Birleşmiş Milletler'i protesto için ağzıyla kulaklarını dikti

SheZofren

.....
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2011
6.112
6.886
198
2009'da yılında İran'dan Türkiye'ye sığınan Gholam Reza Shırdam, başka ülkeye sığınma talebine cevap alamayınca protesto olarak ağzını ve kulaklarını dikti
1249180_620x410.jpg

Siyasi sebeplerle 2009 yılında İran'dan Türkiye'ye sığınan ve başka bir ülkeye sığınma talebine cevap alamadığını ileri süren Gholam Reza Shırdam, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ni (UNHCR) protesto etmek amacıyla ağzını ve kulaklarını iğne iplikle dikerek yaşamaya başladı.

Siyasi nedenlerle ülkesini terk ederek 7 yıldır Türkiye'de yaşayan ve Kale Mahallesindeki evinde eylemlerini sürdüren ve ağzının kenarlarını diktiği için güçlükle konuşabilen İran uyruklu Shırdam (48), gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye geldiği yıl Ankara'da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne sığınma başvurusunda bulunduğunu, sığınma talebinin onaylanmasıyla resmi sığınmacı olarak görüldüğünü söyledi.

1249180_a6a5ab48a5bdab1a007130d9c93e2300.jpg

GÖZLERİNİ DE DİKECEK

Resmi sığınmacı olduğu için başka bir ülkeye geçme hakkının bulunduğunu ifade eden Shırdam, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'ne konuyla ilgili başvuruda bulunduğunu, 7 senedir bir yanıt alamadığı için bu durumu protesto etmek amacıyla iğneyle ağzını ve kulaklarını diktiğini anlattı.

Shırdam, protestosuna cevap gelmemesi halinde, 20 gün sonra gözlerini de dikeceğini belirterek, ağzını ve kulaklarının 5 gündür dikili olduğunu ve sadece şekerli su ile beslendiğini söyledi.

Shırdam, şunları kaydetti:"Geldiğimde Ankara'da Birleşmiş Milletler yetkililerine gittim, orada benimle görüşme yaptılar. Resmi mülteci olarak kabul edildim. Birleşmiş Milletler'de beni başka bir ülkeye göndermek zorundadır. Ama 7 yıl oldu göndermiyorlar. Neden göndermediklerini bilmiyorum. Beni hiç arayıp sormadılar, yardım bile etmiyorlar. Ben de bu yüzden ağzımı ve kulağımı diktim. 20 gün içerisinde de cevap vermezlerse gözlerimi de dikeceğim. 5 gündür yemek yemiyorum. Gözlerimi diktikten sonra da cevap gelmezse benim için bitti, ölüme doğru gidiyorum. Çalışamıyorum, bana bir yerden yardımda gelmiyor zaten ben her gün ölüyorum."

AA
http://www.haberturk.com/dunya/habe...tleri-protesto-icin-agziyla-kulaklarini-dikti

Mültecilerin "cehennem" dediği, sığınmacıların kaçmak istediği bir ülkeyiz, negzel.

Neden biliyor musun? Çünkü Avrupa'ya gidecek ve çalışmadan üç kuruş da olsa maaş alacak. Burada çalışamıyormuş. Neden çalışamıyor merak ettim. Oysa iyi kötü herkes iş yapıp çalışıyor ülkede ama o 7 yıldır çalışamıyor.

Bir de ağzımı diktim, 5 gündür yemek yemiyorum, öleyim ben modunda amca.

Tamam ülke olarak dört dörtlük değiliz de gelen de çok mükemmler yerlerden gelmiş gibi bize burun kıvırıyor, aşağılıyor ve el ense yaparız diye Avrupa sevdasına düşüyor ya şaşıyorum. Orada da sefalet çekiyorlar oysa ki, kimse baş tacı etmiyor onları. Ada gibi yerlere kamplara falan koyuyorlar. Ama adamlar Avrupa'da olalım da burada sürünelim mantığında şaka maka.

Neden biliyor musun? Çünkü Avrupa'ya gidecek ve çalışmadan üç kuruş da olsa maaş alacak. Burada çalışamıyormuş. Neden çalışamıyor merak ettim. Oysa iyi kötü herkes iş yapıp çalışıyor ülkede ama o 7 yıldır çalışamıyor.

Bir de ağzımı diktim, 5 gündür yemek yemiyorum, öleyim ben modunda amca.

Tamam ülke olarak dört dörtlük değiliz de gelen de çok mükemmler yerlerden gelmiş gibi bize burun kıvırıyor, aşağılıyor ve el ense yaparız diye Avrupa sevdasına düşüyor ya şaşıyorum. Orada da sefalet çekiyorlar oysa ki, kimse baş tacı etmiyor onları. Ada gibi yerlere kamplara falan koyuyorlar. Ama adamlar Avrupa'da olalım da burada sürünelim mantığında şaka maka.
Çünkü burada düzgün şartlar beklerken haydi hoppa ülkeye salınıverdiler. Dil bilmiyorlar, eğitimleri yok, başlarını sokacak yerleri yok, para yok. Mülteci, hele ki milyonlarca mülteci barındıracak altyapı yokken bırakıldılar ülkeye.

Ucuz işçi, çaresiz işçi mantığıyla asgari ücretin çok altında çalıştırılıyorlar. Kiralar yükseldi. Adamlar sürünüyor.

Ha bakmayın ben mültecileri pek sevmiyorum. Bunlar iyi günlerimiz, asıl bu çocuklar büyüyünce göreceğiz günümüzü. Ancak bu adamlar da bir yerde bizim politikalarımızın ve düzgün işlemeyen sistemimizin mağduru oluyorlar.

Çünkü burada düzgün şartlar beklerken haydi hoppa ülkeye salınıverdiler. Dil bilmiyorlar, eğitimleri yok, başlarını sokacak yerleri yok, para yok. Mülteci, hele ki milyonlarca mülteci barındıracak altyapı yokken bırakıldılar ülkeye.

Ucuz işçi, çaresiz işçi mantığıyla asgari ücretin çok altında çalıştırılıyorlar. Kiralar yükseldi. Adamlar sürünüyor.

Ha bakmayın ben mültecileri pek sevmiyorum. Bunlar iyi günlerimiz, asıl bu çocuklar büyüyünce göreceğiz günümüzü. Ancak bu adamlar da bir yerde bizim politikalarımızın ve düzgün işlemeyen sistemimizin mağduru oluyorlar.

İşte ben de sana katılıyorum zaten bizim hatamız zaten çok ama bu hata biz Türk milletine karşı yapıldı, onlara değil. Onlara iş ve ev sözü verdiler mi? Veremezler çünkü işsizlik sıkıntısı olan, ortalama bir ülkeyiz. Sadece can güvenliği olabilirdi. Ama orada burada bunların konuşmasını görsen şaşarsın. Ülke olarak işsizlik sıkıntısı varken adamlar devlet bize bakmıyor, yardım etmiyor diyor. En son bunu diyenler örgüt kurup dağa çıkmıştı.

Avrupa'daki sığınmacı kamplarının bizden farkı yok emin ol. Hani oraya gidince iş vermiyorlar, dilenenler de var. Ama adamlar tipik Avrupa sevdasından sürüneceksek orada sürünelim modunda. Kimisi de vatandaşlık alırım, devlet para öder modunda da kim onlara vatandaşlık verecek ki?

Back