birbirini çok iyi tanıyan 2 yakın arkadaşın iyi bir duygusal ilişki kurma ihtimali var mı?

Canım benim çok teşekkür ederim :) dediğim gibi her ilişkide olan tartışma bizdede oldu hatta burdaki bütün konularım kötü anlarımızla ilgili. Sende ölç biç ama oluo. İnan çokta güzel oluo :)
Allahm gönlümüze göre versin cümlemizin :KK72:
önceki konularına bi göz atayım :KK66: , belki ilerde benim de ihtiyacım olur :) , amin canım .. tekrardan mutluluğunuz daim olsun der, teşekkür ederim aylaştığın için. bikaç yıl önce ben de belki aşk ille de aşk, aşk olmazsa olmaz derdim ama şimdi tanıdığım bildiğim e iyi de anlaştığım biri varsa kimin hali var diyorum tekrar birine aşık ol, tanıi, kendini anlat. . vs off hayat kısa kuşlar uçuyo demi :)

iki senelik en yakın arkadaşım sırdaşımla sevgiliyim oldu bal gibide oldu 1.5 yıldır beraberiz maşallah deyin
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar: Maşallah Gloom :) , valla buörnekleri duyunca , gdip boynuna atlayıp caaannnıımmm çok geç kaldık hadi başlayalım diyesim geliyor ah bi de madalyonun aksi,lanet, beter ihtimalleri olmasa :)

Onda vardi bir seyler hatta baya şeyler. Mantigimi kullanayim deneyeyim dedim o kadar sene kül oldu gitti. Arkadasimi kaybettigimle kaldim.
yani duygu olmadan sadece mantıkla başlanınca gitmiyor, çok haklısın :KK43: ilgi hoşumuza gidiyo, belki severiz diyoruz ama tıkanıyor :KK43: , hem biten bi dostluk için üzülüyor insan hem de karşı tarafın duygularını bildiğin için ve denyip hüsrana uğraadığı için kendine kızar insan

Ben önce düşüncemi , sonra yaşadığımı söylemek isterim.

Düşüncem ; Ben bundan güzel bir ilişki düşünemiyorum.Hep korkmaz mıyız karşımızdakini tanımamaktan? İşte en güzel fırsat hem tanıyorsun nasıl bir insan olduğunu bilip güveniyorsun, hem seviyorsun.İlerde hem eşim, hem en yakın arkadaşım dedikleri böyle çiftlerden çıkıyor bence.

Yaşadığım ; Aynen söylediğin gibi bir durum söz konusu oldu.A'dan Z'ye kadar tanıdığım , yeri geldiğinde bana ailesinden bile öte olduğumu söyleyen , tanıyıp güvendiğim, sevdiğim adam tek kelimeyle KORKTU! Belki ciddi bir ilişkiye başlamaktan , belki bu ilişkiyi de batırırsa beni de batıracağından. Ama azıcık cesaret olabilseydi yüreğinde çok iyi bir çift olacağımıza inanıyordum. Beni sevdiğini kendine zorla da olsa itiraf etmiş ama kendinini sevmemeye zorlamış bir adamdan bahsediyorum... Şans mıdır bu şanssızlık mı bilemedim.

Sonuç ; Artık konuşmuyoruz.Adeta 2 yabancı gibiyiz.Ama ne demişler ? Hayat devam ediyor..

düşünce kısmın cidden , uzmanların bile öngördüğü,filmlerdeki gibi iyi bi çiftin öncelikle iyi birer arkadaş olabilmesi harika bir şey olmalı, yaşadığın ise üzücü ; kendine güvenememiş, olmazsa dediğin gibi seni de üzebileceğinden çekinmiş, ağırlığunı kaldıramamkatan belki seni hakkedememekten. ve en kötüsünü bence kendine itiraf ettiği sevgisinin arkasından gidememiş :KK43:
Elbette şanssızlık mı, yoksa daha güzel bir şansın önünü mü açmıştır onu zaman gösterir... Dilerim ki hayat bundan sonra hepimiz için iyi ki de olmuş, ne iyi olmuş diyebileceğimiz sürprizlerle devam eder :)

Sevgili olmak başka şey..
yaşayıp görmek lazım. .
oladabilir, olmayadabilir. .

Konuna gezinirken denk geldim aynı şekilde bir arkadaşlık dostluk ayrı şehirler araya giren uzun görüşememe durumu birbirimizin önceki ilişkilerinde akıl vermede vardı ve inanırmısın ben boğa o akrep burcu arada çekim vardı ama ön ayak olan ikimizinde çok yakın olduğu ortak arkadaşımız oldu 2yıllık yakın arkadaşlık 2 yıllık sevgililik 15 ay nişanlılık derken şimdi bir ay sonra 3 yıllık evli olacağız ve 8 aylık bi kızımız var evlilikte arkadaş gibi olabilmek bence çok önemli birbirinden gizlin saklın olmadığı için evlilikte daha huzurlu oluyor ve inan çok yakın arkadaşta olsan ilk sevgili olarak elini tutması dizlerini titretiyor

ben emın olamadıgım ıcın 2 sene bekledım cok yakınımdakını kaybetmek daha cok koyardı.
sonra denedım ve yaklasık 1,5 yıldır evlıyız.
hıc dezavantajı olmadı , tam aksıne avantajının cok oldugunu dusunuyorum .
acıkcası cesaret ısı bıraz..

ben de esimle cok samimiydim. Yani ilk 3 sene hic konusmayip son 1 sene de yakinlasmistik sohbet muhabbet derken ortak yonlerimiz konusmalarimiz o cekimle neredeyse bi 5 ay falan cok samimi dosttuk. Ama bizde hep bi flortoz tavir vardi. Arada derdim bana mi oyle geliyor acaba belki sadee dost olarak goruyordur diye. Sonuc olarak birlikteligimizin 3. senesine donerken 4. evli gunumuz :oops::KK72::KK72:
esimle bizde sik sik birsey demeden birbirimize ayni seyi dusunuyor olurduk. Ben demeden daha derdi daha dusunurdu yapardi. Simdi de benim ne diyecegimi nasil tepki verecegimi cok iyi bildiginden ona gore davranir bende ona ayni sekilde. Bu denli tanimak iyi birsey bence. Ona gercekten deger verdigin icin ona hitap etmesi istekleri zevkleri dusuncelerine gore hareket etmek daha kolay.
Dezavantaji herseyini biliyorsn ya kuzum o kotu iste. Eski sevgilileri arkadas muhabbetleri capkinliklari falan filan iste. bunlara takiyorsan malzeme bulmak hic zor olmuyor :KK19::KK47:

denemiştik olmadı çünkü onu hep arkadaş gibi görmüştüm.. herşeyimi anlatıyodum ona herşeyimi biliyodu o ise benden hep çok etkilenmiş benim haberim yoktu 4 5 senedir bana karşı plotonik aşıkmış şimdi arkadaşlığımızda bitti keşke hiç böyle olmasaydı çünkü arkadaş olarak çok iyi efendi ve doğru biriydi ama elektiriklenme yok yok yok olamyınca olmyuo kızlar:KK43:

Eşimden önceki ilişkim, en yakın arkadaşımla oldu. o da 1 ay ya sürdü ya sürmedi. Biz yürütemedik.. Sebebi benim onu sevgili olarak göremememdi aslında.
En yakın arkadaşımdan da olmuş oldum..

Ama çevremde var yürütüp evlenenler. iki kişi de birbirini o gözle görüyorsa olabilir. değilse zorlamanın alemi yok

Merhaba sevgili KK hatunları ,başlığını açtığım konu direkt benle ilgili değil ama merak ediyorum. Birbirini çok iyi tanıyan , konuşabilen,eğlenebilen , yeri geldi mi farklı görüşleri olmasına rağmen tartışabilen, onun nasıl davranacağını, ne söyleyeceğini bile o yapmadan kestirebilen 2 insan dostluktan sevgililiğe geçerse bunun avantajları veya dezavantajları ne olur ?
Aynı zamanda en başından ruhsal olarak da fiziksel olarak da farkedilen/edilmeyen, belli edilen/edilmeyen bir çekim söz konusuysa ?

Tanıdığın bi insanla birlikteliğe başlamak mı iyidir, yoksa sıfırdan yepyeni bi insana şans verip, tanımaya çalışmak mı?
benim öyle olmuştu. iş arkadaşımdı, hatta kız ayarlamaya falan çalışmışlığım bile olmuştu. bana çok yakıştığımızı söyleyenlere, saçmalamayın " arkadaşım ve o gözle asla bakabileceğim biri değil, hiç bir şey hissetmiyorum" dedim. sonra benle farklı ilgilendi, hislerini açtı, ben de kayıtsız kalamadım ve 2 yıllık arkadaşıma deli gibi aşık oldum, evlendik hatta, çok da sevdim. sonra ne oldu? beni terk etti. arkadaşken konuştuklarımız kavga konusu oldu falan filan.
çok fazla sır vermediysen avantaj olabilir.
ayrıca geleceği kim kestirebilir ki?

önceki konularına bi göz atayım :KK66: , belki ilerde benim de ihtiyacım olur :) , amin canım .. tekrardan mutluluğunuz daim olsun der, teşekkür ederim aylaştığın için. bikaç yıl önce ben de belki aşk ille de aşk, aşk olmazsa olmaz derdim ama şimdi tanıdığım bildiğim e iyi de anlaştığım biri varsa kimin hali var diyorum tekrar birine aşık ol, tanıi, kendini anlat. . vs off hayat kısa kuşlar uçuyo demi :)

aynen öyle yürü gitsin :KK70: :KK70:
şaka sakın yapmaa :KK70: ama güzel hissetmek yaşamak çok güzel :)

2007 yılında tanıştık.
Aynı mahallede oturuyorduk.
Arkadaş olduk, daha sonra yakın arkadaş olduk, daha sonrasında bildiğin kanka olduk.
İkimizinde sevgilileri oldu, yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmeyecek kadar yakın arkadaş olduk.
Hatta akşamları dışarı çıkacağımz zaman babam tek çıkmama izin vermezken, gelip o izin aldığında gönderiyordu.
Yıl oldu 2009 askere gidecekti, eğlence yaptık ettik ağlaştık.
Acemi birliğine gitmesine 1 gün kala ilişkimiz başladı.
Hooppp ertesi gün askere gitti.
15 ay bekledim.
Yıl 2014 evlendik :)

Benim ki sorunun cevabına olumlu bir örnek.
Olumsuz olanları, ters tepenleri de vardır elbette.

burçlara gereğinden ilgili ve takıntılı biri olarak ilk sorguladığım buydu: burç uyumu .. çok okudum akrep- boğayı ya süper uyum, ya düşman denir çünkü karşıt burçlar.. ama yükseleninde yanılmıyorsa bi yerden işin ucunu tutabiliriz öyle mi? geçer not alıyor muyuz ?
bence süper :) kadın boğaları severim ama erkek boğalara güvenmiyorum bazı sebeplerden :) akrepler her zaman en yakın arkadaşım olmuştur,bir tane de akrep sevgilim vardı .bu arada ben yengecim ve ben de burç uyumuna dikkat ediyorum.

Eşimle hiçbir çekimimiz yoktu iş arkadaşıydık dertleşirdik v.s o zamanlar çıktığı kızı falan tanıyodum onunla alakalı falan konuşurduk uzun süre sonra biz başladık, ama iş ciddiye binince nişanlılık ,evlilik eskiler ortaya dökülebiliyo ister istemez.

Bu kadar çok şey paylaştıgınız biriyse çok tavsiye etmiyorum aramızda çok büyük problemler yok ama ister istemez kızgınlıkla eskiden şöyle oldu, böyleydin diyebiliosun

Eşimle hiçbir çekimimiz yoktu iş arkadaşıydık dertleşirdik v.s o zamanlar çıktığı kızı falan tanıyodum onunla alakalı falan konuşurduk uzun süre sonra biz başladık, ama iş ciddiye binince nişanlılık ,evlilik eskiler ortaya dökülebiliyo ister istemez.

Bu kadar çok şey paylaştıgınız biriyse çok tavsiye etmiyorum aramızda çok büyük problemler yok ama ister istemez kızgınlıkla eskiden şöyle oldu, böyleydin diyebiliosun
Anlıyorum, tabi ilişki boyut değiştirince arkadaşken fikir verdiğin, yol gösterdiğin kişileri yeri geliyor kıskanabiliyosun,,
peki çok büyük tartışmalar çıktı mı sizin ilişkinizde hani bu eskilerin gündeme gelmesi dışında? yani arkadaşken tanıdığınız eşiniz, şaşırtacak şekilde değişti mi sevgili ya da eşiniz olunca? bu arada paylaşım için teşekkürler :KK68:

X