- 29 Mart 2015
- 891
- 1.124
- 53
- 42
- Konu Sahibi olcayayana
-
Zararın neresinden donersen kar diye düşün Bismillah de başla bende 3 aydır birikim yapıyorum hersegerinde keşke daha onceden yaosaymisim diyorumAçık konuşmak gerekirse kendimde tamamlamam gereken eksikliklerden en önemlisidir bütçe yapmak. Paramı yönetmeyi bir türlü başaramıyorum.Hep giden gelenden fazla oluyor.Hiçbir zaman yapmak istediklerime yetecek param olmuyor.Ama kazandıgım para ortalama bir para tamam cok olmaya bilir ama maaşımın yarısını alan insanlar ev geçindiriyor. Hayret ediyorum üstüne de birikim yapıyorlar.
Biz karı koca eli deli tipleriz geleni harcıyoruz ama ortada kayda değer hiç bir şeyimiz yok.Üstelik bir sürü borcumuz da var. Artık bu şekilde yaşamaktan çok sıkıldım. Hayatımda değişiklikler yapmak istiyorum. Kendime hedefler koydum; kilo vermek ,para biriktirmek,araba almak gibi.
Burda para biriktirip bütçe yapmaya çalışacağım. Açıkçası nerden nasıl başlayacağımı bilmiyorum ilk aylar öğrenme ve geliştirme süreci olacak.
Benimle birlikte birikim yapıp hayatını düzene sokmak isteyen arkadaşlar varsa yada bunu yapabilen yol gösterebilecek olan çok sevinirim.
Henüz maaş günü değil o yüzden ay başı başlarım ödenecekleri düzenlemeye ama günlük harcamaları yarından itibaren yazmaya başlarım bana şans dileyin ihtiyacım var
Gercekten dogru soyluyorsun paralari dagitmaya baslayinca sira birikim yapmaya gelmiyor.Tavsiyelerini uygulayacagim. Bir de yazmak iyi oldu. Ne harcadigimi yazayim diye fislere baktim bosa harcadigim parayi fark ettim.Tavsiyeler icin Tesekkur ederim .Zararın neresinden donersen kar diye düşün Bismillah de başla bende 3 aydır birikim yapıyorum hersegerinde keşke daha onceden yaosaymisim diyorum
Market alışverişin yarısı abur cubur demişsin tabi isteklerini alacaksın ama abur cubur a o kadar para vermeyi bırakarak başla bence
Artı sanırım çalışıyorsun maaş alınca şu borcu bu borcu verdikten sonra bi para ayirayim işine girince insan yapamıyor maaş alır almaz bütçene göre grm çeyrek veya yarım veya dolar vs arrik al ondan sonra borçlarını dağıtmaya başla nacinaze tavsiye
Aslına bakarsan öğrencilikle alakası yok yapı meselesi yada yetişme şekliyle alakalı diye düşünüyorum. Tutumlu insanlara hayranım umarım sonunda bizde öyle olabiliriz. Sanırım sende sigara içiyorsun. o zaten başlı başına büyük bir gider.Karı koca iki paket sigara günlük 20 tlmerhaba, ben de kısa süreden beri birikim yapmaya çalışıyorum. ama öğrenci olunca işler zor oluyor. bugunku harcamam :
3 tl yol
12 tl dışarda arkadaşla yemek
8 tl sigara
İyi yapmışsın. Umarım belli bir süre sonra bizim de birikimlerimiz olur. Ben kendime hedef olarak ufak bir hedef koydum. öyle daha motive olurum gibi geldi.Aynen bizde tek maasiz harcamalarimi kismaya basladim
Mantıklı bizim ödemeler var o kadar ayıramam ama işin sırrı sanırım gelir gelmez belli bir miktarını ayırmak çünkü artanı ayırırım dediğim zaman yalan oluyor.Tavsiye için sağol.nacizane bir öneride bulunmak istiyorum ben bu sorunu şöyle çözdüm mesela aldığım maaşı alır almaz faturaları kabataslak hesaplıyorum kira aidat kredi taksidi gibi sabit ihtiyaçları yaklaşık şu kadar olur diye fazlasıyla sonra bir miktar kendime harçlık mutfağa işte 500 tl falan diye hesaplıyorum maaşımdan çıkarıyorum mesela geriye 1000 tl kaldı diyorum ki 400 tl yine gezme falan filan kartımda kalsın 600 tl ayırıyorum ek hesabım var para biriktirmek için oraya ayın başında atıyorum ve ne olursa olsun çok zor durumda kalmadıkça o para yokmuş gibi davranıyorum çok zorda kalırsam ordan alıyorum ama yinede baya para birikmiş oluyor
yok hani para olarak yazdım zaten birde ben bekarım ondan atabiliryorum rahat borcum yok araba almayı düşünüyorum onun için bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum ben çözümü öyle buldum ayın sonuna kalınca bişekilde harcanıyor başından bir miktar atıp o parayı yok sayınca kalanı idare etmek daha rahat oluyor fikir olarak ben bu taktikle öğrencilikte bile para biriktirmişliğim var 10 tl 20 tl atardım işe yarıyor denemenizi öneririmMantıklı bizim ödemeler var o kadar ayıramam ama işin sırrı sanırım gelir gelmez belli bir miktarını ayırmak çünkü artanı ayırırım dediğim zaman yalan oluyor.Tavsiye için sağol.
Bende bu şekilde yapmayı planlıyorum ay başı gelsin diye bekliyorum.Maaş gelene kadar elime geçeni kumbarama atacağım.ilkini bu gün attım.yok hani para olarak yazdım zaten birde ben bekarım ondan atabiliryorum rahat borcum yok araba almayı düşünüyorum onun için bu aralar para biriktirmeye çalışıyorum ben çözümü öyle buldum ayın sonuna kalınca bişekilde harcanıyor başından bir miktar atıp o parayı yok sayınca kalanı idare etmek daha rahat oluyor fikir olarak ben bu taktikle öğrencilikte bile para biriktirmişliğim var 10 tl 20 tl atardım işe yarıyor denemenizi öneririmyada işte altın alabilirsiniz her ay hem bozdurması falan da uğraşmak istemezsiniz harcayamazsınız
evet bence de güzel olur herşey sisizn için kolay gelsin şimdidenBende bu şekilde yapmayı planlıyorum ay başı gelsin diye bekliyorum.Maaş gelene kadar elime geçeni kumbarama atacağım.ilkini bu gün attım.
Aslına bakarsan öğrencilikle alakası yok yapı meselesi yada yetişme şekliyle alakalı diye düşünüyorum. Tutumlu insanlara hayranım umarım sonunda bizde öyle olabiliriz. Sanırım sende sigara içiyorsun. o zaten başlı başına büyük bir gider.Karı koca iki paket sigara günlük 20 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?