bireysel emeklilikteki en kazançlı fonlar neler? ( fikir alışverişi yapalım)

hosbess

Guru
Kayıtlı Üye
28 Şubat 2013
1.144
1.239
slm arkadaşlar. bir senedir bireysel emekliliğimi ödemekteyim. 1 senedir %100 de yüzünü ALTIN EYF de değerlendirdiğim 2kuruş birikimimde habire zarar ettirmekte ... yılda 100 küsür lira ana paramdan zarar etmiş vaziyetteyim. SORUM ŞUKİ. BİREYSEL EMEKLİLİKTEKİ BİRİKİMİNİZİ HANGİ FONDA DEĞERLENDİRMEKTESİNİZ????BUYRUN FİKİR ALIŞVERİŞİNE....

Son düzenleme:
ben faizsiz olanı seçtim. çoğu faizliydi.
benim %50 altın
%50 buğdaymıydı neydi

_asmunikal_, canım aylık hesap özeti gönderiyolar yazılı esktre yada mail olarak. orada detaylarda görebiliyosun...ekstrede DEVLET KATKISI BİLGİLERİ- EMEKLİLİK FONLARI BİLGİLERİ HESAP BİLGİLERİ OLMAK ÜZERE 3 ana başlık altında detaylı bilgiler mevcut. birikiminizi burdan heray düzenli takip etmezssniz. paranız zarar ederek erir ve siz yılda 6 kez fon değiştirme hakkına sahipken müdahele bile etmemiş olursunuz. paranıza yazık olur....EĞER EKSTERENİZ ULAŞMIYORSA SİZE bankanızın danışma hattından talep edin mutlaka

Merhaba hanimlar ben bu sene bireysel emeklilige basladim 12 bin tl yatirdik yurtdisinda oldugum icin biz senede 1 kere yatiracaz aylik deyil.
Ama paraya ihtiyavimiz var bu sene izine guderken parami geri almak istiyorum yatirdigim 12binlirami geri verirlermi yoksa kesinti oluyormu

bıreysel emeklılık hakkında fazla bır bılgım yok ama bankada su sekılde bılgı vermıslerdı
aylık 100tl yatırırsan devlette 25 tl vercek sana yanlız bu parayı yanı 100 tl yı 10 sene yatırıp hıc cekmemek gerekıyor eger cekersenız 25 tl lık verdgı faızı alamıyorsnz sadece ana paranızı alablıyorsnz

X