- 9 Ağustos 2021
- 15.169
- 51.604
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Demek ki yıllarca içinde biriktirdiği şeylerin intikamını böyle alıyor.Madem özgür bir yaşam istiyordu neden sizin peşinizden koşmuş?Neden başınızı yakmış?Esiniz geçimsiz ve ne istediğini bilmeyen birisi belli ki.Aileler ne diyor boşanmak istemenize?Haberleri var mı?Tepkilerini merak ediyorumBencil dediğimde de asla kabul etmiyor
İlk defa kendimi sorguluyorum bastırdığım ne varsa düşünüyorum bırak engel olma nolursun diyor
Bugüne kadar ben çok söyledim zaten aslında
Belki de ben ilk engelde tamam ayrılalım o zaman dedim
Bu konuda hatalıyım belki ama böylesi zor bir adamla ilk yıllarımı düşünsenize
Aynı şoku yaşadığım için söyledim hep
Harika sevgili dönemi yaşayıp evlenince herşeyin puff diye uçması
Sürekli benimle ilgilenen insan aile hatta tüm sülale delisi olmuştu
Ben de mıç mıç ilişki seven bir insan değilim benim mesafeli duruşuma anlam veremedi ama ben neden herkesle samimi olmak zorundaydım ki?
Bunları aşmıştık hepsi bitmişti yani ben öyle sanmışım
Herşeyi içine gömmüş beyfendi başka kaçar yol olmadığını o da biliyor
Böyle de ben tükeniyorum
Bi motivasyonum yada sebebim yok yine hala acaba geçirdiği şey bir buhran ve yanında olmalı mıyım refleksi ve yaşadığım ani şokBu cümle şu anlama geliyor:
"Ben kendimi hazır hissedene kadar sen bi köşede bekle. Ben kendimi hazır hissedince zaten ayrılırım senden"
Hep bişeyleri oldurmaya çalışmışsınız. Tek başınıza değil belki, ama hep zorla oldurmaya çalışılmış bir evlilik. Ve şimdi evliliğini de sorgulamaya başlamış eşiniz. Kalmak için motivasyonunuz ne?
Hayatı sorgulayacak kadar sofistike bir insan olduğunu iddia eden eşiniz, baya kv kp eteğini öpen bir gelin olmanızı istemiş farkında mısınız?
Hayaller 2051 kafası, hayatlar 1955 köy gelini isteği.
Çok bencil bir eşiniz varmış gerçekten.
Anladım burada onun sorun ettiği şeyleri yazmışsınız ama ben aslında çabalayıp yaptığı ve yapmaktan bıktığı şeyleri sormuştum? Hani size demişya çabalamaktan yoruldum? Hani siz demiştinizya ikimiz de uğraşıyoruz? Onun uğraştığı yeri göremiyorum?
Belli ki süreç yormuş ve mutlu değil
Bunu nasıl değiştireceğini sorgularken evliliğinizde bunun içinde kaynıyor
Ama bu hali yaşarken sizi de mutsuz ettiğini farkedemiyor yada farkettiği halde bencillik yapıyor
Evliliğin yükü ağır geldiyse sadece kendisine odaklı yaşamak istiyorsa onu yapsın madem
Neden sizin huzurlu bir yuvadan, güvenilecek bir hayat arkadaşından olan beklentinize zarar veriyor
Ne yapmak istediğini bulmasının tek yolu boşanma konusunda onun onayını beklememeniz
Size evliliğini sorguladığını ve dönüşeceği kişinin sizi mutsuz edeceğini söylemiş
Bu ayrılalım demek zaten
Siz eşinizin ne yapmaya çalıştığını anlamaya çalışırken kendi hayatınızı gözden çıkarmışsınız
Buna hakkı var mı?
Harekete geçin onun değil kendi taleplerinizi söyleyin ve hayata geçirmeye kararlı olduğunuz gösterin
O zaman ne yapmak istediğini daha kolay bulacaktır, siz olmadan bir hayat istemiyorsa ona göre dersini alıp gönlünüzü almaya çalışacaktır
Ha hiç bir çabası yoksa da kendiniz için en doğru kararı verdiğinizden emin olacaksınız
Aynen öyle bunu da kabul ediyor ben böyleyim diyip işin içinden çıkıyorduSöylediğiniz sebepler bir insanın içinden çıkmayacak kadar büyük sorunlar değil ki. Tahammül seviyesi ne kadar düşük kendisinin. Sebepler de hep ailesiyle ilgili sanki öncelik onlarınmış gibi geldi bana.
Tahammül etmek istemediğimden eminim zaten sorunların çıkma sebebi de bu benim bu saçma sapan şeylere karşı çıkmamiki farkli sorun var gibi
1. si sizin evlilik hayatinizda yasadiginiz yukarida orneklendirdiginiz meseleler,
ki cok sabirlisiniz, esiniz hic birinde hakli degil, ve ufacik olaylari buyuten birisi.
bu adama tahammul etmek isteyip istemediginizi dusunmelisiniz.
2.si ise dini gorus degistirme durumu. Teoride bunun sizi baglamamasi lazim tabi de, din tum hayat tarzini belirledigi icin insanin esi ile ayni dini goruste degilse sorun yasamasi cok muhtemel.
Siz yine burada kendinize gore dusunmelisiniz. Eskiden alkol almayan, gece hayati olmayan, belki tesettur gerektiren yerlerde tatil tercih eden biriyken, simdi farkli secimleri oldugunda siz ona eslik etmek isteyecek misiniz, eslik etmeseniz de bu tarz biri ile evlilikte zorlanacak misiniz?
bence onun ne istediginden cok siz oncelikle kendinizin ne istediginize yogunlasin.
Ve o bu kadar soyut konusurken siz somut konusup en azindan sizin tarafta bazi seylerin kararini verin.
elbette cabalamak da karariniz olabilir. ama en azindan neyi kabul edip neyi etmeyeceginizi soyleyebilirsiniz.
Yoksa esinizin somut kararlarla cikip gelmesini beklerseniz kendi zamaniniza yazik edermissiniz gibi geldi bana okuyunca.
Dışarıdaki insanlara karşı bambaşkayım zatenTüm yorumları neredeyse okudum ve tekrar geldim.
Çok naif, sorgulayan, adaletli davranmaya çalışan (ama asıl adaletsizliği kendisine yapan) bir yapın var.
Benimde öyle olduğumu söylerler (di)
Hatta fazla alttan alıp, tahammülü abarttığım bir olayda tam tersi kişilik yapısına sahip bir arkadaşım "sana müstehak çünkü sen izin verdin. Bana hayatımda kimse böyle davranamıyor çünkü izin vermiyorum" dediğinde tokat yemiş gibi olmuştum.
O sözler idrak ışığını yakmama ve değişmeye başlamama sebep olmuştu.
Şunu kendine sormanı isterim, bu kadar alttan almak gerçekten sorunları çözmek için fedakarlık mı?
Yoksa doğabilecek sorunlardan, ayrılık halinde yaşayacağın zorluktan, duyabileceğin sözlerin/görebileceğin değersizliğin kırgınlıklardan kaçmak mı?
Fedakarlık sorunların üstünü örtmekten, görmezden gelmekten, düzelmesini dileyip beklemekten daha farklı bir şey bence.
İnan şu uzak kalmak, terketti imajı vermek için işle ilgili seyahatini bahane edecek olman bile kaçtığının kanıtı.
Eğer eşin niye gittin diye gemileri yakacaksa elinde bir bahanen olsun diye. Aslında seni terketmedim kafanı topla diye zaman verdim gibi..
O kadar güzel yorumlar gelmiş ki. Yukarıda ki soruma dürüstçe cevap verebildiğine inandığın zaman forumu tekrar okumanı tavsiye ederim. Gerçek olan biteni, eşinin yine sorunlardan kaçmak için senin ilk satırda yazdığım özelliklerini bilip çok güzel planlı programlı hareket ettiğini göreceksin. Sen iyi niyetlisin ama karşında ki insan bildiğin çakal...
40 yaşındayım eşim bana kafa kurcalayan böyle felsefi sözlerle gelse tüm yaptıklarını iki üç cümleye sığdırabilirim.
"Ben bekar kardeşimin yaşantısını da gördüm, adam bildiğim sutanlar gibi yaşıyor. Zaten evlilik, sorumluluk beni yormuştu. Sen az bekle burada, ben orayı da bir deneyimleyeyim. Hangisinde daha doyuma ulaşacağıma karar vereyim."
Ha belki senin gibi ilk zamanlar "bu ne şimdi, ne demek istiyor anlayamıyorum yada yanlış mı anlıyorum" diyebilirim.
Çünkü olayın içinde olan, emek veren sensin. Ama dışarıdan senin baktığın gözle görülmüyor, bunu görmeni isterim.
Ha gerçekten bu evliliğe şans tanıyacaksan o iş, eşinin durmanı istediği yerde beklemekle olmaz.
Orda olmadığını deneyimleyip yokluğunu, artık o yuva içinde olmamanı da deneyimlemesi lazım.
Özgür bir yaşam isteyen biri değildi hiç kaldı ki baskı kuran bir insan da değildimDemek ki yıllarca içinde biriktirdiği şeylerin intikamını böyle alıyor.Madem özgür bir yaşam istiyordu neden sizin peşinizden koşmuş?Neden başınızı yakmış?Esiniz geçimsiz ve ne istediğini bilmeyen birisi belli ki.Aileler ne diyor boşanmak istemenize?Haberleri var mı?Tepkilerini merak ediyorum
Bu arada cevaplamamı istediğiniz soruya da cevap vereyimTüm yorumları neredeyse okudum ve tekrar geldim.
Çok naif, sorgulayan, adaletli davranmaya çalışan (ama asıl adaletsizliği kendisine yapan) bir yapın var.
Benimde öyle olduğumu söylerler (di)
Hatta fazla alttan alıp, tahammülü abarttığım bir olayda tam tersi kişilik yapısına sahip bir arkadaşım "sana müstehak çünkü sen izin verdin. Bana hayatımda kimse böyle davranamıyor çünkü izin vermiyorum" dediğinde tokat yemiş gibi olmuştum.
O sözler idrak ışığını yakmama ve değişmeye başlamama sebep olmuştu.
Şunu kendine sormanı isterim, bu kadar alttan almak gerçekten sorunları çözmek için fedakarlık mı?
Yoksa doğabilecek sorunlardan, ayrılık halinde yaşayacağın zorluktan, duyabileceğin sözlerin/görebileceğin değersizliğin kırgınlıklardan kaçmak mı?
Fedakarlık sorunların üstünü örtmekten, görmezden gelmekten, düzelmesini dileyip beklemekten daha farklı bir şey bence.
İnan şu uzak kalmak, terketti imajı vermek için işle ilgili seyahatini bahane edecek olman bile kaçtığının kanıtı.
Eğer eşin niye gittin diye gemileri yakacaksa elinde bir bahanen olsun diye. Aslında seni terketmedim kafanı topla diye zaman verdim gibi..
O kadar güzel yorumlar gelmiş ki. Yukarıda ki soruma dürüstçe cevap verebildiğine inandığın zaman forumu tekrar okumanı tavsiye ederim. Gerçek olan biteni, eşinin yine sorunlardan kaçmak için senin ilk satırda yazdığım özelliklerini bilip çok güzel planlı programlı hareket ettiğini göreceksin. Sen iyi niyetlisin ama karşında ki insan bildiğin çakal...
40 yaşındayım eşim bana kafa kurcalayan böyle felsefi sözlerle gelse tüm yaptıklarını iki üç cümleye sığdırabilirim.
"Ben bekar kardeşimin yaşantısını da gördüm, adam bildiğim sutanlar gibi yaşıyor. Zaten evlilik, sorumluluk beni yormuştu. Sen az bekle burada, ben orayı da bir deneyimleyeyim. Hangisinde daha doyuma ulaşacağıma karar vereyim."
Ha belki senin gibi ilk zamanlar "bu ne şimdi, ne demek istiyor anlayamıyorum yada yanlış mı anlıyorum" diyebilirim.
Çünkü olayın içinde olan, emek veren sensin. Ama dışarıdan senin baktığın gözle görülmüyor, bunu görmeni isterim.
Ha gerçekten bu evliliğe şans tanıyacaksan o iş, eşinin durmanı istediği yerde beklemekle olmaz.
Orda olmadığını deneyimleyip yokluğunu, artık o yuva içinde olmamanı da deneyimlemesi lazım.
Vayy beee ne kadar çok uğraşmış gerçekten yorulmuş olmalı şaka bı yana eşiniz herşeyin kendi fikirlerine uygun olmamasından sıkılmış bence.. ama bu arada size de bı eleştiri yapmadan geçemeyeceğim, fazla detaycisinizBen biraz dik konuşurum daha doğrusu ailesinden biri densizlik ederse cevabını veririm
Mesela bunları görmezden gelmiştir
İşte mesela ısrarla ailesinde kalmamızı gerekli görüyor ya ben eşit kalalım diyince kabul etmiştir bunlar uğraşı onun için
Ya da mesela kadın neden ütüden temizlikten yemekten sorumlu hayatı beraber yaşıyoruz aynı evdeyiz bunları da birlikte yapmalıyız diyince kabul etmesi filan
Toplum normlarının üstünde konuşup onun toplum normlarında düşünmesi ve benim için bunları değiştirmeye çalışması mesela
Ben daha çok yoruldum artık maalesef doğal olarakVayy beee ne kadar çok uğraşmış gerçekten yorulmuş olmalı şaka bı yana eşiniz herşeyin kendi fikirlerine uygun olmamasından sıkılmış bence.. ama bu arada size de bı eleştiri yapmadan geçemeyeceğim, fazla detaycisiniz
Herşeyin hayırlısı..Ben daha çok yoruldum artık maalesef doğal olarak
Evet planlı ve detaycıyımdır ama bu huyumu ona ve ailesine karşı törpüledim bende böyle çabaladım kendimce
Normalde istiyordu son 2 senedir de akışına bırakmıştık bir kere oldu devam etmedi sonra da düşük ilacının yan etkisinin geçmesini bekledik covid olduk bekledik nihayetinde tüp bebeğe başlayacaktık kendisi istemese korunurdu gerçi korunsa yine kavga çıkardı çocuk istemiyor oluşu benim ayrılmam için başlı başına yeterli bir sebepti elinden gitmeyim diye bakalım olursa dedi heralde nasip de bu ya olmadı.Okurken yoruldum.düzeldi bozuldu,düzeldi bozuldu...zaten çocuk istemiyor.hatta sizi de istemiyor..bitirin
Aslında hep gerçekçi yaklaştım ama dediğim gibi mutlu olmamın üstüne darbe yemiş gibi oldum o şok etkisini attım sanırım 2 sene önceki Halime bürünüyorum tekrarBugün düne göre daha iyisiniz, dün kendinizi daha çok sorguluyordunuz ama bugün daha sakin, daha mantıklı yaklaşıyorsunuz...
Eşim bir karar aşamasında elbette sadece benimle ilgili değil tüm hayatıyla alakalıFeminist bir eş çok önemli bence. Eşiniz böyle düşünüyor ama uygulamıyormuş sanki başta bahsettiğinizden anladığım kadarıyla. İkiyüzlülük gibi bir şey bu. Benim çok zoruma gider. Kadınım diye altta alınmak. Yok erkek ailesinde daha uzun kalınırmış falan. O yüzden eşinizin bu düşüncesi zaten başta size uygun değil sanki karakter olarak.
İkinci olaraksa kendini sorgulama dönemleri genelde 18-25 yaşları arasında olur. Ama eşinizde 32'ye denk gelmiş. Olabilir insan her sene değişiyor yenileniyor. Önceden kesin sinyaller vermiştir de eşiniz bunları görmezden gelip sizle evlenmeyi böyle bir hayat yaşamayı ve düşünmemeyi uygun bulduğu için bu yaşına kadar gecikmiş. Zaten söylüyor da kendim hakkında sorgulayamadığım yönlerimi sorgulamaya başladım diye. Yani daha yeni açabilmiş o yönünü. Keşke daha önceden olsaydı.
Kolay bir süreç değil bir anda hayatının yaşayışının inanışının yanlış olduğunu düşünüyor. Geçmişte aldığı kararlar şimdi ona uyuyor mu bunu sorguluyor ama aynı zamanda da bencil davranıyor.
Bence o da farkında ki siz çok iyi, anlatım tarzınıza göre okumuş, bilgili, anlayışlı bir kadınsınız. Sizi kaybetmek istemiyor. Ama dindarsınız. (Belki de tesettürlü) Bunlar artık kendi yaşamıyla uyuşmayacağından korkuyor olabilir. Alkol almak isteyecek ya da sizin yaptığınız bazı olaylara karşı dini bakış açılı yorumlar ya da tercihler onu sıkacak, saçma gelecek, ona uymadığı için belki de küçümseyecek. Yanında böyle bir eş de istemiyor olabilir. (Peki siz istiyor musunuz? Bu da kendinize sormanız gereken bir soru.)
Sonra boşansa dini olarak kendisine uygun bir kadın bulabilse dahi sizin kadar iyi olacak mı onu düşünüp korkuyor olabilir. Ama sizin de artık kendisine uymayacağını düşünüp korkuyor. İki dere arasında kalmış eşiniz.
Bir taraftan da hayat bu 32 yaşına geldim. Bunlara takılmıyayım artık. Karım beni böyle kabul etsin. Benim özgürlük alanım olsun. (Alkol almak vb.) Çocuğumuzu doğuralım işler yoluna girer. Ben ona anlayışlı o bana anlayışlı olur diyen yönü de olabilir
Yine de şu boşanıp kendi yoluna bakma daha kendine uygun yaşam sürme de kafasını karıştırmıyor değil.
Şimdi eşiniz size bekleyin diyor. Ben bu ikisi arasında kaldım. Peki siz eşinizi böyle kabul edebilir misiniz? Eğer edecekseniz bir süre bence beklenebilir ama çok değil. Elinde sonunda kararlar verilmeli.
Bence de doğru bir karar olur. İyice kopacak bir iple yaşamak kolay değil. Ha koptu ha kopacak diye. Kabul etseniz bile ben ilişkiye fazla ömür biçemiyorum maalesef. Siz de bunu fark etmişsiniz bence de kendi yolunuza bakmanız en doğrusuNormalde istiyordu son 2 senedir de akışına bırakmıştık bir kere oldu devam etmedi sonra da düşük ilacının yan etkisinin geçmesini bekledik covid olduk bekledik nihayetinde tüp bebeğe başlayacaktık kendisi istemese korunurdu gerçi korunsa yine kavga çıkardı çocuk istemiyor oluşu benim ayrılmam için başlı başına yeterli bir sebepti elinden gitmeyim diye bakalım olursa dedi heralde nasip de bu ya olmadı.
Ha normalde isteyen erkek nasıl olur bilmiyorum ama çocuk da çocuk diye yanan biri değildi zaten
Aslında hep gerçekçi yaklaştım ama dediğim gibi mutlu olmamın üstüne darbe yemiş gibi oldum o şok etkisini attım sanırım 2 sene önceki Halime bürünüyorum tekrar
Eşim bir karar aşamasında elbette sadece benimle ilgili değil tüm hayatıyla alakalı
Ama bu kararı vermesi ne kadar sürecek ben elinin altında cariye gibi bekleyecek miyim asla
Kendi şokumu atlatmam bir süre sonra da direkt davayı açmam gerekiyor kararını beklemeden
Yeterince haklı sebebim varken ayrılmak için fazla da bekleyemem
Çocuk meselesi toparlansak bile yakın zamanda gündeme gelecek bir konu asla değil çünkü benim de kendime ait kararlarım süreçlerim var
Elde tek gerçek var bu şartlar altında ben kalamam
Bu şartlara katlanamam kendime geldikten sonra daha net adımlar atmalıyım sonrası nasip kısmet
Şimdilik sadece kendim özümsemeye çalışıyorum herşeyi
İnşallah hayırlı olur
Gece yastığa kafanızı huzurla koyabiliyorsaniz, eşiniz için ve bu evliligin devam etmesi için elinizden geleni yaptığınızı biliyorsanız,vicdanınız rahatsa emin olun kaybeden hep karşı taraf olacaktır.Hakkinizda en hayırlısını diliyorumBi motivasyonum yada sebebim yok yine hala acaba geçirdiği şey bir buhran ve yanında olmalı mıyım refleksi ve yaşadığım ani şok
Yoksa bir sebebim yok şükür
Yorumları geriden okuyup geliyorum da, bu özellikle dikkatimi çekti.
Beyfendiye bu cümleleri de kurmuştum böyle bir insan istiyorsan köyden okumamış etmemiş baskı kurabileceğin bir insana yazık etseydin diyorum
Kendine denk olmayan eğitimsiz biri ile de yapamazmış
Bende aynı onun gibi düşünüyorum diye göstermişim ona
Halbuki 7 sene boyunca her defasında ne kadar baskın bir tip olduğumu hissettirdim
Konuşmalarımla arkadaş ortamımla sosyalliğimle
Elhamdülillah bu manalarda kişiliğim etkilenmedi ama bu etkilenmeyeceği anlamına da
Ben biraz dik konuşurum daha doğrusu ailesinden biri densizlik ederse cevabını veririm
Mesela bunları görmezden gelmiştir
İşte mesela ısrarla ailesinde kalmamızı gerekli görüyor ya ben eşit kalalım diyince kabul etmiştir bunlar uğraşı onun için
Ya da mesela kadın neden ütüden temizlikten yemekten sorumlu hayatı beraber yaşıyoruz aynı evdeyiz bunları da birlikte yapmalıyız diyince kabul etmesi filan
Toplum normlarının üstünde konuşup onun toplum normlarında düşünmesi ve benim için bunları değiştirmeye çalışması mesela
Ama ortak bir karar almamız lazım yani ben tek başıma dava açsam bile kabul etmediği durumda sıkıntı yaşamak istemiyorum
Tatlılıkla sakince bitsin istiyorum
Güvenilecek bir hayat arkadaşı
Bu cümlenin altını defalarca çizesim var
Hep bir sorun çıkacak diye diken üstünde yaşadım hep
Yeni yaslanmaya başlamıştım yeni rahatlıyordum oysa
Ondan sonra bir daha bir erkeğe nasıl güvenirim bilmiyorum bile
Söylediğiniz sebepler bir insanın içinden çıkmayacak kadar büyük sorunlar değil ki. Tahammül seviyesi ne kadar düşük kendisinin. Sebepler de hep ailesiyle ilgili sanki öncelik onlarınmış gibi geldi bana.
Aynen öyle bunu da kabul ediyor ben böyleyim diyip işin içinden çıkıyordu
Son senelerde bu yanını törpülüyordu işte ama içine atmış hep
Tabi ki öncelik hep kendi ailesinden yana davrandı ve ben tepki gösterdim
Evlenince benim ailem yok mu oldu yani nedir
Eşitler iki tarafta ebeveyn
Bayramda neden önce senin ailene gidelim
Hatta neden önce kendi ailemi görmeden dedene de gidip kahvaltı etmeliyim
Tamam senin aileni görelim sonra benim ailemi görelim öyle gidelim dedene ama hayır bu öyle bir gelenek haline gelmişmiş hep oraya giderlermiş bilmem ne tamam bizde yeni bir aileyiz ve kendi geleceğimizi oluşturalım
Bunlara tahammül edemezdi asla
aiki farkli sorun var gibi
Tahammül etmek istemediğimden eminim zaten sorunların çıkma sebebi de bu benim bu saçma sapan şeylere karşı çıkmam
Yani varsayalım ki devam ettik bu defa benim parçalarımı toplamak da zor olacak
En doğrusu ayrılmak zaten bakalım
Dışarıdaki insanlara karşı bambaşkayım zaten
Onun kaldıramadığı da bu
Ona karşı ekstra anlayışlı çaba gösteren bir insan oldum bu halimden hoşlanmadığı için
Hani eştir belki daha özenli davranmalıyım diye
Bi baktım hep özenlimdavranam benim ama bi şekilde üste çıkan o tamam sonunda özür diledi ama yaptığı şey hata olduğunu bildiği için değil üzülüyorum diye sadece
Özgür bir yaşam isteyen biri değildi hiç kaldı ki baskı kuran bir insan da değildim
Nereye gittin niye gittin demedim asla
Çünkü eş olmak demek kişiye ait özel alanların kısıtlanması demek değil
Tabi ki arkadaşıyla da çıkacak hatta istiyorsa tatile de gidecek ama aynı özgürlük bende de olmak kaydıyla
Ailelerin haberi yok daha doğrusu kendi ailesine açmadım konuyu sadece dini bir sıkıntı yaşadığını biliyorlar ve çok üzülüyorlar her gün benimle iletişim halindeler aslında bunların hepsinin sebebi bi anlamda ailesi sürekli kullanmışlar ve o bunun farkında değil bınu da sorguluyor mesela
Aslında bu güzel bir gelişme ama beni harcaması saçma oldu çünkü ailesinin ona gösterdiği anlayıştan kat kat fazlasını yaşattım özgüvenini tazeledim şimdi de ceremesini ben çekiyorum ilginç bir şekilde
Böyle bir durumda insanın eşine daha çok bağlanması gerekirdi sanki bizde mi ters tept anlamıyorum
Benim ailem durumdan biraz haberdar evlilikle ilgili olan kısımdan ve çok tepkililer tabi ki ama karışmak istemiyorlar birlikte karar verip evlendiniz ayrılmak için de birlikte karar vereceksiniz bizim karışmamız doğru olmaz ama sen güçlüsün ve biz senin yanındayız asla taviz verme diyorlar
En büyük şansım ailem benim zaten
Bir tartışma durumunda da onlara yansımıştı ve tek tek ikimizi dinlemişlerdi şeffaf bir şekilde aynı psikolog gibi
Gözlerim doluyor ailem de bu çabaya ortak ettiğim için
Yaptım biliyorumGece yastığa kafanızı huzurla koyabiliyorsaniz, eşiniz için ve bu evliligin devam etmesi için elinizden geleni yaptığınızı biliyorsanız,vicdanınız rahatsa emin olun kaybeden hep karşı taraf olacaktır.Hakkinizda en hayırlısını diliyorum
Çünkü ve maalesef gerçekten seven sizsiniz. Eşiniz sizin kadar değer vermemiş size.Yaptım biliyorum
Ama çok sevdim
Bir kavgamızın üstüne bunları yaşasaydık bu kadar zorlanmayacaktım
Ama her şey çok iyi giderken şimdi çok zorlanıyorum son yaptıkları yada seneler önce yaptıklarının yerine bunları hatırlıyorum
Toprlayamıyorum kendimi
Çok çok zorlanıyorum
Bunun böyle olduğunu bilmek de canımı çok yakıyorÇünkü ve maalesef gerçekten seven sizsiniz. Eşiniz sizin kadar değer vermemiş size.
Aynı evde kalarak ve mutlu anları hatırlayarak işinizi daha da zorlaştırırsınız.Bunun böyle olduğunu bilmek de canımı çok yakıyor
Başta böyle değildi bu durum
İkimiz de seviyorduk ama onun daha fazla sevdiğini hissediyordum
Zamanla değişti sanırım
Yada birdenbire değişti her insan farklı sonuçta sınırı farklı olabilir ama sınırının bunladar esnememesi çok can yakıcı
Son 3 senedir değer verdiğini biliyordum mutluydum öncesinde değildim ama işte 3 senedir beraber mutluyduk beraber esniyorduk
Keşke çok şiddetli kavgamız olsaydı da içimdeki şu hassasiyeti silip atabilseydim
Gerçekten canım yanıyor