Birikim günlüğüm💡

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
Merhaba :KK37:

Uzun zamandır birikim yapmayı düşünüyordum ama harcamak biriktirmekten daha cazip gelmişti.

Geçen gün oturup kendimi kısmadan para biriktirebilir miyim diye düşündüm. Eşim harçlık konusunda cömert davranıyor çünkü yapabilirim diye düşündüm.
Dün bir bankadan faizli hesap açtırdım. Eşim de 500₺ verdi sağ olsun gaza geldiğimi görünce.:KK48:

Bugün çeyrek altın alıp üstünden kalanı hesabıma atacağım. Sonrasında da 50,100 ne geçerse elime bankaya yatırıp çeyrek parasını çıkartınca çekip çeyrek alacağım yani öyle düşünüyorum çalışmadığım için eşimden ve ailemden aldığım küçük harçlıkları eklerim dedim.

Buraya da birikimlerimi yazacağım. 150 gram kadar bileziğim var, ev alsak bile dokunmayacağım hatıra olsun ileride evladımıza takarsın düğününde dedi eşim. Bende biriktirebildiğim kadar biriktirip ileride yazlık alacak olduğumuzda eklerim diye düşünüyorum ya da kendime araba alırım ya da arsa.... bilemiyorum şuan birikim gazı ile her şeyi satın alabilirmişim gibi geliyor.:KK70:

Bakalım bereketli olur umarım. :KK37:

Uzun zamandır birikim yapmayı düşünüyordum ama harcamak biriktirmekten daha cazip gelmişti.

Geçen gün oturup kendimi kısmadan para biriktirebilir miyim diye düşündüm. Eşim harçlık konusunda cömert davranıyor çünkü yapabilirim diye düşündüm.
Dün bir bankadan faizli hesap açtırdım. Eşim de 500₺ verdi sağ olsun gaza geldiğimi görünce.:KK48:

Bugün çeyrek altın alıp üstünden kalanı hesabıma atacağım. Sonrasında da 50,100 ne geçerse elime bankaya yatırıp çeyrek parasını çıkartınca çekip çeyrek alacağım yani öyle düşünüyorum çalışmadığım için eşimden ve ailemden aldığım küçük harçlıkları eklerim dedim.

Buraya da birikimlerimi yazacağım. 150 gram kadar bileziğim var, ev alsak bile dokunmayacağım hatıra olsun ileride evladımıza takarsın düğününde dedi eşim. Bende biriktirebildiğim kadar biriktirip ileride yazlık alacak olduğumuzda eklerim diye düşünüyorum ya da kendime araba alırım ya da arsa.... bilemiyorum şuan birikim gazı ile her şeyi satın alabilirmişim gibi geliyor.:KK70:

Yeni bir başlangıç,yeni umutlar :KK200:
Sizde altincisiniz, bende öyle:)
Birikim ufak miktarlarla başlıyor zamanla büyüyor, eminim güzel birikimler yapacaksınız, hayırlı olsun:)

Yeni bir başlangıç,yeni umutlar :KK200:
Sizde altincisiniz, bende öyle:)
Birikim ufak miktarlarla başlıyor zamanla büyüyor, eminim güzel birikimler yapacaksınız, hayırlı olsun:)

Açıkcası çok bi bilgim yoktu..
Dünden beri napsam,nereye yatırsam diye araştırıp duruyordum sanki çok paraymış gibi.:KK53:
Eşim sağ olsun hesaplayıp gösterdi,altın çok cazip geldi. Bu topiği de okuyordum son zamanlarda altını çok duymuştum.

Umarım güzel sonuçlar elde ederiz. Çok teşekkür ederim. :KK200:

Açıkcası çok bi bilgim yoktu..
Dünden beri napsam,nereye yatırsam diye araştırıp duruyordum sanki çok paraymış gibi.:KK53:
Eşim sağ olsun hesaplayıp gösterdi,altın çok cazip geldi. Bu topiği de okuyordum son zamanlarda altını çok duymuştum.

Umarım güzel sonuçlar elde ederiz. Çok teşekkür ederim. :KK200:
Biriktirilen altin/dolar/tl herneyse insana güven veriyor, umarım devam edersin böyle :)

Hayırlı olsun yeni başlık :nazar:
Ben de alıyorum bankadan altın. 62 gr var. Hedefim yılbaşına kadar 100 gr yapmak.

Bebeğim için kumbara yaptım Mayıs'tan beri atıyorum bir şeyler.

Deneme amaçlı 10 gr altını kuveyttürkün altına altın hesabına yatırdım.
100 dolar da birikimli katılım hesabına attım. Ona da üç ayda bir 50 dolar yatırıcam. 3 yıllık.

Birikim yapmamın amacı ev almak

İnşallah hedeflerimizi tuttururuz.

Ben de alıyorum bankadan altın. 62 gr var. Hedefim yılbaşına kadar 100 gr yapmak.

100 dolar da birikimli katılım hesabına attım. Ona da üç ayda bir 50 dolar yatırıcam. 3 yıllık.

Teşekkür ederim :KK200:

İnşallah tuttururuz, ben de kumbara yaptım pet şişeden. Bereketli olur inşallah birikimlerimiz. :)

İnşallah tuttururuz, ben de kumbara yaptım pet şişeden. Bereketli olur inşallah birikimlerimiz. :)
Bende yeni başladım. Ayın 15 i itabiriyle. Bende aşırı para harcayanlardanım bi de bekar olup tek yaşayınca karışanda yok tabi. Gittikçe gidiyor. Yakında nişandı evlilikti bi sürü olay var krediye bulaşmakta istemiyoruz. Bi de benim aylık 1000 lira kredim var. Bakalım benim de hedefim her ay 1 cumhuriyet almak.
Rabbim herkesin bereketini versin.

Pet şişe yerine ağzı açılmayan kumbaralardan al. Onları açmak kolay oluyormuş geçen gün bi abla söyledi bana. Pet şişe cam şişe onlardan yapma dedi. Tırtıklarsın dedi yani bence haklı 🤣 tırtıklarım😁

Öncelikle hayırlı olsun, madem konuyu açtınız ben de biraz kendi tecrübelerimden bahsedeyim.. 1-2 yıldır birikime kafayı takmış durumdayım. Kumbara, gün vb her telden takılıyorum. Geçenlerde aklıma bir fikiri geldi 1 haftadır uyguluyorum.

Diyelimki maaştan sonra borçları giderleri hallettik ve elimizde 1500₺ kaldı. Ve maaşı almaya 15 gün kaldı. 1500:15=100 günlük 100₺ harcama limitimiz var. Diyelim ki bugün 20₺ harcadım kalan 80₺yi bir zarfa koyuyorum. Ne olursa olsun 5₺ bile olsa kardayım. Sizlere de öneririm:)

Kuveytturkun altın hesabı nasıl acaba fiziki altın veriyorlar mi

Bende bugün kocaman açılmayan bir kumbara aldim dolana kadar açmayayım diyorum bakalım. Bizim her ay 1500 kadar kredi kartı borcumuz var birde altın borcu 7-8 bin toplam o yüzden birikim yapamıyoruz ama bitince her ay yarim cumhuriyet artık hangisi olursa alırız diyorum bakalım

Birikimli katılım hesabı nasıl oluyor getirisi nasıl

Kuveytturkun altın hesabı nasıl acaba fiziki altın veriyorlar mi
Bizzat hiç fiziki altın almadım ama hesap açtırırken görevli anlatmıştı şubeden ve altın veren bankamatikten çeyrek ve gram altın alabiliyormuşuz. Yİne döviz veren atmleri de var.

Ben memnunum genel anlamda kuveyttürkten

Bizzat hiç fiziki altın almadım ama hesap açtırırken görevli anlatmıştı şubeden ve altın veren bankamatikten çeyrek ve gram altın alabiliyormuşuz. Yİne döviz veren atmleri de var.

Ben memnunum genel anlamda kuveyttürkten
Bende istiyorum sonra tereddütte kalıyorum maaş bankama devam ediyorum.bozukluklarla euro dolar yapıyorum eger çoksa gram altın çok bekleyince harcıyorum ben bankadanda 3 aydır düzenli altın alıyorum 1er gramda fiziki altın bakalım inş dahada artar birikimimiz

Birikimli katılım hesabı nasıl oluyor getirisi nasıl
İlk defa açtım denemek amaçlı. Dolar cinsinden açtım. 3 yıllık. 3 ayda bir 50 dolar eklemem gerek. Getirisinin nasıl olduğunu bilmiyorum henüz bloglarda forumlarda da bir bilgi bulamadım. 3 yılın sonunda görücez artık ne kadar kar payı aldığımı. Faiz hesabı olmadığı için vade sonunda ne kadar vereceğini net olarak belirtmiyorlarmış.
Paylaşım oranı 90-10. Stopaj da 13

Bende istiyorum sonra tereddütte kalıyorum maaş bankama devam ediyorum.bozukluklarla euro dolar yapıyorum eger çoksa gram altın çok bekleyince harcıyorum ben bankadanda 3 aydır düzenli altın alıyorum 1er gramda fiziki altın bakalım inş dahada artar birikimimiz

Kuveyttürk hiçbir işlemden ücret almıyor. Mobil şubesi çok kullanışlı ve bankalarında hiç sıra olmuyor :halay:

X