Bireysel Gebelik Belirtileri

• Konu Sahibi Konu Sahibi parisli
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
P

parisli

Ziyaretçi
BİREYSEL GEBELİK BELİRTİLERİ

AMONERE, adet kanamalarının kesilmesi. Sadece gebeliğe bağlı olarak kesilmeyeceği gibi duygusal gerilimler, endokrin sistem hastalıkları, iklim değişikliği, anemi ( kansızlık) gibi kronik hastalıklar, gebe kalmaktan aşırı korkma ya da aşırı gebe kalma isteği gibi nedenlerde amonereye sebep olabilir.

BULANTI- KUSMA, sık olarak gebeliğin erken dönemlerinde (2-8, haftalarda) görülür. Bunun tam nedeni bilinmemekle beraber hormonal değişiklerin sebep olduğu düşünülüyor. Özellikle hcg düzeyindeki yükselme ve karbonhidrat metabolizmasındaki değişim sonucu ortaya çıktığı düşünülüyor. Bulantılar genelde sabah görülür. Bu rahatsızlık genelde son adet tarihinden 6 hafta sonra görülür ve 8-12 hafta sonra kendiliğinden kaybolur. Eğer bu durum 14. haftaya kadar devam ederse patolojik olarak tanımlanır. Hastaneye başvurmak gereklidir.

SIK İDRARA ÇIKMA, gebeliğin erken dönemlerinde östörojen ve progesteronun etkisiyle pelvik (kadın genital bölgeyi ve leğen kemiği de içine alan bölge) bölge ve mesanede (idrar kesesi) kanlanma artar. Mesanede artan kanlanma sık idrara çıkma gereksinimini meydana getirir. Bunun yanında büyüyen rahim(uterus) mesaneye baskı yaparak kapasitesini azaltır.
Burada dipnot vermekte fayda var hanımlar. Rahimin önünde mesane, arkasında rektum (kalın barsakların anüsle sonlandığı yer desem anlarsınız inşallah) bulunur. Rahimdeki genişlemeler önde mesanenin alanını daraltır. Arkada da rektumu sıkıştırır. Bunun için doğuma gittiğinizde size lavman yapılır ki doğum kanalı mümkün olduğunca genişletilip bebek başı daha rahat bir şekilde geçebilsin diye…
Sık idrara çıkma daha çok ilk üç ay ve son üç ayda görülür. rahim gebeliğin 3. ayından sonra bulunduğu yerden biraz yukarıya doğru çekilir ve mesaneye olan baskı azalır.

GÖĞÜSLERDE DOLGUNLUK VE HASSASİYET: kaçırılmış adet kanamasından sonra ilk fiziksel değişme 4. haftada annenin göğüslerinde olan değişimlerdir. Göğüsler hassas, büyük ve erektildir. Meme ucundaki kahverengilik daha da koyulaşır. Göğüslere giden kan akımı arttığı için deri altındaki venler (mavimsi damarlar daha açıklayıcı olur sanırım) belirginleşir. 3. aydan sonra göğüsler sıkıldığında halk arasında önsüt denilen kolostrum gelir.

BEBEĞİN CANLILIĞININ İLK HİSSEDİLMESİ: genelde 16. haftada hissedilir. Anne tarafından karnında bir dalgalanma hareketi gibi hissedilir.

HALSİZLİK-YORGUNLUK: gebeliğin başlangıcında kadınların çoğunda yorgunluk ve uyku gereksiniminin arttığı gözlenir. Bu durum normal veya bir psikolojik rahatsızlığın habercisi olabilir.

DERİ RENGİNİN DEĞİŞMESİ: östrojen seviyesinin yükselmesi ile ön hipofiz bezi uyarılır ve deriye renk veren pigmentler artar. Bu hormon kadının doğal rengini etkiler ve deride koyulaşma görülür. Bu durum daha çok yüzde, alında, burun kökü ile elmacık kemiği çıkıntılarında, göğüs ucunda, karnın orta hattında ortaya çıkar. Genelde doğumdan sonra yavaş yavaş azalır. Deri renginde koyulaşma gebeliğin olmadığı zamanlarda çıkabilir. Örneğin: güneş yanığı, bazı cilt kremleri, Addison hastalığı, oral kontraseptif (doğum kontrol hapları) kullanıldığında görülür.

DİŞ ETLERİNDE HASSASİYET: hormonal değişiklikler sebep olur. Diş eti iltihabı, tartar oluşumu artar. Ağızda ph’sı aside kaydığı için aside dayanıklı bakterilerin üremesi diş çürüklerine sebep olur. Diş etleri yumuşaktır ve kanamaya yatkındır. Bu değişimler doğumdan sonra kaybolur.

VAJİNAL AKINTI: gebelikte östrojen hormonun artması ile birlikte rahim ağzında da sıvı artışı olur. Bu beyazımsı, kokusuz, kaşıntısız bir sıvıdır. Gebeliğin sonuna doğru ped koyacak kadar fazlalaşır. Yalnız bu sıvının rahim ağzı iltihabından ayırt edilmesi gerekir. Aksi takdirde doğum sonu iyileşme süresini uzatabilir. Yaraların kapanma süresi uzayabilir.

KARINDA BÜYÜME (ABDOMENİN GENİŞLEMESİ): özellikle 14. haftadan sonra büyür. Ancak gebelik dışında obesite, karın içinde kitle, asit nedeniylede karında genişleme söz konusu olabilir.

KİLO ARTIŞI: gebelikte kadınların kilosu gebelik öncesi ağırlıklarının % 25’i kadar artar. belirgin kilo artışı son aylarda daha fazla olur.

KONSTİPASYON (KABIZLIK): gebelikte artan progesteron hormonunun düz kasları gevşetici etkisi ile barsak hareketleri azalmıştır. Bunun yanında büyüyen rahimin (uterus), barsaklar üzerine baskı yapması da barsak hareketlerini yavaşlatır.

UMARIM ANLAŞILIR YAZMIŞIMDIR. AMACIM KADINLARIMIZIN DAHA BİLGİLİ OLMASINA KATKIDA BULUNMAK.
ELLE YAZDIĞIM İÇİN YAZIM VE DİLBİLGİSİ HATALARIMI LÜTFEN AFFEDİN.
( Lisanslı biri olarak hatalar için özür dileme gereği hissettim.)
ARKADAŞLAR BU YAZIMI BİLGİSAYARINIZA KAYIT ETMENİZİ TAVSİYE EDERİM.. HATTA KENDİNİZ SAĞLIK BİLGİLERİNİDE İÇEREN BİR DOSYA OLUŞTURUNUZ.
Sevgilerle Parisli…..

slm ben aranıza yeni katıldım.rabbim hepimizi istediğimiz meleklerimize kavuşturur.ben 14 aylık evliğim.hiç korunmadık.ve bu ay benim adetim geçeli 7 gün oldu.test yapmaya korkar oldum.ama yarın yapıcam artık.belirti olarak kalçalarımda agrı,ara ara sol kasıgımda ve belime giren agrı bunlar gebelik belirtisi olabilirmi.lütfen bilgilerinizi paylaşın.allahım umarım dualarımı kabul eder.sevgiler.

meraba ben üyeyim ya bu ay tam yumurlama günü yaptık ama ben hiç belirti yoook adet günüme 15 gün var erken galiba belirtiler için

meraba ben üyeyim ya bu ay tam yumurlama günü yaptık ama ben hiç belirti yoook adet günüme 15 gün var erken galiba belirtiler için

a.s.Canım hosgeldin aramıza daha cok erken belırtıler ıcın bekle bakalım ınsallah hamışsındır.:Saruboceq::ecrin_bebek:

Canım Parisli bizi bilgilendirdigin için çok tesekkurler saol.Güzel konuları ele almışsın.Devamını beklıyorum.:kahve::enbuyukkk::enbuyukkk:

a.s.saol içimi rahatlattın seninki varmı
yerimde duramıyom ben

a.s.Canım hosgeldin aramıza daha cok erken belırtıler ıcın bekle bakalım ınsallah hamışsındır.:Saruboceq::ecrin_bebek:

saol canım bencede erkende bahane geziyorum işte düşünmekten başıma agrılar giriyo çook istiyoruma.s.

Ama stres yapma canım yaa strete etkıler bebısı hamılesın ınş.Sakın kafana takma baska seylerle ugras kendını oyala.Ayrıca kendine dikkat etmeyıde unutma agır işler yapmamaya çalış canım bol bol dinlen hadi hayırlısı:kahve::1hug:

5 günüm geçti idrar kokusu halsizlik bacaklarımda ağrı var hamilemiyim sizce cevap

merhaba ben aranıza yeni katıldım 3 senelik evliyim ilk defa bu ay denedik adetime 6 gün var çok merak ediorum acayip belim ağrıyo bugün bacaklarımda kasılmalar oldu ama çalışan biriyim yorgunluktanda olabilir die düşünüorum nolur yardım edin yaa eyvahedigeldismile en son 3 ağustosta adet oldum ne zaman belli olur nolur yardım :((bilmiyorumkismile

merhaba ben aranıza yeni katıldım 3 senelik evliyim ilk defa bu ay denedik adetime 6 gün var çok merak ediorum acayip belim ağrıyo bugün bacaklarımda kasılmalar oldu ama çalışan biriyim yorgunluktanda olabilir die düşünüorum nolur yardım edin yaa eyvahedigeldismile en son 3 ağustosta adet oldum ne zaman belli olur nolur yardım :((bilmiyorumkismile

birşey söyleyebilmek için erken sanırım...normal döngünüzü tamamlar tamamlamaz bir b-hcg testi yaptırın.kesin sonucu o zaman alırsınız :1rolleyes:

birşey söyleyebilmek için erken sanırım...normal döngünüzü tamamlar tamamlamaz bir b-hcg testi yaptırın.kesin sonucu o zaman alırsınız :1rolleyes:

çok tşk ederim 31inde salı günü gitsem çıkar heralde dimi kan testinde 3 ünde olmuştum çünkü en son yardımın için çok saol bu arada

işte hamiş ola
tarafından mavi boncuk Bir Cuma 06 Kas. 2009, 11:24

.Merhaba kızlar,bütün bildiğim adresleri yazıcam hakkımızda hayırlısı olsun şimdiden

ÇİN KAMERİ TAKVİMİ
SMLER - Trkiye'nin en kapsaml isim sitesi
ÇİN TAKVİMİ 1
Çocuk Cinsiyeti Belirleme Cetveli
BABYGENDER
Gender Predictor Planner
BAŞKA BİR TAKVİM
Ancient Chinese Gender Predictor
ÇİN TAKVİMİ 2
Bebek (ocuk) cinsiyeti tahmini, in Takvimi - gebelik.org - Jinekolog Operatr Dr. Kaan Kocatepe
RUS TAKVİMİ
Google Google Translate.
nlara bir sürü cinsiyet tahmınleri

Back