Yahu bana diyor ki ' benim bazı arkadaşlarım aşırı muhafazakar, bazıları da çok rahat. Evli olanlar da var bekar olanlar da. Arkadaşlarının durumuna zihniyetine göre giyinecekmişim.' Aynen bunu dedi . Nevrim döndü. O ne demek yaa dedim. Muhafazakarın yanında farklı, rahatın yanında farklı bekarın yanında farklı mı giyinicem dedim.
Kendini yanlış ifade ediyor olabilir mi?
Şimdi şu durumu anlıyorum ben.
Mesela oldukça dekolteli giyinen, açık bir bayansınızdır ama bir mevlütte giyiminize dikkat edebilirsiniz.
Her şey her yerde giyilmez, Her kıyafet her ortama yakışmaz.
Aslında insanına göre değil, ortamına göre giyinmeniz gerektiğini söylese haklı bulurdum ben eşinizi.
Bilmiyorum siz ne kadarını yapabilirsiniz, herkesin eşi için, evliliği için yapabileceği fedakarlık sınırları farklıdır.
Ben giyim konusundan feda etsem, düşüncelerimden edemem mesela.
Benim de eşimle çoğu konuda görüşüm uyuşmaz.
Ona göre kadın dediğin hava karardıktan sonra bir başına dışarda olmamalı mesela.
Ben özgürlüğüme inanılmaz düşkün biriydim. Bekarken de gezerdim istediğim saatte.
Siyaset konusunda fanatik bir görüşüm olmadığı için benim için tartışma konusu olamaz ama.
Eşim facebookta siyasi paylaşımlar yapar ve inanılmaz kızarım.
Yalnız ben neden o partiyi destekliyorsun gibi baskı yapmıyorum.
Neden siyasi görüşünü bu kadar açık, net, göz önünde, keskin çizgilerle gösteriyorsun.
Paylaşımların yakınlarını, seninle zıt görüşte olan dostunu kırabilecek, rahatsız edebilecek cinsten.
Kime ne senin görüşünden, benim görüşümden?
Bunları içinde ve biraz daha gizlice yaşayamaz mısın diye tartıştığım çok olmuştur.
Böyle bakınca benim yaptığım da itici belki ama insanın eşine bu kadarcık karışabilmesi gerektiğini düşünüyorum
Bence ortada ciddi bir sevgi varsa, her konuda orta yol bulunabilir.
İki taraf da adım adım gelmeli birbirine.