Bireysel farklılıkların bizi getirdiği nokta

Düşünmekten çıldıracağım. Biliyırum ki ömür dediğimiz şey kısacık. Bir varmışuz bir yokmuşuz. Çekmek, ağlamak neden? Ama korkuyorum. İnsanlara dert anlatmaktan ,izah etmekten korkuyorum. Kendim adıma değil, ailemin adına korkuyorum.
ailene guzelce anlatirsan seni anlayacaklar.. bi kac aylik uzuntu icin ömrünü ziyan etme

bu ne ya valla adam yobaz çıktı..
kendisi okuyor mu inandığı kitabı?
okuduysa eşe böyle zulüm yapmanın doğru olmadığını da okumuş olması laızm
Yeni okumaya başladı, bundan önce okumuşluğu yoktu. Sadece okuduğu parça parça ayetlerden veya kulağında kalan ayet/hadislerden yola çıkarak konuşurdu. Yani aramızda bir konuyu tartışırken hemen dini bir olay, bir ayet söylüyor. Bastırmaya çalışıyor sanki

Ne güzel anlatmışsınız. Ben de kitap okumayı çok severim. Eşim geçende ne dedi biliyor musunuz? Hep solcuları koministleri okuyırsun, bir de aç Kuran'ı oku. Okuduğum yazarların hşçbirini tanımaz etmez, hayatı boyunca bir roman okumamış insanın yaklaşımına bakar mısınız? Gözümdeki değeri öyle bir sarsılıyor ki
Iste benimki karismaz hem uykusuz kaliyorum dersin hemde iku oku biriremedin alim mi olcan der bende ona cevap veririm guler geceriz uzamaz cunku sevmesede herkesin sevdigi seyin farkli olmasini anlar sizdeki sorun adam onunla ayni dusunmeni bekliyor bu cok insani geren psikolojisinu bozan bi durum ve yarin birgun cocuk olunca hersey daha zor olur sevgi saygi kalmadiysa hic cocuk filan yapmadan onune bak derim sonucta bi evlilik aileler uzulmesin diye yurumez e hadi mutsuz bi evlilige birde cocuk gelse nolcak mutsuz bi birey daha..bence ailen bi uzulur iki uzulur alisirlar sen kendin ne dusundugune bak herkesi memnun etcem diye omur gecmez

adam beklenen tablo (( bkz. kadın rahat erkek dindar olduğu durumlarda genelde kadın kapanır namazına başlar mutlu aile tablosu çıkar ve kadın kocamı çok seviyorum diye gezer)) ortaya çıkacak diye evlenmiş. sen bence boşanma fikrinden ufak ufak bahsetmeye başla bakalım ne tepki verecek. kendini frenleyecek mi yoksa yaptığını savunmaya devam mı edecek...

En büyük korkum da gelecek kırkusu, çocuğum olursa onu nasıl yetiştirebilirim? Kızım olursa bu adam, onun mayoyla denize girmesine bile izin vermez. Bana uyguladığı baskıyı kızımıza da uygular. O çocuğun psikolojisi nasıl olur kim bilir? Ben rahat büyüdüm, Allah bana çok iyi bir anne/baba vermiş çok şükür. Bize hiç karışmadılar, bizim seçimlerimiZe saygı duydular, bizi iyi yetiştirdiler,hiçbir şeyden eksik bırakmadılar. İstediğimizde arkadaşımızda kaldık, turlara katılıp ülkemizi gezdik, zaman oldu eve geç geldik. Kendimizi bildikten sonra gerisi boş. Ama ben bu adamdan çocuk yaparsan hele ki kızım olursa baskı altında büyücek diye düşünüyorum. Bazen şaka/ciddi olarak eşim der ki 'kızımız olursa onu senin eline teslim etmem,kendşn gibi yaparsın'. Ne biçim bir laftır bu
Madem bu kadar olumsuzsun onun gözünde neden evlenmiş o zaman seninle?

adam beklenen tablo (( bkz. kadın rahat erkek dindar olduğu durumlarda genelde kadın kapanır namazına başlar mutlu aile tablosu çıkar ve kadın kocamı çok seviyorum diye gezer)) ortaya çıkacak diye evlenmiş. sen bence boşanma fikrinden ufak ufak bahsetmeye başla bakalım ne tepki verecek. kendini frenleyecek mi yoksa yaptığını savunmaya devam mı edecek...
Boşanmaktan ufak ufak bahsetme evresini çoktan geçtik biz. En az üç kez o kararı aldık, sonra tekrar barışıp sarılıp ağlayıp devam ettik.

Yeni okumaya başladı, bundan önce okumuşluğu yoktu. Sadece okuduğu parça parça ayetlerden veya kulağında kalan ayet/hadislerden yola çıkarak konuşurdu. Yani aramızda bir konuyu tartışırken hemen dini bir olay, bir ayet söylüyor. Bastırmaya çalışıyor sanki

öf aynı babam
insan çok rahatsız oluyor ya böyle nutuk atar gibi her konuyu bir ayetle noktalayınca.
tabi artık eşin nasıl yorumluyorsa kendisinde sana da müdahale hakkını bulmuş.

Hayat çok kısa. Çile çekmeye mi geldin? Sevgili eşin o sana oku dediği kuranın türkçesini hiç okuyup anlamaya çalışmış mı? Dinde zorlama olmaz kelimesini duymuş mu?
Çalışan insansın eğer işyerinde verimin düşerse kapının önüne koyarlar o nedenle arada yoğun olduğun günler tutmasan ne olur? Hatta hiç tutmasan kime ne.. Günahı da senin sevabı da. Bu kadar zıt iki insan bir arada olmaz.
Siyaset de çok önemli siyasileri görüyorsunuz neler sayıyorlar birbirlerine. Onlar öyle dedikçe evde huzur olmaz.
Sen de yanlış yapmışsın bu adamla evlenmekle güzelim ya. Evde dayak yok belki ama psikolojik şiddet var bence evli kalma kararını gözden geçir. Ailene bunları biraz anlatsan inan evli kalmana onlar da izin vermez. Seni istediğin gibi yetiştirmişler odunun teki üzsün diye mi..

Düşünmekten çıldıracağım. Biliyırum ki ömür dediğimiz şey kısacık. Bir varmışuz bir yokmuşuz. Çekmek, ağlamak neden? Ama korkuyorum. İnsanlara dert anlatmaktan ,izah etmekten korkuyorum. Kendim adıma değil, ailemin adına korkuyorum.

bu şekilde bir ömür mutsuz olacaksın..boşanıncada 3-5 konuşulur anlatılır sonra herkes alışır..

Madem bu kadar olumsuzsun onun gözünde neden evlenmiş o zaman seninle?
Ona göre, flört dönemindeyken ben böyle değilmişim. Daha sevecen, daha naşf, erkek gibi sürekli siyasetten konuşmuyormuşum zamanında. İyi de hiç hiç değil. Evet,daha sevecendim çünkü bu kadar hırpalanmamış,yaralanmamıştım. Deli gibi seviyordum. İlk aşkımdı. Zamanla yaralar oluştu, eski sıcaklığımı kaybetsem de hep sevdim. Kaldı ki kıyafetlerim konusunda evlendikten sonra aşırıya kaçmadım. Onun istemediği şeylerin bazısını çıkardım hayatımdan. Ama başkarda ' bu giydiğin güElmiş' dediği şeyleri şimdi istemeyen o. Nişanım evde oldu ve dekoltesiz olmayan sıradan bir elbise giyindim. O elbiseyi yzun uğraşlardan sonra buldum. Çünkü abiye olmasın istiyordum, mini olmasın, göğüs/sırt açıklığı olmasın istiyordum. Vee nihayet buldum. Sadece kolu kısa idi kalın askılı,diz hizasında bir elbise. Nişan için çok sıradandı belki. Ama burnumdan getirdi o elbiseyi

Ona göre, flört dönemindeyken ben böyle değilmişim. Daha sevecen, daha naşf, erkek gibi sürekli siyasetten konuşmuyormuşum zamanında. İyi de hiç hiç değil. Evet,daha sevecendim çünkü bu kadar hırpalanmamış,yaralanmamıştım. Deli gibi seviyordum. İlk aşkımdı. Zamanla yaralar oluştu, eski sıcaklığımı kaybetsem de hep sevdim. Kaldı ki kıyafetlerim konusunda evlendikten sonra aşırıya kaçmadım. Onun istemediği şeylerin bazısını çıkardım hayatımdan. Ama başkarda ' bu giydiğin güElmiş' dediği şeyleri şimdi istemeyen o. Nişanım evde oldu ve dekoltesiz olmayan sıradan bir elbise giyindim. O elbiseyi yzun uğraşlardan sonra buldum. Çünkü abiye olmasın istiyordum, mini olmasın, göğüs/sırt açıklığı olmasın istiyordum. Vee nihayet buldum. Sadece kolu kısa idi kalın askılı,diz hizasında bir elbise. Nişan için çok sıradandı belki. Ama burnumdan getirdi o elbiseyi
Madem dinine de bu kadar düşkün, o zaman açsın okusun peygamberimizin hayatını, eşine nasıl davrandığını görsün de ibret alsın...

bu şekilde bir ömür mutsuz olacaksın..boşanıncada 3-5 konuşulur anlatılır sonra herkes alışır..
Ben unutur hayatıma bakarım,işe daha çok sarılırım. Bir şekilde yaşarım,alışırım yalnızlığa. Derdim sadece ailem. Anne ve babam. Son birkaç yıl içinde ailemizde derin üzücü olaylar oldu,zaten hepsi kırık dökük. Nasıl derim onlara

bence zamanla birbirinize alışacaksınız
senin alttan almanı, zıtlaşmamanı istiyor
ya boşanacaksınız ya da onun istediği gibi oluyor görüntüsü vererek bildiğini okuyacaksın
o kendini aile reisi, evde sözü geçen zannedecek
bazı insanlara dürüst olmamak gerekiyor malesef
idare ede ede alışacaksınız evliliğe

Madem dinine de bu kadar düşkün, o zaman açsın okusun peygamberimizin hayatını, eşine nasıl davrandığını görsün de ibret alsın...
Yahu bana diyor ki ' benim bazı arkadaşlarım aşırı muhafazakar, bazıları da çok rahat. Evli olanlar da var bekar olanlar da. Arkadaşlarının durumuna zihniyetine göre giyinecekmişim.' Aynen bunu dedi . Nevrim döndü. O ne demek yaa dedim. Muhafazakarın yanında farklı, rahatın yanında farklı bekarın yanında farklı mı giyinicem dedim.

bence zamanla birbirinize alışacaksınız
senin alttan almanı, zıtlaşmamanı istiyor
ya boşanacaksınız ya da onun istediği gibi oluyor görüntüsü vererek bildiğini okuyacaksın
o kendini aile reisi, evde sözü geçen zannedecek
bazı insanlara dürüst olmamak gerekiyor malesef
idare ede ede alışacaksınız evliliğe
Buna benzer şeyleri eşim de söylüyor. Yapmacık da olsa , içinden gelmiyorsa da yap dediği diyor. Zamanla o, bana yaklaşırmış . Ama yapmacık olamıyorum,içime sinmeye tmm diyemiyorum.olmak istemediğim biri gibi davranmk,mutlu rolü oynamak istemiyorum. Ya dediği gibi olmazsa, ya bir de çocuk olursa

Yahu bana diyor ki ' benim bazı arkadaşlarım aşırı muhafazakar, bazıları da çok rahat. Evli olanlar da var bekar olanlar da. Arkadaşlarının durumuna zihniyetine göre giyinecekmişim.' Aynen bunu dedi . Nevrim döndü. O ne demek yaa dedim. Muhafazakarın yanında farklı, rahatın yanında farklı bekarın yanında farklı mı giyinicem dedim.
iste buradan da karakter yoksunu oldugu çıkıyor

Bir yaşıma daha girdim

X