- 4 Aralık 2014
- 2.782
- 1.406
çocukların anneleri neden çocuklarının bitlerini temizlemiyor ki? insan biraz çocuğuyla ilgilenir.. her anne çocuğunu temizlese bitli çocuk kalmaz..Peki tamamen boyasam bir daha bit gelir mi, çünkü çocuklar da bir var ve pisler. Gene gelir mi saçıma.
insallah üzülmeyin bir sekilde kurtulucaksiniz onlardan.Ya daha da moralim bozuldu şimdi. 2 günde bir tarakla tarıyordum bende. Nerden türedi gene anlamadım ki. Yardım edecek kimsem yok, annem çok uzakta. Tek başıma tarak ile tarayarak bitirmeye çalışacağım. Boya demişti herkes, siz işe yaramadı dediniz. Umarım bende yarar
Buradaki ailelerin hepsi kalabalık. 8den aşağı çocukları olan yok. O yüzden ilgilenmiyorlar. Çocuklar pis geliyor, saçı başı dağınık geliyor okula. Maskeleri falan leş gibi görünüyor ve kokuyor. Maalesef durum bu şekilde.çocukların anneleri neden çocuklarının bitlerini temizlemiyor ki? insan biraz çocuğuyla ilgilenir.. her anne çocuğunu temizlese bitli çocuk kalmaz..
Kendinizdeki bit sorununu çözseniz bile öyle yada böyle çocuklardan size yine geçecektir. Kendinize çare bulduktan sonra sınıfı da halletmek gerek. haftalık saç kontrolü ve çıkan sonuca göre velileri birebir direkt uyarmak, onlara da bit şampuanı aldırmak, inadına çözüm bulmayanları bulma taraftarı olmayanları sınıfa almamak çözüm olacaktır.Herkese merhaba. Ben 1. Sınıf öğretmeniyim. Meslekte yeniyim. Fakat en korktuğum şey başıma geldi. Burada ailemden uzak tek başımayım ve kendim halletmeye çalışıyorum.
Ben 10 gün önce falan banyodan sonra saçımı tararken tarakta bit gördüm. Bu tür şeylerden çok korkuyorum zaten, görünce ağlama krizlerine girdim. Bir arkadaşı çağırıp baktırdım gerçekten sirke dolmuş kafama. Hemen eczaneden paranit şampuan ve sprey aldım. İçinden çıkan tarak ile 2 gün boyunca kafa derimi kazıya kazıya hepsini temizledim. Bu 10 gün içinde de her banyo öncesi bit tarağı ile taramaya devam ettim, görürsem önlem alayım diye. Eczaneden bit broşu ve lavanta yağı aldım. Okula gitmeden enseme ve kulak arkama pamuğa damlatarak sürdüm. Fakat demin gene duşa girmeden saçımı tarayayım dedim 3 tane bit gördüm gene! çok moralim bozukgene sprey+ şampuan+tarak yaptım 3 sirke buldum sadece. Yeni gelmiş muhtemelen. Pazartesi veya salı günü geçti çocuklardan diye düşünüyorum. Yada kafamda sirke kalmıştı o büyüdü bilmiyorum. Ama öyle olsa hep taradığım için mutlaka gelirdi.
Alabileceğim tüm önlemleri aldım daha ne yapmam gerekiyor bulaşmaması için lütfen yardım edin. Sirkeli su duydum cuma günü onunla saçımı yıkayacağım. Ne yapayım ne edeyim lütfen bilen birileri yardımcı olsun. Çok korkuyorum böyle haşerelerden. Tek başımayım. Çocuklar çok pis. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
Birde saçını boyat dedi arkadaşlar. Ben doğal seviyorum boyatmak istemiyorum açıkcası. Onun yerine en azından ombre yaptırsam o da boya yerine geçer mi? Dipten olmuyor ya çünkü bilemedim. Fikirlerinizi bekliyorum.
Saçlarınızı sımsıkı toplayıp örün, eğer uzunsa. Birde kafirun var o ve lavanta yağına devam. Sınıfta bit tespit ettiğiniz çocuk varsa aileyle iletişime geçin ki kökü kurusun. Geçmiş olsun.Herkese merhaba. Ben 1. Sınıf öğretmeniyim. Meslekte yeniyim. Fakat en korktuğum şey başıma geldi. Burada ailemden uzak tek başımayım ve kendim halletmeye çalışıyorum.
Ben 10 gün önce falan banyodan sonra saçımı tararken tarakta bit gördüm. Bu tür şeylerden çok korkuyorum zaten, görünce ağlama krizlerine girdim. Bir arkadaşı çağırıp baktırdım gerçekten sirke dolmuş kafama. Hemen eczaneden paranit şampuan ve sprey aldım. İçinden çıkan tarak ile 2 gün boyunca kafa derimi kazıya kazıya hepsini temizledim. Bu 10 gün içinde de her banyo öncesi bit tarağı ile taramaya devam ettim, görürsem önlem alayım diye. Eczaneden bit broşu ve lavanta yağı aldım. Okula gitmeden enseme ve kulak arkama pamuğa damlatarak sürdüm. Fakat demin gene duşa girmeden saçımı tarayayım dedim 3 tane bit gördüm gene! çok moralim bozukgene sprey+ şampuan+tarak yaptım 3 sirke buldum sadece. Yeni gelmiş muhtemelen. Pazartesi veya salı günü geçti çocuklardan diye düşünüyorum. Yada kafamda sirke kalmıştı o büyüdü bilmiyorum. Ama öyle olsa hep taradığım için mutlaka gelirdi.
Alabileceğim tüm önlemleri aldım daha ne yapmam gerekiyor bulaşmaması için lütfen yardım edin. Sirkeli su duydum cuma günü onunla saçımı yıkayacağım. Ne yapayım ne edeyim lütfen bilen birileri yardımcı olsun. Çok korkuyorum böyle haşerelerden. Tek başımayım. Çocuklar çok pis. Lütfen fikirlerinizi paylaşın.
Birde saçını boyat dedi arkadaşlar. Ben doğal seviyorum boyatmak istemiyorum açıkcası. Onun yerine en azından ombre yaptırsam o da boya yerine geçer mi? Dipten olmuyor ya çünkü bilemedim. Fikirlerinizi bekliyorum.
sakin ha gaz yagi denemeyin. gaz yagi sacları pek fena yapıyor. hele ki nazliysa saçlar toparlamasi bir ömür sürüyor.Gaz yağı çok tehlikeli değil mi? Taraktan ötürü kafa derimi bayağı hırpaladım maalesef. Gaz yağı zarar vere diye düşünüyorum
Çocuğu olan anne fikriİki tırnağının arasında çıtlatacaksın onları.
Mayonezi bende biliyordum ama ayçiçek yağını ilkkez duydumBenim küçük kızım kreş zamanı getirmişti Allahım ilcliyorum yıkıyorum tarıyorum annem hayat sür dedi onu bile yaptım olmadı büyük kıza geçti artık ellerim titriyordu sinirden birgün bi adam var yeşil bisikletli diye adını bilmiyorum onun paylaşımını okudum ayçiçek yağ surun mayonez surun bekleyin yıkayın tarayın hemen yaptım anlatamam çıkanları 3 gün yaptım ve bitti dene insalh hepsi ölecek gorursun
*Bu arada zeytinyağ olmuyor kayganlığı için ayçiçek yağı olmali*
Hem pratik hem ucuz hem saçı besleyiciCanim saçma gelebilir ama bildiğin mayonez var ya kafana sur kına yapar gibi iste biraz bekleyin yika sirkeler gecer o şekilde
Buradaki ailelerin hepsi kalabalık. 8den aşağı çocukları olan yok. O yüzden ilgilenmiyorlar. Çocuklar pis geliyor, saçı başı dağınık geliyor okula. Maskeleri falan leş gibi görünüyor ve kokuyor. Maalesef durum bu şeki
Küçükken her yaz köyde bitlenirdim annem saçıma sinek ilacı sıkar 10 dakika bekletirdiHerkese merhaba. Ben 1. Sınıf öğretmeniyim. Meslekte yeniyim. Fakat en korktuğum şey başıma geldi. Burada ailemden uzak tek başımayım ve kendim halletmeye çalışıyorum.
benim eskiden boyalı iken gelmişti. ki 18 yaşından beri boyatırım saçlarımı beyazlar dolayısı ile.Hayır geçmez. Saçı tamamen boyamak dipteki,en uçtaki bitlerin , sirkelerin de ölmesi demek. Zaten genelde toplaştikları yerler saçın arka-dip bölgesi.
Hem bitli insan kuaföre gitmez (gitmemeli yani bence, yazık,adamlar çok temiz değilse taraktan başkasına gecebilir-sonucta hangi kuaför bir müşteriden bir müşteriye tarağı dezenfekte ediyor ki?) Evde de kendi başına ombre yapılmaz... O yüzden bit için ombre yaptıracaksan hiç tavsiye etmem.
İlk maddeye dönelim, her gün duzlestir saçını:) ben de küçüktüm o zamanlar,boya yapamazdim haliyle. Ütülerdim saçımı, giderlerdi. Bunu deneyin bence
Üniversitedeyken ev arkadaşıma gelmiş. Ben saçını tararken bit değil sirke farkettim. Meğer düzleştirdiğim için yanmışlar. Bunu tavsiye edebilirim.Herkese merhaba. Ben 1. Sınıf öğretmeniyim. Meslekte yeniyim. Fakat en korktuğum şey başıma geldi. Burada ailemden uzak tek başımayım ve kendim halletmeye çalışıyorum.
Zamanında anneannem okulda çalışmış bitlenenlere gaz yağı sürermiş bizde okula giderken bitlenmiştik eczaneden ne ilaçlar kullandıkta geçirememiştik gaz yagiyla kurtulduk evet zararlıdır ama kurtulmak için göze almıştık biseyde olmadi sonrasindaGaz yağı çok tehlikeli değil mi? Taraktan ötürü kafa derimi bayağı hırpaladım maalesef. Gaz yağı zarar vere diye düşünüyorum