• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Biti ve sirkeyi nasıl yokederiz.yardım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
banada biri söylesin........ saçımın ense kısmında beyazlık var ve annem sirke dedi çıldırcammmmmmmmmmmmmm

kızlar saçlarınızda bit ve sirke varsa şunları uygulayın;

1- banyoya girdiğinizde saçlarınızı öncelikle ılık suyla yıkayın
2- daha sonra suyun sıcaklığını arttırın ama hissedecek şekilde ve en az 10 15 dakika saçlarınızı o sıcak su altında bekletin çünkü bitler sıcak suyu sevmez dayanamazlar.
3- en son hiç şampuan vs kullanmadan saçlarınızı elma sirkesiyle sanki elma sirkesi şampuanmış gibi saçlarınıza masaj yaparak sürün bunun miktarı önemli değil tüm saçlarınıza yayıldığını hissedin yeter. Püf noktası ensenize ve kulak arkanıza bir de tam tepenize biraz fazla sürmeyi unutmayın. Elma sirkesini başınızda en az 20 dk bekletmeyi unutmayın iyice yanıcak o sirkeler bitler.
4- en sonunda sıcak suyu açın ama baya sıcak olsun hani size zarar vericek şekilde değilde bitleri öldürecek sıcaklıkta olsun. Saçlarınızı o suyla durulayın.
5- bu işlemi 1 hafta boyunca tekrarlayın ama üst üste ara verirseniz saçınızdaki sirkeler bite dönüşür dönüşmelerine izin vermeden tekrarlayın. Sirke saçada çok yararlı parlatır güçlendirir ama sıcak su biraz yıpratıyor yapacak bişey yok her şey bitler ölsün diye hadi kolay gelsin :)

ben epey küçükken bitlenmiştim köyde yaşıyorduk ozamanlar hiç unutumam antibit diye bi şampuan almışlardı bana tarağıda vardı:9:bitlerimden bi günden kurtulmuştum..kurtulmama rağmen şampuanı kullanmaya dewam etmiştim saçlarım okadar gürleşiyoduki,aabim bile heveslenip kullanmıştı:9: arkadaşımdan geçmişti bana ,fakat bide sıkıntıtdadanda oluyo streste en büyük neden..eczanede şampuanlar var tafsiye ederim umarım en kısa zamanda atlatırsınız sanırım sıkıntıdan oldu seninki:31:

banada biri söylesin........ saçımın ense kısmında beyazlık var ve annem sirke dedi çıldırcammmmmmmmmmmmmm

benim annem yine evhamlılılıyla beni delirtti.... kepekmiş :47::47::47:
şampuan alıp sürdürtmek isteyince sirke dökülmez buna dokununca dökülüyor kepek bu dedi:47: beni delirtti........

çok şükür kepek olsunda şimdi kepek derdim var :31: çam terebentinli şampuanımı değiştirince beyağı azalmıştı 2 ay kullanmamıştım şimdi 2 haftadır yine otacı kullanıyorum gene çoğaldı... dokununca yine saçılıyorlar deliriyorum...
o değil 30 tl verdim şampuana yazık günah ya

Back