• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Örgü birbirinden marifetli hanımlar evde ip perde yapıcam bi yardım

Bebek örgüleri, örgü teknikleri, Tığ işi örgüler, Örgü oyuncaklar, Örgü takılar,

bahargunesi

Guru
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
697
94
323
kızlar oturma odama ip perde yapmak istiyorum tercihen makrome ve dut ip kullanıcam lakin bilmediğim daha doğrusu içinden çıkamayacağım sorular var kafamda tığ örgü işinden pek anlamayan biri olarak ekleyeceğim netten bulduğum resimlerdeki

1-perde düğmesi takılan kısımlar nasıl yapılıyor detaylı bir tarif rica edebilirmiyim (tığla mı? tığla ise kaç numara?)
2- bu kısımlar hangi iple örülmeli yani makrome iplemi sakallı iple mi yoksa başka bir iple mi?
3- üst kısım örüldükten sonra ipler oraya nasıl takılacak yani her kutucukta çiftli ip mi olacak atkı püskülü gibi??

kızlar sizden yardım bekliyorum büyük paralar verip alamam en azından kendim daha uyguna yapmak istiyorum epeydir nette araştırıyorum detaylı bir bilgiye ulaşamadım. Hadi KKnın marifetli hanımları yardımlarınızı bekliyorum

$cimg2008pn4.jpg $yesil-ip-perde-modeli.jpg

ilk resim beyaz olan nette ararken KK dan bir arkadaşın ikinci resimi bilemiyorum :)

Son düzenleme:
aşağıdakı yazıyı nette buldum umarım işe yarar

'''Uzun zamandır nette bu koza ipten yapılan perdeleri görüyor ve çok hoşuma gidiyordu. Bende yapmak istiyor fakat bir türlü cesaret edemiyordum. En sonunda gittim ipleri aldım. Bu koza ipler yeni çıkmış hoşuma gitti doğrusu. Koltuk takımlarım bordo krem renklerinde olduğu için bu renk ipleri tercih ettim. Mutfağım amerikan mutfak olduğu için ilk olarak deneme amaçlı mutfak perdemi yaptım. Ama gördümkü çok güzel oldu :) Bu gün gidip biraz daha ip alacağım salon perdelerinide tamamlayacağım. Yapılışına gelince; ilk olarak camın genişliğini ölçerek sekiz kafes olacak şekilde sakallı ip ve 2 numaralı tığ ile trabzan yaptım. Daha sonra iplerimi istediğim uzunlukta keserek her iki ipin ucunuda çakmak ile yaktım ki sökülmesin. Daha sonra birer kafes atlayarak bir bordo bir krem olacak şekilde iplerimi kafeslere bağladım. Geçmeli halkalarıda 10 ar cm. aralıklarla takıp perdemi tamamladım. Bu perde için üç adet koza ip bir adet sakallı ip gitti. Perdelerimle uğraşırken bir yandanda organze kumaştan pullu şıkır şıkır kırlentler dikiyorum. Bitsin fotoğraflayıp sizlerlede paylaşacağım. Yorumlarınız benim için çok değerli. Yorumlarınızı bekliyorum hanımlar :)'''

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende düşünüyorum ama henüz ipi nereden alacağımı bile bilmiyorum. çok kalın olanları var serçe parmaktan biraz ince onlarla çok güzel oluyor. ama dediğim gibi ipi nereden alacağımı bilmiyorum. Ben balkonuma yapmayı düşünüyorum ipi nereden alacam ? :(

bu da benim ilk denemem. Pazardan tanesi 1 liradan 2 tane şal ipi ile yaptım. Teras kapısına taktım.Korniş ile takılırsa daha güzel durur. Geliştireceğim.

Eklentiler

• ip perde.jpg
    ip perde.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 2.069
Son düzenleyen: Moderatör:
Back