biri benim için hesap yapabilir mi?kafam karıştı.....

esraseyhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2008
471
0
kızlar benim son adet tarihim 12 /05/2009 ben gebelik haftamı buna göre mi hesaplıcm yoksa ultrasonda görünen tarih mi geçerli?

canım 19 hafta 3 günlük hamilesin (3 günlük yanılma payı var)
veeee
16 şubat 2010 da da bebişin geliyorrr
zemuszemus
hayırlı olsun

ya ben de öle hesaplıyordum zaten ultrason da öle diyor ama bugün polikliniğe gittim tetanoz aşısı için doktorum git artık zamanı geldi dedi. ama oraki hemşire yapmadı aşıyı.son adet tarihine göre daha 18 hafta olmuş bizim hesaplamalarımıza göre dedi.ben takvim çıkarttım ama dedim işte 19 haftayı geçmiş 20. haftadayım. kadın yapmadı.doktorunuzu arayın gelin sinir oldum.

19+3 tesiniz yani 20.haftayi sürüyosunuz..
tetanoz asisi nezaman yapilio bilmiyorum ama 1 hafta gecikme olsada bisey olmaz herhalde..
sikma canini haftaya yaptirirsin

Ben ultrasona göre hesap yapmıyorum. Doktor ultrasonda farklı görülebilir dedi. Benim önceleri 1 hafta gerideydi, şimdi 1 hafta ileride. Bebeğin kaç haftalık olduğunu adetler arasındaki süre de etkiliyor sanırım.

canım eğer doktorun ultrasona bakıpta geç döllenme var demediyse son adet tarihine göre hesap yapacaksın.Allah sağlıkla kucağına almayıda nasip etsin

kızlar benim son adet tarihim 12 /05/2009 ben gebelik haftamı buna göre mi hesaplıcm yoksa ultrasonda görünen tarih mi geçerli?

ultrasonda görünen tarih bebeğin gelişimini gösterir ama ama gebelik haftası son adet tarihine göre hesaplanır.eğer ultrasondaki tarihe göre hesaplansaydı gelişimi önde giden bebeklerin daha erken doğması ve yine gelişimi geriden giden bebeklerin de anne karnında daha fazla kalması gerekirdi

ben de normalde 26 haftaya bugün girdim ama geç döllenme olduğu için 24 haftalık hamile olarak ultrosanda gözüküyorum ilişki tarihimi biliyorum döllenmede o tarihler olduğu için kendi hesabımla ultrosan tarihli hesap birebir tutuyor oyüzden adet tarihini değilde sen ultrosan tarhini hesapla

selam arkadaşlar benim de sizlere birkaç sorum olacaktı cevaplarsanız çok mutlu olurum.benim son adet gördüğüm tarihin ilk günü 18 ağustos.bu günden sonra eczaneden alıp yaptığım testler genelde negatif cıkıyordu. daha sonra 19 eylülde yaptığım test pozitif cıktı bende 10 gün geçince doktora gittim kan ve idrar testi yaptırıp hamile olduğumu söyledi.şimdi bu bilgilerime göre ben kaç aylık hamileyim hesaplarım iyice karıştı lütfen yardımmmmmmmmmmmm

selam arkadaşlar benim de sizlere birkaç sorum olacaktı cevaplarsanız çok mutlu olurum.benim son adet gördüğüm tarihin ilk günü 18 ağustos.bu günden sonra eczaneden alıp yaptığım testler genelde negatif cıkıyordu. daha sonra 19 eylülde yaptığım test pozitif cıktı bende 10 gün geçince doktora gittim kan ve idrar testi yaptırıp hamile olduğumu söyledi.şimdi bu bilgilerime göre ben kaç aylık hamileyim hesaplarım iyice karıştı lütfen yardımmmmmmmmmmmm

nazlısıla
gunaydınn bende 32+2 gnluk hamıleyım senınde gozun aydın
8 hafta 5 gunluk hamılsın sende

tşk ederim sunways ama işte 16 ekimde ultrasyonda 8 hasftalık gibi olmadığını söyledi doktor.çok sıkıntı içindeyim.az öncede yazdığımgibi 19 eylüle kadar yaptığım testler negatifti ve 28 eylülde doktor bhcg ye göre 2-3 haftalık olduğunu söyledi neden böyle bi fark oldu ya

gec dollenem olmus olabılır

bıraz daha bekle bakalım

dr sana gerekenı soyler zaten cnaım uzulme olurmuopuyorumnanaktan

canım 19 hafta 3 günlük hamilesin (3 günlük yanılma payı var)
veeee
16 şubat 2010 da da bebişin geliyorrr
zemuszemus
hayırlı olsun

Benim SAT da 15.05.2009 ve tahmini doğum tarihi 22 mart 2010. Arkadaşınki nasıl 16 Şubat olur anlamadım. Arada 3 gün var.

Edit: Pardon benimki 15 Haziran. yani 18 haftalık. Benim de kafam karışmış:)

Son düzenleme:
sağlık ocağında bana da aynısını dediler.18 haftanın sonuna doğru gittim bana 17 haftalıksın dedi.adetle yumurtlam arasında kalan 15 günlük süreyi kastederek hesaplama yapıyorlar.o yüzden düşük çıkıyor.

X