Birileri bana yardım etsin

Dilasare

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2018
1.150
-47
Kızlar 9haftalık gebeyim ast alt yüksek çıktı doktor ultrason istedi ve sonuçlarım böyle çıktı korkuyorum anlayan varsa bakabilir mi
Gebeliğin başında verdiğim ast alt değerleri 90 ve 100 arasıydı şuan epey düştü ama ultrason sonucu bu
ACİL TÜM ABDOMEN ULTRASONOGRAFİ İNCELEMESİ
Karaciğer uzun eksende 171 mm olup artmıştır, Grade 1-2 hepatosteatoz izlendi. Karaciğer konturları tabiidir. Parankimal solid veya kistik yer işgal eden lezyon izlenmemiştir. Portal ve hepatik venler normaldir.
Safra kesesi lümen içi taş, kitle izlenmemiştir, kese cidarı düzenlidir. Kese boyutları ve duvar kalınlığı normal sınırlardadır. İntra ve ekstrahepatik safra yolları ile koledokta dilatasyon saptanmamıştır.
Pankreas izlenebilen segmentlerinde homojen yapıdadır, peripankreatik alanlar açıktır.
Dalak normal boyutlarda ve homojen eko yapısındadır.
Her iki böbrek normal lokalizasyonda olup boyutları, parankim kalınlıkları, parankim ekoları normal, konturları düzenlidir. Bilateral pelvikalisyel sistemde ektazi saptanmamıştır.
Mesane az dolu olmakla birlikte lümen içi belirgin patoloji izlenmedi.
Sol over doğal görünümdedir. Sağ over vizüalize edilemedi. İntrauterin canlı embriyo izlendi.
Batın içi serbest sıvı saptanmamıştır.
Apendiks vizüalize edilemedi.