Saç Rengi ve Saç Boyama Birkaç sorum var, bilgilerinize muhtacım!

AtisYusel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2011
22
1
36
İstanbul
Arkadaşlar nerdeyse bir haftadır internetten araştırma yapıyorum hatta bu forumu 3-4 defa tavaf ettim nerdeyse fakat cevaplar hep kopuk kopuk bir türlü yapamadım boyama işlemini. Şimdi bir kaç sorum olacak, bilgilendirirseniz çok sevinirim.

Öncelikle doğal saçım (kuru ve kalın telli) siyaha yakın kahve, ten rengim buğday ve gözlerim siyah.

1- 4-5 ay önce saçıma kına yaktım yaklaşık 1 ay önce epey kestirdim. Saçım kınadan arınmış mıdır?

2- Saçıma kesinlikle oryal sürmek istemiyorum, biliyorum ne kadar yaktığını. Doğal saçıma küllü kumral kullansam tutar mı? Doğal saçta siyah renk boyayla açılır mı?

3- Küllü kumral yakışır mı?

4- Saçımda kızıllık barındaran bir tonda. Geçmiş yıllarda saçıma kestane, kızıl viyole gibi tonlar kullandım üstüne bir de kına.. Küllü kumral tüm bu renklere rağmen direnip tutar mı?

5- Küllü için herhangi bir renk karışımı yapmama gerek var mı?

Dün Nevacolor 7.1 küllü kumral aldım, öylece duruyor. Kullanmadan önce danışmak istedim, malum saça kimyasal değecek iyice yapranmasın... Cevaplara çok ihtiyacım var, şimdiden çoook teşekkürler :)

sacinin suanki resmini ekleseydin daha saglikli olurdu ben bir aydir turlu boyalar surdum istediğim rengi tutturamadim hep koyu cikti neva color ucuz bir boya madem kimyasal konusunda hassassin keşke kaliteli bir boya alsaydın bence sacinin bir tutami üzerinde deneme yap ilk once kullu kizilligi alir genelde ama bence kumral tutsa bile cok koyu olacak

Saç rengim bunun daha kızıla yakına yani güneş te çok bariz belli olan kızıllıklar.. Dediğim gibi kına yakalı 4-5 ay geçti kına saçtan arındı mı bilmiyorum ama doğal saçım bu fotodaki renge çok yakın.. Geçenlerde Palette yoğun açıcıyı sordum kadın elime palette in en açık sarısını tutuşturdu fakat bu açıcı değil bildiğin sarı boya.. Saçım doğal mı değil mi bilmiyorum ama küllü kumralı deniycem bakalım olmadı palette yoğun açıcıyı bulup açıcam saçları... Saçımın küçük bir kısmını oryalledim bir tutam, o nasıl bir yakmaktır öyle!!!! Palette açıcısı da umarım oryaller gibi yakmıyordur saçı... Bakalım neler olcak...

Saçın siyaha yakın açma işlemi yapmadan kesinlikle küllü kumral olamazsın ben saçımı orialle iki kez açtım açık kestane tonu elde ettim buna rağmen istediğim sıcak çikolatayı elde edemedim hep koyu oldu bende,ben saçımı neredeyse her hafta boyadım çünkü saçma renk oluyordu ve o halde dışarı çıkamazdım.Bence saçını ilk once açman lazım orial olmaz diyorsan en açık sarı boya ile 10-15 gün ara ile boya daha uzun beklerim dersen her ay sür saçında kızıllık varsa küllü sarı sürmelisin ki kızıllığı alsın

Saçımın bir tutamını denemek için ayırdım. Oryel kullanmadım işlem boyunca. Ve alt tonum yukarıda gösterdiğimin aynısıydı( galiba koyu kestane ile siyah arası bir ton). Küllü kumral 7.1 ile küllü açık altın sarısı (küllü açık sarıyı bulamadığımdan altınlı olanı almak zorunda kaldım) 9.13 ü karıştırdım ve ortaya çıkan renk

Eki Görüntüle 833055

Neredeyse bunun aynısı bir ton oldu çok şaşırdım ben açılmaz diye bekliyordum, halbuki saçım koyuydu baya.. Bu tonun ne olduğunu tam bilmiyorum ama küllü açık sarı (8.1) ve küllü kumralı saçıma sürücem, boya tutacak gibi, insalaaaah tutat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…