Bireysel farklılıkların bizi getirdiği nokta

Eşinizin düşüncesi ve kafa yapısı kendisini bağlar. Şöyle ki ne siz onun söylemeleriyle bambaşka bir insan olacaksınız ne de eşiniz. Bu durumda ortak payda da devam etmek istiyor musunuz ? devam etmeyi seçerseniz artıları eksileri neler olacak onları düşüneceksiniz.

Her gün benliğinizden bir parçayı daha silip atmaya çalışmak mı ? yoksa siz olarak mutlu , huzurlu ve tedirgin olmadan bir ömür yaşamak mı siz seçeceksiniz.
Evet ben kendim gibi olmak, gelecek korkusu hissetmeden yaşamak istiyorum. Sürekli eleştirildiğim konularda kendimi savunmaktan yoruldum artık. Ben kafamda bir karara vardım aslında, eşim de kararını almıştır . O da görüyor iki ileri br geri yürüttüğümüzü.

Eşinizin düşüncesi ve kafa yapısı kendisini bağlar. Şöyle ki ne siz onun söylemeleriyle bambaşka bir insan olacaksınız ne de eşiniz. Bu durumda ortak payda da devam etmek istiyor musunuz ? devam etmeyi seçerseniz artıları eksileri neler olacak onları düşüneceksiniz.

Her gün benliğinizden bir parçayı daha silip atmaya çalışmak mı ? yoksa siz olarak mutlu , huzurlu ve tedirgin olmadan bir ömür yaşamak mı siz seçeceksiniz.
Bana diyor ki kıyafete tapıyorsun, hayatında en önemli şeyi kıyafet yapmışsın. Bir kıyafet yüzünden evliliği bitirmeyi göze alıyorsun. İyi de kıyafetten dolayı bizi bu duruma getiren kendisi. Ona hep dedim ben değişmedim, değişen sensin

eşiniz evlenince zaten değişir / değiştiririm umudu ile evlenmiş
sizi de çok seviyor ama kendini frenleyemiyor bunu hissettim ben

unv ilk senelerinde bir erkek arkadaşım oldu. çok yakışıklı iyi bir çocuktu. sorunlu bir ailesi ve problemleri vardı. konuşur mesajlaşırdık neyse konuşma aralarında ben seni çok seviyorum ama ailemle ilgili sıkıntım var der dururdu
neyse gel zaman git zaman bu arkadaş denize gitsek nasıl mayo giyersin filan demeye başladı normal dedim yok o öyle olmaz bluz şort tarzı şeyler giymen lazım dedi
neyse ailemler tanıştırsam babam kapanmanı istese ne dersin. baban niye istiyor benim düşünmem önemli değil mi yada senin.
neyse kot giymesen bir günde seni etekli görsem ( geniş 8 parça filan olmalıymış) bende o yok ablamda var getirim giyer misin
neyse okul bitince çalışacak mısın. evet çalışacağım peki ben yada ailem istemezse ne olacak
neyse okulda erkeklerle aynı sıra oturma çay içme selam verme
kadın doktora git.
yer anını bana bana ilet.
seni seviyorum ama aramızda bazı pürüzler bunları düzelmemiz gerek.
vs vs vs
diye gider şimdilik bunlar aklıma geldi.
gel zaman git zaman o sevgi içimde azaldı mı hayır ama çok farklıydık ve sudan sebeplerden ayrıldık. 2.5 sene sonunda.

ben onun bir kuklası değildim. onun dediği gibi yaşam tarzımı değiştiremezdim o bile değil aile yüzünden hiç değiştiremezdim.
şimdi 10 yıl öncesine götürdün beni.

o okulu benden sonra 2 kere bıraktı eni sonu istediği bir bölüme gitti. geçen sene mezun olmuş ne yapar ne eder bilmem ama doktor oldu kendileri.

ben 2,5 yıllık evliyim
okulumu bitirdim
5 senedir çalışıyorum.
eşim çok iyi bir insan .
yakışıklı mı hayır saçları var mı hayır boyu uzun mu hayır
ama yüreği çok güzel
istemediğim şeyi yaptıramaz.
arada der ki ne birazda sen bilirsin koca cim desen bana
eşimle farklı değil miyiz farklıyız aynı memleketliyiz fakat ailelerimiz yetiştirme tarzımız her şeyimiz farklı fakat
seviyorum eşimi
oda beni seviyor
boşanmanın eşiğinden döndük defalarca sudan sebeplerle ama seviyoruz.
ondan ayrılırsam beni onun gibi anlayan başka bir eş insan daha bulamam bunu da çok iyi biliyorum.

eşiniz evlenince zaten değişir / değiştiririm umudu ile evlenmiş
sizi de çok seviyor ama kendini frenleyemiyor bunu hissettim ben

unv ilk senelerinde bir erkek arkadaşım oldu. çok yakışıklı iyi bir çocuktu. sorunlu bir ailesi ve problemleri vardı. konuşur mesajlaşırdık neyse konuşma aralarında ben seni çok seviyorum ama ailemle ilgili sıkıntım var der dururdu
neyse gel zaman git zaman bu arkadaş denize gitsek nasıl mayo giyersin filan demeye başladı normal dedim yok o öyle olmaz bluz şort tarzı şeyler giymen lazım dedi
neyse ailemler tanıştırsam babam kapanmanı istese ne dersin. baban niye istiyor benim düşünmem önemli değil mi yada senin.
neyse kot giymesen bir günde seni etekli görsem ( geniş 8 parça filan olmalıymış) bende o yok ablamda var getirim giyer misin
neyse okul bitince çalışacak mısın. evet çalışacağım peki ben yada ailem istemezse ne olacak
neyse okulda erkeklerle aynı sıra oturma çay içme selam verme
kadın doktora git.
yer anını bana bana ilet.
seni seviyorum ama aramızda bazı pürüzler bunları düzelmemiz gerek.
vs vs vs
diye gider şimdilik bunlar aklıma geldi.
gel zaman git zaman o sevgi içimde azaldı mı hayır ama çok farklıydık ve sudan sebeplerden ayrıldık. 2.5 sene sonunda.

ben onun bir kuklası değildim. onun dediği gibi yaşam tarzımı değiştiremezdim o bile değil aile yüzünden hiç değiştiremezdim.
şimdi 10 yıl öncesine götürdün beni.

o okulu benden sonra 2 kere bıraktı eni sonu istediği bir bölüme gitti. geçen sene mezun olmuş ne yapar ne eder bilmem ama doktor oldu kendileri.

ben 2,5 yıllık evliyim
okulumu bitirdim
5 senedir çalışıyorum.
eşim çok iyi bir insan .
yakışıklı mı hayır saçları var mı hayır boyu uzun mu hayır
ama yüreği çok güzel
istemediğim şeyi yaptıramaz.
arada der ki ne birazda sen bilirsin koca cim desen bana
eşimle farklı değil miyiz farklıyız aynı memleketliyiz fakat ailelerimiz yetiştirme tarzımız her şeyimiz farklı fakat
seviyorum eşimi
oda beni seviyor
boşanmanın eşiğinden döndük defalarca sudan sebeplerle ama seviyoruz.
ondan ayrılırsam beni onun gibi anlayan başka bir eş insan daha bulamam bunu da çok iyi biliyorum.
Allah mutluluğunuzu daim etsin. Size saygı duyan biriyle evlisiniz anladığım kadarıyla. Kukla olmam demişsini. Bu kukla benzetmesini çok yaptım eşimle konuşurken. Kendimi kukla gibi hissediyorum.

Allah mutluluğunuzu daim etsin. Size saygı duyan biriyle evlisiniz anladığım kadarıyla. Kukla olmam demişsini. Bu kukla benzetmesini çok yaptım eşimle konuşurken. Kendimi kukla gibi hissediyorum.

birileri beni yönlendirince bana ters etki yapar. kukla kelimesini o yüzden kullandım.
Allah size kalbinize göre versin.
mutsuzsanız anlaşamıyorsanız evinizde huzursuzluk çevreye yansıyor işinize sosyal yaşantını yansıyor.

ya siz onu dediklerini yapıp kendinizde ödün vereceksiniz yada ben buyum beni böyle gördün beni böyle sevdin kardeşim deyip resti çekeceksiniz her ikisi de çok kolay değil biliyorum.

pişman olmayacağız kararla vermenizi temenni ediyorum.
her evlilikte başta uyum sorunu çıkıyor zamanla alışınılıyor ama o vakte kadar çok yoruyor insanı.

Sığamıyorum hiçbir yere, hayat yorgunu,evlilik yorgunuyum. Kapana sıkıştım kaldım. Önümü göremiyorum, çevreden gelecek tepkilerle mücadele etmeye gücüm yok. Boşanmak istiyorum, istiyor muyum gerçekten ? Umudum yok güzel günlerimin olacağına. 1 yıllık evliliğim yürümüyor. Çocuk yok, işim var çok şükür; ailemse kapıya koymaz. Ama onları çok çok üzeceğim,hem onları hem de eşimin ailesini. Dayanamam annemin ve babamın benim yüzümden kahrolmasına. Elim kolum bağlanıyor büyüklerimi düşündükçe. Kurtulur mu bu evlilik diye düşünüyorum. Her anım bunu düşünmekle geçiyor. Ama umudum yok , eşimle ciddi fikir ayrılıklarımız var. Yani oturup konuşamıyoruz bile, hayata bakış açımız, zevklerimiz, kültürlerimiz çok farklı. Kimine göre dayak yoksa,aldatma yoksa bir evlilik biter mi,bu olsa olsa şımarıklıktır. Ama değil işte, benim evlilik hayalim böyle değildi. Eşim beni hiç anlamıyor, psikolojik baskı uyguluyor çoğu konuda. Artık hazmedemiyorum, kendim olmak istiyorum. Onun şekil verdiği kalıba girmek istemiyorum. Bu evlilikten çok iyi bir ders edindim. Sizler de kulağınıza küpe edinin lütfen: evleneceğiniz kişi ile kültür,aile,eğitim vs konularda DENK olmaya bakın. Başlarsa aşkın,tutkunun göz boyayıcı etkisiyle bunların rayına oturacağı düşünülse de olmuyor. Aradaki farklılıklar her ortamda gün yüzüne çıkıyor. Benim eşimle siyasi görüşümüz farklı, dine yakınlığımız farklı, ailelerimizin sosyo ekonomik durumları farklı... Farklılıklar farklılıklar farklılıklar....
allah yardımcın olsun. benim de eşimde armada çok ciddi problemlerim vardı. dini ahlaki yapımız hiç uyuşmuyordu. aile bağları desen öyle. ergen gibi hep dışarda arkadaşları ile olmak istiyordu. henüz evliliğin başındasın. bu durum değişecek mi? birden değil. sen uğraşır ve dua edersen evet değişecek. eşim hayatımın sonuna kadar içkiyi bırakmam çok seviyorum dedi. geçenlerde elinde namazlıklarla geldi büroya. bir anda namaza başladı. geçen arkadaşına ben kullanmıyorum namaza başladım dedi. sanırım davet etmişlerdi. evde artık çocukları uyutur bakar. mesela havuza gittiğimzde çocukları giydirmek kurutmak çok zor olurdu tek başıma. artık oda giydiriyor veya kurutuyor sorumluluk almaya başladı artık. ama bu beni evet çok yıprattı. artık eskisi gibi mücadele etmiyorum. rahatım. evimizde daha fazla huzur var. kimse kimseye müdahale etmiyor. evlilik kolay değil. kim olursa olsun. en mükemmel erkeği de bulsan emin ol onda da kusurlar bulacaksın. çünkü yuvayı dişi kuş yapar. bu lafın için çok dolu.

Aşık Veysel ne güzel demiş: "Koyun kurt ile gezerdi fikir başka başka olmasa."

Siyasi görüş ayrılığı zor ama bu hoyrat ortamda bile imkansız değil. En kötü ihtimalle tartışırsınız. Hiçbir siyasi partinin tüzüğü kocaya karısına hükmedip dinlemeyince dövmek hakkını vermez çünkü.

Ama inanç konusundaki farklılıklar sizin durumunuzdaki gibi hep bir tarafın ödün verip artık kendinden hiçbir iz kalmayana kadar değişmesine sebep oluyor. Tarafların biri tüm taleplerini ilahi bir kaynağa bağlayınca tartışmaya bile gerek yok, çünkü onu ikna etmeniz veya orta bir yerde buluşmanız mümkün değil.

Sizin sadece iki seçeneğiniz var. Biri tamamen değişmeniz. Çok geçmeden işten çıkmanız, giyiminizi gittikçe artan dozda değiştirmeniz. Çocuk doğurmanız. Kocanızın emirlerine itaat etmeniz. Kocanızın mutlu olacağından ve ölüm sizi ayırana kadar evli kalacağınızdan eminim. İkinci seçenek ise fikrinizin uyuştuğu biriyle evlenip kocanızın da kendi fikrine kolayca uyan birini bulması.

Lütfen kararınızı vermeden çocuk doğurmayın. İleride boşansanız bile eski eşiniz çocuğunun anası sıfatıyla sizin hayatınıza hükmetmeye devam edecek. Kız veya erkek çocuklarınız sizden farklı bir şekilde belki de sizin yaşamınızı eleştirerek büyüyecek.

İşiniz zor ama hayat sizin hayatınız. Sizden iz kalmazsa o hayat nasıl bir hayat olur bilemem.

bundan 30 yıl oncekı farklılıkla
sımdıkı farklılık arasındakı farklılık ne :KK70:
eskıler nasıl 50 yıl yasamıs o farklılıkla
kolay olanı herkes yapar
herkesın esınde sevmedıgı huyları vardır severek evlense bıle
kısıyı oldugu gıbı kabul etmek lazım
cok uzaksa sıze evlenmeden dusunmek lazım
bıle bıle evlendıysenız sabır gostermek lazım

Konu sahibine katiliyorum. Evlilikte denklik esas. Kimse "hosgoru" edebiyati yapmasin bayanlar.

Cocuk sahibi oldugunuzda, onu her 2 aykiri ebeveynin nasil yetistirmek istedigi noktasina geldiginizde durum ne olacak? Hangi taraf baskin olacak?

Buradan evlenmemis kızlara çok önemli bir tavsiyede bulunmak istiyorum. Eğer ilerde esinizle ailenizle huzurlu mutlu bir hayatınız olsun istiyorsanız birbirinizi cok sevmenin yanında şu noktalara dikkat etmenizi oneririm:
Esinizle aynı memleketli olmak ( eğer kendi memleketine götürmek istemeyen biri değilse sorun etmeyin,ama simdi etmiyor diye ilerde etmeyecek manasına gelmiyor ,
Esinizle dini milli konularda aynı düşünmek ,
eşinizin ve sizin okumuş luk duzeyinizin aynı olmasi ve meslek bakımından eşit veya erkek bir tık yüksek olabilir
kesinlikle kadınların kendi ayaklari uzeride durmasi

birbirimize saygı duyarız yuvarlanır gideriz diye bişey olmuyo kabul etmek gerekir ki bizde sağ görüş din ile ilişkilidir, adam muhafazakâr sen değilsin, mümkün değil muhafazakâr dinci birinin saygı duyması, çünkü düşüncelerini dine dayandırıyo

ben kendi adıma şunu söyliyim siyasi görüş benim için önemli, ben milliyetçi insanım oğlumun adını mete koyacak kadar milliyetçiyim eşim de ben kafadan olmazsa nasıl yetişecek o çocuk

adama elini uzatırsın elin havada kalır kendini adamı taciz etmeye yeltenmiş gibi hissedersin falan, ayyyy şişer kalırsın

bizde böyle, hadi saygı duy

Bence mutsuz olmak onemli bir bosanma sebebi. Evliligi gorev oldugu icin degil, mutlu olmak icin yapiyoruz. Evlilik islevini artik yerine getirmiyorsa, mutlu etmiyorsa diretmenin alemi yok tabi.

Size gelirsek, benim anlayamadigim nokta su ki, yazinizdan egitimli bir insan oldugunuz anlasiliyor, evlenmeden once bu adamin kafasini gormediniz mi? Askin gozu kor ona ben de katiliyorum, lakin ben mesela asla muhafaazkar birine asik olamam zira kendim degilim, muhafazakar erkekler bana inanilmaz itici gelir mesela. Yanlis anlamayin , burda muhafazakar insanlara laf etmiyorum , yani muhafazakar bir erkek de zaten benimle anlasamaz ve benimle mutlu olamaz.

Ben muhafazakar degilim. Sevdigim erkek karsima gecip benim senin ustunde hakkim va, onu giyme bunu giyme derse yuzune gulerim. Mutlaka haddini bildirirdim herhalde.

Ote yandan kurdugu cumle de adamin fikrini yansitiyor, adam da burda hakli, cikmis dusuncesini soyluyor. Bana, size absurd gelse de bu adamin zihniyeti bu.

En dogrusu bence ayrilmaniz ve ikinizin de birbirinize uygun insanlarla yollainiza devam etmeniz.

Eşim adanalı. Ekonomik olarak benim aileme göre durumlaru çok çok daha iyi. Ailesi geleneksel muhafazakar, Ak parti seçmeni diyelim :) Benim ailem ramazanı rakıyla açan cinsten.
Ama eşim çok rahattır, hayat tarzıma hiç karışmaz. Siyasi farklılıllar bugune kadar hiç sorun olmadı.

Esimin ailesiyle benim ailem arasinda her anlamda ucurum var, esimle benim aramda olmamasina ragmen (ayni siyasi partiyi destekleyip, dinlerle ilgili ayni bakis açısına sahibiz) eger ailelerimizle ayni sehirde yasasak ozellikle cocuk yetistirme konusunda sorun yasardik gibi geliyor bana.
en basiti ramazanda bir aile oruc tutarken digerinin alakasi yok, cocuk bunu kafasinda nasil oturtacak, hele ki bir taraf oruc tutmayan cehennemde yanar, diger taraf sacmaliktir gibi ifadeler kullanirsa cocuk icin tramva...
eger esim ailesi gibi olsa birakin evlenmeyi arkadas bile olmazdim, olamazdim, imkansiz benim icin... ama sizin bu kadar uc farkliliklariniz yoksa esinizi daha az mudahaleci olmasi konusunda ikna etmeyi deneyebilirsiniz. Olmadi cok gecikmeden yollarinizi ayirin. Hayat bir baskasinin istedigi rollerle yasanamayacak kadar kisa...

içim daraldı okudukça. evet evlilik kesinlikle bu değil. zaten bizim toplumda evlilik o kadar yanlış anlaşılıyor ki. İlla çiftler aynı olacak, birbirinin kopyası. aynı cümleler kurulacak aynı yönden bakılacak. hayır! evlilik de farklılıklar olacak fakat bu farklılıklar çiftleri besleyecek.. ben napim beni kalıplara sokan kendisine benzetmeye çalişan bi adamı ? beni beslemiyorsa benim kendim olmama yardımcı olmuyorsa napim ben evliliği. bu yüzden evlilik kurumu gözümde zerre kutsal değil. Yani şu mudur ? sırf yalnız kalmamak adına sırf adımız "evli" olsun diye birinin kahrını çekiyoruz. niye ? sevdiğimizden mi ? sevgi bu mu ki.. benim bildiğim sevgi besler, güzelleştirir, çoğaltır, güç verir. ama bu köreltiyor sizi. azaltıyor. sindiriyor. kendinizden her geçen gün biraz daha uzaklaştiriyor. yapmayın.

Sığamıyorum hiçbir yere, hayat yorgunu,evlilik yorgunuyum. Kapana sıkıştım kaldım. Önümü göremiyorum, çevreden gelecek tepkilerle mücadele etmeye gücüm yok. Boşanmak istiyorum, istiyor muyum gerçekten ? Umudum yok güzel günlerimin olacağına. 1 yıllık evliliğim yürümüyor. Çocuk yok, işim var çok şükür; ailemse kapıya koymaz. Ama onları çok çok üzeceğim,hem onları hem de eşimin ailesini. Dayanamam annemin ve babamın benim yüzümden kahrolmasına. Elim kolum bağlanıyor büyüklerimi düşündükçe. Kurtulur mu bu evlilik diye düşünüyorum. Her anım bunu düşünmekle geçiyor. Ama umudum yok , eşimle ciddi fikir ayrılıklarımız var. Yani oturup konuşamıyoruz bile, hayata bakış açımız, zevklerimiz, kültürlerimiz çok farklı. Kimine göre dayak yoksa,aldatma yoksa bir evlilik biter mi,bu olsa olsa şımarıklıktır. Ama değil işte, benim evlilik hayalim böyle değildi. Eşim beni hiç anlamıyor, psikolojik baskı uyguluyor çoğu konuda. Artık hazmedemiyorum, kendim olmak istiyorum. Onun şekil verdiği kalıba girmek istemiyorum. Bu evlilikten çok iyi bir ders edindim. Sizler de kulağınıza küpe edinin lütfen: evleneceğiniz kişi ile kültür,aile,eğitim vs konularda DENK olmaya bakın. Başlarsa aşkın,tutkunun göz boyayıcı etkisiyle bunların rayına oturacağı düşünülse de olmuyor. Aradaki farklılıklar her ortamda gün yüzüne çıkıyor. Benim eşimle siyasi görüşümüz farklı, dine yakınlığımız farklı, ailelerimizin sosyo ekonomik durumları farklı... Farklılıklar farklılıklar farklılıklar....

En guzel sey ciftlerde toleranstir biz de tam tersi karakterleriz ama o artik biraz benimle romantik film izlemeyi karsiliginda ben de bahcesinde ektigi domates salataligi birlikte sulayip balkonun bi kismini saksilarina ayirmayi tolere ettim ornegin ogrendik bunlari 5 yillik hir gurun sonunda oldugu gibi kabullenmek ne de guzelmis meger farkliliklarRolmasa moniton olurmusuz diyorm simdi de

Ornegin dini konuda da ben tutarim orucumu ama o ttmaz be gavur ne su icion gozumun onunde die dalga gecerim o da guler gecen seneye kadar boyle sspri yapsam ne kavgalar cikardi evlilik sabir ve tolerans gerektirir zamanla oturacaktir mucadele edin hemen bosanma yerine ama cocuk da yapmayin o arada tabii

Esimin ailesiyle benim ailem arasinda her anlamda ucurum var, esimle benim aramda olmamasina ragmen (ayni siyasi partiyi destekleyip, dinlerle ilgili ayni bakis açısına sahibiz) eger ailelerimizle ayni sehirde yasasak ozellikle cocuk yetistirme konusunda sorun yasardik gibi geliyor bana.
en basiti ramazanda bir aile oruc tutarken digerinin alakasi yok, cocuk bunu kafasinda nasil oturtacak, hele ki bir taraf oruc tutmayan cehennemde yanar, diger taraf sacmaliktir gibi ifadeler kullanirsa cocuk icin tramva...
eger esim ailesi gibi olsa birakin evlenmeyi arkadas bile olmazdim, olamazdim, imkansiz benim icin... ama sizin bu kadar uc farkliliklariniz yoksa esinizi daha az mudahaleci olmasi konusunda ikna etmeyi deneyebilirsiniz. Olmadi cok gecikmeden yollarinizi ayirin. Hayat bir baskasinin istedigi rollerle yasanamayacak kadar kisa...
Hayır hayır bizdeki farklılıklar bu kadar derin değil, benim ailem de oruç tutar,annem namaz kılar sadece başı açıktır. Fark şu ki benim ailem her şeyi dinin emirlerine göre yapmaz, bizleri daha rahat yetiştirmişlerdir. Ancak eşimin ailesinde belirli bir yaşa gelmiş kızının başını kapatması beklenir (kapatmıyorsa kişi, söylenir telkinlerde bulunulur olmuyorsa vazgeçilir. Ancak imalar devam eder) yine eşimin ailesinde kuaförün kadın olması şarttır, kadın hastalıklarında kadın doktor öncelikle tercih edilir, bir kızın normal erkek arkadaşı olamazzz HAŞA ne demekkkk. Gibi gibi gibi. İzledikleri tv kanalları, sohbet konuları dahi hep dini çerçevede.

X