• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

biri beni aydınlatabilir mi?

missdior

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mart 2011
12
0
36
İstanbul
slm :59: benim bir önemli sorum var.

1.KPDS 'ye girmek için KPSS'YE GİRMEK ŞART MI?
yani sadece KPDS'de başarılı olup memur olunuyor mu?

slm :59: benim bir önemli sorum var.

1.KPDS 'ye girmek için KPSS'YE GİRMEK ŞART MI?
yani sadece KPDS'de başarılı olup memur olunuyor mu?

KPDS ve KPSS çooook farklı şeylerdir canım

Kamu Personeli Dil Sınavı

Kamu Personeli Seçme Sınavı

KPDS memur olmuş bir kişinin yabancı dil bilgisini ölçen sonunda belli derecelerde dil tazminatı (çok küçükte olsa maaş farkı ) veren bir sınavdır. zorunlu değildir. dil bilen tazminat almak isteyen girer. memur olmanı sağlamaz. akademik kariyer yapacaksan bu sınava girmelisin, bazı kurum ve kuruluşlar ister vsvsvs...

KPSS ise memur seçen, memur olabilmek için girmen gereken bir sınavdır. sadece isimleri benzer başka hiçbir ilgi-alakaları yok

umarım aydınlatabilmişimdir.

çok teşekkür ederim canım aydınlattın evet. Yani memur olmak için KPSS ye girmek şart. KPDS sonraki adım.

peki KPSS de tercih yapılıyor ya, her üniversite bölümü için, ayrı mı bu tercihler, yani nasıl anlatyım ptt de çalışmak istiyorum diyelim ama işletme bitirdim bu mümkün mü?

tıp ya da öğretmenlik için tabi tıp okuyan seçebiliyor orayı bunu biliyorum . ama böyle genel şeyler için?
Ya da ben mi yanlış biliyorum:59:

Örneğin ben PTT ya da adliye de çalışmak istiyorsam KPSS ye girmem lazım?

şöyle anlatayım

benim kuzenim matematik mezunu (bölüm) yıllarca dersanelerde çalıştı şimdi ptt de sözleşmeli memur )ankarada) sonra bir arkadaşım peyzaj mimarlığı okudu (ankara uni. de) yıllarca sigortacılık yaptı 2 yıldır kırşehir il özel idaresinde memur...yani bu tarz memuriyetler bölüme değil aldığın puana bakar.

Back