- 17 Temmuz 2013
- 2.440
- 2.979
Mayonezle ayçiçek yağını karıştırıp mi sürdünüz yoksa ayrı ayrı mi yaptınız?Benim küçük kızım kreş zamanı getirmişti Allahım ilcliyorum yıkıyorum tarıyorum annem hayat sür dedi onu bile yaptım olmadı büyük kıza geçti artık ellerim titriyordu sinirden birgün bi adam var yeşil bisikletli diye adını bilmiyorum onun paylaşımını okudum ayçiçek yağ surun mayonez surun bekleyin yıkayın tarayın hemen yaptım anlatamam çıkanları 3 gün yaptım ve bitti dene insalh hepsi ölecek gorursun
*Bu arada zeytinyağ olmuyor kayganlığı için ayçiçek yağı olmali*
Önce yağı sürdüm ardından mayonez iyice diplerine ovaliya ovalı yedirip yarım saat bekletip kızım saçına maske yaptık güçlenecekler diyerek ikna edip bekletip yıkadım esas iş yıkadıktan sonra bir tarağı ile güzel taramak cunki siviyagdan dolayı kaygan ya tutunamayıp tarakla çıktılar hep Avrupada daha çok olduğuna inanırımMayonezle ayçiçek yağını karıştırıp mi sürdünüz yoksa ayrı ayrı mi yaptınız?
Bu lanet bit heryerde var.Avrupanin göbeğinde 2 aydır bitlerle uğraşıyoruz.hergun çocuklarımın çantasında not geliyo günlük kontrol edin bit salgını var diye.kafalarini kontrol ediyorlarmış. Çok şükür şuana kadar bit gelmedi ama çok korkuyorum.bit gelmemesi için sprey aldım okula giderken saçlarına ense köklerine sıkıyorum ama yine de korkuyorum.
Canım çok geçmiş olsun annene sor istersen ilaçla bile halâ bulaşıyorsa belki bildiği başka yöntem vardırHerkese merhaba. Ben 1. Sınıf öğretmeniyim. Meslekte yeniyim. Fakat en korktuğum şey başıma geldi. Burada ailemden uzak tek başımayım ve kendim halletmeye çalışıyorum.
Ben 10 gün önce falan banyodan sonra saçımı tararken tarakta bit gördüm. Bu tür şeylerden çok korkuyorum zaten, görünce ağlama krizlerine girdim. Bir arkadaşı çağırıp baktırdım gerçekten sirke dolmuş kafama. Hemen eczaneden paranit şampuan ve sprey aldım. İçinden çıkan tarak ile 2 gün boyunca kafa derimi kazıya kazıya hepsini temizledim. Bu 10 gün içinde de her banyo öncesi bit tarağı ile taramaya devam ettim, görürsem önlem alayım diye. Eczaneden bit broşu ve lavanta yağı aldım. Okula gitmeden enseme ve kulak arkama pamuğa damlatarak sürdüm. Fakat demin gene duşa girmeden saçımı tarayayım dedim 3 tane bit gördüm gene! çok moralim bozukgene sprey+ şampuan+tarak yaptım 3 sirke buldum sadece. Yeni gelmiş muhtemelen. Pazartesi veya salı günü geçti çocuklardan diye düşünüyorum. Yada kafamda sirke kalmıştı o büyüdü bilmiyorum. Ama öyle olsa hep taradığım için mutlaka gelirdi.
Alabileceğim tüm önlemleri aldım daha ne yapmam gerekiyor bulaşmaması için lütfen yardım edin. Sirkeli su duydum cuma günü onunla saçımı yıkayacağım. Ne yapayım ne edeyim lütfen bilen birileri yardımcı olsun. Çok korkuyorum böyle haşerelerden. Tek başımayım. Çocuklar çok pis. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
Birde saçını boyat dedi arkadaşlar. Ben doğal seviyorum boyatmak istemiyorum açıkcası. Onun yerine en azından ombre yaptırsam o da boya yerine geçer mi? Dipten olmuyor ya çünkü bilemedim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Bitlenmeleri sorun değil.bite yabancı değilim.nasil temizlenmesi gerekiyo falan biliyorum ama asıl sorun yaşları çok küçük.oyle oturup önümde temizletmezler.biri 2.5 diğeri 4 yaşında kucuklerimin. Saçları da uzun.buyuk oğlumu tembihliyorum sürekli kızlara fazla yaklaşma uzun saclilardan uzak dur diye ama küçük olanlar anlamaz ki.Önce yağı sürdüm ardından mayonez iyice diplerine ovaliya ovalı yedirip yarım saat bekletip kızım saçına maske yaptık güçlenecekler diyerek ikna edip bekletip yıkadım esas iş yıkadıktan sonra bir tarağı ile güzel taramak cunki siviyagdan dolayı kaygan ya tutunamayıp tarakla çıktılar hep Avrupada daha çok olduğuna inanırım
2.5 çok küçükmüş ama benim kızımda 4 yaşında idi ve konuşamıyordu ama süslü olduğu için anlayıp otururdu ancak kızımın saçı belindeydi ve ben utandım kuaförden ben kendim kestim temizleyemem diye ki zaten cidden 3 ayı geçti ancak bitirebildim ve dediginiz gibi abiyi abla baba ben hiç birimiz sarsılamadık bizede geçer diye kendini ifade edemiyordu iyice hircinlasti sevgisizlikten ablası birgün bir sarıldı akşam baktık hatir hatir oda kaşınıyor bencede Avrupa pisBitlenmeleri sorun değil.bite yabancı değilim.nasil temizlenmesi gerekiyo falan biliyorum ama asıl sorun yaşları çok küçük.oyle oturup önümde temizletmezler.biri 2.5 diğeri 4 yaşında kucuklerimin. Saçları da uzun.buyuk oğlumu tembihliyorum sürekli kızlara fazla yaklaşma uzun saclilardan uzak dur diye ama küçük olanlar anlamaz ki.
Evet burda çok fazla bit sorunu var ya.geneli zaten pis bu avrupalıların.birde okula çok erken yaşta başlıyorlar.2.5 yaşında okula başlıyo çocuklar. Küçücük çocuklar nasıl dikkat etsin.her yıl kabusumuz oluyo bu bitler.suana kadar hiç gelmedi ama işte diğer iki küçük okula başlayıp saçları da uzun olunca tırsıyorum.insallah gelmez ama gelirse yapcam kesinlike sizin yontemi
Umarım birdaha hiç gelmez şu lanet şeyler.sevindim kurtulmanıza.darisi konu sahibinin başına..2.5 çok küçükmüş ama benim kızımda 4 yaşında idi ve konuşamıyordu ama süslü olduğu için anlayıp otururdu ancak kızımın saçı belindeydi ve ben utandım kuaförden ben kendim kestim temizleyemem diye ki zaten cidden 3 ayı geçti ancak bitirebildim ve dediginiz gibi abiyi abla baba ben hiç birimiz sarsılamadık bizede geçer diye kendini ifade edemiyordu iyice hircinlasti sevgisizlikten ablası birgün bir sarıldı akşam baktık hatir hatir oda kaşınıyor bencede Avrupa pis
yaaa çok üzüldüm Allah yardımcınız olsunBuradaki ailelerin hepsi kalabalık. 8den aşağı çocukları olan yok. O yüzden ilgilenmiyorlar. Çocuklar pis geliyor, saçı başı dağınık geliyor okula. Maskeleri falan leş gibi görünüyor ve kokuyor. Maalesef durum bu şekilde.
Gelir tabi ki. Boya o an saçında olanları öldürüyor. Gelecek olanlara bir etkisi yok yani:) yakın zamanda bende bitlendim. Düzenli bit şampuanı kullanımı ve düzleştirme bana göre çaresiPeki tamamen boyasam bir daha bit gelir mi, çünkü çocuklar da bir var ve pisler. Gene gelir mi saçıma.
Bir öğretmen...Ve kullandığı hitap; çocuklar çok pis.. Çocuklar pis değildir sayın öğretmenim, çocuklar temizdir.. Bit dediğiniz şeyin de bitmesi için çareler var, korkmayın.Herkese merhaba. Ben 1. Sınıf öğretmeniyim. Meslekte yeniyim. Fakat en korktuğum şey başıma geldi. Burada ailemden uzak tek başımayım ve kendim halletmeye çalışıyorum.
Ben 10 gün önce falan banyodan sonra saçımı tararken tarakta bit gördüm. Bu tür şeylerden çok korkuyorum zaten, görünce ağlama krizlerine girdim. Bir arkadaşı çağırıp baktırdım gerçekten sirke dolmuş kafama. Hemen eczaneden paranit şampuan ve sprey aldım. İçinden çıkan tarak ile 2 gün boyunca kafa derimi kazıya kazıya hepsini temizledim. Bu 10 gün içinde de her banyo öncesi bit tarağı ile taramaya devam ettim, görürsem önlem alayım diye. Eczaneden bit broşu ve lavanta yağı aldım. Okula gitmeden enseme ve kulak arkama pamuğa damlatarak sürdüm. Fakat demin gene duşa girmeden saçımı tarayayım dedim 3 tane bit gördüm gene! çok moralim bozukgene sprey+ şampuan+tarak yaptım 3 sirke buldum sadece. Yeni gelmiş muhtemelen. Pazartesi veya salı günü geçti çocuklardan diye düşünüyorum. Yada kafamda sirke kalmıştı o büyüdü bilmiyorum. Ama öyle olsa hep taradığım için mutlaka gelirdi.
Alabileceğim tüm önlemleri aldım daha ne yapmam gerekiyor bulaşmaması için lütfen yardım edin. Sirkeli su duydum cuma günü onunla saçımı yıkayacağım. Ne yapayım ne edeyim lütfen bilen birileri yardımcı olsun. Çok korkuyorum böyle haşerelerden. Tek başımayım. Çocuklar çok pis. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
Birde saçını boyat dedi arkadaşlar. Ben doğal seviyorum boyatmak istemiyorum açıkcası. Onun yerine en azından ombre yaptırsam o da boya yerine geçer mi? Dipten olmuyor ya çünkü bilemedim. Fikirlerinizi bekliyorum.