Birlikte Karar Versek..? ;)

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.455
3.697
Merhaba;

En kısa sürede koltuklarımızın kumaşını seçmemiz gerekiyor. Şuan başka bir model ilgimi çekmezse kumaşım bu. 2 adet 3'lü kanepe, 2 adet berjer yaptırıyorum. Ben bir adet 3'lü kanepemi çiçekli, diğer 3'lüyü ise çiçekli kumaşın zemin renginde düşündüm yani krem ve ayrıca 4 adet sandalyem çiçekli, diğer 2 adet ise ya pembe tonlarında ya da yeşil tonlarında olacak. (Berjerlerim de krem olsa dahi)

Yalnız berjerlerim ne renk olmalı? İşte bu konuda kararsızım..
Pembe, pudra tonlarında mı yoksa yeşil tonların da mı olmalı?
Yoksa dümdüz krem mi olmalı?

Eğer krem veya pembe olursa fon perde mi açık yeşil olarak, yeşil olursa da fonlarımı pembe tonlarında düşünüyorum düşünüyorum ama emin olamıyorum bir türlü..
Sizlerinde fikirlerini almak istiyorum?

Berjer modelleri renk açısından örnek amaçlıdır.

Son düzenleme:
Hayirli olsun şimdiden canim.
Bence yeşil renginden uzak durman gerekiyor. Krem rengine herzaman aşigimdir
Taşindigimda yeni evim için o renkleri daha çok hayal ediyordum ama ne yalan söyleyeyım asla seçmeyeceğim bir renk son 2 aydır Kafayı takmiş bulunuyorum oda pembe

Şöyle baktığımda yeşil çok uyumlu ama tatlı gelmiyor, gözü yoruyor..
Bence pembe Olmalı..
Krem rengide herzaman orginalıgını kaybetmeyen, modası gitmeyen bir seçim olur..

Teşekkür ederim, ev döşemek çok zormuş. Aynı odayı hem günlük hemde misafirlik kullanacağımız için desen ve renk konusunda abartmak istemiyorum. Mavi, pembe ve yeşili severim. Yatak odam da mavi ve pembeyi kullandığımdan salonda da pembeyi yeşille kombinleyim diye düşündüm? Çünkü mobilyam beyaz, berjerler de krem olursa diğer 3' lü ile beraber çok tek düze kalacakmış gibi de geldi bu arada evin badanası da kum beji gibi gözüme soğuk geliyor, ortamdaki tek renk pembe olsun istemiyorum..

Hani araya yeşili de bi şekilde katsam boğmayacak, pembe yalnız kalmayacak gibi geliyor

Aslında ben yeşilin en tatlı halini istiyorum şimdilik istediğime en yakın bulabildikerim bunlar..

Güllerini görmeyin..

Tabii beğendiğim o üstteki kumaşla bu tarz yeşil tonlarını bi hayal etmek lazım..

Son düzenleme:
Zor tabiki:) önceden iyi düşünüp orta uyumu yakalamak önemli
Birden karar verip alırsan herşeyi sonradan pişman ola bilirsin
Mesela benim eşim çok karıştı, hiç bir şey istediğim gibi olmadı ve bu Yüzden içime sinmiyor hiç bir şey. Erkek sonuçta ve o gözle herşey spor Tarzı oldu.
Mavi renkte çok güzel beyazın yaninda okadar Şahane duruyorki!
Benim eşyamda beyaz ve şimdi renk katmak için pembe ve mavi aksesuarlar kullanmaya calişiyororum ama mobilya Tarzında, renginde sıkıntı varsa ne yapsan olmuyor

Bu yolladığın yeşil tatlı, sevdim:) eyer bir, iki ufak yerde kulanırsan çok değiş ve hoş durur canim! Ama çok Göze çarpmasın yinede:)
Duvarların seçim rengide süper vallah! Güzel olacak bence

Halıda kulanacaksın degilmi?

bence su yeşili çok doğru bi tercih kırmızı çiçeklerle muhteşem bi kontrast olur krem bi süre sonra sıkıcak nasılsa...
ama lütfen desensiz bi halı tercih et...
güle güle otur inşallah...

Mavi yatak odasında kullanıyorum diye yeşil düşünüyorum zaten, ama mavi pembe yakıştırdığım renkler olmasaydı salonumda bu renkleri kullanırdım kesin..

Kararsızım açıkçası, zaten başka bir kaç yere daha bakacağız..

bence su yeşili çok doğru bi tercih kırmızı çiçeklerle muhteşem bi kontrast olur krem bi süre sonra sıkıcak nasılsa...
ama lütfen desensiz bi halı tercih et...
güle güle otur inşallah...

Çok teşekkür ederim canım aslında çiçek desenleri (koyduğum kumaştan bahsediyorsan) pembe, renklendirmeden dolayı kırmızıya dönük duruyor herhalde canlı halini de gördüm ve ben pembeden yanayım, klasikler hoşuma gidiyordu ama evdeki renk ve desen skalasına göre desensiz, düz en fazla kendinden hafif kabartmalı olan bir halı da alabilirim..

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/masal-gibi-home-sweet-home.521182/

Bu konuya bi bakmanı isterim. Hemen hemen senin tarif ettiğin tarza uygun :)

Bu konuyu hatırlıyorum :)
Çok ta beğenmiştim çünkü o zamanlardan country hastasıyım, ama sadece tepe home' dan ibaret olduğunu bilirdim..
Gözümün alıştığından mı, daha dikkatli baktığımdan mıdır bilmiyorum ama yeşili bolca kullanması gözümü aldı. Ben pastel renkler olsun istiyorum. Gözü almasın, ben buradayım diye bağırmasın. Çokta şansımı zorlamıycam bılursam bulurum, bulamazsam mavi' den veya pembe' den yana şansımı kullanırım..

Tatlım bence çiçekli deseni kırlentlerde kullan. Çünkü kimden duyduysam o şekilde tercih ettiğine pişman. 2-3 seneye kalmaz modası da geçer. Bu sefer gözüne çok alacalı görünmeye başlar. Ancak illa çiçek deseni kullanmak istiyorsan bence berjerde kullan. Pastel tonları sevdiğini belirtmişsin örnek vereceğim fotoğraftaki gibi çizgiler çok modern duruyor. Çizgililerin modası da hiç bir zaman geçmiyor. Bahsettiğin yeşil rengi de çok tatlı. Berjerde kullanırsan çok yakışır bence.

Eklentiler

• IMG_3596.JPG
    158,2 KB · Görüntüleme: 251

Evet, ama o konuda da bir kararsızlık yaşayacağım kesin, dümdüz bir halı düşünmedim hiç, en azından kendinden hafif kabartmalı tarz da kemik rengi, açık krem rengi tarzında olabilir.

Bu da çok hoşuma gidiyor ama..

Ben berjerden çok kanepeyi çiçekli seviyorum. Ama gene kafam karıştı, yalnız ben düz kumaş tercih edersem beyaz ederim. Berjerleri de ya çizgili, pötikareli ya da çiçekli tercih edebilirim.

Teyzem 50 yaşına geldi kaçıncı koltukları bilmem? Sıkılma ve moda konusuna takılmıyorum o yüzden, ne kadar moda bir ürün tercih etmese de illa ki bir gün yenilik, farklılık istenebiliyor.

Ama beyaz doğru bir tercih olur mu o yüzden pek yanaşmıyorum..

Benim koltugumda, mobilyalarında beyaz canim, cicekli böcekli Şeyler tercıhım degil, daha çok düz renklerden yanayim.

Beyaz renk daha doğrusu koyu olmayan renkler salonu küçük olan evler için ideal diye düşünüyorum, ne kadar koyu, okadar oturma odası yada solon kücük ve karanlık bir görünüm alıyor bence ama tercıh meselesi.
Mesala moda ve sıkılmaya takılmiyorsan gerçekden yönlüne göre yap, kafanda karaşmasın..

Beyaza gelince, inatla temiz tutum nerdeyse üç yıl olacak.
Deri olduğu icinmi zor anlamadım ama mesela evime biri gelsin ve kıyafeti yağmurdan falan nemlendiyse boya vere biliyor. Hemen farketmeyıp müdahale etmezsen way haline :) belki kumaş olsa bu kadar zor olmaz, ama sonuçta bilerek aldım:)

Bu arada biz seninle daha önceden tanişiyoruz,
Bundan 2, 3 yıl önce sen benimle dertleşirdin
Önce emin olamadım senmiydin diye ama eski konularını görünce emin oldum,
Evleniyorsun artık demek! Çok sevindim vallah senin adına, inşallah mutlu olursun canim

Nickin mi değişti normalde unutmam kimseyi aslında hafızam iyidir amaa .
Evet evleniyorum çok teşekkür ederim bende çiçekli ve romantik şeyleri seviyorum. Bembeyaz koltukları yapayım, berjerleri renkli yapayım dedim ama bakımı konusunda bezer miyim emin olamıyorum?

Evet canim
Beyazı seviyorsan yap tabiki ama berjeleri istediğin gibi renkli yapa bilirsin
Koltuk yastıkları/ kırlenteleride berjelerin kumtaşından yaptırırsın
Tam takım olur:)

Temizlik yapmasını sevmeyen bır yapın varsa bezersin canim ama benim gibi elimemi yapişacak dersen bir düşün ögle böyle her renk kırlerniyor zadece beyaz biraz daha ilgi istiyor

Temizlik yapmayı severim, ama böyle ha kirlendi, ha döküldü diye gerilmeyi sevmiyorum canım bir de arkadaşım da vardı koltukları artık silmekten midir nedir yıpranmış duruyordu..

Bu arada açık mavi üzerine pembe güllü bir kumaş seçtim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…