Birkaç sorum var.

gzm_dnz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2011
2
0
36
İzmir
merhaba. bu konuyu buraya açmak ne kadar doğru bilmiyorum. en uygun burası görünüyordu.
benim birkaç sorum olacak.
15 yaşındayım, kilom 45, boyum 157. herhangi bir hastalığım yok. 1 sene dir regl görüyorum. biraz geç oldu.

boyum uzar mı daha?
annemim boyu 168 babamın boyu 180. okul kapandığı için geceleri saat 3 e 4 e kadar uyumuyorum. bu, boy uzamasında etkili mi?

bazı arkadaşlarım regl olduktan sonra 10-15 cm kadar uzama olduğunu söylediler. Boyumun kısa kalmasından çok korkuyorum. lütfen yardım edin.

benimki 7. sınıfta başladı yanlış hatırlamıyorsam; ama 8 de olabilir. o zaman boyum 170 falandı, şimdi boyum 178. yani 10-15 değil de en az 165 olursun bence. bazıları 21 yaşına kadar kemik gelişimi devam eder diyor, ben liseye başladığımda boyum 173tü şimdi üniversitede birinci sınıf bitti. yaşım 18.

En az 18 yaşını doldurana kadar uzarsın.
18 i geçtikten sonra da 1 veya 2 cm uzama olabilir.

Bu süreyi iyi değerlendirmelisin.
Halk arasında bilinir,"çocuklar uykuda büyür" denir.
Tıbbi bir gerçektir çünkü büyüme hormonu uykuda salgılanır.
En kaliteli uyku gece 11 de başlar.Bu saatte,vücut kendini yenilemeye alır ve melatonin salgılar.
Bunları netten araştırabilirsin.

Sana tavsiyem,mutlaka süte devam et.Gece süt içip 11 de yatmaya çalış.
Sebze meyveyi ve spor yapmayı ihmal etme.Şimdi yaz,yüzmek çok faydalı olur.

evet mutlaka süt içmeye devam et ben çay kahve hiç içmem yeşil çay içerim ara sıra kahve şimdiye kadar 2-3 kere içtim hayatımda. hep süt iç çok faydalı. ve evet uykuna dikkat et.. basketbol, voleybol oynamaya çalış mutlaka etkisi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…