• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Birikim nasıl yapılır? Küçük miktarlar ile uzun vadede kazanç sağlayabilir miyim? Hiç bir fikri olmayan birisi olarak bana yardımci olur musunuz?

poncik159

Üye
Kayıtlı Üye
Merhaba hanımlar,
Ben aydan aya ufak tefek bir para atmak istiyorum kenara. Ancak TL olarak çok değer kaybettiği için nasıl değerlendirebilirim. Altın alacak kadar da çok değil. Ama bankada gram alabilecek kadar oluyor.
THY, Tüpraş vb yerlerin hisseleri var diye duydum çevremden ama ben hiç anlamadım nasıl alınır nasıl yapılır. Riskleri nedir. Attığım parayı unutacağım ama hayat ne getirir bize bilemiyorum ihtiyaç duyduğumda da bana nefes aldirsin istiyorum. Örneğin 10 bin TL yi ben nereye yatirirsam zarar etmem ve uzun vadede bana kazanç sağlar. Siz bankalarla mi bu işlemleri yürütüyorsunuz?

Dolar Euro düşündüm ama onlarında sahtesi çıktı korktum 🙈 3 krs param var heba olmasını istemem.
Çeyrek alsam evde saklamak problem.

Merhaba hanımlar,
Ben aydan aya ufak tefek bir para atmak istiyorum kenara. Ancak TL olarak çok değer kaybettiği için nasıl değerlendirebilirim. Altın alacak kadar da çok değil. Ama bankada gram alabilecek kadar oluyor.
THY, Tüpraş vb yerlerin hisseleri var diye duydum çevremden ama ben hiç anlamadım nasıl alınır nasıl yapılır. Riskleri nedir. Attığım parayı unutacağım ama hayat ne getirir bize bilemiyorum ihtiyaç duyduğumda da bana nefes aldirsin istiyorum. Örneğin 10 bin TL yi ben nereye yatirirsam zarar etmem ve uzun vadede bana kazanç sağlar. Siz bankalarla mi bu işlemleri yürütüyorsunuz?

Dolar Euro düşündüm ama onlarında sahtesi çıktı korktum 🙈 3 krs param var heba olmasını istemem.
uzun vadede tek kazanç borsada
diğerleri sadece zarar eder
hele döviz yukselir görünse de aslında erir
mobil bankacılıktan yatırım hesabı açıp büyük şirketlerden alırsan uzun vadede kazanırsın
küçük alayım yükselir ihya olurum dersen batarsın

uzun vadede tek kazanç borsada
diğerleri sadece zarar eder
hele döviz yukselir görünse de aslında erir
mobil bankacılıktan yatırım hesabı açıp büyük şirketlerden alırsan uzun vadede kazanırsın
küçük alayım yükselir ihya olurum dersen batarsın
Yatırım hesabi açtıktan sonra şirket isimlerimi çıkacak önüme ? temettü mu bir şey deniliyor öyle bir şeyden mi bahsediyorsunuz ?
Cahilliğimi mazur görün lütfen. Gerçekten hiç bilmediğim bir konu. Etraf borsa zenginleri ile dolu olunca insan bir merak ediyor. 3 krs değerlendirmek için gayretim umarım hüsran olmaz 😀

Yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙏

gram atardım banka hesabıma yada euro hisse işini takip etmek lazım bna gore değil
Hisseyi elden cikartacaksak takip etmek lazım dimi? Mesela ben THY bir hisse alsam 10 bin TL lik 30 sene sonra o hissemi elden çıkartmak istesem çıkartabiliriz o zamanın kıymeti ile . Böyle olunca zor olmaz sanki.
Takip kismi bana göre de değil zaten gördüğünüz üzere anlamıyorum.

Hisseyi elden cikartacaksak takip etmek lazım dimi? Mesela ben THY bir hisse alsam 10 bin TL lik 30 sene sonra o hissemi elden çıkartmak istesem çıkartabiliriz o zamanın kıymeti ile . Böyle olunca zor olmaz sanki.
Takip kismi bana göre de değil zaten gördüğünüz üzere anlamıyorum.
bende anlamam ama vazen eldeki para eriyor bu hisselerle bilmiyorsan bulaşma

Bakanizdan yatırım danışmanlığı alabilirsiniz. Bes sistemini de değerlendirebilirsiniz. Borsa yatirimciligi böyle forumlardan öğrenilmez, Google uzun uzun araştırma yapmak gerekiyor ya da dediğim gibi bankanız yatırım danışmanlığı sağlıyor ona başvurabilirsiniz.

En güzel yol bildiğiniz yol .
Ufak yatırımcı batar gider borsa da sürekli takip edemiceğinizi söylemişsiniz

10 atabılıyorsanız aylık güzel para şu dönemde altın yapın

Biriktikten sonra bi tuvalet yeri yapacak kadar bile olsa arsa alın . Toprak iyidir

Bakanizdan yatırım danışmanlığı alabilirsiniz. Bes sistemini de değerlendirebilirsiniz. Borsa yatirimciligi böyle forumlardan öğrenilmez, Google uzun uzun araştırma yapmak gerekiyor ya da dediğim gibi bankanız yatırım danışmanlığı sağlıyor ona başvurabilirsiniz.
Beş sistemi denedim faydası var gibi gözükse de tamamen zarar bence.
Yatırım danışmanı kısmını duymamıştım. Teşekkür ederim 🙏

Beş sistemi denedim faydası var gibi gözükse de tamamen zarar bence.
Yatırım danışmanı kısmını duymamıştım. Teşekkür ederim 🙏
Altın hesabı açtım, maaş aldıkça ufak miktarlarda alıyorum, güzel gidiyor tavsiye ederim. İş yeriminin zorunlu bes sistemini de iptal etmeyi unutmuşum asla para biriktiremeyen biri olarak o da iyi geldi bana açıkçası 😄

En güzel yol bildiğiniz yol .
Ufak yatırımcı batar gider borsa da sürekli takip edemiceğinizi söylemişsiniz

10 atabılıyorsanız aylık güzel para şu dönemde altın yapın

Biriktikten sonra bi tuvalet yeri yapacak kadar bile olsa arsa alın . Toprak iyidir
Bankada altın hesabı açıp o şekilde ilerlemek daha güvenli sanki benim için, daha da basit. Yorumların çoğunluğu da bu yonde.
Her ay 10 atamıyorum bu son 6 ayın birikmiş hali 🙈😁kenarda TL olarak durunca yok oluyor.

Arsa çok isterim alabilmeyi ama bu miktarlarla çok ütopik benim icin.

Yorumunuz için teşekkür ederim 🙏

Altın hesabı açtım, maaş aldıkça ufak miktarlarda alıyorum, güzel gidiyor tavsiye ederim. İş yeriminin zorunlu bes sistemini de iptal etmeyi unutmuşum para biriktirmeyen biri olarak o da iyi geldi bana açıkçası 😄
Unutulan bir birikim Allah im böyle bir zenginlik nasip et 😀 cebimde 50 TL bulsam sevinçten kaybederim 😂😂😂
Güzel günlerde kullanın birikiminizi, bereketli olsun🙏

Bankada altın hesabı açıp o şekilde ilerlemek daha güvenli sanki benim için, daha da basit. Yorumların çoğunluğu da bu yonde.
Her ay 10 atamıyorum bu son 6 ayın birikmiş hali 🙈😁kenarda TL olarak durunca yok oluyor.

Arsa çok isterim alabilmeyi ama bu miktarlarla çok ütopik benim icin.

Yorumunuz için teşekkür ederim 🙏
bende arsa almıştım bu şekilde biriktirerek çok mantıklı bence arsa akmaz kokmaz toprak yani.

Yatırım hesabi açtıktan sonra şirket isimlerimi çıkacak önüme ? temettü mu bir şey deniliyor öyle bir şeyden mi bahsediyorsunuz ?
Cahilliğimi mazur görün lütfen. Gerçekten hiç bilmediğim bir konu. Etraf borsa zenginleri ile dolu olunca insan bir merak ediyor. 3 krs değerlendirmek için gayretim umarım hüsran olmaz 😀

Yorumunuz için çok teşekkür ederim 🙏
yatırım işlemlerinde hisseler çıkar ordan al sat der
ama bu dediğim uzun süre satmayacağınız hisseler için
onu takip etmenize gerek yok
hisse adı vermiyorum herkesin bildiği büyük şirketler düşer çıkar ,batmaz
onlar batsa zaten ülke batar
temettü dediğimi şey büyük şirketler karlarını paylaşır
bazen yılda bir iki üç kez ,kendi kararlarına göre
temmettü veren hisseler alırsan onların da payları yatar
bankadan hizmet alabilirsin ayrıntı için

Merhaba hanımlar,

Bankadan gram almak en güzeli.

Ben ufak tefek öyle paralarımı gram yaptım elli bes bıne kadar birikimıstı bı kredı kapattık ancak ama olsun gram çok mantıklı

Borsa kazandırır ama ihtiyacınız olduğu an endeks düşük olursa zararla çıkma ihtimaliniz var. Parayı almayacağım kalsın unuturum deseniz kesinlikle borsa derim ama heran çekebilirim diyorsanız altın mantıklı. Bankalardan gram olarak alabilirsiniz.

Bende bu işlerden hiç anlamam. Bildiğimden çıkmıyorum onun için. Banka hesabımda altın hesabı açtım. Aydan aya oraya atıp altına çeviriyorum. Güzel birikiyor bana kalırsa, orası yokmuş gibi davranıyorum. Sizde banka hesabınızdan altın, dolar, euro hesabı açıp parça parça da hepsine birden yatırım yapabilirsiniz. Bir arkadaşım öyle yapıyordu mantıklı gelmişti zamanında.

Back
X