- 8 Mart 2015
- 25.083
- 81.132
-
- Konu Sahibi icimdekibosluk
Benim evliliğim de böyle.Hayır,bizimki bu kadar basit değil. Artık siyasi konularda konuşmuyoruz zaten. Ana tek 'siyaset' değil ki... Dini konularda,kadın-erkek ilişkilerinde kadına ve erkeğe düşen görevler gibi konularda da mevzu açıldığında tartışıyoruz. Eee tartışma olmasın diye ondan konuşma, bundan konuşma, konuşacak bir şey bulamıyoruz
Haklısınız fakat benim anlatmak istediğim. Bu derece muhafazakâr olan bir insan daha ilk baştan davranışları ile konuşması ile kendini belli ettirir. Ve çoğu şey baştan konuşulur. Ama konu sahibinin eşi evlenen e kadar gerçek düşüncelerini saklamiş.Iyi de sizin iliskinizde ikiniz de muhafazakarsiniz, yani sen zaten dindarsin kocan da keza. Kocan baski da yapmamis kendi gonlunden geceni soylemis illa giyeceksin dememis sen mutlulukla giymissin zaten dindar oldugun icin. Konu sahibiyle esi arasinda boyle bi fikir uyumu yok ve esi baskici bi adam
Ada'm kadının arkadaşlarıyla tokalaşmasına karışıyor ?Ben esine hak verdim evlenirken birbiriniz üzerinde haklarınız mevcut
Erkeklerle tokalasmak yada kıyafet konusunda titiz olman konusunda eşinin kusura bakma uç istekleri yok
Eşim oldukça rahat bir adam olmasına rağmen dini vecibelere sıkı sıkı bağlı olmamasına rağmen o benim ben de onun giyim-kusam meselesinde konuşma hakkına sahibiz
Esinizde bir sorun göremedim açıkçası mutlu degilseniz bosanabilirsiniz.
Elin magara adamini adeta bir poncik gibi anlatmissiniz :) yahu dindar adam olur kendi oyle oldugu icin yasar ben de saygi duyarim ama asarim keserim disari cikartmam kadin kismi soyle boyle diye esen gurleyen adam sizi nasil dine yoneltti vallahi pes. Benim babam gencliginde oyleydi(simdi cok muhlis oldu) benim dine uzak durusum ve feminist tarafim hep onun baskisindan kaynaklanir. İlgincmis sizin durum.Konunuzu okudum.
Boşan diyenler olmuş ama ben ortada evliliği bitirecek bir durum göremedim. Ha "ben sevmiyorum, artık aşık değilim, bu hareketlerini çekemem" diyorsanız o ayrı fakat arada hala sevgi varsa bitirmeyin bana göre.
Aslında daha başta bir evlilik yapmamanız gerekirdi belki ama artık olan olmuş. Boşanırsanız mutlu olacağınızı düşünüyor musunuz? Ya da boşanıp onun bu davranışlarından kurtulunca derin bir "ohh" çekecek misiniz gerçekten? lütfen kendinize bunları sorun ve ona göre bir yol düşünün.
Ben de çok rahat büyüdüm. Hatta özel günlerde şarap masaları kurulan, enişteler teyzeler toplanıp alkollu film partileri yaptığımız bir ailen geliyorum :) istediğim zaman da arkadaşımda kaldım, eve geçte geldim. Ailemin bana güveni tamdı ve hiç kısıtlanmadım. Sonra bir gün aşık oldum. İlk aşkımdı. Adam benim tam tersim. Ona göre taytı, mini eteği geçtim topuklu ayakkabı dahi aşırılıktı. Tayyip Erdoğan gibi "topuklu ayakkabıları giymiş, makyaj yapmış gelmiş benim türbanlı bacımı eziyor işyerinde" diye yakınabilen biriydi.
Şimdi gülüyorum ama başlarda çok yadırgamıştım, sinir oluyordum hatta. Çok absurd bir düşünce yapısı vardı. Bir kadın okul biter bitmez evlenmeliydi ona göre, kızının erkek arkadaşı asla olamazdı (bu arada kızı falan yok hayali konuşuyor beyefendi), eğer olursa odaya kapatırmış. Kadınlar hakkında "el kadar etek giyiyorlar, adap yok" vs derdi ay daha neler neler. böyle manyak bir tip. ben de aşık oldum buna. Ama tabi açığım taytla geziyorum, saçlar röfleli.
Fakat zamanla onun ne kadar güzel bi yüreği olduğunu, nasıl yardımsever ve duygusal olduğunu farkettim. Ha sevgilim falan da değildi bu arada. Ben zamanla kendi kendime dine merak sardım. Bu adam neden bu kadar seviyor diye. Araştırdım, ettim. O seviyor diye, daha da severek okudum. Şuan nerde, ne yapıyor onu bile bilmiyorum. Hiç bir şekilde iletişimimiz yok, olamaz da. Fakat onun hayatımdan çıkması beni dinden soğutmadı. Hatta kapandım. Kendi isteğimle. Çok şükür. Bana vesile oldu belkide farkında bile olmadan :) iyiki de oldu. Ben özümü buldum.
Diyeceğim o ki, keşke birbirinizi anlamaya çalışsanız. Ya da birbirinizin değer verdiği, önemsediği şeyleri birbiriniz hatrına anlamaya çalışsanız. Evli değilim, fakat evlilik öyle kolay bitebilen bir şey olmamalı bana göre. Lütfen bir daha düşünün.
Sevgiler
Bir yerde toplanacaksak da herkes kendi bacagindan asilacak degil mi Siz baski altinda olma psikolojisi yasadiniz mi hic? Ben bu psikolojiyi su asagidaki sorularla ozetliyeyim. Zira bu sorular bu arkadasin da kafasinda olan seyler uc asagi bes yukari.Bence bu konuya yorum yaparken herkez yazdıkları 100 kere düşünmeli Sonuçta hepimiz bir gün aynı yerde toplanıcaz
Ben bu konu ile ilgili fikrime gelirsek eşiniz madem size bunları söylüyor en azından onu anlamaya çalışsanız nasıl olur?
Yani neden böyle birşey istiyor neden böyle davranıyor.Okumus adam ne gördü benim göremediğim?
Yani size ters gelebilir ama bir kere kuran okuyun türkçe mealinden bir kaç dini kitap okuyun kocanız söylediği için değil belkide daha önce farkına varamamamış olduğunuz bir şeyi anlamak için
2 yol var ya ayrılık yada mücadele