Birkaç soru

hepcocuk

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2014
362
123
53
Arkadaşlar Yen'i evliyim malum amatörüz hala :) birkaç sorum olacak ev işlerine dair; şimdi yatak İçin kullandığımız alez var ya o saç kıl tüy topluyor sirkelemek veya yıkamakla da geçmiyor ona Ne yapabilirim,diğer sorum tükenmez kalem lekesini gömlekden nasıl çıkarabilirim rossmandan aldık güya tükenmez kalem çıkarıcı ama işe yaramadı,bir de son olarak; çamaşır yıkarken deterjan ölçeğini nasıl belirlemeliyim,suya göre belirlenmiş kriterler var ama ben suyun özelliklerini bilmiyorum ki:/ tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum

alezin üstüne örtü sermelisiniz tek kullanmamalısınız. deterjan olaraksa tozda bir çay bardağı sıvıda bir kapak yeter. çok deterjan çok temizlik demektir algısına kapılmayın. yalnız konu yanlış yerde sanırım

Tükenmez kalem için aspirin kullan,çizilen yere sık bekle silersin,deterjanıda 1 ölçek koy suya göre hiç ayarlamadım :)

Alezin üstüne çarsaf sermiyor musun peki.

Alezin üstüne örtü sermeniz gerekir, tükenmez kalem nasıl çıkar bilgim yok. Deterjan içinde yeni çamaşır makinesi aldım kurmaya gelen adam ön kıyama gözüne yarım çay bardağı diğer göze 1 çay bardağı deterjan koymanız yeterli dedi ama benim içime sinmeyip az gelebiliyor bazen dozu aşıyorum azıcık.

Arkadaşlar Yen'i evliyim malum amatörüz hala :) birkaç sorum olacak ev işlerine dair; şimdi yatak İçin kullandığımız alez var ya o saç kıl tüy topluyor sirkelemek veya yıkamakla da geçmiyor ona Ne yapabilirim,diğer sorum tükenmez kalem lekesini gömlekden nasıl çıkarabilirim rossmandan aldık güya tükenmez kalem çıkarıcı ama işe yaramadı,bir de son olarak; çamaşır yıkarken deterjan ölçeğini nasıl belirlemeliyim,suya göre belirlenmiş kriterler var ama ben suyun özelliklerini bilmiyorum ki:/ tecrübeli arkadaşlardan tavsiye bekliyorum
Alezin ustine carsaf serin ,ben genelde cikmayan lekeleri camasir suyuyla cikarabiliyorum ama simdi sizin gomlek hangi renk o onemli asprin deneyin
Deterjanida bi cay bardagi kadar diyorlar ama ben daha fazlaca atarim

Arkadaşları çarşaf var zaten ama yine de kıyıdan köşeden ulaşmış

Yıkadım geçmedi sirkelerim çıkmıyor tek tek elimle alacağım anca

Tukenmez kaleme sac spreyi olur.Ve alezin ustune pamuklu çarsaf sermelisiniz .Deterjanida en azdan deneyerek bulabilirsiniz .

Rulo ile topla Alezi

Özellikle dikiş aralarında toz gibi ise o kendi içinden çıkıyor yapışkan rulo çözüm

Tükenmezi bilmiyorum

Deterjan da az koy bir bardak vs bence çok fazla zira çok olunca durulanmıyor

Son durulama suyuna bak köpük varsa azalt

Esasen yıkarken hiç köpük olmamalı imiş ama bizde makinanın yarısı köpük dolacak inanışı var

Zaten az kirli oluyor yıkananlar eskiden bir hafta giyilen giysiler şimdi bir gün giyiliyor

Mesela 10 yıkama yazan 1,5 kg deterjan 10 yıkama için çok fazla

Alez tek kullanılmaz zaten, üzerine çarşaf serilir. Bu şekilde kesinlikle kıl tüy toplamaz. Ben hiç rastlamadım.

Makinenin Deterjan gözünün içine bir bak canım; zaten gösterir içinde min max diye yazıyor. Minimumu geçeçek şekilde koysan yeter.

Tükenmez kalem lekesi tazeyken; leke çıkarıcı ile çıkıyor. Ama eskiyse çıkmaz çok çok zor.

Sirkelemek mi ? Silkelemek mi ? Bunu hep merak ediyorum hangisi doğru :halay:

Alezin üstüne çarşaf yaymıyor musunuz ? Deterjan ölçeği derken miktarı mı oluyor ? Ben çamaşır miktarına göre belirliyorum . Eğer çoksa deterjan kapağını (sıvı deterjan kullanıyorum , genelde üstlerinde kapak oluyor ) full yapıp çamaşır makinasının içine , çamaşırların üstüne koyuyorum. Az ise yarım.

Ben süpürüyorum süpürge ile, fırçalı ucu var sapında. Anca o alıyor, o da olmazsa topluyorum.

Deterjanı da kafama göre koyuyorum ama ambalajda yazandan baya az koyuyorum. Sıvı deterjana az karbonat koyunca deterjanın etkisini arttırıyor zaten. :) kolonya kalem lekesini çıkarıyor, denedin mi?

Tükenmez kalem lekesi ilk anda başka hiç birşey uygulamadan bulaşık makinası parlaticisi ile çıkar. Denenmiştir ve kesin çözümdür. Kızım koltuk ortulerini defalarca çizdi ben onunla silip makinada yıl adım tertemiz oldu. Arkadaşların dediği gibi alezin Üstü ne çarşaf serilir. Çarşafın özellikle yastık altına gelen yeri toplanıp alez dışarda kalıyorsa bizim ki öyle oluyor. Daha büyük çarşaf almak kesin çözüm yada lastikli çarşaf. Yada elektrikli süpürge ile çekeceksin. Deterjan konusunda yaşadığın yer neresi kimi yerlerin suları çok kirecli. Benim şu baharatliklarda kullanilan boy boy kasiklar oluyor. Onların en büyük boyu ile bir kaşık ön yıkamaya da yarım kaşık attım mı tertemiz oluyor.

Back
X