bit pazarından alışveriş yapacaktım

satıcımı olmak zor alıcımı

• Ankete Katılan
    20
  • Anket Kapalı .

evlimutluucocuklu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Ağustos 2014
16
5
3
vazgeçtim
okudum birçok sayfayı alıcılar bit pazarında değilde hayır kurumunda gibi davranıyorlar sanki satıcı bedava vermek zorunda gibi 3 tl lik üründen indirimmi istenir beaaa
satıcılarda en eski ürünü bile öve öve bitiremiyor
ankete gellll:)

Mağaza fiyatıyla satan, sık sık indirimleri olan ürünleri normal fiyattan veren satıcılar var malesef görüğüm kadarıyla. Hayır kurumu değil ancak, elde kalan yada kullanmak istemediği ürünü, alamayacak durumda olan kişilere yada o dışarıdaki fiyata değmediğini düşündüğü ürünü çok çok daha uygun fiyata verebilecek kişilerin olduğu bir topik olduğunu düşünüyorum buranın. 20 tl satılan ürünü sen yine 20 tl den verirsen, 15 ten dahi verse sık sık yapılan indirimlerde bunu yarı yarıya alabilir kişi sıfır olarak hemde, ve ayrıca kargosu hariç! Bence Bit pazarı topiğinin amacı şu olmalı, insanların mağazalarda satış fiyatıyla alamayacağı ürünleri buradan değerlendirip almak..Zaten kullanmıyorsun neden o fiyatı çekersin ki, ha birine hediye etmişsin ha buradan makul fiyata vermişsin..

Evet katiliyorum.Gecenlerde birisi magazada 24 tl ye satilan urunu 30 tl den satisa koymustu.Sahsim koyarken bir ayakkabiyi 180 tl ye aldiysam 50 tl ye koydum.E alanda kargo odeyecek eee kullanildida sonucta hakkidir diyorum.Ama kimiside seyini cikariyor iste anlayin.Ama bence alici olmakta satici olmakta riskli.Fotolar yaniltici olabiliyor.Sonucta sans gibi bisey.Allah korkusu olan haramdab korkan iyi insanlarla karsilasmaniz dileklerimle.... ;)

satıcıların biraz daha fiyatlarda makul olmalarını istiyorum, sonuçta burada vergisiz satış yapıyorsunuz, hiç bir masrafınız olmadan elinize para geçiyor, ondan sonra bir bakıyorsun verilen fiyatlara şaşıp kalıyorsun... amacınız elinizdeki fazla gelen veya kullanmaktan vazgeçtiğiniz ürünleri değerlendirmek değil mi? neden mantıksız rakamlar yazıyorsunuz.... hanımlar fiyatlarda abartıya kaçmayın.................

satıcıların biraz daha fiyatlarda makul olmalarını istiyorum, sonuçta burada vergisiz satış yapıyorsunuz, hiç bir masrafınız olmadan elinize para geçiyor, ondan sonra bir bakıyorsun verilen fiyatlara şaşıp kalıyorsun... amacınız elinizdeki fazla gelen veya kullanmaktan vazgeçtiğiniz ürünleri değerlendirmek değil mi? neden mantıksız rakamlar yazıyorsunuz.... hanımlar fiyatlarda abartıya kaçmayın.................
Dusuncen yanlis canm kanaatimce o urunlerin vergisini zaten alitken oduyoruz Soylede bisey var iki ustte ywzdim 180 tl ye aldigim ayakkabiyi 50 tl ye koyuyorum hakkidir diye.onu 20 tl ye kelepire getirmeye calisan alicilarda var tabi Su piyasada bi urunun taklidi bile 40 50 ye satilitkrn 20 tl ye almak istemekte mantikli hareket degil.Degerlendiriyoruz tabi.Ama cok cok fiyat kirmaya calisanlarda var.Oda yanlis bence :KK66:

hepimiz alırken ürünlerin vergisini ödüyoruz zaten, ben burada satışlardan alınan vergiden bahsediyorum, veriyor musunuz? hayır dimi............

evlaefe evlaefe haklı ben buraya 120 tlye aldığım alırkende vergisinide ödediğim deri botumu koydum 25 tlye bu fiyat fazla olamaz birde muyanın düşün artık hem marka hem ucuz hemde henüz yepyeni kaç defa daha vergi ödiycem evet çok uçuk fiyat yazanlar var tabi onlardanda zaten pek bişey alan yok

bayanlar, benim zaten kastettiğim zaten çok uçuk fiyat yazanlar.... lütfen diğerleriniz üzerinize alınmayın......sonuçta buraya gelen kişiler, bütçelerini sarsmayacak şekilde alışveriş yapmak isteyenler........ o yüzden uygun fiyatlar bekliyoruz satıcılardan.....

çok doğru söylüyorsuuz katılıyorum ama ne kadar etkili olur tabi orası ayrı

ne olursa olsun burda satıcılar iyi niyetlerinin en sonuna kadar zorlandığı durumlar oluyor binlerce soru soruyoruz değil mi alırken satarken de sabırlı oluyoruz haliyle onca soruya cevap veriyoruz ama kimisi bir teşekkür etmeden haber bile vermeden ayırttığı ürünü haftalarca beklettiği oluyor ucuza alıyor sıfır gibi ürünü bir de satışına engel oluyor utanmadığı gibi de seninkini beğenmemiştim zaten deyip gidiyor bir teşekkür dahi etmiyor memnuniyet topiğini zaten düşünmüyorum bile .ama öyle alıcılar da var ki ürün olmayabilir size diyorsunuz kilosu dolayısıyla bedeni uyuyor aslında ama tam olmasa da alıcam diyor bana olmazsa yakınıma veririm diyor ayrıca zaten en düşük fiyatı verdiğinizin farkındaolup daha düşük fiyata nasıl koparırım derdine düşmüyor gerçek ihtiyaç sahibi olduğunu gösteriyor defalarca teşekkür ediyor bu kişilerde takdire değerdir bunlara bedavaya bile ürün gönderirim sorun değil iyi niyetleri yetiyor dolayısıyla burda insanına göre değişen bir alışveriş ortamı var iyi niyetli kazanıyor ucuzcu takılıp elini akrepli cebine götüremeyen ve sürekli satıcıyı sıkanlar kaybediyor anlayışlı kişi satıcıda da alıcı da olsa kazanıyor.kazanmaya devam edecek.

Serbest piyasa var arkadaslar. Istwyen istedigi fiyata malini satar. Boyle bir topic acilmasi bile mantikli degil.membuniywtsizlik topigi var zaten

hepimiz alırken ürünlerin vergisini ödüyoruz zaten, ben burada satışlardan alınan vergiden bahsediyorum, veriyor musunuz? hayır dimi............
Canm demek ustedigim bu konularin acilis topiklerindede var kurallar bolumunde burada kendi aramisda yapiyoruz ticari amacli olmuyor faturali giris cikislar yapilmiyor Zaten faturalari kesilip giris cikis yapilan bir urunu ikinci defa nasil vergiye tabi tutabiliriz boyle bir sistem yok.Zaten ticari amacli acilan uyelikler iptal ediliyor yonetim tarafindan.Aslinda bir nevi kadin dayanismasi deyim. ;)

tamam burası bit pazarı, ikinci el ürünler var, kullanmadığını ürünleri değerlendirme imkanı buluyorsun ama biraz da insaflı olmak lazım, değerinin 1/5i fiyat da verilmez bir ürüne, satıcı da sonuçta ordan gelenle kendisinin başka bir ihtiyacını giderme durumunda olabilir, etiketli sıfır ürünler bile yarı fiyatına hatta daha az bedelle satılmasına rağmen, kimileri bunda bile indirim istiyor, o zaman git mağazadan asıl fiyatına al, o zaman da indirim iste, tek taraflı düşünmemek lazım, aynı durumda kendisi olsa acaba öyle indirim isteyen, o indirimi kendisinden aynı şekilde isteyene yapar mı?
hiç sanmıyorum ...

bir de bukremin dediği gibi yapanlar var
ayırtır, alıcam der, bin tane foto ister sabırla eşinle çocuğunla daha az vakit geçirme uğruna foto çeker yollarsın, sonra almayacaksa bile bi kusura bakma demez, onlara zaten diyecek hiç bi lafım yok... :(

bir de bukremin dediği gibi yapanlar var
ayırtır, alıcam der, bin tane foto ister sabırla eşinle çocuğunla daha az vakit geçirme uğruna foto çeker yollarsın, sonra almayacaksa bile bi kusura bakma demez, onlara zaten diyecek hiç bi lafım yok... :KK43:
mağazalarda da aynı mantık var ama bazılarrı gerçekten almaya geliyor bazıları sadece bakmaya,deneyip deneyipalmıyor mesela.iyice emin olmak istiyor insanlar sonuçta tanımadığı insanlar.ama tabi ayırtıp almaması ve haber vermemesi doğru değil.haber vermesi ve kendini açıklaması lazım.

Canım haklısın ama mağazalar biraz da bunun için var, ayrıca orda çalışanlar zatwn satış amaçlı çalışıyor, bizimki birebir aynı değil diye düşünüyorum bide hem yok pahasına almak isteyenlere hem de dıdısına kadar sorup bi geri dönüş yapmayanlara da sinir oluyorum elimde değil :(

Back