Bit hakkında bilgisi olan yardımcı olabilir mi😔

Peki tamamen boyasam bir daha bit gelir mi, çünkü çocuklar da bir var ve pisler. Gene gelir mi saçıma.
çocukların anneleri neden çocuklarının bitlerini temizlemiyor ki? insan biraz çocuğuyla ilgilenir.. her anne çocuğunu temizlese bitli çocuk kalmaz..

insallah üzülmeyin bir sekilde kurtulucaksiniz onlardan.

saçlarınızı kafa deriniz de dahil saf alkole batırın kesin çözüm

çocukların anneleri neden çocuklarının bitlerini temizlemiyor ki? insan biraz çocuğuyla ilgilenir.. her anne çocuğunu temizlese bitli çocuk kalmaz..
Buradaki ailelerin hepsi kalabalık. 8den aşağı çocukları olan yok. O yüzden ilgilenmiyorlar. Çocuklar pis geliyor, saçı başı dağınık geliyor okula. Maskeleri falan leş gibi görünüyor ve kokuyor. Maalesef durum bu şekilde.

Kendinizdeki bit sorununu çözseniz bile öyle yada böyle çocuklardan size yine geçecektir. Kendinize çare bulduktan sonra sınıfı da halletmek gerek. haftalık saç kontrolü ve çıkan sonuca göre velileri birebir direkt uyarmak, onlara da bit şampuanı aldırmak, inadına çözüm bulmayanları bulma taraftarı olmayanları sınıfa almamak çözüm olacaktır.

Saçlarınızı sımsıkı toplayıp örün, eğer uzunsa. Birde kafirun var o ve lavanta yağına devam. Sınıfta bit tespit ettiğiniz çocuk varsa aileyle iletişime geçin ki kökü kurusun. Geçmiş olsun.

Benim küçük kızım kreş zamanı getirmişti Allahım ilcliyorum yıkıyorum tarıyorum annem hayat sür dedi onu bile yaptım olmadı büyük kıza geçti artık ellerim titriyordu sinirden birgün bi adam var yeşil bisikletli diye adını bilmiyorum onun paylaşımını okudum ayçiçek yağ surun mayonez surun bekleyin yıkayın tarayın hemen yaptım anlatamam çıkanları 3 gün yaptım ve bitti dene insalh hepsi ölecek gorursun
*Bu arada zeytinyağ olmuyor kayganlığı için ayçiçek yağı olmali*

Benim de kızım 1.sınıfta bitlendi ve 8 aylık oğluma ve bana da geçti. Ben saçlarımı kinaladim. Boya da olabilir.bitti benimki. Ama kızımın saçındaki bir sampuanina rağmen geçmiyordu. 3 ay ugrastim desem yalan olmaz herhalde.sampuan sirkeleri öldürmüyor . Biz çözümü mayonez maskesinde bulduk.strecle kafanı ve bekle .sonra bit tarağı ile tara.sirkeler de taraga gelecektir .

Gaz yağı çok tehlikeli değil mi? Taraktan ötürü kafa derimi bayağı hırpaladım maalesef. Gaz yağı zarar vere diye düşünüyorum
sakin ha gaz yagi denemeyin. gaz yagi sacları pek fena yapıyor. hele ki nazliysa saçlar toparlamasi bir ömür sürüyor.

Mayonezi bende biliyordum ama ayçiçek yağını ilkkez duydum

Geçmiş olsun.. bir de çocukları ve velileri de bu açıdan yonlendirseniz? Öğrenciler çok pisler diyorsunuz ya temizlik kavramı da iyice yerleşmiş olur hem. Belki de yapmışsınızdir bile.. aklıma geldi yine de.

Bir arkadaş daha yazmış KAFUR. En etkili çözüm. Aktarlarda satılıyor. Katı bişey yakanıza asıyorsunuz kokusuna bitler gelmiyor.
Saçlarınızı bit şampuanıyla, tarağıyla güzelce temizleyip kolonya dökün. Mümkünse boyatın kesin çözüm ya da boyaların içinde oksidan kremler var ya onlardan sürün ama saç rengini bir ton kadar açar en azından daha doğal olur. Daha sonra kafuru yakanıza takın dışarı çıkarken kesin çözüm. Geçmiş olsun

Canim saçma gelebilir ama bildiğin mayonez var ya kafana sur kına yapar gibi iste biraz bekleyin yika sirkeler gecer o şekilde
Hem pratik hem ucuz hem saçı besleyici

Çıkışta büyük boy mayonezli alıyorsun

Her yerine iyice sürüyorsun

Üstünü poşet ve havlu ile kaplayıp bekletiyorsun

Sonra tarayıp yıkıyorsun tekrar tarıyorsun

Çocuklar temizlenmiyorsa da haftada bir devam

Küçükken her yaz köyde bitlenirdim annem saçıma sinek ilacı sıkar 10 dakika bekletirdi Sonra bit tarağıyla tarardı ne var ne Yok dökülürdü bide o zaman anti bit şampuan vardı hep okula giderken onunla yıkardı saçımı o bit gelmesin diyeydi ama

benim eskiden boyalı iken gelmişti. ki 18 yaşından beri boyatırım saçlarımı beyazlar dolayısı ile.

biz küçükken gaz yağı yapardı annem. biraz bekleyip beyaz bir eşarpın üstüne tarardık. bitler dökülürdü. sirkeleri ise annem saç yıkandıktan sonra elleri ile ayıklardı. sirkeleri elle ayıklamayınca geçmez. kökten çözüm önce bitler sonra sirkeleri ayıkla. arada da bit şampuanı kullan.geçmiş olsun.

Üniversitedeyken ev arkadaşıma gelmiş. Ben saçını tararken bit değil sirke farkettim. Meğer düzleştirdiğim için yanmışlar. Bunu tavsiye edebilirim.

Yıkadıktan sonra düzleştirin.

Gaz yağı çok tehlikeli değil mi? Taraktan ötürü kafa derimi bayağı hırpaladım maalesef. Gaz yağı zarar vere diye düşünüyorum
Zamanında anneannem okulda çalışmış bitlenenlere gaz yağı sürermiş bizde okula giderken bitlenmiştik eczaneden ne ilaçlar kullandıkta geçirememiştik gaz yagiyla kurtulduk evet zararlıdır ama kurtulmak için göze almıştık biseyde olmadi sonrasinda

Sınıfta bıt kontrolu yapabılırsınız. Kendınız ıcınde duzlestırıcıyle duzlestırırsenız kalan yumurtaları yakıp olduruyor. Yumurta tarakla cıkmaz kalıncada bıtmez yakman lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…