Kız İsteme birileri beni bilgilendirsin :))

AngieAsk

aşk♥aşk♥aşk
Kayıtlı Üye
19 Aralık 2011
771
0
46
İstanbul
Kızlar merhaba

Haziran'da istemem olacak. Ekim'de de yaklaşık 200 kişilik bir nişanım olacak.

Adetleri falan pek bilmeyiz biz, öyle belirgin bir şeyde duymadım hiç ailemden. İstemede yüzükleri de takmak istiyoruz sevgilimle... Ailesinin bana bir şey takması gerekiyor mu?

Yada istemede yüzüğü takıp nişanda bir daha çıkarıp taktırmak komik olur mu İsteme de pek akrabam olamayacak, uzak şehirlerde olduğumuz için hepsi nişana gelecek. İsteme de napıcam? Kahveleri mi getircem hemen. Ayyy napcam ben

Ne yapsam bilemedim... Bir şey daha var Farklı illerde ailelerimiz. 5-6 saatlik yoldan gelecekler. Yemek masasına alternatif yiyecekler hazırlasak, onlar masada dursa garip olur mu?

Ayy hiç bir şey bilmiyorum ben Yardımmmm yardım yardııımmm

Son düzenleme:
Öncelikle hayırlı olsun canım
Mayısın 12sinde aynı heyecanı bizde yaşıcaz.İsteme ve nişan bir arada olucak.
Plana göre şöyle olucak
-Gelicekler,kahveleri yapıcam içerken isteyecekler
-Sonra yüzükler takılacak
-Masada açık büfe bişeyler ikram edilecek,mamalar yenecek.herkes istediğini alıcak tabağına
-En sonra pastamız kesilecek ve tamamlanıcak

Biz kendi aramızda gümüş söz yüzüğü almıştık.Şuan onu takıyoruz.
İkimiz aramızda para biriktirmiştik,onunla gidip nişan için alyanslarımızı aldık.Nişanda onlar takılacak inşallah
kız tarafı şunu erkek tarafı şunu alır hesabı yapmadık yani.
Kıyafetlerimizide ikimiz gidip ortaklaşa aldık.
Aldığım duyuma göre onlar bana bilezik takacakmış.Bizde ona saat takıcaz.
Bohça falan yapmadık.

Bende konu açmıştım,şurdan bakabilrsin

http://www.kadinlarkulubu.com/nisan-nisan-adetleri-nisan-bohcasi-nisan-tepsisi/523385-ameliee-nisanlaniyooorr.html

Son düzenleme:

Çoook güzel olmuş her şeyin maşallah

Yani sözde de pasta falan kesilcek. Bizde 1 senedir kendi gümüş yüzüklerimizi takıyoruz. İstemeye geldiklerinde sözde takalım altınları dedik. Ama nişanda salonda olacak. Söz yaparsak o yüzükleri çıkarıp bir daha takmamıza gerek yok dimi ? Of Allah'ım o kadar soru işareti var ki kafamda Nişanda tekrar yüzük takmayacaksak gircez dansla falan da, tekrar takılacaksa napcaz öyle gitcez yüzükleri takacaklar sonra mı dans oyun falan

o zaman siz mecbur salonda yüzükleri çıkarıp tekrar takıcaksınız canım
sözde altın yüzükleri aile arasında takın,salondada göstermelik takılır mecbur.

Öncelikle tebrikler...
Eğer yüzükleri takıp çıkartmak içinize sinmiyorsa sözde tek taş yüzük takılsın veya tamtur bir yüzük.
Nişanda da alyanslarınızı takarsınız.

Öncelikle tebrikler...
Eğer yüzükleri takıp çıkartmak içinize sinmiyorsa sözde tek taş yüzük takılsın veya tamtur bir yüzük.
Nişanda da alyanslarınızı takarsınız.

Oldukça heyecan vardır şimdi ama keyfini çıkartın öncelikle, içinize sinmezse yapmayın hiç bir şey :)
Bizde de şöyle olmuştu:
-Geldiklerinde önce yemek tabakları yaptık herkese. Kek, börek vb. vardı içinde
-Sonra kahveler ve isteme
-Sözde evlenme teklifi ederken taktığı tek taşı taktı

Müstakbel kayınvalidem 2 tane cumhuriyet altını takmıştı. Ama kolye, bileklik vb. gibi şeyler de takanlar varmış. Belli bir standardı yok takının (zaten takma zorunluluğu da yok), isteğe göre değişiyor.

Nişanımız salonda olacak, alyanslarımızı ilk defa orda takacağız. Sözde alyans takıp sonra çıkartıp nişanda tekrar takmak bana mantıklı gelmiyor açıkçası.

Şimdiden mutluluklar dilerim.

bizimki de aynen böyle oldu eylül ayında

bana da ilk başta sözde taktığım alyansı çıkarıp tekrar takmak sacma geliyodu ama öle yapıcaktım yine de cunku tek tas evlenme teklifi sırasında gelmişti zaten parmağımdaydı

sonra isteme-söz-nişan hepi bir oldu tek seferde bitti gitti..

çok tatlı ve güzel heyecanlar bunlar Allah tamamına erdirsin... bu ara herkese soruyorum sanırım sana da sorayım Angie düğün ne zaman ?

Bizim biraz uzun vadede tatlım O mezunda bu sene ben son sınıfa geçicem, mezun olmamı beklicez düğün için :)

Muhtemelen nişandan 1 sene sonra olur işte :))​

Bizim biraz uzun vadede tatlım O mezunda bu sene ben son sınıfa geçicem, mezun olmamı beklicez düğün için :)

Muhtemelen nişandan 1 sene sonra olur işte :))​

cok da uzun vade sayılmaz canım yaaa.. ben eylül de nişanlandım bak seneye haziranda ancak evlenicem

herkes önerilerini vermiştir eminim, yeni nişanlı olarak bende fikirlerimi verim istedim.
bence istemeye geldiklerinde tek taş yüzük takılmalı, çok pahalı değil her bütçye uygun yüzükler var emin ol; 100-250-500-1500 vs. her tarzda yani.
istemeden sonra bu takılırsa daha hoş olur.
yemeklere gelince, benimkiler de yoldan gelmişti, bizde gayet doyurucu bir tabak hazırlamıştık, ama mutfaktaydı. günlerde yapılır ya hani çeşit çeşit öyle yani.
ayrıca şunu tavsiye ederim : gelsinler bir 20-30 dk sonra kahveleri yap getir, o sırada istenir, tek taş yani söz yüzüğü takılır, ondan sonra ikramlarınızı yapın çayla birlikte, yoksa benimkinde olduğu gibi çay içerken isteyebilirler seni haberin olsun
yani bizimkilerin, bir kısmı sonradan geldiği için aç olduklarını düşünerek önce ikram yaptık çayla, sonra kahve vercektik ama kayınpeder hemen isteyiverdi :)))
açıkcası rahat ol, herşey akışında oluyor bi şekilde.
profilimden bakarsan, sözümüz nişanımız başlığına resimlerim sana örnek olabilir.
ama tabi bizim bir gün sonra nişan evde olmuştu.

çok sağol canımm fikirlerin için.

tek taşım var ama yaa teklif ederken almıştı ondan şeettim işte bende :)

offf haklısın ozaman :)
benim evlenme teklifi söz nişan hepsi üç gün arka arkaya olduğu için sıkıntı olmamıştı.
ama siz salon nişanı yapacaksınız, parmağınızda yüzükle dolaşmanız zaten nişanlı gibi algılanacak, üste bide nişanda çıkarıp tekrar takmak tuhaf olacak, hiç takmasanız salonda o da olmayacak, toplanmanın mantığı ne ozaman denilcek.
bence siz aynı devam edin, slonda takın yüzüklerinizi, en temizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…