra alışıyosun ve gereksiz kalorilere de maruz kalmıyosun. Bence ne yap ne et sende şekeri bırak :)

Back
X