Bireysel farklılıkların bizi getirdiği nokta

Benim evliliğim de böyle.
Ama aradaki fark, ben ne kadar müsade edersem, eşim o kadar konuşabiliyor.
Siyasi görüşümüz bambaşka, hatta zıt.
Yaşam tarzlarımız, ilgi alanlarımız, aynı dine mensup olmamıza rağmen çoğu şeye farklı açılardan bakmamız vs vs.
O bana dinimizde 'kocaya itaat' dediğinde, açıp aslında dinimizde kadının yerini ve nasıl davranılması gerektiğini anlatıp çürütüyorum.
Ve bunu diğer tüm konularda yapıyorum.
O artık karışmamayı, sadece öneride bulunmayı öğrendi; ben ise çok zıtlaşmamayı ve biraz daha ona saygı duymayı öğrendim.
7 günün ikisinde mutlaka kavga ederiz ama artık sebepler 'bu çorap neden buraya atıldı' dan ibaret.
Siz de birbirinize müdahil olmaktan vazgeçin.
Saygı duyup, aşırı olmadıkça hoş görmeye çalışın, sonrası çorap söküğü...

Eger olmuyorsa zorlamanin yarari yok.
Cocuk oldugunda o zmn istesende ayiramazsin yollarinizi.
Sonradan aklin nasina gelip bosansan bile hala ve hala problemler olur.
Yok cocuk dindar yetisicek yok oyle yetisicek diye.
Bosanma o vakit care olamaz bile.

Haklısınız fakat benim anlatmak istediğim. Bu derece muhafazakâr olan bir insan daha ilk baştan davranışları ile konuşması ile kendini belli ettirir. Ve çoğu şey baştan konuşulur. Ama konu sahibinin eşi evlenen e kadar gerçek düşüncelerini saklamiş.

Ada'm kadının arkadaşlarıyla tokalaşmasına karışıyor ?
Kızkardeşleri bir kıyafet alırken ailece izin kağıdı çıkartılmasını bekliyor
Sosyal ağlarda bi paylaşım dahi yapamıyor
Dayak ile tehdit ediyor
Kızımı senin eline vermem kendin gibi yaparsın diyor
Mutlu olabilirler öyle mi ?

Elin magara adamini adeta bir poncik gibi anlatmissiniz :) yahu dindar adam olur kendi oyle oldugu icin yasar ben de saygi duyarim ama asarim keserim disari cikartmam kadin kismi soyle boyle diye esen gurleyen adam sizi nasil dine yoneltti vallahi pes. Benim babam gencliginde oyleydi(simdi cok muhlis oldu) benim dine uzak durusum ve feminist tarafim hep onun baskisindan kaynaklanir. İlgincmis sizin durum.

Bir yerde toplanacaksak da herkes kendi bacagindan asilacak degil mi Siz baski altinda olma psikolojisi yasadiniz mi hic? Ben bu psikolojiyi su asagidaki sorularla ozetliyeyim. Zira bu sorular bu arkadasin da kafasinda olan seyler uc asagi bes yukari.
'Ya hep mi bunlar dogrusunu biliyor? Ben herseyi mi yanlis yapiyorum? Neden sesimin cikmasini istemiyorlar? Neden hep sadece ben taviz veriyorum? Neden burda derdimi actigim kadinlar bile bana 'az daha taviz ver, onu anlamaya calis, amaaan sallama onu parmaginda oynat minvalinde tavsiyeler veriyor? Neden asik oldugum adam ona olan askimdan katlandiklarimi gormuyor? Neden dahasini istiyor? Benim yokoldugumu ezildigimi ufalandigimi mutsuzlastigimi eski halimin silik bir kopyasina donustugumu gormuyor mu? '
Ben babamin zoru yuzunden yat kalk yaparak icimden sarki sozu mirildanarak kildigim namazlari universitede citi piti kendi halinde durusuyla bize zerre kadar kendi fikrini empoze etmeye calismayan arkadasim sayesinde sevkle kilmisimdir. Bu adam karisina saygi duysa kadin zaten kendi halinde asiriligi olmayn biri. Zaten zamanla yas itibariyle de esinden gordukce belki o da heves edecek. Ama yok kocasi ya hersey onun hakki.

Ne diyim ki herkesin görüşü kendine. Herkesin inancı kendine. Biri başını kapatır baskıyla, biri başını kapatır Allah için kendi rızasıyla. Biri orucu aç kalmak olarak anlar diğeri orucun manasına ererek orucunu tutar. Kimi inançsızdır ama kul hakkına girmez, dürüsttür vs. Kimi sözde inançlıdır her haltı işler. Çeşit çeşit insanız. Ben bir dönem kendi rızamla namaza başladım. Sonra eşimin bu baskıları ile aksattım ve bıraktım.

Bahsettiğiniz konularda ciddi ayrımlarınız mevcut, bu yüzden size hak verdim. Peki her şeye rağmen eşinizi hala seviyor musunuz? Bir de evlenmeden önce bu ayrımların farkında değil miydiniz?

Ben de merak ettim zira erkek arkadaşım ile aynı şüphelerim var, siyasi gorusumuz ve zevklerimiz farklı film haricinde :) 6bucuk yıldır beraberiz en başından beri sadece bu inanç meselesi sorun oldu ve askerden geldikten sonra patlak verdi bir şeyler ciddilesmeye başlarken... Ailesi çok etkiliyor bunu yoksa normalde bana hayatta karışmaz .. Siz de ailesi ile yakın mısınız? Zaten insanlar bi değişik oldu gerçekten...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…