• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi birtürlüü söylemiyor:(:(

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

xxtalyaxx

hayat buysa gerçek nedir?
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2009
6.508
3.350
398
kızlar benim sorunum yiğenimle ilgili abimin kızı... 2.5 yaşında.. herşeyi okadar iyi biliyorkii.. ama tuvalet alışkanlığını bir türlü kazanamadıı...annesi her defasında kendiyle birlikte tuvalate götürüyor.. ama yok inatçı yapmıyor... bir ara aslında söylemeye başlamıştı.. ama o dönem ikinci bir bebek kardeş geldii.. ve fazla ilgilenemeyince.. artık söylemiyorr.. sanırım kardeşide kıskanıyor... tuvalet nerde diyoruz.. kuytu yerleri gösteriyor evde.. masa altı sandalye altı.. çünkü kendi hep oralara girip yapıyor... yaptıktan sonrada yaptım diyip geliyor.. hemen altı değişsin diye... annesi bazen korkutmak için değişmicem pişik olsun acısın diyor... bu sefer babannem var diyor...biraz şımarttık aceba ondanmı böyle olduu yaa... aynı evde yaşıyoruz ve üç aydır tek konumuz eylül hanımın tuvaletisempatiksalakcinni çok zeki bir kızz aceba kardeşi kıskanıyor ondan söylemiyor olabilirmiiCADIARZU

Bu bir sabır işi çocuktan önce annenin hazır olması gerekir.Ben oğluma çok zor öğrettim ama 3 gün zorlandım sonrası çok kolay oldu.ama şimdi kardeşte varmış Allah kolaylık versin.

Bu bir sabır işi çocuktan önce annenin hazır olması gerekir.Ben oğluma çok zor öğrettim ama 3 gün zorlandım sonrası çok kolay oldu.ama şimdi kardeşte varmış Allah kolaylık versin.

sağol canım.. her yolu denedik desek yeridir.. annesi en çok ilgileniyor tabi ama bazen bizde götürmeye çalışıyoruz belki bizdeyken yapar diye ama yok.. altını açık bırakıyoruz sürekli bu seferde üstüne yapıyor söylemiyor..

canim muhtemelen kardes gelmesi tuvalet egitimini zorlastirmis eee sizin simartmanizinda tabiki payi var:))))))))))))))) ama cozumsuz degil anladigim kadariyla bu aralar baya sorun etmissiniz belki bu sekilde ilginin kendisinde kaldigi cozmustur yegenin biraz kendi haline birakin bence soyle 1 2 ay mayisa kadr mesela lafini bile etmeyin bakalim bu sefer ilgi cekmek icin ne bulacak minik cadi:))))

canim muhtemelen kardes gelmesi tuvalet egitimini zorlastirmis eee sizin simartmanizinda tabiki payi var:))))))))))))))) ama cozumsuz degil anladigim kadariyla bu aralar baya sorun etmissiniz belki bu sekilde ilginin kendisinde kaldigi cozmustur yegenin biraz kendi haline birakin bence soyle 1 2 ay mayisa kadr mesela lafini bile etmeyin bakalim bu sefer ilgi cekmek icin ne bulacak minik cadi:))))

evet birde onu denemek lazım.. bu şekilde tuvalet dedikçe onla ilgilendikçe hoşuna gidiyor belkide.. resmen koşturmaca oynuyoruz evdekaydirigubbakcemile3

simdiki cocuklar cok akilli bu sekilde kardesine degilde ona ilgi gosterdiginizi gorduyse geldigini bile bile altina yapiyo olabilir gidip gizli yerlerde yapip yaptim demeside bunun bi gostergesi bence:))

benimde oglumda aynı sorun var napıcam diye kara kara düşünüyordum bende kanal d de doktorum programında sabiha paktunayı izledim bu işi eglenceye döndürün sakın baskı yapmayın diyor simdi biz lazımlıga yaparken sarkı söylüyoruz çiş çiş çık dısarı çık sonrada tuvalete dökerken el sallıyoruz bay bay çiş falan oyun oynuyoruz yani denemenizi tavsiye ederim:lepi:

benimde oglumda aynı sorun var napıcam diye kara kara düşünüyordum bende kanal d de doktorum programında sabiha paktunayı izledim bu işi eglenceye döndürün sakın baskı yapmayın diyor simdi biz lazımlıga yaparken sarkı söylüyoruz çiş çiş çık dısarı çık sonrada tuvalete dökerken el sallıyoruz bay bay çiş falan oyun oynuyoruz yani denemenizi tavsiye ederim:lepi:

canım resmen dalga geçiyor bizimle yumurcak.. çişim geldi diyor götürüyoruz.. kapıyı kapatıyor bizide kovuyor wcden başlıyor şarkı söylemeyekaydirigubbakcemile3yankı yapıyor ya hoşuna gidiyor herhalde suyla oynuyor felan ama yapmıyor tuvaletini.. bazende tehdit ediyor 5 dak önce götürdük diyoruz... altıma yaparım bakk heee diyor bizee:1shok:mecbur götürüyoruz yine ama tık yok.. normalde günde 4 defa afedersiniz büyük tuvaletini yapan çocuk şimdi inatlığından bezi çıkardık diye zar zor 1 defa yatmadan önce yapıyor.. annesi popolin şarkısını kaka kakalin kakalin lazımlığa diye değiştirip söylüyor artıkkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

ama bence bu kadr tolerans gostermeyin yasi ilerledikce problemler olusabilir elbette asla zorlamayin ama bu durumu kullanmasinada izin vermeyin

Kesinlikle kardeş faktörü...
Üzerine varmayın, sonra yine denersiniz çocuk 2.5 yaşında geldi kesinlikle bu alışkanlığı kazanacak diye bir kaide yok, her çocuğun yapısı farklı, sorun yaptığınızı gördüğü için kullanıyor bu durumu, bir süre hiç mevzusunu dahi etmeyin, unutsun iyice, eve gelen yeni kardeşle dikkati üzerine çekmeye çalışıyor, kardeşi gibi annesi altını bağlasın istiyor...

bu sene ben de başlayacağım bakalım ben napıcam. şu an 21 aylık mayıs haziran bu işe başlamam lazım çok korkuyorum çoooook

canım internette uzmantv.com adresinden dr.sabiha paktuna keskin in bu konuda çok güzel konuşmaları var.onu dinlerseniz çok yardımcı olur.

kızlar sağolun yorumlar içinopuyorumnanaktan 2 gündürr baya baya bir gelişme var.. altındaki bezi gece dışında tamamen çıkardık.. bazen üstüne yapsada genelde söylüyor.. birde yavrum tuvalete gitmekten sıkıldı galiba bazen kendini bezlemeye çalışıyor bezi alıpkafamçokkarıştı veya bize diyor hala babaanne beni bezle diye.. bezini getirip..kaydirigubbakcemile3

benim oglumu ögelen uykusunda yatiriyordum oda cisim var demiyordu ozaman.kayinvalidem bak kizim bu öglen uykusunda hic sicini yapmiyor.bez takma artik dedi.tamam dedim.gercekten ne gece nede gündüz uykusunda cis yapmadi.bezi öyle biraktik.gündüzde ben tuvalete götürüyordum hadi annecim cis yapalim diiye.ilk önce yapmiycam diyordu.bi kac defa altina kacirdi baktiki alti hep islaniyor cis var demeye baslaadi.bu arada oglum cok titiz bi cocuk.agzinda bi leke olsun temizle diye bana kosar.corabi islansin yine öyle.bu yüzden cis demeye basladi zaten.bakti alti islaniyor haha

Back