Biraz Sitem Biraz Yardım Çağrısı: İçimdeki Kadın Nefreti

di mi belki de ben çok büyüttüm meseleyi. iyi geldi valla konuşmak. arada foruma neyim girmeliymdir belki ((=

Femine'yi feminen, kadınsı manada kullanıyorsan sorunu çözdüm sanırım. Annen duygularıyla hareket eden ve pasif agresif tepkiler veren bir kadın ve annenin sevmediğin karakter özelliklerini hep kadınsı olarak nitelendirmişsin. Halbuki bunlar karakter özelliğidir. Mesela ben hep kadınların daha az duygusal daha planlı hareket ettiğini düşünürüm. Erkekler genelde anlık duygularıyla tepki verir. Tabi bunlar benim kişisel gözlemlerim.

faat müsait arkadaş kadronuz var mı aceba :KK70: bacım ben de bunları sevmiyorum ve hep diyorum ki bi yanlış ediyorsam bana söyleyin konuşalım çözelim sorunlarımızı insan gibi. ama yok! illa arkadan iş çevirmeler.

Femine'yi feminen, kadınsı manada kullanıyorsan sorunu çözdüm sanırım. Annen duygularıyla hareket eden ve pasif agresif tepkiler veren bir kadın ve annenin sevmediğin karakter özelliklerini hep kadınsı olarak nitelendirmişsin. Halbuki bunlar karakter özelliğidir. Mesela ben hep kadınların daha az duygusal daha planlı hareket ettiğini düşünürüm. Erkekler genelde anlık duygularıyla tepki verir. Tabi bunlar benim kişisel gözlemlerim.
doğru söylüyosunuz aslında. işte o yüzden anneme de değindim. onunla olan ilşkimden herhalde öyle kodlandım. belki bana biraz öyle gelen kadınlara farkında olmadan terslik ediyorumdur. bilmiyorum ki.

doğru söylüyosunuz aslında. işte o yüzden anneme de değindim. onunla olan ilşkimden herhalde öyle kodlandım. belki bana biraz öyle gelen kadınlara farkında olmadan terslik ediyorumdur. bilmiyorum ki.

Ya da farkında olmadan onları seçiyorsundur arkadaş olarak. Hani baba kompleksli kızlar bir şekilde hep babalarına benzeyen erkeklere aşık olurlar ya, sendeki de öyle olabilir.

belki de dışarıda öyle insanları bulup onlarla anlaşsam annemle aram düzelir sanıyordur bilinçaltım. arkadaş evde portatif bir freud olmaması ne ciddi bir sıkıntı. acaba bunu çözümlemek için ne yapmak gerekiyordur.

Merhaba ablalarım, kardeşlerim bacılarım, (halka sesleniş girişi gibi oldu)

Sorunum kadınlar. Hiç kadın arkadaşım yok. Bayağıdır da yok. 25 Yaşındayım. Nereden baksanız 3-4 senedir, hani olur ya, birlikte dertleştiğiniz konuştuğunuz, gezdiğiniz günlük arkadaşlarınız. Bende ondan yok. Zaten çok sosyal de sayılmam, yine birkaç erkek arkadaşım varsa da kadın kısmıyla işlerim hiç iyi gitmiyor. Fakat psikolojik olarak buna ihtiyacım da var, yani erkeklerle neyi nereye kadar konuşabilirsin?
Ben neden böyle oldu onu diyeyim, siz de ben de ne sıkıntı var nasıl çözerim varsa bir fikriniz, iki kelam yardımcı olun lütfen.
Şimdi benim annem çok femine bir insan. Zaten kadın değil mi o ne demek diceksiniz, şöyle: babamı da kaybettikten sonra, iyice ayyuka çıkacak şekilde çok duygusal. Değişken. Bana babammışım gibi davranıyor mesela. Trip atıyor. İnsanın kendi annesi trip mi atar? Atıyor. Olaylara sadece duygusal baktığı için misal hata yapacağı zaman toparlamak bana kalıyor. Hep ilgi istiyor. Türetin bunları. Annem hep böyleydi. Ben de erkek çocuk gibi büyüdüm biraz bu yüzden. Ve ben küçükken annemin (psikolojik) rahatsızlanması babamla boşanmaları falan derken anne-kız iletişimimiz de yıllar önce ciddi darbeler aldı. Yani anne-çocuk bağlılığım zedelendiği için bir femine olmaya istemsiz kastım var zaten.

Fakat yine de uzun zaman kızlara karşı bir ayrımcılık etmedim. İnsanlar beni sever genelde. Üniversite bitene kadar da hep kız arkadaşlarım oldu. Fakat nasıl oldu?

Örneğin taşınıyoruz bir kızla, diyelim ki çok uyuşuyor kafamız. Kaynaşıyoruz. Dertlerimizi paylaşıyoruz. O zaman ben de elimden geldiğince destek olmaya çalışıyorum insanlara. Fakat noluyorsa, artık sıkılıyorlar mı, hep kazık yiyorum kız arkadaşlarımdan. Mesela bir tanesi, beni sevgilisine göz koymakla suçlayıp hakkımda dünyanın dedikodusunu yapıp gitti. Bu arada Allah çarpsın çocukla bir alakam yok hatta onaylamamış olmama rağmen çocuğu kızın gönlü olsun diye laf bile etmemiştim. Ben bu kız bir gün kendini kötü hissediyor diye ablamın nişanından çıkıp yanına koşmuş insanım. (yani bakın ne harikayım diye değil elimden geleni yapmaya çalışıyorum babında) Kızlar hep gelip benle dedikodu yapıp, dertleri oldu mu çağırıp işleri bitince gidiyorlar. Onlarla gezip tozunca iyi, triplerine tamam diyince iyi aksi durumda kötü. Hayır onu bile sürekli yapsanız sıkılıyorlar zaten sizden. Anlamıyorum ki hiç mi düzgün insana denk gelmedim ya da ben neyi yanlış yapıyor olabilirim? Şimdi özellikle kızlara hiç yanaşıp konuşmuyorum. Çok gruplaşıyorlar mesela. İş yerinde falan da böyleler. Gruplaşmazsam dışlanıyorum. Ya ben çok kötü bakıyorum, ya kızlar arasında arkadaşlık kalmamış. Acaba neslimle mi alakalı bir şey?
Sizce?
Maalesef insanların %90'ı çıkar peşinde dostluklar kuruyor böyle arkadaşlıklar kuracağına yalnız kalıp bu sitede paylaşımlarda bulunmak daha makul ;-)

doğru söylüyorsunuz biraz da dünya yamuldu gerçekten.
Sen ayaklarının üzerinde durup ilerde sağlam temelli bir aile kurnaya bak boşver milleti eskiden arkadaş çevrem hayli genişti sonra bir baktım kötü günümde bir ebeveynlerim bir de eşim kalmış gerisi teferruat ...

o da çok sıkıntı işte. ablama bakıyorum dertleri sevinçleri ortak arkadaşlarıyla (79 doğumlu ablam) bi de benim çevremdeki insanlara bakıyorum hiç. bir tek erkek arkadaşım öyle ki o da en yakın arkadaşım da aynı zamanda.

Ben de sana hangi kizlarla arkadasligimi kestigimi yazayim. Belki biraz ipucu olur.

Ozellikle hakim oldugum konularda bana surekli akil vermeye calisan, yaptigim seyi hicbir bilimsel temele dayanmadan elestiren (ornegin diyet yaptigim donem 40 kilo vermis halimle ama bunlari yersen kilo veremezsiiiin, 10 yillik sorunsuz evliligim icin ama boyle davranirsan olmaz kiiii diye yaya yaya hayatimi/davranislarimi elestirenler)

Farkli ortamlarda bambaska kimlige burundugunu gozlemlediklerim.

Yalanini yakaladiklarim.

Ironiden/espiriden anlamayanlar, fazlaca alingan oldugu icin bisey soylemeden once 3 kere dusunmek zorunda kaldiklarim (kasiliyorum dogal olamiyorum oyleleriyle)

Cahiller, cahil oldugunun farkinda olmadan atip tutanlar.

Kiskanclar (esini, sevgilisini ya da diger arkadasini benden kiskanma potansiyeli gordugum an kacarim)

Benimle iletisimini kesenler de genellikle patavatsizlik boyutuna varan aciksozlulugum, takintilarim, kendilerine verdigim degeri hissettirememem, biraz da alayci tavirlarim yuzunden kestiler.

Biz arkadaş olalim =))
Bende de aynı durum var 2 arkadaşım haricinde
bir yerde kopukluk oluyor
çözümü ne bilmiyorum
bu bence yapı meselesi
Arkadaşlık beklentilerimizi yüksek tutuyoruz sanırım

neden olmasın deneyelm hatta birbirimizden sıkılırsak oturup konuşalım neden oldu şimdi diye belki çözüm buluruz (((=

pelincim o işleri ben de sevmiyorum. dediğim gibi belki çok bence onu öle etme diyen bi yapım olabilir. ama bu söyleneblr uyarılablr dinlerim. kazık atılmazki d im.

İlk okulda bi arkadaşım vardı annesi ve babası boşanmıştı. Ablaları ve o erkek çocuğu gibiydiler. Büyüdükçe ve bu tip insanları gördükçe şu kanıya vardım; evebeyinleri ayrılmış kızlar kendilerini bu şekilde koruma altına alıyorlar. İstemsiz bi durum ama durum bu, kendilerini koruma duygusu. Sendede aynı şey var. Arkadaş bulamamanda bence şanssızlık, Yoksa neden olmasın ki ?

evet o da olabilir minozz. cidden çok daha sert bir yapım var. hem annemle babamın erken yaşta boşanması, annemin rahatsızlanması sonra babamı kaybetmem hep ben de bir kendi ayakların üstünde dur psikolojisi yarattı. tabi durmak lazım da erilleşiyoruzbu süreçte ister istemez. o da sıkıntı oluyor bazı yerlerde. erkek arkadaşlarımdan memnunm misal daha iyi geçindiğim bir gerçek ama işte kız arkadaş da lazım bu süreçte onu anladım.

neden olmasın deneyelm hatta birbirimizden sıkılırsak oturup konuşalım neden oldu şimdi diye belki çözüm buluruz (((=

pelincim o işleri ben de sevmiyorum. dediğim gibi belki çok bence onu öle etme diyen bi yapım olabilir. ama bu söyleneblr uyarılablr dinlerim. kazık atılmazki d im.
bu konuda ırkçılık yapmak istemiyorum ama bizim ulkemizde neden bilmiyorum çoğunluğun amacı erkek bulmak
hayatının başarısı kocasinin olması
ben arkadaşımın kocasıyla,ssevgilisiyle konusamayacaksam ne anlamı var ?
veya arkadaslarim tabiki benim sevgilimle de arkadaş olabilmeli

çok saçma bi şey söylemiş gibi oldum ama konuyla alakası var =) niye böyle kopuk anlattim bilmiyorum

temelinde kadinsal kiskanclik yatıyor sanırım
biz de bu duygulardan arindigimiz için bir yerde kopuyor bence

bu konuda ırkçılık yapmak istemiyorum ama bizim ulkemizde neden bilmiyorum çoğunluğun amacı erkek bulmak
hayatının başarısı kocasinin olması
ben arkadaşımın kocasıyla,ssevgilisiyle konusamayacaksam ne anlamı var ?
veya arkadaslarim tabiki benim sevgilimle de arkadaş olabilmeli

çok saçma bi şey söylemiş gibi oldum ama konuyla alakası var =) niye böyle kopuk anlattim bilmiyorum

temelinde kadinsal kiskanclik yatıyor sanırım
biz de bu duygulardan arindigimiz için bir yerde kopuyor bence
aksine çok doğru söylüyosun. kadınların da arkadaşlıkları bu yolda iş birliğine dönüşmüş. daha çok rakip olmayacak kendi davalarını destekleyecek adam arıyorlar. öyle olmayınca da arıza çıkıyor. düşünsene kız arkadaşm erkek arkadaşna sardığımı sanıp tövbe estağfurullah bunu gidip hocama falan anlatmış. kızlarböyle şeyler yapıyor. yanaşmaya korkar oldum artık.

aksine çok doğru söylüyosun. kadınların da arkadaşlıkları bu yolda iş birliğine dönüşmüş. daha çok rakip olmayacak kendi davalarını destekleyecek adam arıyorlar. öyle olmayınca da arıza çıkıyor. düşünsene kız arkadaşm erkek arkadaşna sardığımı sanıp tövbe estağfurullah bunu gidip hocama falan anlatmış. kızlarböyle şeyler yapıyor. yanaşmaya korkar oldum artık.
ama bir şey soyleyeyim mi
ben insanın yaratılisinin kötü olduğunu düşünüyorum
insan bencil insan acimasiz
karşılıksız sevdiklerimiz kan bagimiz olanlar
bunun dışında ben mükemmel dostluk kavramina şahit olmadım
mutlaka aksi vardır şimdi biri çıkıp karşı çıksa bir şey soyleyemem
ama dedigim gibi romantiklestirmeye gerek yok galiba çok bir şey kaybetmiyoruz =))

ama bir şey soyleyeyim mi
ben insanın yaratılisinin kötü olduğunu düşünüyorum
insan bencil insan acimasiz
karşılıksız sevdiklerimiz kan bagimiz olanlar
bunun dışında ben mükemmel dostluk kavramina şahit olmadım
mutlaka aksi vardır şimdi biri çıkıp karşı çıksa bir şey soyleyemem
ama dedigim gibi romantiklestirmeye gerek yok galiba çok bir şey kaybetmiyoruz =))

belki de dediğin gibi hakkaten çok bir şey kaybetmiyoruzdur. özeniyorum ablamın çok iyi arkadaşlıkları var misal. belki insan seçmek ciddi yetenektir.

X