doğru söylüyosunuz aslında. işte o yüzden anneme de değindim. onunla olan ilşkimden herhalde öyle kodlandım. belki bana biraz öyle gelen kadınlara farkında olmadan terslik ediyorumdur. bilmiyorum ki.Femine'yi feminen, kadınsı manada kullanıyorsan sorunu çözdüm sanırım. Annen duygularıyla hareket eden ve pasif agresif tepkiler veren bir kadın ve annenin sevmediğin karakter özelliklerini hep kadınsı olarak nitelendirmişsin. Halbuki bunlar karakter özelliğidir. Mesela ben hep kadınların daha az duygusal daha planlı hareket ettiğini düşünürüm. Erkekler genelde anlık duygularıyla tepki verir. Tabi bunlar benim kişisel gözlemlerim.
faat müsait arkadaş kadronuz var mı acebabacım ben de bunları sevmiyorum ve hep diyorum ki bi yanlış ediyorsam bana söyleyin konuşalım çözelim sorunlarımızı insan gibi. ama yok! illa arkadan iş çevirmeler.
doğru söylüyosunuz aslında. işte o yüzden anneme de değindim. onunla olan ilşkimden herhalde öyle kodlandım. belki bana biraz öyle gelen kadınlara farkında olmadan terslik ediyorumdur. bilmiyorum ki.
Maalesef insanların %90'ı çıkar peşinde dostluklar kuruyor böyle arkadaşlıklar kuracağına yalnız kalıp bu sitede paylaşımlarda bulunmak daha makul ;-)Merhaba ablalarım, kardeşlerim bacılarım, (halka sesleniş girişi gibi oldu)
Sorunum kadınlar. Hiç kadın arkadaşım yok. Bayağıdır da yok. 25 Yaşındayım. Nereden baksanız 3-4 senedir, hani olur ya, birlikte dertleştiğiniz konuştuğunuz, gezdiğiniz günlük arkadaşlarınız. Bende ondan yok. Zaten çok sosyal de sayılmam, yine birkaç erkek arkadaşım varsa da kadın kısmıyla işlerim hiç iyi gitmiyor. Fakat psikolojik olarak buna ihtiyacım da var, yani erkeklerle neyi nereye kadar konuşabilirsin?
Ben neden böyle oldu onu diyeyim, siz de ben de ne sıkıntı var nasıl çözerim varsa bir fikriniz, iki kelam yardımcı olun lütfen.
Şimdi benim annem çok femine bir insan. Zaten kadın değil mi o ne demek diceksiniz, şöyle: babamı da kaybettikten sonra, iyice ayyuka çıkacak şekilde çok duygusal. Değişken. Bana babammışım gibi davranıyor mesela. Trip atıyor. İnsanın kendi annesi trip mi atar? Atıyor. Olaylara sadece duygusal baktığı için misal hata yapacağı zaman toparlamak bana kalıyor. Hep ilgi istiyor. Türetin bunları. Annem hep böyleydi. Ben de erkek çocuk gibi büyüdüm biraz bu yüzden. Ve ben küçükken annemin (psikolojik) rahatsızlanması babamla boşanmaları falan derken anne-kız iletişimimiz de yıllar önce ciddi darbeler aldı. Yani anne-çocuk bağlılığım zedelendiği için bir femine olmaya istemsiz kastım var zaten.
Fakat yine de uzun zaman kızlara karşı bir ayrımcılık etmedim. İnsanlar beni sever genelde. Üniversite bitene kadar da hep kız arkadaşlarım oldu. Fakat nasıl oldu?
Örneğin taşınıyoruz bir kızla, diyelim ki çok uyuşuyor kafamız. Kaynaşıyoruz. Dertlerimizi paylaşıyoruz. O zaman ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum insanlara. Fakat noluyorsa, artık sıkılıyorlar mı, hep kazık yiyorum kız arkadaşlarımdan. Mesela bir tanesi, beni sevgilisine göz koymakla suçlayıp hakkımda dünyanın dedikodusunu yapıp gitti. Bu arada Allah çarpsın çocukla bir alakam yok hatta onaylamamış olmama rağmen çocuğu kızın gönlü olsun diye laf bile etmemiştim. Ben bu kız bir gün kendini kötü hissediyor diye ablamın nişanından çıkıp yanına koşmuş insanım. (yani bakın ne harikayım diye değil elimden geleni yapmaya çalışıyorum babında) Kızlar hep gelip benle dedikodu yapıp, dertleri oldu mu çağırıp işleri bitince gidiyorlar. Onlarla gezip tozunca iyi, triplerine tamam diyince iyi aksi durumda kötü. Hayır onu bile sürekli yapsanız sıkılıyorlar zaten sizden. Anlamıyorum ki hiç mi düzgün insana denk gelmedim ya da ben neyi yanlış yapıyor olabilirim? Şimdi özellikle kızlara hiç yanaşıp konuşmuyorum. Çok gruplaşıyorlar mesela. İş yerinde falan da böyleler. Gruplaşmazsam dışlanıyorum. Ya ben çok kötü bakıyorum, ya kızlar arasında arkadaşlık kalmamış. Acaba neslimle mi alakalı bir şey?
Sizce?
doğru söylüyorsunuz biraz da dünya yamuldu gerçekten.Maalesef insanların %90'ı çıkar peşinde dostluklar kuruyor böyle arkadaşlıklar kuracağına yalnız kalıp bu sitede paylaşımlarda bulunmak daha makul ;-)
Sen ayaklarının üzerinde durup ilerde sağlam temelli bir aile kurnaya bak boşver milleti eskiden arkadaş çevrem hayli genişti sonra bir baktım kötü günümde bir ebeveynlerim bir de eşim kalmış gerisi teferruat ...doğru söylüyorsunuz biraz da dünya yamuldu gerçekten.
bu konuda ırkçılık yapmak istemiyorum ama bizim ulkemizde neden bilmiyorum çoğunluğun amacı erkek bulmakneden olmasın deneyelm hatta birbirimizden sıkılırsak oturup konuşalım neden oldu şimdi diye belki çözüm buluruz (((=
pelincim o işleri ben de sevmiyorum. dediğim gibi belki çok bence onu öle etme diyen bi yapım olabilir. ama bu söyleneblr uyarılablr dinlerim. kazık atılmazki d im.
aksine çok doğru söylüyosun. kadınların da arkadaşlıkları bu yolda iş birliğine dönüşmüş. daha çok rakip olmayacak kendi davalarını destekleyecek adam arıyorlar. öyle olmayınca da arıza çıkıyor. düşünsene kız arkadaşm erkek arkadaşna sardığımı sanıp tövbe estağfurullah bunu gidip hocama falan anlatmış. kızlarböyle şeyler yapıyor. yanaşmaya korkar oldum artık.bu konuda ırkçılık yapmak istemiyorum ama bizim ulkemizde neden bilmiyorum çoğunluğun amacı erkek bulmak
hayatının başarısı kocasinin olması
ben arkadaşımın kocasıyla,ssevgilisiyle konusamayacaksam ne anlamı var ?
veya arkadaslarim tabiki benim sevgilimle de arkadaş olabilmeli
çok saçma bi şey söylemiş gibi oldum ama konuyla alakası var =) niye böyle kopuk anlattim bilmiyorum
temelinde kadinsal kiskanclik yatıyor sanırım
biz de bu duygulardan arindigimiz için bir yerde kopuyor bence
ama bir şey soyleyeyim miaksine çok doğru söylüyosun. kadınların da arkadaşlıkları bu yolda iş birliğine dönüşmüş. daha çok rakip olmayacak kendi davalarını destekleyecek adam arıyorlar. öyle olmayınca da arıza çıkıyor. düşünsene kız arkadaşm erkek arkadaşna sardığımı sanıp tövbe estağfurullah bunu gidip hocama falan anlatmış. kızlarböyle şeyler yapıyor. yanaşmaya korkar oldum artık.
ama bir şey soyleyeyim mi
ben insanın yaratılisinin kötü olduğunu düşünüyorum
insan bencil insan acimasiz
karşılıksız sevdiklerimiz kan bagimiz olanlar
bunun dışında ben mükemmel dostluk kavramina şahit olmadım
mutlaka aksi vardır şimdi biri çıkıp karşı çıksa bir şey soyleyemem
ama dedigim gibi romantiklestirmeye gerek yok galiba çok bir şey kaybetmiyoruz =))