valla senin konun bu çok bayan eşinden çekiyor maalesef erkekler ilginin ne demek olduğunu bilmiyor eşin neye ihtiyaç duyduğunu anlayan erkek sayısı oldukça azdır o yüzden böyle gelmiş böyle gider gibi takılıp artık takmamaya başladım tabi hastalanıp iş işten geçtikten sonra önemsiz olduğunu gördükten sonra o yüzden kendine yapıyosun boşver derim senin suçun yok ama yapacak şeyde çok az konuşa konuşa çözsen çok konuşuyo oluyorsun sen ilgilenip ilgi istesen abartıyo oluyosun yani erkeklerin en çok sarf ettiği şey çok abartıyorsun ortada bir şey yok ki oluyor merak etme herkes aynı şeylerden muzdarip...........Biri bana suçumu söylesin yada ben suçlumuyum karar versin eşimin ilgisizliği canıma tak ettirdi.Artık bir yere kadar. Ben ne yapıyom sana sorusuna cevap alamıyorum.Hemem hemen her akşam bir bahaneyle dışarda evde olsa oyunun başında ya bi kalk ne oluyo bi sor o yok zaten. Akşama kadar çalış akşam eve gel sabaha kadar çocuklarla evle meşgul ol çalış yardımcı ol yok oyun varya e neden böyle yapıyon yardımcı olmuyon ben yardımcı olmuyom mu. Olmuyon desen küs. Canım sıkıldı dışarı çık. Benim canım yok ben çocuklardan canımın istediği gini yaşamayı bırak nefes alacak vakit bulamıyom . Aramızda bunlar sunlar sorun tepki yok beni ipleyen yok.acıkca konuşmak suç mu kendime yön veremiyorum düşünmekten. Amaç edinemiyorum hiçbişeyi ifade bile edemez hale geldim kendimi. Yaşadıklarımı silemiyor kinleniyorum artık. Kendi hiçbişey konuşmaz kavga edince ben söylediklerimden pişmanlık duyarım ertesi günler hiç bişey yokmuşcasına davranır bense çözülmemiş duygularım yüzünden karşılık vermem düzeltmeye çalışan o olur. Durdum şaştım artık böyle geçim olurmu nereye kadar gider.
Cok zor bir durum iletişim kuramamak anlaşılamamak.... O size fırsat vermiyorsa siz yaratın o Fırsatı etken geldiği bir gün e şeyi bahane edin Çıkın arkadaşlarınızla buluşun bir kahve icin cocuklarla ilgilensin evde Yada ikna edin sizi bir yerlere götürsünBiri bana suçumu söylesin yada ben suçlumuyum karar versin eşimin ilgisizliği canıma tak ettirdi.Artık bir yere kadar. Ben ne yapıyom sana sorusuna cevap alamıyorum.Hemem hemen her akşam bir bahaneyle dışarda evde olsa oyunun başında ya bi kalk ne oluyo bi sor o yok zaten. Akşama kadar çalış akşam eve gel sabaha kadar çocuklarla evle meşgul ol çalış yardımcı ol yok oyun varya e neden böyle yapıyon yardımcı olmuyon ben yardımcı olmuyom mu. Olmuyon desen küs. Canım sıkıldı dışarı çık. Benim canım yok ben çocuklardan canımın istediği gini yaşamayı bırak nefes alacak vakit bulamıyom . Aramızda bunlar sunlar sorun tepki yok beni ipleyen yok.acıkca konuşmak suç mu kendime yön veremiyorum düşünmekten. Amaç edinemiyorum hiçbişeyi ifade bile edemez hale geldim kendimi. Yaşadıklarımı silemiyor kinleniyorum artık. Kendi hiçbişey konuşmaz kavga edince ben söylediklerimden pişmanlık duyarım ertesi günler hiç bişey yokmuşcasına davranır bense çözülmemiş duygularım yüzünden karşılık vermem düzeltmeye çalışan o olur. Durdum şaştım artık böyle geçim olurmu nereye kadar gider.
ben bunu denedim bi kaç kere çocuklarıda al götürsene dendi bende eşime istersen sende gel tam olsun derdim hep yani herşeye bahane üretme konusunda biz yetenekliyiz ama erkekler abartıyorsun ne yaptım şimdi ben cümleleri ağızlarından hiç düşmüyorCok zor bir durum iletişim kuramamak anlaşılamamak.... O size fırsat vermiyorsa siz yaratın o Fırsatı etken geldiği bir gün e şeyi bahane edin Çıkın arkadaşlarınızla buluşun bir kahve icin cocuklarla ilgilensin evde Yada ikna edin sizi bir yerlere götürsün
Sorumluluk vermedim haklısınız verdiğimde yapamadığı yerde ben devralırım iş hayatımda öyle benim istediğim gibi olmayınca hemen ele alıyorum konuyu işi vsSuçunuz, her şeyi yapmaya kalkışmanız.
Biz kadınların en büyük sorunu bu zaten.
Evdeki erkeğe sorumluluk vermiyoruz.
Ona eve gelip adeta 'keyfine bak sen, burada senin için varım' diyoruz.
Sonra da yardım etmesini, ilgilenmesini bekliyoruz.
Siz eşinize hiç sorumluluk vermeyi denediniz mi?
Örneğin; çocukla 1 saat geçirilecek, akşam çayı o koyacak, market alışverişlerini o yapacak, dolabını kendi düzeltecek, ayda en az bir kere baş başa bir şey yapılacak vs vs...
Evin diğer bir çocuğu gibi yaşamaya alışan erkekler, git gide kendilerini öyle sanıyor ve canı nasıl isterse öyle davranıyorlar.
Sizin de durumunuz bu olmuş maalesef..
aynen katılıyorum sizemalesef çözümü yok.. ama hafifletmek için mükemmel kadın olmaya çalışma..zaten göze görünmüyor onlar bunu olması gerekn zannediyor
Malesef ama alıp başımı biraz uzaklaşsam dahada zora girermiyimİşten çıkabiliyorsanız çıkın bir süre. Bu saçma rutini bir yerden değiştirmeniz lazım.
Sorumluluk vermedim haklısınız verdiğimde yapamadığı yerde ben devralırım iş hayatımda öyle benim istediğim gibi olmayınca hemen ele alıyorum konuyu işi vs
Çocuklarımızı yetiştirirken bile sorumluluk veriyoruz.
Bunu eşlere neden yapamıyoruz bir türlü anlam veremiyorum...
Siz bu şekilde, hayatınızın her alanında davranmaya devam ederseniz çok üzülür, çok yıpranırsınız.
Mükemmeliyetçi yapınız olabilir, anlayabilirim fakat insanlara öğrenmeleri ve başarmaları için fırsat vermek gerek.
En basiti, eşinize biraz sorumluluk verin artık.
Çok küçük şeylerle başlayın, yapamıyorsa nasıl yapabileceğini anlatın ona.
Bir laf vardır, balık vermeyin tutmayı öğretin diye.
Kıyafetlerini ütüleyin ama yerleştirmeyin, o eşinizin görevi olsun.
Yerleştirmiyorsa siz de yerleştirmeyin.
Ya da tabağını o kaldırsın, kaldırmıyorsa bir sonraki sofra hazırladığınızda kirli tabağını koyun önüne.
Bunun gibi minik minik ama birleşince sizi mutlu edecek birçok şey var, lütfen deneyin.
Hayatınızın bir anda kolaylaştığını görünce anlayacaksınız kendini nasıl yıprattığınızı.
Daha sert nasıl dile getirebilirim gercekten bilmiyorum tatlı tatlı söylediğimde oluyor kızıp bağırıp çağırarakta ama nafilesorumluluk konusunda ilk yazdıklarınıza katılıyorum
fakat bu yazdıklarınızda şu ayrımı kaçırmamak gerek bence;
eşler cocuklarımız degil, dolayısıyla cocuga ogretir gibi davranmak ile sorumluluklarını hatırlatmayı birbirine karıstırmamak gerektigini düsünüyorum.
aksi taktirde kadın sürekli arkasını toplarken bir de evde kisisel gelisimi icin destekleyen ebeveyn rolune hepten bürünecek.
üstelik konu sahibi ilgisizlikten de şikayetci,
her şeyi ben yapıyorum bütün yük benim üzerimde diye söylenmenin yanı sıra baska problemleri de var, eşiyle konusmaya calıstıgında adam ya küsüyor ya da sıkıldım diyip evden cıkıyormus.
o yuzden konu sahibinin, ciddiyetini daha sert bir sekilde göstermesi gerektigini düsünüyorum.
Malesef ama alıp başımı biraz uzaklaşsam dahada zora girermiyim
sorumluluk konusunda ilk yazdıklarınıza katılıyorum
fakat bu yazdıklarınızda şu ayrımı kaçırmamak gerek bence;
eşler cocuklarımız degil, dolayısıyla cocuga ogretir gibi davranmak ile sorumluluklarını hatırlatmayı birbirine karıstırmamak gerektigini düsünüyorum.
aksi taktirde kadın sürekli arkasını toplarken bir de evde kisisel gelisimi icin destekleyen ebeveyn rolune hepten bürünecek.
üstelik konu sahibi ilgisizlikten de şikayetci,
her şeyi ben yapıyorum bütün yük benim üzerimde diye söylenmenin yanı sıra baska problemleri de var, eşiyle konusmaya calıstıgında adam ya küsüyor ya da sıkıldım diyip evden cıkıyormus.
o yuzden konu sahibinin, ciddiyetini daha sert bir sekilde göstermesi gerektigini düsünüyorum.
Daha sert nasıl dile getirebilirim gercekten bilmiyorum tatlı tatlı söylediğimde oluyor kızıp bağırıp çağırarakta ama nafile