Birikimleriyle doğru yatırımlar yapan bilinçli hanımlara bişey danışmak istiyorum.

bugunyinecokguzelim

eski 2323
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2009
446
0
34
arkadaşlar benim ziraat bankasında 9 binlira kadar bir birikimim var.vadeli hesapta.ama bankanın ailemden bir ferde hesap bilgilerimi vermesinden dolayı artık bankaya para koymak istemiyorum.paramı çekip altına çevirip evde saklamak istiyorum.sizde böyle yaparsam daha karlı bi iş yapmış olurmuyum.uzun vadede altın karlı diyıorlar sizde her ay birikimlerimi altına çevirirsem daha karlı olurmuyum? yorumlerınızı bekliyorum lütfen yardımcı olun.bankada altın hesabı açabileceğimide biliyorum ama artık güvenmiyorum hiç bir bankaya.

hanımlar konuya girip olkuyacağınıza bi zahmet bide yardımcı olsanız ne makbule geçecek 28 kişi girip okumuş ama biri bile bişeyler yazmamış.tebrik ederim yani saolun.

bankanın bilgilerinizi vermesine cok sasırdım dogrusu şikayetci etseydiniz müdüre
bende bu konuda kararsız biriyim su yönden kararsızım evde altın biriktirmek nekadar güvenli olur
egerki güvenlik problemi yok diyorsanız altın uzun vade de daha cok kazandırır diye düsünüyorum

bende evde birikim yapmanı tasnif etmiyorum..bankanı degiştir başka bi bankada altın hesabı actırmak uzun vadede çok karlı olur senin adına canım..
peki sen 9 milyarı nasıl biriktirdin biriktirm teknigin var mı her ay düzenli yaptıgın bişey mi

ben para konusunda birazda olsa bilgili bir insan sayılırım,ilgi alanım ve branşımdır....eğer beni dikkate alırsanız size bir kaç önerim olacak....
bu parayı uzun süre kullanmayacaksanız ,altın yatırım için uygun bir meta olabilir,buradada size işçiliği olmadığı için cumhuriyet altını yada gram altın tavsiye ediyorum,yalnız yaşadığınız yerde eski cumhuriyet altınıyla yenisi arasında fiyat farkı varsa ,eskisini tercih edin,yeni tarihlisine boşyere fazladan para harcamayın,çünkü zaten uzun vadeli olacağı için ,2010 nun altını 2009 un altını arasında fark yoktur...
ha ben altını tercih etmemiama faizdende korkarım derseniz(dini inançlar yüzünden)s,ze birkaç banka adı yazayım özelden oralara katkı hesabı olarak yatırın,hem paranız çalışır ,hem kafanız haram helal diye takılmaz....
ve son olarak diğer bankalar var,türkiyede önemli isimler var bu alanda,buralar riski göze alıpta yanlış yapamazlar,yaparlarsada duman olurlar,buralardan en çok kar sağlayabileceğiniz sistemden faydalanabilirsiniz....benden bu kadar,bir sorunuz olursa ben cevaplarım....

ış bankasının has altın hesabı var istediğin kadar alıyorsun, saklama derdi çalınma derdi yok, istediğin zaman alıp satabilirsin, alım satım arasındaki fark güncel piyasa koşullarındaki fiyatlar.Ayrıca iş bankası müşteri gizliliği konusunda aşmış önlemler had safhada ben onu öneririm arkadaşım.

arkadaşlar hepisinize çok teşekkür ederim.ama dediğim gibi artık bankalara güvenmiyorum ve kesinlikle para felan yatırmam.evde biriktirmem güvenli.merak etmeyin.annemde yıllardır altına yatırım yapar ve hep evde gizler hiç birimizde yerini bilmeyiz.

bende evde birikim yapmanı tasnif etmiyorum..bankanı degiştir başka bi bankada altın hesabı actırmak uzun vadede çok karlı olur senin adına canım..
peki sen 9 milyarı nasıl biriktirdin biriktirm teknigin var mı her ay düzenli yaptıgın bişey mi

bellii bir tekniğim yok canım.bende bilmiyorum.maddi konularda bayağı iradeliyimdir.zten bi başladınmı biriktirmeye devamınnın geldiğini düşünüyorum bütün arkadaşlarıma genç yaşta daima birikim yapılması gerektiğini öneriyorum.aylık belli bi kota belirliyorum kendime bir ay 500 bir ay 1000 tl felan başarılıda oluyorum bozuk paralar tüm paralar ne geçerse elime atıyorum kumbaraya.bi dostum var kardeşim desem az kalır yanında o kadar yakınız.onun bana verdiği bi kumbara vardı çok uğur getirdi bana zaten o sayede başladım biriktirmeye.kumbara boş boş durmasın dedim :)))

Valla canım hırsızlık diye birşey var sonuçta. Evde altın tutmak çok riskli. Sen bulamazsın da hırsız gelir bulur bütün emeğin uçar gider. Altın gerçekten karlı haklısın. Bence bankada kasa kirala oraya koy altınlarını ama evde tutma sakın. Burda bütün düğündeki altınları çaldıran insanları okuyoruz. Ziraat bankası falan çok ucuza kasa kiralıyormuş.Bu arada şöyle söyliyim altın son bir yılda %25 civarı kar etti.

Valla canım hırsızlık diye birşey var sonuçta. Evde altın tutmak çok riskli. Sen bulamazsın da hırsız gelir bulur bütün emeğin uçar gider. Altın gerçekten karlı haklısın. Bence bankada kasa kirala oraya koy altınlarını ama evde tutma sakın. Burda bütün düğündeki altınları çaldıran insanları okuyoruz. Ziraat bankası falan çok ucuza kasa kiralıyormuş.Bu arada şöyle söyliyim altın son bir yılda %25 civarı kar etti.[/QUO

doru canım haklısın riskli iş evde saklamak ama burası küçük şehir pek duymuyoruz hırsızlık olaylarını felan bankalara artık güvenmiyorum.bankacıyada söyledim zaten paramın miktarını söylediniz zaten oldu olacak bide çıkarıp parayıda verseydiniz.bakalım canım önümüzdeki ay çekecem paramı altına çevirecem hayırlısı olur inş.

Ya arkadaşlar şu evde altın saklama fikrine hala nasıl sıcak bakıyorsunuz anlamıyorum, hırsızları dedektörleri var elleriyle koymuş gibi buluyorlar altınları, ayrıca bankada gram hesap açmanın çok avantajı var, altın çok yükseldiğinde bakın bakalım kuyumcular alıyor mu, ama bankada istediğin zaman satabilirsin.

Aslında seni çok iyi anlıyorum
Ben evlendikten 1 ay sonra yakıt parası yatırmaya bankaya gittim
O gün eşimden birileri borç istemiş
Eşimde düğün yaptım bende para ne gezer deyince
Yengeyi bankada gördük ama demişler
Bu yüzden benim banka hesaplarım bekarken yaşadığım yerde
Mesafemiz 2 saat kadar param oldukça gidip hem ailemi görüyorum hem bankaya uğruyorum
Senin soruna gelince bildiğim bütün yöntemleri özelden konuşmuştuk
Ama bak aklıma ne geldi
Yakınlarda günlük gidip gelebileceğin bi ilçe yok mu
Ordan hesap açtırsan
Ben öyle yapıyorum kimsenin ruhu duymuyor

Aslında seni çok iyi anlıyorum
Ben evlendikten 1 ay sonra yakıt parası yatırmaya bankaya gittim
O gün eşimden birileri borç istemiş
Eşimde düğün yaptım bende para ne gezer deyince
Yengeyi bankada gördük ama demişler
Bu yüzden benim banka hesaplarım bekarken yaşadığım yerde
Mesafemiz 2 saat kadar param oldukça gidip hem ailemi görüyorum hem bankaya uğruyorum
Senin soruna gelince bildiğim bütün yöntemleri özelden konuşmuştuk
Ama bak aklıma ne geldi
Yakınlarda günlük gidip gelebileceğin bi ilçe yok mu
Ordan hesap açtırsan
Ben öyle yapıyorum kimsenin ruhu duymuyor

gizlilik için iyi bir yöntem ama o kadar zamanım olmuyo gidip gelecek kdar.bazende parayı 2 ye katlıya bilmek için euro yapmayı düşünüyorum sizce altın mı yoksa euro mu karlı hangisi????:eek:

bence altın çok karlı ama ben kendi yaptığımı yazayım size belki bi fikir olur benim de biraz birikimim bide düğünde takılan bileziklerim vardı 4 senedir boşa duruyordu ben arsa aldım canım şuan adapazarı sakarya izmit kandıra da ekmek su gibi arsa satılıyor bende 6 ay önce aldım 10 dönüm tarla ama %9 imarı var anayola sıfır ve 20.000 tl ye aldım şuan arsamın değeri 2 ye katlandı 40-50 civarında satalım dedi emlakçı ben daha satma taraftarı değilim değerlenmesini bekliyorum ama 6 ayda 20.000 tl artması bizi çok şaşırttı ve sevindirdi çünkü bir evim yok eğer 3-5 yılda bir ev alacak para ederse işte ozaman satacam yani siz bilirsiniz tabi benimki bi fikirdi.

bence altın çok karlı ama ben kendi yaptığımı yazayım size belki bi fikir olur benim de biraz birikimim bide düğünde takılan bileziklerim vardı 4 senedir boşa duruyordu ben arsa aldım canım şuan adapazarı sakarya izmit kandıra da ekmek su gibi arsa satılıyor bende 6 ay önce aldım 10 dönüm tarla ama %9 imarı var anayola sıfır ve 20.000 tl ye aldım şuan arsamın değeri 2 ye katlandı 40-50 civarında satalım dedi emlakçı ben daha satma taraftarı değilim değerlenmesini bekliyorum ama 6 ayda 20.000 tl artması bizi çok şaşırttı ve sevindirdi çünkü bir evim yok eğer 3-5 yılda bir ev alacak para ederse işte ozaman satacam yani siz bilirsiniz tabi benimki bi fikirdi.

tabrik ederim canım harika bir yol izlemişsin. 6 ayda paranı ikiye katlamak süper gerçekten. çok karlı bi yatırım olmuş tebrik ederim.. şimdi ne kadar oldu arsan merak ettim.

X