Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Bit ve sirke sorunu nasıl çözülür?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

lawgurmum

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2014
1
0
16
Herkese iyi günler..
İçine düştüğümüz bir "bit ve sirke sorunu" yaşıyoruz. İnsan dışarıdan bakınca, benim başıma gelmez diye düşünüyor, ne de olsa çok temizim, çok titizim, vs. Ama işin aslının öyle olmadığını başına gelince görüyor. Bu başlığı açma nedenim, bu tür bir sorunla karşılaşanlar nasıl aştılar öğrenmek, okul çağında çocuğu olan anneleri bilinçlendirmek ve dikkatli olmaları hususunda uyarmak...

Bizim sorunumuzun seyri şöyle:
Öğretmen halamız okuldan çocuklardan kapmış... Piyasada şu sürekli reklamı yapılan bit şampuanlarıyla defalarca yıkadı ama arasıra yine çıkıyordu. Bir müddet sonra benim evde 1,5 yaşında kızım var onun saçını kontrol ederken onda bit yumurtası (sirke) buldum. Hayatımda ilk kez sirke gördüm ama okuduğum bilgiler sayesinde tanıdım. Sonra kızıma hemen piyasaya yeni çıkmış bir bit şampuanı uyguladık ve şu an her gün kafasını kontrol ediyorum. Bu süreçte kafasında hiç bit bulmadım ama sirke ilk başlarda 15-20 tane bulmuştum, şimdi bazı günler bir adet buluyorum. Sorduğum eczacılar bile o yaşta çocukta olmaz demişti ama olabiliyor, annelerin çok dikkatli olmalarını öneririm zira tamamen tedavisi çok zor... Piyasadaki ürünlerin çok da yeterli olmadığını gördük, bu çağda bu kadar zor tedavi edilmesini çok yadırgadık. Ayrıca okullarda maddi durumu çocuklarda görülme sıklığının da arttığı göz önüne alınırsa devletin, meslek örgütlerinin ve sivil toplum kuruluşlarının da bu mücadelede çok önemli görevler üstlenmesi gerekli hatta şart bence...

Daha önce benzer sorunu yaşayanlar nasıl tedavi oldunuz, neler yaptınız paylaşabilir misiniz...

Son düzenleme:
ewet küçükken bende çok yaşadım bu sıkıntıyı o ilaçlar bitleri öldürüyor aama sirkeleri öldürmüyor çünkü sirke yumurtası oluyor o yüzden annem tek tek saçıma bakar temizlerdi ayrıca onların tarakları oluyor ilacı uyguladıktan sonra ilaçlıyken tarıyorsun dökülüyor gerçekten zor sınıfta birinde varsa atlar okuldakilere söyleyin birşekilde aileleri biliçlendirsinler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…