Bireysel farklılıkların bizi getirdiği nokta

Ben unutur hayatıma bakarım,işe daha çok sarılırım. Bir şekilde yaşarım,alışırım yalnızlığa. Derdim sadece ailem. Anne ve babam. Son birkaç yıl içinde ailemizde derin üzücü olaylar oldu,zaten hepsi kırık dökük. Nasıl derim onlara

mesela önce annenle konuşarak dertleşerek alt yapı oluşturabilirsin..ilk boşanan sende deilsin sonda olmayacaksın..herkes aday sonuçta..onların yanında daha mutlu olduğunu evde ve eşinle çok mutsuz olduğunu anlat..ara ara anlat..boşanmak istediğinden bahset..

Düşünmekten çıldıracağım. Biliyırum ki ömür dediğimiz şey kısacık. Bir varmışuz bir yokmuşuz. Çekmek, ağlamak neden? Ama korkuyorum. İnsanlara dert anlatmaktan ,izah etmekten korkuyorum. Kendim adıma değil, ailemin adına korkuyorum.
Korkulacak birşey yok, emin ol çocuğun olduktan sonra boşanıp ailenin yanına gidersen;
işte ozaman ailen bin kat daha cok üzülür...
Yol yakınken al karşına konuş eşinle ve boşanmak istediğini söyle...
Etrafı boşver, etrafa ne dicem diye düşünüpte eğer hala dewam edersen bu sefer aileni daha da üzeceksin ilerleyen zamanlarda...

iste buradan da karakter yoksunu oldugu çıkıyor
Karakter yoksunu hımm. Sanırım öyle. Ben bir erkek olsam seviyorsam arkasında dururum eşimin. Bense eşimi değiştirmeye hiç çalışmadım. Ne siyasi duruşunu ne dini inancını ele aldım. Hep dedim ki o senin düşüncen saygı duyuyorum ama benim fikrim bu yönde.

Korkulacak birşey yok, emin ol çocuğun olduktan sonra boşanıp ailenin yanına gidersen;
işte ozaman ailen bin kat daha cok üzülür...
Yol yakınken al karşına konuş eşinle ve boşanmak istediğini söyle...
Etrafı boşver, etrafa ne dicem diye düşünüpte eğer hala dewam edersen bu sefer aileni daha da üzeceksin ilerleyen zamanlarda...
Eşimle karşılıklı çok konuştuk bunları. En son dün konuştuk uzun uzun. İyi ve sakin başlayan konuşma tartışmaya döndü. Yine de hafif bir tartışma oldu denilebilir eskilere kıyasla. İkimiz de yorulduk sanırım ateşli tartışmalardan. Onun tek derdi benim giyim kuşamım olmuş. Diyor ki bu elbiseleri veya bluzları giyindiğin müddetçe seni yanıma alıp çıkmam dışarı ve giyinirsen de bir uyarı iki uyarı üçüncü de dinimizin de kocaya verdiği hakla kötek. Açık açık bunu dedi. Bir de dini katmıyor mu deli oluyorum.

Eşimle karşılıklı çok konuştuk bunları. En son dün konuştuk uzun uzun. İyi ve sakin başlayan konuşma tartışmaya döndü. Yine de hafif bir tartışma oldu denilebilir eskilere kıyasla. İkimiz de yorulduk sanırım ateşli tartışmalardan. Onun tek derdi benim giyim kuşamım olmuş. Diyor ki bu elbiseleri veya bluzları giyindiğin müddetçe seni yanıma alıp çıkmam dışarı ve giyinirsen de bir uyarı iki uyarı üçüncü de dinimizin de kocaya verdiği hakla kötek. Açık açık bunu dedi. Bir de dini katmıyor mu deli oluyorum.
neee kotek mi:KK57: bana dayagin sakasini bile yapan adami dogdugana pisman ederim:stop: arkadasim anani babani düşünüyorsun da ailen seni bu adam uzsun hatta dovsun diye mi yetiştirdi?

Bizim dinimiz öyle bir din değil, saçma sapan konuşmasın... Madem bu kadar dinine bağlı, açsın okusun adam gibi... Peygamberimiz hangi eşine el kaldırmış? Valla çok sinirlendim...

Siz henüz çok yeni evlisiniz o yüzden boşan ya da boşanma diyemeyeceğim ama lütfen 4-5 sene çocuk düşünmeyin diyebilirim sadece. Bir kaç gündür ben de ayrılmayı düşünür oldum üstelik biz 13 senedir beraberiz,4 yıldır evliyiz. Bizim de her şeyimiz zıt ama biz bu zıtlıklarla eğleniyorduk,tatlı tatlı didişirdik. Bir kaç gün önce farkettim ki sadece aile yapımızı,yetiştiriliş tarzımızı aşamamışız,bu yüzden boşanılabilecek seviyeye gelmişiz...

Siz henüz çok yeni evlisiniz o yüzden boşan ya da boşanma diyemeyeceğim ama lütfen 4-5 sene çocuk düşünmeyin diyebilirim sadece. Bir kaç gündür ben de ayrılmayı düşünür oldum üstelik biz 13 senedir beraberiz,4 yıldır evliyiz. Bizim de her şeyimiz zıt ama biz bu zıtlıklarla eğleniyorduk,tatlı tatlı didişirdik. Bir kaç gün önce farkettim ki sadece aile yapımızı,yetiştiriliş tarzımızı aşamamışız,bu yüzden boşanılabilecek seviyeye gelmişiz...
Çocuk fikrine çok uzağım zaten, eşimse çocuğun işleri yola koyacağı fikrinde. Bence düşüncesi şu: hamile kaldığımda kilo alıcam zaten kıyafetlerimin çoğu yakışmayacağı veya içine giremeyeceğim için değilecek ve sorunlar bitmiş olacak. Ne kadar sığ bir düşünce değil mi

Yine çocuk olduğunda zaten vaktim olmayacak haber izlemeye, kitap okumaya,sosyal paylaşım sitelerinde paylaşım yapmaya dolayısıyla sorunlar bitmiş olacak

bu adam seni dinden de soğutur. Emin ol bizim dinimiz böyle bir din değil.
hele kötek mötek yok onu bir geçsin.
madem yapamayacaktı gidip istediği gibi bir kadınla evlenseydi.
eşinin dini bilgisi filan yok, muhafazakar dediği yobaz( bu kelimeyi de hiç sevmem kullanmam ama eşine uygun ne yazıkki) arkadaşlarından duyduklarını din sanıyor.
bir dönem benim babamda öyleydi, iş değiştirip o ortamdan uzaklaşınca adam nasıl değişti.
siyasi görüşe gelince ben arkadaşlık bile yapamıyorum zıt görüşten olan biriyle çok zor geliyor.
o yüzden kendine eziyet etme ayrılmak istiyorsan ayrıl.

bu adam seni dinden de soğutur. Emin ol bizim dinimiz böyle bir din değil.
hele kötek mötek yok onu bir geçsin.
madem yapamayacaktı gidip istediği gibi bir kadınla evlenseydi.
eşinin dini bilgisi filan yok, muhafazakar dediği yobaz( bu kelimeyi de hiç sevmem kullanmam ama eşine uygun ne yazıkki) arkadaşlarından duyduklarını din sanıyor.
bir dönem benim babamda öyleydi, iş değiştirip o ortamdan uzaklaşınca adam nasıl değişti.
siyasi görüşe gelince ben arkadaşlık bile yapamıyorum zıt görüşten olan biriyle çok zor geliyor.
o yüzden kendine eziyet etme ayrılmak istiyorsan ayrıl.
Evet,bazen kendimi dinliyorum ve dinden uzaklaştığımı uzun zamandır dua etmediğimi düşünüyorum. Oruç tutuyorum ama önceki gibi istekle,bilincine vararak değil.

Bende aynı durumda sayılabilirimm.
Bir arkadaşın da dediği gibi en azından sorunların yanı sıra mutlu bir evliliği var Allah'a şükür.

Gerçekten sevgiliyken, nişanlılık dönemlerinde insan birşeylerin heyecanından anlayamıyor göremiyor çoğu şeyi.
Bizimde eşimle kültür, siyasi, din, aile, ekonomik farklarımız var, ve gerçekten gözle görülebilecek cinsten.
Ama dediğim gibi nasılsa insan ozamanlar göremiyor ve 'Seviyorum o yeter' diyip hoop evlilik.

Daha evlendim 2.ayımızda hacı dededen kayınpederime, kayınpederimden eşime bir şikayet(!)
Pokahontass açık giyinmesin (!)
Aman aman açık giyinen bir insan değilimdir, en açık kıyafetim sıfır kollu bir bluz..
Seçim zamanı kp hangi partiye oy vermemi söylüyor. vsvsvs

Yani daha bir çok şey var farklılık olarak, ama çoğu şeye aldırış etmemeye çalışıyorum, Görmezden gelebildiğim kadar, canımı artık sıkana kadar bi çözüm yolu bulunamayacak duruma kadar mutluyum..

Bence sizde bir konuşmayı deneyin yüzyüze belki çözülebilecek birşeyler, kurtarılabilecek birşeyler vardır.

Sadece ilk iki sayfayı sonuna kadar okudum. Bugüne kadar kimseye kurmadığım bir cümle kurucam. Ne olur boşan arkadaşım. Ne geleceğini nede doğmamış çocuğunun geleceğini yakma direk boşa gitsin. Daha fazla pasifize olmadan mümkünse kendi yoluna bak. İnsanın kendi düşüncelerini sosyal paylaşım platformlarından bile özgürce paylaşamaması ne demek yaa. Ne diye kendi gibi birini bulmamış acep. Ay izmirli damarım tuttu resmen çok sinirlendim.

Bende aynı durumda sayılabilirimm.
Bir arkadaşın da dediği gibi en azından sorunların yanı sıra mutlu bir evliliği var Allah'a şükür.

Gerçekten sevgiliyken, nişanlılık dönemlerinde insan birşeylerin heyecanından anlayamıyor göremiyor çoğu şeyi.
Bizimde eşimle kültür, siyasi, din, aile, ekonomik farklarımız var, ve gerçekten gözle görülebilecek cinsten.
Ama dediğim gibi nasılsa insan ozamanlar göremiyor ve 'Seviyorum o yeter' diyip hoop evlilik.

Daha evlendim 2.ayımızda hacı dededen kayınpederime, kayınpederimden eşime bir şikayet(!)
Pokahontass açık giyinmesin (!)
Aman aman açık giyinen bir insan değilimdir, en açık kıyafetim sıfır kollu bir bluz..
Seçim zamanı kp hangi partiye oy vermemi söylüyor. vsvsvs

Yani daha bir çok şey var farklılık olarak, ama çoğu şeye aldırış etmemeye çalışıyorum, Görmezden gelebildiğim kadar, canımı artık sıkana kadar bi çözüm yolu bulunamayacak duruma kadar mutluyum..

Bence sizde bir konuşmayı deneyin yüzyüze belki çözülebilecek birşeyler, kurtarılabilecek birşeyler vardır.
Peki sizin eşiniz sizin arkanızda mı? Kayınpedere karşı sizi savunur mu?

niye birbirinizi olduğunuz gibi kabullenmiyorsunuz? Bizimde herşeyimiz çok farklı. mesela eşim çok acelecidir bense daha olgun düşünürüm. Bir şey aklına gelince mutlak suretle yapacak bağlasan onu durduramazsın bu derece aceleci. Ben mutfaktaysam sürekli mutfaktadır elime ayağıma dolaşır ama ona göre yardım ediyor. ben bunalıyorum o acelece sofra kurulup yemek yensin havasında
onun ailesinin durumu daha iyidir benimkinin vasat.
ben egeliyim o Orta Karadenizli adını duymadığım tadına bakmadığım yemekleri seviyor. ben ne yapıyorum annesini arayıp her yemeğin tarifini istiyorum sırf eşim mutlu olsun diye. benim böyle çabaladığımı gördükçe oda kendinden ödünler vermeye çalışıyor.
siyasete gelince evinizde siyaset konuşmak niye. seçimden bir gün önceye kadar biz siyaset konuşmadık evde. eşimin zaten öyle bir takıntısı yoktur. bir gün önce sordum kime verecez diye oda ben karışmam sana kime vermek istiyorsan ver dedi sonuç olarak birbirine tam zıt iki partiye oy verdik. zaman zaman bizde anlaşmazlığa düşüyoruz ama eşimin akşam nöbeti olunca ve ben akşam eve gidince o yoksa resmen burnumda tütüyor. farkımız var diye onsuz bir hayatı düşünemem bile...

Ben de aldırış etmemek istiyorum, he he deyip geçmek istiyorum ama eşim buna izin vermiyor ki; köstek oluyor yolumuza bakmamıza. Düğün zamanı gittiğim kuaföre bile söylenmişti,erkekler çalışıyor diye. İşte en basitinden bir örnek size. Ven hiç bakmam kuafördeki eleman kadın mı erkek mi diye. Zaten kuaför salonlarındaki muhabbetten hiç hoşlanmam,işimi halledip çıkmaya bakarım. Eşim diyor ki ben sana bulacağım kuaför

Evet onlara karşı savunur ama bana da söylenir onuda onların etkisi altında kalıpta söylendiğini düşünüyorum. Yeri geldiğinde umursamasam da yeri geldiğin büyük bir kavga çıkıp sonrasında yine düzeliyoruz.
Ha ben napıyorum onun üzerine dedeye giderken normal kısa kollu birşey giyiyorum ama onun dışında kendi kriterlerimden çıkmıyorum.
Ve ben bunu eşimede kv de söyledim beni bu şekilde tanıyordunuz nasıl gyindiğimi biliyordunuz şimdi bana laf söylemeyin diye.

Sizin eşinizle olan diyaloğunuz oturmuş, koşulsuz kabul var aranızda. Ben keyfi oruç tutmazsam eminim ki bir susar iki susar üçüncü de 'kendine gel noluyoruz' der. Çünkü ona göre bir kocanın karısı üzerinde hakkı var. Yani karısının giyimi konusunda, arkadaşları üzerinde yaptırımları olabilir. Eşim yüzünden artık facebookta beğendiğim bir köşe yazısını bile paylaşamıyorum gönül rahatlığıyla . Çünkü sorun ediyor. O köşe yazarı, onun zihniyetine zıt bir isimse veya yazdıkları siyasi içerikliyse paylaşmamı kızıyor. Artık içimden gelmiyor Zaten paylaşımlarda bulunmak. Bu konuda sindirildim.
%100 haklısın boşanmayı düşünmekte. Dayak, aldatma olması gerekmiyor ille boşanmak için. Bu anlattıkların resmen zulüm benim için. Dini konularla üstümde hakimiyet sağlamaya çalışan bir insana tahammül edemem, kendimi ezdiremem. Durumun boşanmaya gittiğini anlat konuşmaya çalış sen yine de anlamasını sağla. Anlarsa, kendini değiştirirse ne ala.. Düzelmezse sen bilirsin gerisini.. Ömür boyu buna katlanmak zorunda değilsin.

niye birbirinizi olduğunuz gibi kabullenmiyorsunuz? Bizimde herşeyimiz çok farklı. mesela eşim çok acelecidir bense daha olgun düşünürüm. Bir şey aklına gelince mutlak suretle yapacak bağlasan onu durduramazsın bu derece aceleci. Ben mutfaktaysam sürekli mutfaktadır elime ayağıma dolaşır ama ona göre yardım ediyor.
ben egeliyim o Orta Karadenizli adını duymadığım tadına bakmadığım yemekleri seviyor. ben ne yapıyorum annesini arayıp her yemeğin tarifini istiyorum sırf eşim mutlu olsun diye. benim böyle çabaladığımı gördükçe oda kendinden ödünler vermeye çalışıyor.
siyasete gelince evinizde siyaset konuşmak niye. seçimden bir gün önceye kadar biz siyaset konuşmadık evde. eşimin zaten öyle bir takıntısı yoktur. bir gün önce sordum kime verecez diye oda ben karışmam sana kime vermek istiyorsan ver dedi sonuç olarak birbirine tam zıt iki partiye oy verdik. zaman zaman bizde anlaşmazlığa düşüyoruz ama eşimin akşam nöbeti olunca ve ben akşam eve gidince o yoksa resmen burnumda tütüyor. farkımız var diye onsuz bir hayatı düşünemem bile...

Yalnız canım şöyle birşey varki her insan bir olmuyor.
Senin eşin sen onun için birşeyler çabaladığını gördüğünde ödünler veriyor ama benim ki yada konu sahibinin eşi yada buradaki birçok arkadaşın eşleri öyle olmayabilir.
Ben çevremde çok görüyorum kendini yırtıyor eşi mutlu olsun diye ama herif odun(!)
Yani insanlar bir olmayabiliyor genelleme yapmak yanlış bu gibi durumlarda.

niye birbirinizi olduğunuz gibi kabullenmiyorsunuz? Bizimde herşeyimiz çok farklı. mesela eşim çok acelecidir bense daha olgun düşünürüm. Bir şey aklına gelince mutlak suretle yapacak bağlasan onu durduramazsın bu derece aceleci. Ben mutfaktaysam sürekli mutfaktadır elime ayağıma dolaşır ama ona göre yardım ediyor.
Diyelim ki bir haber izliyoruz di mi, yorum yapıyorum ,ona zıt bir yorumda hemen söyleniyor. Her gün izliyoruz tecavüz olaylarını, ona göre kadınlar bu kadar rahat,modern,feminist oldukça daha bunlar çok yaşanır. Asla kabul edemeyeceğim bir zihniyet. Boşanmaların bu kadar çoğalmasının da sebebi kadınların ekonomik olarak bağımsızlıklarını kazanarak buna güvenmeleri imiş.

X