Bit hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi😔

Mayonezle ayçiçek yağını karıştırıp mi sürdünüz yoksa ayrı ayrı mi yaptınız?

Bu lanet bit heryerde var.Avrupanin göbeğinde 2 aydır bitlerle uğraşıyoruz.hergun çocuklarımın çantasında not geliyo günlük kontrol edin bit salgını var diye.kafalarini kontrol ediyorlarmış. Çok şükür şuana kadar bit gelmedi ama çok korkuyorum.bit gelmemesi için sprey aldım okula giderken saçlarına ense köklerine sıkıyorum ama yine de korkuyorum.

Önce yağı sürdüm ardından mayonez iyice diplerine ovaliya ovalı yedirip yarım saat bekletip kızım saçına maske yaptık güçlenecekler diyerek ikna edip bekletip yıkadım esas iş yıkadıktan sonra bir tarağı ile güzel taramak cunki siviyagdan dolayı kaygan ya tutunamayıp tarakla çıktılar hep Avrupada daha çok olduğuna inanırım

Canım çok geçmiş olsun annene sor istersen ilaçla bile halâ bulaşıyorsa belki bildiği başka yöntem vardır

Bitlenmeleri sorun değil.bite yabancı değilim.nasil temizlenmesi gerekiyo falan biliyorum ama asıl sorun yaşları çok küçük.oyle oturup önümde temizletmezler.biri 2.5 diğeri 4 yaşında kucuklerimin. Saçları da uzun.buyuk oğlumu tembihliyorum sürekli kızlara fazla yaklaşma uzun saclilardan uzak dur diye ama küçük olanlar anlamaz ki.
Evet burda çok fazla bit sorunu var ya.geneli zaten pis bu avrupalıların.birde okula çok erken yaşta başlıyorlar.2.5 yaşında okula başlıyo çocuklar. Küçücük çocuklar nasıl dikkat etsin.her yıl kabusumuz oluyo bu bitler.suana kadar hiç gelmedi ama işte diğer iki küçük okula başlayıp saçları da uzun olunca tırsıyorum.insallah gelmez ama gelirse yapcam kesinlike sizin yontemi

2.5 çok küçükmüş ama benim kızımda 4 yaşında idi ve konuşamıyordu ama süslü olduğu için anlayıp otururdu ancak kızımın saçı belindeydi ve ben utandım kuaförden ben kendim kestim temizleyemem diye ki zaten cidden 3 ayı geçti ancak bitirebildim ve dediginiz gibi abiyi abla baba ben hiç birimiz sarsılamadık bizede geçer diye kendini ifade edemiyordu iyice hircinlasti sevgisizlikten ablası birgün bir sarıldı akşam baktık hatir hatir oda kaşınıyor bencede Avrupa pis

Lorealin kalıcı olmayan saç boyaları var. Yanlış hatırlamıyorsam 28 yıkamadan sonra akıyormuş tamamen. Kendi saç renginize en yakın rengi seçip boyayın bence

Umarım birdaha hiç gelmez şu lanet şeyler.sevindim kurtulmanıza.darisi konu sahibinin başına..

Bildiğim kadarıyla tea tree oil , yani çay ağacı yağı iyi geliyor spreyleri ve yağı bit ve sirkelerin saça yerleşmesini engelliyor .

yaaa çok üzüldüm Allah yardımcınız olsun inşallah biranönce başka bir yere atanırsınız..

Küçükken bende bitlenmiştim.
Saçlarım belime kadar uzundu annem gitti kısacık kestirdi.
Sonra da sinek ilacı sıktı kafama, ölüyordum
Siz sakın denemeyin.
Tarakla, eliyle tek tek temizledi ancak öyle geçmişti
Öteki tarafa bir gittim geldim

Peki tamamen boyasam bir daha bit gelir mi, çünkü çocuklar da bir var ve pisler. Gene gelir mi saçıma.
Gelir tabi ki. Boya o an saçında olanları öldürüyor. Gelecek olanlara bir etkisi yok yani:) yakın zamanda bende bitlendim. Düzenli bit şampuanı kullanımı ve düzleştirme bana göre çaresi

Bir öğretmen...Ve kullandığı hitap; çocuklar çok pis.. Çocuklar pis değildir sayın öğretmenim, çocuklar temizdir.. Bit dediğiniz şeyin de bitmesi için çareler var, korkmayın.

Çay ağacı yağı kullanın saçınızda % de 100 etkili..Notmelde de lavanta yağı ve çay ağacı yağını seyreltip fısfış şişeden yakanıza fıslatın..Benim kızım eskiden kreşte bitlenmişti. Birkaç şampuan gaz yağı, sirke hepsini denemiştim.Antibit diye bir şampuan vardı .En son onu kullanınca bitirmiştim..Hatta çok ilginç şampuanı bizde eşimle kullandık.Benim başımda egzema vardı ve kurtulamıyordum o şampuanı kullandiktan sonra geçmişti..Çay ağacı yağını sonradan keşfettim.Yakasına az sıkıyordum hiç bitlenmedi bir daha

hergun sacinizi o tarakla taramaniz lazim.
gelen bitler yavrulayamadan gitmeli.
bitli bir ortamda baska bir yolu yok bu isin.
3 hafta boyunca bitlerin kaynadigi bir yerde kalmak zorunda kaldim. kizim oglum kendim ve esimi her gun taradim. kizimdan gunde 2 3 bit cikiyordu.
ama eve dondugumuzde hicbirimizde bit yoktu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…