• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biri liderlere bunun genel değil de yerel seçim olduğunu söyleyebilir mi ?

Bugün genel seçim olsa oyumu ...

• AKP / Adalet ve Kalkınma Partisi

OY: 12 36,4%
  • CHP / Cumhuriyet Halk Partisi

OY: 13 39,4%
  • MHP / Milliyetçi Hareket Partisi

OY: 5 15,2%
  • Diğer...

OY: 3 9,1%

• Ankete Katılan
    33

Kazen

Yönetim
Administrator
14 Kasım 2001
21.163
2
69.488
1.623
101
Neden belediyelerin projelerini anlatmak yerine ısrarla bir genel seçim havasında gidiyor bu seçim propagandaları anlayabilmiş değilim. Hal böyle olunca bugün genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz merak ettik ? Ankette oylama gizli olarak yapılmakta ve kimin neye oy verdiği gözükmemektedir.

Şu anda kararsızım.Genel seçime doğru netleşir kararım.

Zaten ülkemizde yerel seçim - genel seçim ayrımı çok iyi bir noktada değil.

Gerçekten bu ayırımı yapabilen ya da ''herhangi bir vesileyle kendi bölgesindeki yerel yöneticiyi tanıma veya hizmetlerini tesadüfi olarak değerlendirebilme gereği duyan'' kişiler dışında, çoğunlukla parti bazında oy veriyor insanlar.

Yerel seçimlerde veya daha da ötesi ''genel seçimlerde de kullanılacak oyların'' kişi veya partilere sadakatle izah edilemeyecek kadar geniş bir anlamı olduğu bilincimiz oluşup biraz daha gelişmediği sürece, daha farklı bir sonuç beklemek çok ütopik olur zaten.

Şu andaki mevcut durumu ise; ''Bir genel seçim havası'' olarak bile izah etmek zor diye düşünüyorum.

Her şeyin bir seviyesi, bir etiği olmalıdır.

Yanılıyor da olabilirim tabii ki; ama gerek liderler gerekse biz vatandaşlar bazında benim gördüğüm atmosfer ''bir genel seçim havası'' olarak dahi değerlendirilemeyecek, adını koyamadığım bambaşka bir atmosfer.

Maalesef meydanlar genel seçim havasında . İktidar çıkacak yerel seçim yüzdesini ya halktan aldığı ''durmak yok yola devam '' mesajı olarak güven oyu olarak kabul edecek ya da özellikle 17 Aralık sürecinden sonra kan kaybettiğini anlayacak . Muhalefet ne kadar güçlü muhalefet yaptığını ölçecek , genel seçim için nabız yoklamış olacak .

Sonuç?

Kimsenin projelere baktığı yok . Seçmenin büyük bir çoğunluğunun projelerle falan ilgilenmeden oy kullanacağını bilen partilerde buna yüklenmiyor .

Günlerdir seçim projelerini araştırıyorum adayların .Bir kaç adayın proje tanıtım sayfası hariç , anlatılan bir şey yok .

Eskiden yerel seçimlerde boş vaatler alır başını giderdi , şimdi boş vaat bile duymuyoruz belediye ile ilgili .Dediğim gibi istisna başkan adayları hariç .

Seçmen nabzı da projeye falan bakmam diyor , şuan ülke gidişatı bunu gerektiriyor diye düşünüyor . Bir çok insan adayları tanımıyor , parti amblemine oy basılacak !

Benim oyum yerel seçimlerde farklı , bugün genel seçim olsa da farklı olacak . Şuan adam hiç çalışmıyor ama olsun yangına su taşıyan karınca misali safım belli olsun diyemeyeceğim kimse kusura bakmasın .

Son düzenleme:
Cevabin bariz ortada oldugunu düsünüyorum. Ülkenin genelinde bir Recep Tayyip Erdogan dünya lideri furyasidir ki gidiyor, dolayisiyla kendini dünya lideri olarak gören bir Basbakan`in yerel secimleri genel secimlere cevirmesi kacinilmaz bir durum. Üstelik yolsuzluk operasyonlari, cemaat ile yasanan sürtüsmeler ve kopmalar su an AKP`yi zayiflatmaktadir, bunun önüne gecmek icin genel secim havasina daha da bir girmis durumdalar.

Ben diger partilerin de altta kalmamak icin ayni yolu zorunlu olarak takip ettigini görüyorum.

Neden belediyelerin projelerini anlatmak yerine ısrarla bir genel seçim havasında gidiyor bu seçim propagandaları anlayabilmiş değilim. Hal böyle olunca bugün genel seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz merak ettik ? Ankette oylama gizli olarak yapılmakta ve kimin neye oy verdiği gözükmemektedir.

Ağzına sağlık, şu an tv seyrediyorum, tüm kanallarda bir aday konuştuğundan bari biri projelerden bahseder diye bekliyorum fakat ya herkes diğer aday hakkında konuşuyor ya da benim partim cici öbür parti kötü modunda:19:

Ankete lütfen Hiçbiri seçeneğini de ekleyebilir misin:50:

Bu konuda aslında çok rahatsızım..
Hemen hemen tüm mitingleri tv lerin verdiği kadarıyla takip etmeye çalışıyorum ama artık ilgilenmiyorum.
Sebebi de tam da bu konu işte..
Biri yolsuzluk der öteki montaj...
Sürekli gündem üzerinden karşılıklı atışmalar...
Oysaki bu yerel seçim ve hizmet üzerine konuşulmalı bunuda parti liderleri değil o ilin belediye başkan adayı yapmalı..
Parti liderleri onlarla birlikte olmalı sadece konuşma sonunda işte bizim belediye başkan adayımız bu kişidir deyip meydana son dakika gösterilmemeli...
İsterim ki parti lideri kısa bir konuşma yapıp mikrofonu başkan adayına versin...
Ama hepsi unutmuşlar yerel seçim olduğunu..
Genel seçim havasında ve oldukça seviyesiz mitinglere şahit oluyoruz...

Tv programlarında projelerinden bahsedenler oluyor evet ancak öne çıkan parti liderleri..Meydanlarda genel seçim havası estiriyorlar.Adaylarını ön plana çıkarmak yerine gündemi konuşuyorlar..Ayrıca tv programlarına çıkanlarda 3 büyük ilimize ait ya da ismen popüler başkan adayları oluyor.

Mahallede geçen seçim reklamı yapan araçlarda çalan şarkılar türküler de bile Recep Tayyip Erdoğan'ın adı çalınıyor ya da ne bileyim ideolojik şarkılar çalıyor falan. Mitinglere bakıyorum genel seçim havasında. Yersiz ve hep kendini tekrar eden atışmalar...Kimsenin projelere, geleceğe baktığı da yok. İnsanlar çılgınca bir yarışın içinde gibiler.

Seçimlerin halkın psikolojisini bozduğu kanısındayım,insanları tanıyamıyorum artık eşimle.konuştuk bazı kendini kaptıran insanlar holigana benzettik:)
Saçma sapan müzikler,ülke resmen 2 ye bölündü faceden karşı görüşlü eşini dostunu silen bile var:)belediyemiz deseniz 15 gündür konteynırın yanındaki çöp yığıntısını yeni kaldırdı,eşim her gün gitmiş kaldırın ayıptır demiş,seçim zamanı gösteriş için kaldırın bari:)
İsteğim öğrenciler derslerine başlamadan önce andımızın okunması,istiklal marşını ezberletilmesi,
ülkemizin şu anki durumuna bakıyorum utanma hissi geliyor içime.Acaba savaşta ölen, genci, yaşlısı, kadını, erkeği onca insan ne için savaştı?..kadir kıymet bilmiyormuyuz acaba..

Son düzenleyen: Moderatör:
liderler genel seçime çevirdi ama ben her zamanki gibi adaya oy vericem

Back